Anoniman
|
Čitam ovo jutros, pa kontam da sam trebala kopirati i sve što smo prethodno pisale... pa evo... Postu iznad prethodi sledeća prepiska iz teme Pomoć bebi sa grčevima (kopiraću samo delove vezane za dojenje): IZVORNA PORUKA: BubaMira Bambi , što se tiče Novalaka AC , ja htela da kupim taj , rekla patronažna - ne taj , još je mala za AC pa smo uzeli običan Novalak , i time je dohranjujem . Inače se izmuzavam , izmuzem od 90 - 100 ml , a patronažna je rekla da joj dajem samo 60 po obroku . Iako ona pokazuje da bi još jela - sestra kaže 60 i ništa više . Btw , neće da podrigne ! Posle podoja je nosamo , ali retko kad podrigne . IZVORNA PORUKA: Tash A ovo za 60ml... ja baš i ne delim njeno mišljenje, iako bih je verovatno poslušala u tvojoj koži (i ja sam slušala moju patronažnu)... jer tvoje mleko i ad mleko nisu ista priča (bar za moje shvatanje). Kada bi sisala, ti ne bi imala pojma koliko je ona posisiala, i ostavila bi je na sisi dok ona ne izbaci bradavicu. Druga priča je sa ad mlekom, gde sam uvek davala isključivo onoliko koliko piše za bebin uzrast i ni kap više. Nisam u toku, zašto izmlazaš i daješ na flašicu? IZVORNA PORUKA: BubaMira Zato što je imala 2 zelene kake a bila je samo na mom mleku tj direkt dojenje , pa mi je rekla da se izmlazam da vidimo koliko to ja mleka imam . Ja sam tako radila , evo količina mleka raste , svaki put izmuzem sve više . Ali , treba mi dosta vremena da mi se napune grudi , pa zato jedan podoj dajem dohranu dok mi se grudi ne napune , tako mi je ona rekla . Faktički , dajem joj svaki drugi podoj samo 30 dohrane , jer izmuzem 90 , pa 60 popije , 30 ostene , pa dodam još 30 Novalaka . Btw , eno fen radi , ona kunja ... IZVORNA PORUKA: Tash Samo pazi sa izmlazanjem Bubili, da se ne za*ebeš, da ne napraviš previše mleka, jer ćeš onda dane sedeti sa pumpicom (been there, done that!). Moja patronažna je savetovala da ga svaki podoj stavim na grudi (po principu beba bolje vuče od pumpice), i nakon grudi ponudim pola doze dohrane. Tako sam radila jedno vreme, onda sam imala utisak da bolje spava ako mu uveče umesto grudi dam samo dohranu (punu dozu), a ostalo sam pičila kako je ona savetovala. Nakon prvog savetovališta sam sklonila sve flašice i čvrsto odlučila da samo dojim i vidim gde će to odvesti. ... Tako sam prestala sa dohranom.
|