Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Mame , ja imam pitanje ... Mislim , nije mi jasno nešto oko tog dojenja i postupaka , a u školici nisu to napomenuli , ili sam ja baš tad izostala , uglavnom , nešto mi tu nije jasno ... Nemojte se čuditi ako vam potanje zazvuči glupo ... Mene zanima redosled potupaka . Ok , znam , bebu stavim na jednu siku , bradavica i areola što dublje u ustima bebe , prvi podoji u trajanju od 5 min , pa podići da bljucne , pa na drugu siku 5 minuta ... tako su nas učili u školici , pa postepeno produžavati trajanje podoja ... E sad , meni ovo nije jasno : kada završim sa podojem , ako u sikama ima još mleka , mene zanima : ŠTA RADITI SA TIM MLEKOM ? Mislim , da li se to mleko mora izmusti , ili se sika ostavi tako Da li se to onda upali Znači , nije mi jasno da li se nakon svakog podoja , ako , recimo , imam još mleka u siki , a beba se najela i zaspala , moram izmusti , tj , kakav je tad postupak ? I da li se taj postupak (za koji ne znam koji je ) mora ponavljati posle svakog podoja ? Sorry ako je pitanje konfuzno ili zvuči besmisleno , eto , ja morala da pitam Jedna bitna stvar je to da u siki UVEK ima mleka. Nije to flaša pa da prospeš i ostane prazno. No, ima razlike kada ima mleka a ne smeta ti i kada ima mleka i smeta ti! Videćeš kako će tebi da bude. Ja sam sa prvim detetom sate provodila izmlazajući mleko posle podoja, jer sam imala ploče u grudima. Nema šanse da ih ne prepoznaš. Boli kao sam vrag i tvrdo je. Nekada sam izmlazala i pre podoja, ako je sika previše puna, jer onda beba ne može da uhvati bradavicu i pravi ragade. Sada se ne izmlazam. I super mi je, jer imam mnogo više vremena. Imam mleka taman. Tačno osetim na svaka 3 h kako mi nadolazi mleko. Moje pitanje: Šta radim kada mi mleko nadolazi na 3h a ja uvedem kašice, pa se samim tim preskaču podoji? Znam, to mi je još daleko, ali razmišljam... jer, nekada kada odrapi spavanje noću, ne probudi se na 3h, ja imam problem. Ne baš da bih se izmlazala, ali budu baš pune grudi.
|