|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
24.10.2010 21:31:53   
anajid
Koliko ja znam,moras,jer tada mleko krene i jako nadolazi!Evo npr.,ja podojim Andriju,on se bas najede i posle toga izmuzem mleka i mleka,punu pamucnu pelenu da je mozes cediti!I opet,kada sam dosla kuci iz bolnice taj dan bila malo frka,guzva pa se nisam izmlazala i dobila dve kvrzice,temperaturu 38,7 i jedva razbila to!user posted image
Ali uspela sam nekako!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 776
24.10.2010 21:37:44   
lenaa
Ja mislim da nema pravila.Moja beba ima 7nedelja i na pocetku je sisala i po pola sata jer verovatno nisam imala mleka.Sada sisa oko 10 minuta jednu i 10min drugu siku .Nisam nikada izmlazala grudi i nisam imala nikakvih problema, mada meni kad ona siki na jednoj sisi na drugoj curi mleko. Mozda i nemam dovoljno mleka user posted image mada je fino do sada napredovala

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 777
25.10.2010 9:35:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Mame , ja imam pitanje ... Mislim , nije mi jasno nešto oko tog dojenja i postupaka , a u školici nisu to napomenuli , ili sam ja baš tad izostala user posted image , uglavnom , nešto mi tu nije jasno ... Nemojte se čuditi ako vam potanje zazvuči glupo user posted image ...
Mene zanima redosled potupaka . Ok , znam , bebu stavim na jednu siku , bradavica i areola što dublje u ustima bebe , prvi podoji u trajanju od 5 min , pa podići da bljucne , pa na drugu siku 5 minuta ... tako su nas učili u školici , pa postepeno produžavati trajanje podoja ... E sad , meni ovo nije jasno : kada završim sa podojem , ako u sikama ima još mleka , mene zanima : ŠTA RADITI SA TIM MLEKOM ? Mislim , da li se to mleko mora izmusti , ili se sika ostavi tako user posted image Da li se to onda upali user posted image Znači , nije mi jasno da li se nakon svakog podoja , ako , recimo , imam još mleka u siki , a beba se najela i zaspala , moram izmusti , tj , kakav je tad postupak ? I da li se taj postupak (za koji ne znam koji je user posted image ) mora ponavljati posle svakog podoja ? Sorry ako je pitanje konfuzno ili zvuči besmisleno , eto , ja morala da pitam user posted image

Jedna bitna stvar je to da u siki UVEK ima mleka. Nije to flaša pa da prospeš i ostane prazno. No, ima razlike kada ima mleka a ne smeta ti i kada ima mleka i smeta ti!
Videćeš kako će tebi da bude.
Ja sam sa prvim detetom sate provodila izmlazajući mleko posle podoja, jer sam imala ploče u grudima. Nema šanse da ih ne prepoznaš. Boli kao sam vrag i tvrdo je. Nekada sam izmlazala i pre podoja, ako je sika previše puna, jer onda beba ne može da uhvati bradavicu i pravi ragade.
Sada se ne izmlazam. I super mi je, jer imam mnogo više vremena. Imam mleka taman. Tačno osetim na svaka 3 h kako mi nadolazi mleko.

Moje pitanje: Šta radim kada mi mleko nadolazi na 3h a ja uvedem kašice, pa se samim tim preskaču podoji? Znam, to mi je još daleko, ali razmišljam... jer, nekada kada odrapi spavanje noću, ne probudi se na 3h, ja imam problem. Ne baš da bih se izmlazala, ali budu baš pune grudi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 778
25.10.2010 9:39:37   
Jeca*
kad uvedes kasice ne preskacu se podoji.  U pocetku mu dajes kasicu i on jede jako malo, pa posle toga mu obavezno das da sisa. Zato i ne treba uvoditi kasice pre sestog meseca, ako mleka ima dovoljno u grudima...priroda sve sama regulise

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 779
25.10.2010 9:44:08   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

kad uvedes kasice ne preskacu se podoji.  U pocetku mu dajes kasicu i on jede jako malo, pa posle toga mu obavezno das da sisa. Zato i ne treba uvoditi kasice pre sestog meseca, ako mleka ima dovoljno u grudima...priroda sve sama regulise

Potpuno se slažem sa Jecom. Ja sam bila ubeđena da se izbacuju podoji, a onda me pedijatar "potkrpila" i rekla da obavezno dojim i dok dajem kašice, kako se ne bi izgubila laktacija. Ja sam već bila izbacila taj jedan podoj, i od tada je mleko nestajalo.
Sa drugim detetom, Bože zdravlja, definitivno neću izbacivati ni jedan podoj.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 780
25.10.2010 9:46:30   
Jeca*
ma da...doji se dokle god ima mleka i najbitnije je da dete uzima mamino mlekce, a kašice su onako, za dezert user posted image  tek oko godine se, mislim, zaista formiraju obroci...a do tad masovno žene već i polako ostaju bez mleka ili ga bar ima manje

Robin Sharma

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 781
25.10.2010 9:52:25   
*Alexx*
Eto, Jeco, upravo si rekla ono što je i meni pedijatar rekla. Ali bukvalno. user posted image
Sećam se da sam ja na forumu pokrenula polemiku oko tog izbacivanja podoja, i da su mišljenja uglavnom bila da se podoji izbacuju. Ali pošto sam na svojoj koži osetila da se tada mleko baš smanji, biću pametnija sledeći put user posted image

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 782
25.10.2010 10:40:58   
Nensi*
A zasto je meni onda gastroenterolog rekao da moja beba treba da ima 3 mlecna i 2 nemlecna obrokauser posted image user posted image user posted image
A ima samo 4,5 meseca...
Ja mu to jos nisam uvela,jer mislim da je jos mali...

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 783
25.10.2010 10:48:03   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: nensi27

A zasto je meni onda gastroenterolog rekao da moja beba treba da ima 3 mlecna i 2 nemlecna obrokauser posted image user posted image user posted image
A ima samo 4,5 meseca...
Ja mu to jos nisam uvela,jer mislim da je jos mali...

Pa ne znam šta da ti kažem, nensi, to je izgleda ista stvar kao i sa gomilom drugih stvari oko beba. Jedni zagovaraju jedno, drugi drugo... Ja po svom primeru mogu da kažem da se, kad počneš da izbacuješ podoje, mleko definitivno smanji.
Na više mesta sam čula da do godine dana bebe ispituju nove ukuse i privikavaju se na čvrstu hranu, a mleko (AD ili majčino) je glavna hrana. Možda je to "po novom" -  a ja se sa tim potpuno slažem.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 784
25.10.2010 10:54:46   
Anoniman
Ja se slažem sa gastroenterologom, i ne mislim da beba posle kašice treba da sisa. Da, u početku, dok jede po dve kašičice, ali kada pojede celu pripremljenu kašicu... čemu??? Luka nije hteo mleko nakon kašice. Kašica je obrok, a ne desert.

Tako da, molim nekog mog istomišljenika da mi kaže kako je to regulisao. user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 785
25.10.2010 10:57:04   
Anoniman
Jedno pitanje , sorry za malo off : je l' beše Avent pumpica za izmlazanje etiketirana kao najbolja ??? Mislim , sećam se da su mame najviše nju hvalile , pa samo da pitam da li taj stav još uvek važi ili se pojavilo nešto još bolje ? Ako zatreba , da šaljem muža da kupi , pa da znam šta da kupi ... 

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 786
25.10.2010 10:58:14   
Jeca*
a kad planiraš da počneš da uvodiš kašice Marku? obzirom da je sa njim ipak drugačija situacija oko podoja, nego sa Lukom, rekla bih.

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 787
25.10.2010 10:58:53   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Tash

Tako da, molim nekog mog istomišljenika da mi kaže kako je to regulisao. user posted image

Ne vidim u čemu je problem? Ako baš nabreknu grudi, malo izmuzeš da "popusti" i za dan-dva će se samo regulisati.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 788
25.10.2010 10:59:08   
Anoniman
Meni je avent-ova radila posao. Zaista sam bila zadovoljna. Imaš sada i električne, kažu, te su još bolje.

Imaš temu o pumici, pa možda tamo detaljnije saznaš šta te zanima.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 789
25.10.2010 10:59:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Ne vidim u čemu je problem? Ako baš nabreknu grudi, malo izmuzeš da "popusti" i za dan-dva će se samo regulisati.

Nije problem BREEEEE user posted image , nego eto, razmišljala sam, pa pitam.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 790
25.10.2010 11:00:38   
Anoniman

a kad planiraš da počneš da uvodiš kašice Marku? obzirom da je sa njim ipak drugačija situacija oko podoja, nego sa Lukom, rekla bih.

Da, sa Maretom je dojenje milina. On ni ne zna da jede na flašicu, naguta se vazduha. Ali planiram isto kao sa Lukom, sa 3,5 meseca sokići sa 4 voće i pir. cerealije.

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 791
25.10.2010 11:00:55   
Anoniman
Hvala , mame . Cmok user posted image .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 792
25.10.2010 11:01:15   
*Alexx*
Pa ja bih tako user posted image Mislim, malo izmuzla.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 793
25.10.2010 11:03:34   
Jeca*

Da, sa Maretom je dojenje milina. On ni ne zna da jede na flašicu, naguta se vazduha. Ali planiram isto kao sa Lukom, sa 3,5 meseca sokići sa 4 voće i pir. cerealije.

greota, ako imaš mleka, ali ok..tvoja stvar user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 794
25.10.2010 11:15:58   
Anoniman
Pa neću prestati da dojim, ali ... znaš moje mišljenje o svemu tome. user posted image

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 795
25.10.2010 11:17:16   
Jeca*
znam, zato se i nerviram user posted image

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 796
25.10.2010 11:24:16   
*Alexx*

I baj d vej, ovo sam od TEBE naučila, Tash, kad sam čitala kako si prekinula sa dojenjem prošli put user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 797
25.10.2010 11:43:32   
Anoniman

I baj d vej, ovo sam od TEBE naučila, Tash, kad sam čitala kako si prekinula sa dojenjem prošli put user posted image

Pa da, ali ja ne bih da prekinem... zato sam i pitala... user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 798
25.10.2010 12:10:13   
caca81

Ja se slažem sa gastroenterologom, i ne mislim da beba posle kašice treba da sisa. Da, u početku, dok jede po dve kašičice, ali kada pojede celu pripremljenu kašicu... čemu??? Luka nije hteo mleko nakon kašice. Kašica je obrok, a ne desert.

Pa, ovako, ja imam dvoje dece. Oboje sam dojila bez problema i mišljenja sam da posle 6. meseca treba prekidati dojenje, jer im je do tada sasvim dovoljno majčinog mleka. Dakle, 4,5 meseca su samo sisali svaka 2h danju, i otprilike 2x noću, bez nekog reda. Sa 4,5 meseca sam počela sa kašicama, koje sam sama pravila i njima im zamenjivala mleko-npr. u 8h sisaju, pa u 10h, kašica, pa u 12h sisaju, pa u 14h kašica i tako...od početka su jeli ceo obrok, tj. mera mi je bila šolja od 2dcl. Sa nekih 7 meseci su u potpunosti izbacili sisanje i jelovnik je izgledao ovako: budili su se oko pola 7 i tad popiju mleko, oko 8h doručak-tipa, keks i mleko, čokolino, palenta i jogurt, oko 12 h ručak-slana kašica i na spavanje, oko 16h voćna kašica, oko 19h večera. Između obroka su pili vodu, čaj, sok, jeli smoki...Oboje su živi i zdravi user posted image , bez ikakvih alergija na hranu ili bilo kakvih alergija, ćerka ima 8 godina, a sin 2 godine.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 799
25.10.2010 13:01:12   
Anoniman
A ne reče mi šta si radila sa grudima u periodu između 4,5 i 7 meseci. To me zanima. user posted image

Jer, sa Lukom se meni potrefilo da sam prestala da dojim baš kada sam mu, sa 4 meseca, uvela kašicu. Tako da nisam imala problem nadolazećeg mleka u momentu kada on jede kašicu.

(odgovor članu caca81)
  Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here