|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
21.11.2010 23:00:28   
Nensi*
Ajoj user posted image user posted image user posted image
A njih dvojica su jos bolji,da ti nista ne kazu user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 901
21.11.2010 23:05:54   
choopa choops
A šta da mi kažu kukavci, biće i njih još veći blam bio user posted image user posted image user posted image Katastrofa. da je bilo ko drugi, bas bi me boljelo uvo, ali ja nikad ne dojim ispred muskih clanova familije i bas tako nesto da mi se desi...user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 902
22.11.2010 8:24:54   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: Tash

Jel zna neko, smem li Luki dati višak mog mleka, ako pristane da ga pije? Da li bi se time preneo na njega deo mog imuniteta, kao što se prenosi na Marka?

da je bilo ko drugi ovo pitao, ali ti..user posted image  ovo kažem jer znam tvoj stav da smatraš da je suludo dojiti dugo i da misliš da to za dete nema neki značaj posle par meseci dojenja. Pa zašto misliš da bi tvoje mleko onda bilo korisno tako velikom detetu?
A ja, iako sam pobornik dojenja dokle god majka ima mleka, a recimo max godinu i po i mislim da je dojenje najbolje što majka može pružiti svom detetu (pod uslovom da je sve ok i da je u mogućnosti, naravno), ipak mislim da tvoje mleko ne može nimalo pomoći Luki sad jer je on veliki ima već izgrađeni neki imunitet...da je korisno i kod velike dece verujem da bi se o tome pričalo naveliko...a na stranu to što mislim da iako mu daš da je bolje da ne zna šta pije jer ne znam koliko je psihološki dobro da dete tog uzrasta ima svest da pije mamino mleko....moje mišljenje...user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 903
22.11.2010 8:28:29   
Anoniman
Eh, onda znaš koliko sam očajna kad ovo pitam... 

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 904
22.11.2010 8:31:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Nego drage moje mamice, moram da se konsultujem da li sam ja user posted image  ili.... Dojenje je za mene nešto skroz intimno, nije mi uopšte problem da je nadojim na Štrandu (skroz se zabašurim i sklonim, ali ne volim da neko stane iznad mene dok  dojim bebu, pogotovo ne sveki user posted image . Na svu sreću ne srećemo se često user posted image , ali i tada, ja krenem u sobu da podojim bebu, a ona zamnom i stoji. FRRRRRRRR. Poslednji put sam joj rekla da ugasi svetlo za sobom kada izlazi iz sobe user posted image .
Šta vi mislite o tome user posted image

I mene to nervira ali mnogo više zbog toga što ona priča, podvriskuje svojim pričama, tapše u čudu, i onda se beba okreće ka njoj, i ispada joj sisa iz usta. Svaki put je zamolim da izađe. Ali recimo pred muževljevom braćom dojim, dojku vadim tako da oni zaista ništa ne vide, i oni imaju miran glas koji bebi ne odvlači padžnju.

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 905
22.11.2010 11:51:20   
Anoniman
Tapše u čudu user posted image user posted image
Ja mogu pred svojim drugaricama,mamom tetkom i to je to ..druge(sveki i njegovi drugari) jednostavno ne pustim u sobu gde dojim,jednako mi je neprijatno kad vidim da sklanjaju  pogled ili da gledaju ..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 906
22.11.2010 16:08:28   
bebablue
Veruska user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
probala sam sinoc da se izmlazam pre spavanja, tj. oko 23h, beba je sisala oko 20.30, a tad pred spavanje, grudi su mi i dalje bile meke i nista nije kretalo na pumpicu, vec opet standardno oko 4 se probudim, pa pumpam li pumpam, ali ne ide bas nesto, a grudi tvrde user posted image i masiram ih, ali tesko da ih omeksam, izmlazam oko 10-20 ml i to je to user posted image , posle je beba sisala oko 6 i onda bude ok. Mada mene je strah, kada se setim one pocetne upale grudi kada mi je nadoslo mleko posle porodjaja, to mi je takva trauma, i bojim se da se ne ponoviuser posted image

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 907
22.11.2010 16:11:14   
SUPER MAMA
bebablue jedno pitanje, jel se izmlazivas rucno ili smao na pumpicu?

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 908
22.11.2010 16:15:13   
bebablue
Izmlazam se na pumpicu, ranije sam rucno dok je beba bila mala, pa posle rucno krenem da razradim pa nastavim pumpicom, a sad pumpicom, pored kreveta mi je, ustanem, ni svetlo vise ne palim i izmlazam, tj. pokusavam da izmlazam user posted image

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 909
22.11.2010 16:20:52   
SUPER MAMA
bebablue mislim da treab rucno da izmlazivas vise ima da izmuzis.Jer kako vidis sa pumpicom neide, mislim malo izmuzis a grudi i dalje tvrdi.
Pumpica nemoze sve da odradi uvek kao ruka.
Ovo kazem dobronamerno.
Od licnog iskustva sem sto sam dobila mastitis na pocetku, on se pojavio i nakon godinu dana posle Monikinog rodjendana zahvaljujuci tome sto sam preskocila jedan podoj nisma se izmlazila i mleko je izaslo smao rucno pumpica nije mogla.
Pokusaj user posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 910
22.11.2010 16:28:03   
bebablue
Hvala draga, moracu da probam, plasim se mastitisa, posebno kad cujem da moze i kasnije da se dobije, a ja se sve nadala da ce se sve razraditi, grudi omeksati, ali verovatno je beba jos mala, a ja imam puno mleka i dalje, a i sto se mene tice, kad savladas tehniku rucnog izmlazanja, ono je posle bebinog sisanja najbolje za cedjenje mleka, pa tek onda pumpica.
user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 911
22.11.2010 16:31:21   
SUPER MAMA
Bas tako bebablue.
Ja licno sma morala do 7 meseca da se izmlazivam posle podoja, imala sma previse mleka.
Njabolje mi je bilo rucno, Hvala sestrama koje su me naucile.
I ocigledno je da imas viska mleka.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 912
22.11.2010 16:34:25   
bebablue
Pa i ja mislim da imam mnogo mleka, jer sve kakko sam citala i kako mi druge mame kazu, navodno se kasnije ne izmlazas, jer se postigne odnos ponude i potraznje, a ja se od pumpice ne odvajamuser posted image , zmureci mogu da je rasklopim i sastavim, a tako se i izmlazamuser posted image

Direktna veza do poruke: 913
22.11.2010 16:42:03   
SUPER MAMA
Ma znam draga da bi trebalo do tada da se uspostavi odnos ponude i potraznje, ali kod mene je bilo strano kad god sam htela da se ne izmlazim onda mi buknu grudi tvrdi ko kamen i mleko je samo spricalo pa bila sam sva mokra i morala sam.
Pogotovo nocu, ako mala je spavala vise od 3h ja bi bila sva mokra i obavezno sam drzala pelenu u brushalteru.Zato sam i tako duga izmlazivala ali smanjilo se samo.
Kad se samo setim kolko mleka sam bacila.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 914
22.11.2010 19:59:30   
Verus
bebablue, nekim zenama je tesko na pumpicu, tj. telo ne "odgovara" spremno otpusanjem mleka na pumpicu kao na bebu to je sasvim normalno...mogu ti reci (jer na poslu pumpam 2x), da imam dana kada sam opustena, lepo se osecam, nisam napeta, stresna itd. i lepo izvucem po 200-300ml, a imam dana kada iz obe jedva izvucem 100ml...sve zavisi....uf ne znam sta da ti kazem, a bas bi ti bilo fino da mozes bar do 5,6 da odspavas....Al ako cete utesiti ja i dalje dojim nju oko 4:30.  Bila je promenila na 6, pa pocela ranije da leze oko 7, 7:30 uvece i onda se normalno, budi ranije....

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 915
23.11.2010 8:10:30   
dakana
A da li je moguce da ja bas imam knap mleka za moju bebu, jer ja kad god pokusam da izvucem nesto posle podoja, nema sansi da izvucem nista ili to bude par kapi... A grudi uglavnom meke, sem nocu kada se stvrdnu i onda osetim da ima vise mleka. Ona samo sisa i za sad se ne buni tako da joj je valda dosta. Danas se merimo pa cu videti, bas sam nestrpljiva....

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 916
23.11.2010 8:55:42   
Anoniman
Dakana, beba uvek izvuče više nego pumpica. Ti izvučeš par kapi, a beba bi sigurno isisala više od toga, ali kad nije  znači da se zasitila. 

(odgovor članu dakana)
  Direktna veza do poruke: 917
23.11.2010 9:58:30   
dakana
Pa i ja se iskreno nadam da je tako. Inace uvek mislim da je gladna, valda ko i svaka majka. Pogotovo sto sam imala problema sa jelom sa prvim detetom, pa se sad brinem za svaku sitnicu. A jos pre nego sto se Luna rodila rekla sam da jedino oko jela necu da se brinem jer mi je i Mina slabo jela pa je sadporasla i nista joj ne fali....ali ipak, majka je majka user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 918
23.11.2010 10:48:25   
bebablue
dakana, ako lepo kaki, imas sigurno dovoljno mleka za bebu, da je gladna trazila bi cesce da sisa.

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 919
23.11.2010 10:50:28   
bebablue
Ja sam sinoc probala da ne pijem bas toliko tecnosti, s obzirom da obozavam da se nalivam po ceo dan i vece, juce sam uvela restrikciju i nocas (jutros u 4 user posted image ) nisu mi grudi bile toliko tvrde i lakse sam uspela da ispumpam, ali vrlo malo mi je bilo dovoljno da bi omeksale.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 920
23.11.2010 12:42:49   
Podrum Š.
Svačiji organizam drugačije reaguje. Važno je da sledimo osećaj...
I uživaaaaamo u dojenju.
user posted image user posted image user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 921
23.11.2010 15:04:49   
Verus
Bas takouser posted image
IZVORNA PORUKA: snek

Dakana, beba uvek izvuče više nego pumpica. Ti izvučeš par kapi, a beba bi sigurno isisala više od toga, ali kad nije  znači da se zasitila. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 922
23.11.2010 15:05:20   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: bebablue

Ja sam sinoc probala da ne pijem bas toliko tecnosti, s obzirom da obozavam da se nalivam po ceo dan i vece, juce sam uvela restrikciju i nocas (jutros u 4 user posted image ) nisu mi grudi bile toliko tvrde i lakse sam uspela da ispumpam, ali vrlo malo mi je bilo dovoljno da bi omeksale.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 923
23.11.2010 18:01:24   
Anoniman
Meni su grudi pobrljavile, valjda kako se Marko razboleo, mozak šalje signal grudima da prave mleko jer je to potrebno bebi, a on zbog nosića slabije sisa... user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 924
23.11.2010 21:03:33   
choopa choops
Tashke a da izdojis visak, pa u bocice i u zamrzivac?

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  35 36 [37] 38 39   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here