|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.11.2010 11:42:06   
bebablue
Osecam da je to stvrdnjavanje mnogo manje nego kad je bebana sisala i nocu, ali opet je dovoljno neprijatno da me probudi, a tupfere nosim, jer kad lezim sa strane desi se da pritisnem grudi i budu i tupferi mokri.
Mislila sam da ce prestati da se stvrdnjavaju, ali neeeeee, inace promasiram ih malo, malo i izmlazam, jer bude dovoljno da mi bude lakse.
Ono sto mi se isto desava jeste da Simoni bude sasvim dovoljno da sisa iz jedne, jer je pustim da se nasisa, jer joj sve odvlaci paznju kad je prebacujem na drugu, naravno uvek joj ponudim, ona povuce 2-3 puta iz druge i to je to.
Snelle, a na koji vremenski razmak Lana siki?

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 876
15.11.2010 12:03:46   
Olga75
Evo mene sa svojim iskustvom user posted image . Bebablue , probaj dok se izmlazas da gledas u bebanu jer se onda aktivira refleks otpustanja mleka . 

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 877
15.11.2010 12:13:10   
Snelle
Bebi, Lana siki na tri sata. Što je najgore i noću tako! A dok je bila manja, znala je da se ne budi po 5,6 sati user posted image Mada, ona se noću budi po deset puta, pa ja više ne znam ni kad je gladna, ako je uopšte gladna, a kad se budi onako bezveze!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 878
15.11.2010 12:24:16   
bebablue
Olga, sve isprobanouser posted image , samo valjda i telo zna da ona ne sisa u to vreme, pa sporije reaguje otpustanje mleka i pumpica.
Snelle, meni Simona najlepse siki kad prodje 3.5 sata, cak i 4, jer kad joj dam na 3 sata ona zeza, pa posle 1h trazi opet itd.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 879
17.11.2010 15:56:03   
ivaj
Kod mene se situacija malo popravila.Mleko je konacno krenulo,nema ga nesto puno ali opet je bolje nego pre.Posle podoja uspem da izvucem max 40,50 ml i ako cesce sisa vidim da joj nema dovoljno ali sta cu.
Pijem fitolat i hipov caj.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 880
17.11.2010 16:28:35   
Olga75
Ivaj , ako beba lepo napreduje , lepo zuto kaki , pelene su mokre sigurno mleka ima dosta user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 881
17.11.2010 22:43:37   
Verus
E ovao draga.  Jos uvek imas tako puno jer je bebica relativno mala.  Ja sam se stvarno cesto izmlazala sve do skoro-ALI moja situacija je drugacija jer ja radim od njene 6 nedelje pa sam morala da pocnem da muzem.  Vidim da si u razgovori mama, napisala od 20h do nekih 6.  Ovako sam ti ja radila:

Dam bebi da sisa posle kupanja.  Ponudim obe dojke ako hoce, ako joj je dosat jedna ok.  Sacekam do nekih 23h (cesto je to bila i ponoc), pa se onda izmuzem, i to lepo ostavim u frizideru da ona jede sutradan kad nisam kuci.

Onda opet dojim kad se ona probudi-ali ona je to meni radila vec oko 4 ili 5.  Od pre 3, 4 nedelje sam pocela ovako: Dojim pre spavanja, obe dojke.  Izmuzem pre spavanja koliko-toliko.  Onda nista do jutarnjeg dojenja.  U pocetku su mi grudi bile tvrde kao tebi-sve kamenicic, i to vise desna (jer je vise pravila mleka).  Naravno, svaki put se use*** od straha-uvek me je plasio mastitis.  Onda pumpam jos 2x na poslu, oko 9:30 i za rucak oko 13:30.  Onda obicno ne pumpam nego je dojim pred spavanje.  U pocetku je bilo malo "tesno" pa se sada to sve ustalilo.

E sad, sto se tice tog da mleko nece da krene: meni se ISTO desava kada duugo sati ne dojim i ne pumpam.  Kao da se "zaglavi" i treba dojci dosta vemena da se stimulise.  Verovatno se vec i kanali stisnu od toliko mleka u dojkama.  Samo se opusti, i strpljivo pumpaj nadocice.

Znaci, pumpaj ti ili podoj: ako ne podojis izvuci bar pumpicom, jer ces tako odrzati kol mleka koju treba tvojoj bebi, ali sada nemas potrebe za onim pumpanje nakon dojenja. 

Uf valjda sam pomoglauser posted image
IZVORNA PORUKA: bebablue

Da li je normalno da, posto mi beba prespava noc, grudi budu tvrde i negde oko 4 ujutru, tj. jedna je tvrdja, to me probudi i moram da se izmlazam, ne puno, ali moram i neobicno je sto bas dugo pumpam dok ne krene mleko, sinoc sam se ranije probudila i mleko skoro nije ni izlazilo, a osetim da ga ima.
Jel cu se stalno izmlazati nocu doklegod dojim? Nije mi tesko, ne pitam zato, jer sam vec naviklauser posted image , vec me zanima, jer ne znamuser posted image

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 882
17.11.2010 22:47:30   
Verus
O da, i "prati" svoje dojke.  Npr. sada sedim na poslu: 16:45 je, ja pumpala u 14:30 i necu nista do uvece oko 20h, to je znaci nekih 5.5 sati.  I sada osecam da ima mleka i mogla bih da ih pumpam, ali nema potrebe.  Sta sam ranije radila da mi "pomogne" da odlucim:  Opipam rukom obe dojke i ako osetim male grudvice ili onako, malo tvrdje na donjoj strani (jer se tu najvise skupi zbog gravitacije) onda pumpam. Ako samo imam osecaj a dojke su mekane, onda nije frka...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 883
20.11.2010 10:32:57   
ivaj
Ne znam zasto nocu imam puno mleka,toliko da mi sva spavacica bude mokra,a preko dana manjeuser posted image  Od cega li to zavisi?
Inace,juce smo bili na kontroli zbog njenog povracanja i napredovala je 250 gr za sedam dana sto je,kaze dr,super.Tako da su verovatno moji strahovi da nemam dovoljno mleka,uglavnom neosnovani.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 884
20.11.2010 10:39:55   
dacica
draga,i meni nocu sve mokro i spavacica,i krevet,a danju jedva izmuzem po 50ml-po obroku......ni meni nije jasno,sto tako??

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 885
20.11.2010 10:43:41   
ivaj
Mozda lupam ali sve nesto mislim da je to zbog sna koji nemamo preko dana.Mozda smo nocu opustene,a i znas sta sam jos primetila-Jelena nocu sisa uglavnom na tri ili cetiri sata a danju cesce.Pa mozda je zbog toga(ja sama pitam-sama odgovaramuser posted image ).

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 886
20.11.2010 19:55:13   
New Mom
Imam malu nedoumicu. user posted image
Lari je sad 6 meseci i 5 dana. Pretežno sisa. To kažem tako jer ono što joj još dajem od hrane samo još uvek mulja i ne jede više od 1-2 kašičice, a posle čega još uvek sledi podoj (znači, nisam joj podoje zamenila nemlečnim obrokom).
Poslednjih nedelju dana sisa jednu dojku, a drugu neće. Ne mogu nikako da je navedem. Pre je sisala svaku po 10 minuta i sama pusti. Sad tako samo jednu. Jedini izuzetak je rano jutarnji obrok oko 6h kad sisa obe.
I dalje traži na 3 sata preko dana, a noću se nekad budi oko 3-4h, nekad tek oko 6.30h (leže u 21h).
Ne znam šta da radim. Bojim se da je ovo uvod u odbijanje od sisanja. Ne znam kako to da preokrenem. Jer sad više nisam ni za šta sigurna.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 887
20.11.2010 21:07:17   
choopa choops
NewMom nisam imala takvu situaciju. Ja bi tu drugu dojku izmlazala, pa bi cuvala mlijeko. Mozes ga eventualno ubacivati u kasice koje joj budes davala. Ne znam. Mada ne vjerujem da je odbijanje od sisanja cim ona sisa tako cesto?user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 888
20.11.2010 23:34:43   
Snelle
NM, ja iskreno ne verujem da tako male bebe mogu same da se odbiju od sisanja, pa njima je to još uvek uteha i veza sa majkom. Eto, baš sam danas čitala da deca sama mogu svesno da se odbiju od sisanja tek izmedju 2-4 godine.
Ja bih pre rekla da se njoj smanjio apetit, a i sama znaš da to hoće zbog nicanja zubića. Ako je krenuo još neki - razlog više. Btw, i meni Lana sisa slabije poslednjih dana, al i dalje na 3 sata, pa čak i noću!

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 889
21.11.2010 4:32:30   
Podrum Š.
NM jel sisa samo iz određene ili odbija naizmenično jednu pa drugu? Možda je sita pa joj druga ne treba...
Meni je Darko uvek sisao samo iz jedne po obroku, to mu je bilo dovoljno, a nije hteo ništa da jede od kašica jaaaako dugo. Ne znam da li sam negde pomenula, on je sisao do pune 3 godine user posted image .
I, da, ne brini se za odbijanje, nije to baš tako, ona mi se čini baš kao beba koja voli da siki...user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 890
21.11.2010 12:50:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

NM jel sisa samo iz određene ili odbija naizmenično jednu pa drugu? Možda je sita pa joj druga ne treba...

I ja sam to pomislila.

Ja evo izmlazam desnu, jer je Marko neće pošto mu je nos zapušen, a iz nje šiklja mleko, pa ne stiže da guta, i davi se. Sisa samo levu. A kad je zdrav, leva mu baš i nije omiljena.
Ja sam jedna multipraktik mama, imam sisu za bolesno i sisu za zdravo dete! user posted image

Jel zna neko, smem li Luki dati višak mog mleka, ako pristane da ga pije? Da li bi se time preneo na njega deo mog imuniteta, kao što se prenosi na Marka?

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 891
21.11.2010 12:59:45   
MASHKA
Tash moja drugarica je to probala i dete nije htelo ni da lizne to mleko, kaže odvratno joj je!
mislim da možeš da probaš...ne može da škodi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 892
21.11.2010 13:43:17   
snješka
Tasho, ja sam pokušala da dam Seleni. Nema šanse da hoće, kaže da joj je kaka user posted image . Ali ti svakako pokušaj, ne može da škodi.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 893
21.11.2010 13:54:49   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Podrum Š.

Naizmenično. Jer joj tako dajem. Jednostavno jednu posisa, i to je to. Izmlazam drugu onda, jer ko zna, možda joj dune uskoro da hoće obe. user posted image
Mene samo buni što je to nekako naglo prelomila. Navikla sam da se borimo sa skokovima, a smanjenima.user posted image
A kašice još ne idu baš nešto. Jer ajd' da to jede, pa da kontam da je sita, pa...
OK, oladiću.user posted image
Snelle, pre no što su joj ovi zubići izbili, kod nje je čak bilo i povećanje apetita.user posted image

Tash, imam drugaricu koja je to probala, ali, kao što ostale devojke kažu, mali nije hteo ni da pomiriše kako treba, rekao je da ima odvratan ukus.

Direktna veza do poruke: 894
21.11.2010 16:31:14   
Podrum Š.
NM to je onda verovatno to - dosta joj je jedna.
Tashke, sinoć smo mm i ja krenuli put Tempa, a ja za svaki slučaj ostavila mog mleka u flašici. Vratili se, okupali Reu i ja iz fola da joj dam mleko iz flašice -  a ona me gleda i pljuje user posted image . Pokušali smo još koji put, jednostavno neće. A kada me nema i neko joj drugi da mleko iz flašice, popije. Dam joj da sisa - posisa sve. Piš živi.
Jesi li probala da daš Luki mleko? Javi rezultate.

Nego drage moje mamice, moram da se konsultujem da li sam ja user posted image  ili.... Dojenje je za mene nešto skroz intimno, nije mi uopšte problem da je nadojim na Štrandu (skroz se zabašurim i sklonim, ali ne volim da neko stane iznad mene dok  dojim bebu, pogotovo ne sveki user posted image . Na svu sreću ne srećemo se često user posted image , ali i tada, ja krenem u sobu da podojim bebu, a ona zamnom i stoji. FRRRRRRRR. Poslednji put sam joj rekla da ugasi svetlo za sobom kada izlazi iz sobe user posted image .
Šta vi mislite o tome user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 895
21.11.2010 21:23:58   
ivaj
Isto.
Osim muza i mog deteta ne volim niko da gleda dok dojim,pa makar to bilo i dete od tri godine.Sta ima ko da zeva u moje sise?
Najvise sam mrzela kad se zena porodi a u sobu se nakrca kurta i murta pa svi merkaju dojenje kao da vide ne znam stauser posted image

Direktna veza do poruke: 896
21.11.2010 22:27:25   
choopa choops
Jao Podrumče gdje me ubode???user posted image

Znaci ja luuuuuudim od nje kad mi se nadvije nad glavom...i sve kao njemu se obraca misu mali, papi, papi...vidi kako fino papi user posted image A grrrrrrrr a ja šizim i ne znam sta da joj kazem kad je tako 'fina' user posted image U pocetku sam kao isla da se sklonim, ali dzabe ona onda kao slucajno dodje pa se jos vise iznerviram....UH!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 897
21.11.2010 22:36:21   
New Mom
Ih, ja već evo sedmi mesec pokušavam da neželjenu publiku izbacim van, a još nisu naučili.user posted image  Meni svi sem mm smetaju (iako imamo podoje napolju, ali to nekakodrugačije doživljavam).
Inače, Podrunče, imam isti problem, ostavim svoje mleko u flašici (u svim vrstama flašica), ma ni da konstatuje. Sisa je zakon koji se ne menja.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 898
21.11.2010 22:51:29   
Nensi*
Ja MRZIM kad dodje kod mene u sobu dok dojim Vuka (tj dok sam ga dojila,jer mu sad dajem moje mleko na flasicu)...Isto tako se nadvije iznad i gleda,i prica papaj,ruckaj,daj i meni malo user posted image i tako to,i jednom mi je pukao film kad sam izasla iz sobe da izvinete golisavih sisa,a ona kaze,"Iju,kako te nije sramota da tako setas po kuci,zar nemas postovanja prema meni?"
Pa mamu ti tvoju,a ti imas postovanja prema meni kad mi ulazis u sobu i stojis nad glavom u najintimnijem trenutku sa MOJIM detetom user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 899
21.11.2010 22:57:06   
choopa choops
IZVORNA PORUKA: nensi27

jednom mi je pukao film kad sam izasla iz sobe da izvinete golisavih sisa,a ona kaze,"Iju,kako te nije sramota da tako setas po kuci,zar nemas postovanja prema meni?"

user posted image user posted image user posted image

A sad se sjetih jedne moje zgode od prije nekoliko...Dojila ja Matiju. Nosila onaj steznik za stomak i naravno preko brus, potkosulja, majica. Nahranila ga ja i spustila ga i kao spustila majicu. I kuckam nesto na kompu, ulaze djever i svekar, pricam ja sa njima i bla, bla, bla. Oni odlaze...ja gledam...Kad meni majica skroz dignuta, sise na izvol'te blago pokrivene brushalterom. Blamčina samo takva user posted image user posted image user posted image Ja valjda nisam osjecala od onog pojasa da mi majica nije spustena, nisu mi bila gola ledja, pa ja mislila sve pet. Nisam ni pogledala. Užas user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  34 35 [36] 37 38   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here