|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
24.11.2010 8:52:15   
Anoniman
Nešto mi se ne mlati sa tim. Em imam mali zamrzivač, em znam sebe, ja ću to zaboraviti da izvadim na vreme da se otopi. A i ako krenem da izmlazam, tome nema kraja. Ja bih da sise same shvate da treba da stvaraju manje mleka. 

(odgovor članu choopa choops)
  Direktna veza do poruke: 926
24.11.2010 10:05:19   
Jele

IZVORNA PORUKA: Tash

Jel zna neko, smem li Luki dati višak mog mleka, ako pristane da ga pije? Da li bi se time preneo na njega deo mog imuniteta, kao što se prenosi na Marka?

Ja Urošu dajem ono što izvučem pumpicom i to mu sipam u kašu, sigurno je zdravije i bolje od kupovnog, a možda pokupi i neka antitela koja nije do sada...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 927
24.11.2010 15:50:17   
suki
Zene molim za pomoc! Danas mi se desilo da sam se ujutru probudila i da su mi grudi na dodir bile mekane sto nije bilo slucaj do sada. Moja cerka sada ima 9 meseci i sisa ujutru kada se probudi i uvece pre spavanja. Do pre mesec dana sam se budila natopljena ali od kada lepo jede preko dana pre spavanja malo siki a isto tako, mozda malo vise ujutru. E sad, kontam da se to vremenom ustali tj. koliko siki toliko se stvara ali zanima me da li je ovo znak da polako prestajem da imam mleka ili ga ima samo se meni cini da ga je malo. U principu ne verujem ni da joj je potrebno mnogo vise jer imamo 3 obroka i 2 uzinice i 2 puta siki... ali bih volela kada bi to jos jedno vreme ostalo tako. Kakva su vasa iskustva? I do kada ide taj jutrarnji podoj i kada ide samo pre spavanja? Znam da to od bebe zavisi ali kako je to bilo u vasem slucaju?

(odgovor članu Jele)
Direktna veza do poruke: 928
24.11.2010 15:56:54   
SUPER MAMA
Suki mislim da kod tebe se leepo uspostavila potraznja i ponuda.
Ti imas mleko dovoljno kolko treba tvojoj bebi.

I do kada ide taj jutrarnji podoj i kada ide samo pre spavanja?

Ovo zavisi i od bebe i od mame.Od moje licno iskustvo jutarni podoj je imala sve dok ja nisma resila da se odbijemo pa taj jutarni podoj zamenila sa kravje mleko tako je bilo i sa podojom pre spavanja.

Imas ti mleka samo sto se stvara dovoljno kolko treba tvojoj bebiciNe brini

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 929
24.11.2010 16:07:16   
suki
Hvala ti! Pretpostavila sam da nema razloga za preveliku brigu i da nema na osnovu cega da se stvara vise mleka jer njoj vise nema gde da stane neka ne znam koja kolicina pre spavanja kad lepo vecera ali nisam mislila da ce to kod mene ici toliko glatko s obzirom na to da ako samo i jedan podoj malo slabije siki meni odmah nastaje haos sa grudima. Ako ovo ne znaci da cu ostati bez mleka onda se bas i ne zalim. Postalo mi je previse da se budim u mokroj majici i nadam se da cu jos barem neko vreme moci da dojim!

(odgovor članu SUPER MAMA)
Direktna veza do poruke: 930
24.11.2010 16:08:58   
Verus
suki, meni su isto ujutru mekane, moja mala ce uskoro 8  meseci, a posto radim, a ona ako ne sisa ujutru ja pumpam: i recimo, jutros sam izvukla 300ml sto je duplo vise nego sto ona pojede (ne pije puno mleka), tako da ne brini, bice ujutru i uvece ja mislim, dok ti to zelis.  Mada, neke mame, kazu da im je jednostavno prestalo.  Ipak i bebice porastu i ne treba im vise tako puno kao pre....

Direktna veza do poruke: 931
24.11.2010 16:13:47   
SUPER MAMA
Ja sam dojila 19 meseci i kad sam htela da krenemo sa odbijanjem sa 15 meseci posto je imala 3 podoja tokom dana pocela da ukidam jedan po jedan ali polako.meni je nestalo mleko bez problema bez lekova bez upalene grude a mislila sma da cu ponovo preziveti pakao kao na pocetku.
Dojis dokle zelis.Uvek kad dodje do odbijanje mora ili jedna ili druga strana da zeli, kod mene ja sam mislila da joj je dovoljno i prestala sam.
A najcesce mleko samo od sebe nestaje pri velikom stresu ili smanjenje tecnosti.
Doji i uzivajte.

< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 24.11.2010 16:18:47 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 932
24.11.2010 16:15:19   
Olga75
Suki , sto rece Super Mama , uspostavila se ponuda i potraznja , ako bebana siki samo dva puta normalno je da u toku dana nema mlecnih fleka po majicama.
Mi smo dojenje zavrsile sa podojem pre spavanja a jutarnji smo izbacili oko nedelju dana pre konacnog prestanka sikanja . Punih cetrnaest meseci smo se uspavljivali na siki i samo jedno vece ja nisam ponudila a ona nije trazila i to je bilo to .

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 933
24.11.2010 16:17:48   
SUPER MAMA
Bas tako olga.

< Poruku je uredio SUPER MAMA -- 24.11.2010 16:18:23 >

Direktna veza do poruke: 934
24.11.2010 16:27:08   
suki
Hvala vam!user posted image Pitala sam patronaznu da li je dovoljno da sisa 2 puta na dan, i rekla je da je ok 2-3 puta, a kada smo pricale pre mesec ipo i kada je mala sisala 3 puta rekla je da taj treci podoj slobodno ukinemuser posted image za mesec dana (to je onda kao pre pola meseca). Al sam ovo komplikovano rekla, i ja trebam 2puta da procitam kako bih razumelauser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 935
24.11.2010 17:45:36   
Verus
user posted image
IZVORNA PORUKA: Tash

Ja bih da sise same shvate da treba da stvaraju manje mleka. 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 936
25.11.2010 20:57:36   
minna
Nekih mesec dana posle porodjaja je pocela da me boli desna bradavica, probala sam sa silikonskim i nije pomoglo samo smo se mucili sa njom, pa je to onda nekako proslo samo od sebe... Evo pre neki dan ponovo pocela da me boli ista, ne znam sta joj to radi da tako odjednom pocne da me boli... u svakom slucaju posto me jako boli ja pocela da je stedim i onda napravih samo gore jer su mi se stvorili cvorovi u siki ( boli me i kad izvlacim pumpicom) E onda sad trpim i dajem mu da sisa normalno kao i pre ali cvorovi mi se i dalje stvaraju, i to sad mnogo brze nego pre...kao da odjednom imam vise mleka... da li da izmlazam posle svakog podoja ipak ili ne, jer mi se od toga stvori vise mleka, a on ih fino isprazni sisanjem? samo ne znam zasto mi se tako brzo stvrdnu i stvore ti cvoroviuser posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 937
25.11.2010 21:06:00   
Shishica
Mina ja nikad nisam cedila.. nema ni previse ni premalo..
Probaj da malko izmasiras pre podoja.. ne znam sta drugo da ti kazem.. nisam nesto strucna
za te cvorice..

A ja ne zeliiiim da nestane taj nocni podoj.. ni jutarnji.. ni jedan user posted image
To ce samo znaciti kako je porasla...mislim nije to lose da poraste, ali ne znam zasto mi je ta slika nekako .. user posted image
To je tako lepo kad se mazi i sisa... dobro, ima i kad me suta nogama i stipa sise i mrdusa jednu dok drugu sisa i tako, ali kad me pogleda pa sva srecna se nasmeje... ih... user posted image

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 938
25.11.2010 21:11:41   
Ivanka 75
Minna, ja sam imala čvoriće prošle nedelje, privijala kupus, smanjila izmuzavanje ali sam zato Ivu češće stavljala na tu dojku i uspela sam da ih razbijem. Privijaj i toplo belo vino, razbija čvoriće i smanjuje temp. I obavezno se masiraj, pogotovu pod tušem.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 25.11.2010 21:14:41 >

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 939
25.11.2010 22:20:38   
minna
shishice, ivanka hvala na savetima...probacu, nadam se da ce biti ok, do sad nisam masirala osim na pocetku jer nije bilo potrebe, ali sad cu da uradim sve samo da bude sve u redu... E da, stavljam ga ja sad cesce na desnu ali mi se onda i u levoj napravili cvorici... A ta bradavica boli , kad pocne da sisa hocu da vrisnem, posle vec bude malo bolje a kad nije na sisi onda me nekako boli u dubinu...valjda ce proci

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 940
25.11.2010 22:25:41   
Verus
minna, radi kako su ti devojke gore rekle: AKO ne isisa sve cvorice i jos ih osetis pod prstima: ti stavi topli oblog oko dojke, i ispumpaj tek tek toliko da omekani i da cvorovi nestanu.  I onda sledeci podoj stavi ga na tu dojku, i onda malo i na drugu.  Bice to ok, zeznulo se jer nije mleko izlazilo kao ranije. 

Sigurno ti se dobro ne "zakaci" za sisu.  Uveri se da su mu usne uvrnute KA spolja, a ne unutra, ka bradavici.  Ako vidis da je donja usna ka unutra, nezno je izvuci prstom, tako sto ces povuci bradicu ka dole, da bi onda usna mogla da lepo "oblozi" bradavicu.

Moja beba je isto to radila i uvek sam imala problema sa bradaicama i bolove.  Neke bebe, jednostavno, ne znaju da sisaju pravilno.  Ako ti se lepo uhvati, onda ce i puno vise mleka da izlazi, jer ne uhvati samo vrh bradavice, nego i deo areole. 

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 941
26.11.2010 11:06:47   
minna
Verus hvala!!! Nocas su se jos vise stvrdnule jer je on spavao vise nego inace, tek oko 5 se probudio da sisa, pa sam ispumpala malo sto je ostalo iz druge, ali jutros opet pune cvorova... A problem mi je sto ne mogu odmah posle podoja da ispumpam jer on bljucka i drzim ga uspravno nekih sat vremena posle sisanja...jutros sam ga jedva drzala jer me bole grudi...i sad izmerim temperaturu 37.2, da ne dobijem mastitis?
A sto se tice njegovog polozaja uvek obratim paznju, bas lepo uhvati celu areolu, dosta otvori usta...ali se desava da cvrsto drzi i ne pusta, cak i kad zaspi jedva mu izvucem iz usta

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 942
26.11.2010 12:15:51   
bebablue
minna, ja sve zivo isprobavam, meni nema toliko cvorova koliko budu tvrde i malo bolne, sve pokusavam sto su mame navele kao svoja iskustva, ali ja jednostavno mislim da imam i dalje puno mleka, prosto to je tako, ne mogu da ne pijem tecnost u toku dana, uvece kao u inat budem zedna kao kamila, i kad su mi meke grudi kad stisnem, rucno, mleko ide, kod mene nikad nije bilo ono "skolski" izmlazaj se dok mleko ne krene da kaplje, kod mene to siba u mlazuuser posted image .

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

(odgovor članu minna)
Direktna veza do poruke: 943
26.11.2010 14:20:09   
ivaj
Blago tebi bebablueuser posted image  Ti onda nemas problema.
Kod mene konstantno cas ima cas nema,ali uglavnom joj nema dovoljno za obrok,osim nocu kad bas curi.Sve sam isprobala i nista.

(odgovor članu bebablue)
Direktna veza do poruke: 944
26.11.2010 16:38:42   
dakana
A meni mleko nika nije curilo iz grudi (sem ponekad malo), ali moj bebac jako lepo napreduje, barem do sad. Tako da mislim da to uopste nije merilo, bar kod mene nije. Ja od kad sam se porodila sumnjam da imam jako malo mleka, a moja beba za prvi mesec dobila 1200g, a za drugi 1100g, tako da nemam pojma user posted image .

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 945
28.11.2010 10:48:34   
ivaj
Jutros se probudim sa bolom u jednoj dojci.Posebno me boli kad pipnem.Cini mi se da nema nikakvog cvorica i sl.,imate li prestavu sta bi moglo da bude?

(odgovor članu dakana)
Direktna veza do poruke: 946
28.11.2010 11:50:25   
MASHKA
ivaj ako ti je dojka tvrda na tom mestu i teže se izmlaza onda je mastitis....

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 947
28.11.2010 12:53:52   
New Mom
Ne znam gde da pitam, u koju temu.
Šta da radim...ili bolje rečeno, kako da se izborim što je ovo moje čudo počelo da grize bradavice pri sisanju sa ona svoja dva zubića? 'Ladno mi se na desnoj stvorila ragada (posle ovoliko meseciuser posted image ).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 948
28.11.2010 13:16:45   
ivaj
IZVORNA PORUKA: MASHKA

ivaj ako ti je dojka tvrda na tom mestu i teže se izmlaza onda je mastitis....

Jao jos mi samo to faliuser posted image  Nije tvrda. Ali sam malopre jako malo mleka izvukla iz nje.

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 949
28.11.2010 13:23:26   
New Mom
ivaj, probaj da staviš neki topli oblog na nju, da opustiš malo pre podoja/izmlazanja.
Mastitis je upala koju prati temperatura. Je l' je imaš?

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here