|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
14.12.2010 22:57:13   
Lilly*
IZVORNA PORUKA: Kvini

Nakon podoja? Mucim se da izmuzem imalo. Sisa koliko ima pa pocne da place, pokusava par puta da vuce pa opet place. Onda je premestim na drugu dojku pa sisa normalno dok ima, i opet ista prica. Gladna, je li tako?

Ovako se i kod nas dešavalo, identično! Moja beba je imala 1,5 mesec i isto sam mislila da je gladna. Patila sam se sa njom, davala joj po sto puta jednu pa srugu stranu, pa opet prvu pa tako u krug u toku jednog podoja. Kada smo otišli u savetovalište, doktorka kaže da je sasvim dobro napredovala. Pitam je zašto plače i neće da sisa, rekla je da verovatno nije gladna, i rekla je ako se nastavi a ne bude dovoljno napredovala onda ćemo videti šta dalje. Ok, tu sam se malo smirila, ali malo. I sada, pošto ja tada bilo još malo lepo vreme, jedan dan smo se zadržale u gradu, došle kući na 3h od poslednjeg podoja, najela se "sve u 16", pa opet u grad, i sledeći podoj na 3 h, moja beba sisa k''o prava! Stvarno nije bila gladna! A ja se brinula i terala je da jede!
Možda je i kod vas tako, zato neće ni adaptirano. Probaj da izguraš 2,5-3 h do sledećeg podoja pa vidi. Neka dobro ogladni. Nadam se da je i kod vas to u pitanju i da ćete nastaviti lepo da sikite. Držim palčeve user posted image

< Poruku je uredio Lilly RR -- 14.12.2010 22:58:57 >

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Kvini)
Direktna veza do poruke: 1001
14.12.2010 23:00:41   
Kvini
Joj, hvala vam svima. Ja jedem prilicno neredovno, to je istina, nemam bas apetita iako se teram zbog dojenja. Probacu nakon svakog podoja.

Inace, cupa dojku i place, i mlati rucicama, ali da li je moguce da tako velika beba stalno ima grceve?

Probala sam da izmuzem pre podoja, ali jedva uspem 40-50 ml, i to rucno. Moje izmuzeno mleko takodje nece ni na flasicu ni na kasicicu.user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1002
14.12.2010 23:01:59   
Olga75
Kvini , moguce je da se grcevi javljaju i do sestog meseca

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Kvini)
Direktna veza do poruke: 1003
14.12.2010 23:03:57   
Kvini
Hvala, Lilly, probacu. Pokusavam da joj dajem na svaka 2 sata, ali se mucimo dok docekamo da prodju. Mozda treba jos da cekam, da stvarno ogladni. Javicu kako prolazimo!user posted image

Olga, nisam to znala!

< Poruku je uredio Kvini -- 14.12.2010 23:04:44 >

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 1004
14.12.2010 23:05:41   
Verus
Kako ne! Moja ih je imala u 6om mesecu, cini mi se od pahuljica ili sta smo joj vec dali da jede, jer smo tek kretali na cvrstu hranu...probaj neke od kapi ili grej stomacic-ili sto lilly kaze da oduzis hranjenje na 3 sata. 

Ne znam, jedino sto sam ja radila je jela, i dojila kad ona hoce...i cekla da prodje burauser posted image bice sve OK.  Sta god:  ne odustaj od dojenja ma koliko ti zivot bude tezak tih par dana!

Joj, hvala vam svima. Ja jedem prilicno neredovno, to je istina, nemam bas apetita iako se teram zbog dojenja. Probacu nakon svakog podoja.

Inace, cupa dojku i place, i mlati rucicama, ali da li je moguce da tako velika beba stalno ima grceve?

Probala sam da izmuzem pre podoja, ali jedva uspem 40-50 ml, i to rucno. Moje izmuzeno mleko takodje nece ni na flasicu ni na kasicicu.user posted image

(odgovor članu Kvini)
Direktna veza do poruke: 1005
14.12.2010 23:07:00   
Iwana87
vrlo moguce da su grcevi ,kako si opisala sad isto je bilo i sa nama.Nek place,igraj te se,radite sve drugo sem sisanja.A da,ja sam tad probala da operem dojku ,jer u tom periodu to vise nisam radila pre svakog podoja.Najgore je tebi sad jer neznas sta da radis,ali ako napreduje sve je u redu

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1006
14.12.2010 23:08:28   
Kvini
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Sta god:  ne odustaj od dojenja ma koliko ti zivot bude tezak tih par dana!

Nemam bas ni izbora, posto nista drugo nece da jede!user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1007
14.12.2010 23:09:59   
magnetic
Kvini je' ti se to vec duze desava?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Iwana87)
Direktna veza do poruke: 1008
14.12.2010 23:10:28   
Lilly*
Ma sve identično kao što si napisala, bacaka rukama i nogama, plače, malo sisa pa dreka... Da naglasim da moja beba NIJE imala grčeve. Kada se približi 2 h, ja je ponudim da sisa, ako tako počne da plače i da se otima, sačekam pa kroz pola sata je opet ponudim. Trajalo je možda još nedelju dana, maximalno, tako i sada sve ok. I da, moja beba je razmažena, zato plače user posted image  

Nemoj plakati, bata je tu

(odgovor članu Kvini)
Direktna veza do poruke: 1009
14.12.2010 23:14:51   
Kvini
IZVORNA PORUKA: magnetic

Tako je vec 2 meseca, ljudi moji. Inace, dobija otprilike 600 gr mesecno, pedijatar kaze da bi mogla vise. On mi je preporucio da krenem s kasicama, a ja mislim da to nije dobra ideja.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 1010
14.12.2010 23:17:09   
magnetic

IZVORNA PORUKA: magnetic

Tako je vec 2 meseca, ljudi moji. Inace, dobija otprilike 600 gr mesecno, pedijatar kaze da bi mogla vise. On mi je preporucio da krenem s kasicama, a ja mislim da to nije dobra ideja.

I meni je preporuceno da krenemo sa kasicama kad napunimo puna 4 meseca

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Kvini)
Direktna veza do poruke: 1011
15.12.2010 8:44:14   
Anoniman
Muke moje noćas!

Zaspala sam sinoć obučena, nakon podoja iz leve dojke (dojim dva podoja na desnu, jedan na levu, tako imam mleka) oko 22h.
U 01h me budi bol u ruci, sva je ruka utrnula. Pipnem dojku (desnu) a u njoj čvorčina od pazuha do bradavice u dužinu, širine nekih 4cm, i u dubinu koliko može. Pogledam u Marka, spava snom pravednih, to je ona tura sna kada može da se probudi da sisa u 2, a može u 5. Ne izgleda kao da će da se budi. Ustanem, pumpicu iskopam iz špajza, nema veze što nije otkuvana, svakako mi ne treba to mleko, pumpam, masiram, pola sata, jedva 80ml, i stalo. Ma ni kap dalje. Čvor isti koliki je bio, rekla bih da pumpica ništa iz njega nije izvukla već iz ostalih kanala. Dignem Marka, on sisa kad god mu daš sisu, ali vidim da nije gladan, ne vuče kao inače, sisa, ali slabašno. Čvor ostaje. Probam opet pumpicom, ništa. Legnem da spavam kao da pre bude jutro da zovem patronažnu. Gledam sat, već (ili tek?) je 2. Ležim, boli u vražju mater, kontam da bi mi prijalo da hladim dojku, kako bi bilo dobro da imam kupusa, ali nemam. Razmišljam koliko je sati kod Verus, jel +6 ili -6? Nemam pojma, bzvz mi da šaljem sms, ma šta bi mi i mogla reći sem izmlazaj i masiraj? Ne vredi, opet ustajem, i odlučujem da idem u stan preko puta, kod bake, da kopam po frižideru u potrazi za listom kupusa. To i uradih, našla kupus, stavila, gledam, 3 sata je, i zaspala. Do 4 sam se budila 2 puta, sanjala da moram da prestanem da dojim i da će da mi operišu dojku, pa sam plakala. Onda se probudio Mare da sisa. Stavila sam ga, vuče, ali čvor ne mrda. Posle nekih 10-15min sisanja, kada sam već mislila da će pljunuti bradavicu i da je gotovo i da ja ostajem na milost i nemilost sa mojim čvorom, on počinje da vuče jaaaako, skroz su mu se obrazi ulubljivali, i pipam, čvor se smanjuje. Bubica je vukao dok nije sve izvukao, onda se nasmejao i bradavica mu je ispala iz usta. user posted image
Eto, posle 3,5 meseca dojenja bez ikakvih problema, bez potrebe za izmlazanjem, to je ono što mi se noćas desilo.

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 1012
15.12.2010 8:51:46   
minavb
user posted image  E bas je moglo bez toga. Dobro da je Mare bar to izvukao, da se ne komplikuje. Ne znam sta da ti kazem, osim da se nadam da vam se to nece ponoviti.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1013
15.12.2010 8:54:00   
Anoniman
user posted image
Sve me boli taj deo dojke, valjda kako sam masirala, iako sam pazila da ne stiskam mnogo jer znam da ne sme, a dojka je sada mekana.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1014
15.12.2010 8:55:49   
minavb
Pazi grudi, moje su bile kao u Strumfete kad me patronazna izmaltretirala.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1015
15.12.2010 9:03:42   
Anoniman
Kakve grudi ima Štrumfeta? user posted image

hahahahha, ukucala sam u Google, gledam: nema grudi. Onda shvatih: PLAVE!

user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1016
15.12.2010 9:04:32   
Anoniman
Koja je fora sa kupusom? Kako on pomaže? Jel nekako razmekša kanale (pošto se dojka upari) pa se lakše izvlači, ili šta?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1017
15.12.2010 9:06:28   
minavb
Plave, jashta.user posted image
Ne znam koja je fora sa kupusom. Kupus je super namirnica, i sok od kupusa cini cuda kod cira i gastritisa, ali kako deluje preko koze, pojma nemam. Kad su mojoj mami izvadili tumor iz dojke, napravila joj se gnojna kesa. Hirurg joj rekao da stavlja kupus i svinjsku mast i posle nedelju dana , kesa se resorbovala kao da je nije ni bilo.

< Poruku je uredio minavb -- 15.12.2010 9:08:35 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1018
15.12.2010 9:11:21   
Anoniman
Meni je jako prijalo kad sam stavila jer je bilo hladno (iz frižidera). No, kada sam izvadila posle sat vremena, bilo je nekako... suvo? 

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 1019
15.12.2010 9:11:44   
Anoniman
Možda je fora kao sa krompirom kod temperature? 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1020
15.12.2010 9:23:30   
minavb
Ja kad sam ga stavljala, bio je kao skuvan kad ga izvadim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1021
15.12.2010 9:28:01   
Nensi*
Uh Tasho,dobro je da je Mare to izvukao...user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1022
15.12.2010 10:45:52   
Podrum Š.
Kupus je savršena stvar.
Imala sam tri mastitisa kada sam dojila Darka. Prvi sa njegove 3 nedelje, drugi sa neka 2 meseca, a poslednji kada je imao 4,5 meseci. Toliko sam imala visoke temperature da su mi usne bile ljubičaste.
List kupusa sam istucala da malko krenu sokovi, ostavila rupicu za bradavice. Na grudi namazala svinjsku mast, stavila kupus, pelenu, najlon i na sve to još peškir. Da se sve dobro upari.
To omekša i otvori kanale.
I onda beba lakše isisa i te problematične delove (a može lakše i pumpica)
I moram da priznam da mi je najviše sva tri puta pomoglo njegovo sisanje user posted image .

Zato, za Mareta user posted image

...s vrha brda svaka staza vodi nizbrdo...

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 1023
15.12.2010 11:57:53   
Anoniman
Znala sam da sam nešto zaboravila - da isklofam kupus. Ali čini mi se da je i ovako odradio svoje. A naravno, Mare je učinio najviše. 

(odgovor članu Podrum Š.)
  Direktna veza do poruke: 1024
15.12.2010 12:34:59   
Anoniman
A mažda se ovo dogodilo jer zbog grčeva već dve noći zaspem obučena, sa grudnjakom. Jeste pamučni grudnjak, nije tvrd, ali greje, a mleko nadolazi ako se grudi greju. I još sam nezgodno legla na desni bok jer sam Maretu dala desnu ruku da drži, a levom mu držala stomačić, pa je bio nezgodan položaj, možda sam nagnječila dojku i mlečne kanale. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here