Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 12:35:56
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
Kupus je zakon živio kupus, peršun i sve ostale zelene biljke za sise
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 12:41:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Jesi videla šta me snašlo noćas? I tebi sam htela da pišem.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 12:41:43
|
|
|
|
Vučko.ba.
|
pa što nisi ...znaš da sam ja pijacu pokretnu u grudnjaku nosila
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 13:13:18
|
|
|
|
Podrum Š.
|
Tashke, zaboravih da ti kažem razloge moja tri mastitisa: 1. nisam se izmlazala više od 2h 2. ležala na strani i nagnječila desnu dojku (zvuči poznato?) 3. pritisla sa haljinom grudi (čitaj utegla se krmača radi slikanja za LK)
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 14:30:40
|
|
|
|
Verus
|
Sledeci put mi salji SMS nema veze! Lezem u 12 ustajem 4,5 tako da.... Meni se to desilo sa levom dojkom: zapusio ti se kanal, a to booooli kao vrag. Kupus izvlaci upalu, ne znam kako, ali dobar je i recimo kod bolova i otoka kolena, zglobova itd. Grudnjak: Uzmi neki sportski, labav ,bez ikakvih zica i da nema nista da te steze ispod grudi i spavaj u tome, ja i dan danas-smetaju mi grudi kad vise i onao bzvz stoje. I ja mislim da sam tu noc zaspala na ruci i prignjecila kanal: mleko naticalo a nije od pritiska moglo da "otice" u ostatk dojke. To je onda kad sam molia mm da mi isisa taj "cep". I desilo se opet ne daj boze, ono sa carapom i pirincem: na dojku i pumpaj dok je grejes: rasiri se kanal i lakse izadje cep: Ja sam je i grejala dok je ona sisala :samo mi ona nije uspela izvuci. Uf Tashke moj...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 17:41:43
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma, ovo je skroz pamučni grudnjak, ni žica, ni korpi. Ali realno, spavam bez njega. Imam potkošulju koja je uska pa sojke ne beže baš kud koja stigne. Razmišljala sam čak i zašto je moglo nadoći mleko jako, ali nemam obrazloženje. Juče za ceo dan sam pojela sendvič oko podne, 1 punjenu papriku oko 15h, i 1 komad plazma keksa oko 21h. Ali sam bila jako žedna uveče, i nalila sam u sebe dve cedevite.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 18:25:17
|
|
|
|
Verus
|
garant od tecnosti!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 18:27:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Muka me hvata kako pada mrak! Sad će grčevi, sad će haos...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 20:14:42
|
|
|
|
MASHKA
|
Tash sad čitam šta te je sinoć snašlo i razumem te u potpunosti jer sam svašta sa grudima prošla! čudi me da ti Mare još uvek ima grčeve, moja Staša ih već odavno nema a imala ih je samo nešto malo u početku...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 15.12.2010 22:30:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Jao draga, oženiću ga sa grčevima i noćnim podojem!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 22.12.2010 19:09:35
|
|
|
|
Verus
|
Snelle, ishrana ne utice na sam kvalitet mleka sto se tice proteina, kalcijuma i drugih sastojaka, ALI utice na kolicinu masnoce. Pisala sam detaljno, ali ne mogu se setiti gde... Ja sam uvek sve cuvala u frizideru, i mleko mi je imalo po 2-3 prsta debljine masti, bas bas masno, i palo na pola prsta, kad sam izbacila mlecne proizvode. Nije bila slucajnost, pa sam gledala da iz drugih izvora unosim: riba (tuna iz konzerve npr.), masni namazi (nasla sam neki koji je bio na bazi soje, ali u maloj kol i to sam koristila na hleb), plus neku masnu salamu ili kobasicu, sto mi je bilo tesko jer inace slabo jedem te preradjevine... Ne brini, i dalje dobija ono najbitnije, a ti ponekad daj avokado tu ima zdravih masnoca za njihove male mozgove... IZVORNA PORUKA: Snelle Verus, ne znam da li ovde da te pitam ili na temi "dojenja"....kakvo ti je mleko? Ja sam se sinoć izmlazala posle x vremena i čini mi se da ima neku plavkastu boju, a to bi trebalo da znači da gubi na kvalitetu? Doduše, kad je podojim, nikad ne traži da jede na manje od 3 sata, a i sinoć sam se izmlazala zato što su mi dojke bile prepune. Dakle, mleka ima itekako, ali se bojim da kvalitet nije više kao nekada ili mu se hranljivost smanjuje što su stariji
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 24.12.2010 21:25:45
|
|
|
|
vukosava
|
Cao zene, evo nova sam u ovom svetu, jedva sam vratila malu sa flasice sto su je navadili u bolnici nakon mog carskog na sisu prosle subote. Tako da evo dojim vec 7 dana. Osecam se ko cureca mlekara Na koliko su jele vase bebice kad su bile stare 12 dana? Otprilike?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 24.12.2010 21:27:20
|
|
|
|
New Mom
|
Na neka tri sata. Nekad plus minus pola sata. Ja sam joj davala na zahtev, a ona je sama napravila tako neki raspon.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 24.12.2010 21:38:33
|
|
|
|
Brana
|
I ja sam kao i New mom na zahtev bebe ali otprilike na 2h!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 24.12.2010 21:39:57
|
|
|
|
isidora88
|
ja dojim par dana,imam mleka,vidim po tome jer koristim silikonske bradavice u kojima uvek ima mleka kad ih izbaci,beba ne place,kontam da nije gladan ali ne znam kako se izmlaza i da li to moram da radim sa pumpicom mi ne ide a rucno nemam pojma kako
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 24.12.2010 21:53:22
|
|
|
|
Brana
|
Draga bilo bi pozeljno da se izmlazas jel tako ces odrzavati odredjenu kolicinu mleka,i naravno ako imas potrebe da se izmuzavas tipa nabrekle grudi i mlecne zlezde da ne bi dobila upalu! A rucno se izmuzavas obuhvatis bradavicu za dva prsta i povuces na unutra i ako mleko izlazi nastavis ali bolje ti je sa pumpicom jer ces i brze i lakse da se izmuzes! A sto koristis vestacke bradavice jer te bole ili su izgrizene?Ja sam probala sa vestackim i nisam mogla da izdrzim nista nisam osecala!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 0:16:01
|
|
|
|
New Mom
|
Isi, izlmazavaj se, jer će naići period da krene veće količine, pa da se ne bi upalila. Takođe, tako će ti i više mleka ići. Ručno, kao što ti je Brana objasnila - obuhvatiš palcem i kažiprstom ceo krug oko bradavice, ne samo nju, i pritiskaj. Menjaj pomalo položaj oko da potrefiš sve kanale. A što se pumpice tiče, meni nije uspevalo nekih skoro 3 nedelje na nju ništa da izmlazam, a patronažna mi je rekla da je to normalno za sam početak. Ustaliće se.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:12:40
|
|
|
|
Anoniman
|
7 dana unazad Mare se uveče bori sa sisom. Sisa od 19 do 22.30h, sa pauzicama, zacenjuje se, tegli sisu, otima se, plače nad njom. Kada stisnem bradavicu, mleka nema. Zbog Deda Mraza sam izmlazala mleko 24h, da mogu mami od ostavim, nakupila sam jedva 180ml iz obe dojke, većinu noću kada ređe sisa; to ređe u poslednjih 7 dana znači "na 3 sata", danju visi na sisi. Mislim da mi je opala količina mleka. Probaću uveče da mu dam ad mleko, mama će dnas kupiti, verovatno ono bez kravljeg mleka, kad sam već počela tu dijetu, da je onda ne prekidam. Ne znam kako će to izgledati jer on odbija flašicu sa mojim mlekom, šta će reći na ad? Kupiće mama i one Tommy Teepy flašice, možda mu Avent ne odgovara.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:18:29
|
|
|
|
magnetic
|
IZVORNA PORUKA: Tash 7 dana unazad Mare se uveče bori sa sisom. Sisa od 19 do 22.30h, sa pauzicama, zacenjuje se, tegli sisu, otima se, plače nad njom. Kada stisnem bradavicu, mleka nema. Zbog Deda Mraza sam izmlazala mleko 24h, da mogu mami od ostavim, nakupila sam jedva 180ml iz obe dojke, većinu noću kada ređe sisa; to ređe u poslednjih 7 dana znači "na 3 sata", danju visi na sisi. Mislim da mi je opala količina mleka. Probaću uveče da mu dam ad mleko, mama će dnas kupiti, verovatno ono bez kravljeg mleka, kad sam već počela tu dijetu, da je onda ne prekidam. Ne znam kako će to izgledati jer on odbija flašicu sa mojim mlekom, šta će reći na ad? Kupiće mama i one Tommy Teepy flašice, možda mu Avent ne odgovara. I Dunja nije htela iz bocice moje mleko,kada sam je jednom prilikom morala ostaviti kod mame......................dok nije jako ogladnela.Posle je vukla iz flasice da je sve ''''pucalo''''.
< Poruku je uredio magnetic -- 25.12.2010 12:19:02 >
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:24:33
|
|
|
|
Anoniman
|
To je i meni palo na pamet. Daj Bože da bude tako.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:28:29
|
|
|
|
magnetic
|
I posto sam se taj dan zadrzala duze nego sto sam panirala,pa se nisam dovoljno izmuzla,mama joj je dala i ad mleko.Ni sa tim nije bilo problema.Malo je pravila face kao sta je sad ovo,ali je popila.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:30:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Videćemo šta će biti... javljam.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:40:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash 7 dana unazad Mare se uveče bori sa sisom. Sisa od 19 do 22.30h, sa pauzicama, zacenjuje se, tegli sisu, otima se, plače nad njom. Sad sam se žalila u "spisak i razgovori" da i Nina radi isto to i da hoću da flipnem . Ali za razliku od tebe Tash , ja imam mleka ... Kaplje iz dojki , izmuzem se opušteno ... Ali kad ona treba da povuče , nema šanse , halapljivo zgrabi siku , željna , vuče , vuče par sekundi , pa u plač . Forsirala sam je juče ceo dan , mislila sam da se ulenjila , da neće da se muči oko dojki , ali ne verujem više da je to ... Ona baš željno navali , ali negde nastane problem ...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:44:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Mare kad uhvati prvih minut vuče u prazno. Vidim da ne guta. Ali o je strpljiv, i onda osetim da mleko "dolazi", i onda počne i da guta. Ali tvoja beba je mala i verovatno u skladu sa tim nestrpljiva. Probaj malo da masiraš dojku dok ona vuče, od pazuha ka bradavici, možda brže krene.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:49:22
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni mleko curi , kontam da lako i ide , kažem - pumpicom minut - dva izvučem mleko da joj lakše krene , stavim je da sisa - vuče malo , pa u plač . Misterijaaaaaaaaaaaa I da , vidim da joj u ustima ima mleka , kad zine onako razarlaukana
< Poruku je uredio BubaMira -- 25.12.2010 12:50:25 >
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.