Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:52:15
|
|
|
|
Anoniman
|
A možda joj prebrzo ide? Možda ima previše mlazova, kontam da na flašicu daješ na cuclu 1. Tu je samo 1 mlaz.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:53:40
|
|
|
|
Anoniman
|
Kad je Marku bio začepljen nos, nije hteo da desnu da sisa jer previše ide, nije postizao da guta. Sisao je samo na levu, jer tu slabije ide. Pedijatar mi je savetovao da se izmuzem i tad mu dam da sisa, kao slabije će ići pa će hteti. Nije hteo, meni nije mleko ni nakon izmlazanja slabije išlo.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:55:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash A možda joj prebrzo ide? Možda ima previše mlazova, kontam da na flašicu daješ na cuclu 1. Tu je samo 1 mlaz. Ovo ima smisla ... Da , na flašicu je cucla 1 , a kad se izmlazam mlazovi pucaju na sve strane
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 12:58:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemam savet. Jel ti se smanjuje nalet kada izmlazaš, mislim jel bi vredelo da se izmlazaš pa da dojiš?
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 13:06:24
|
|
|
|
Brana
|
Ja iimam isto mnogo mlazova kada Laki sisa pa pre dojenja uzmem pumpicu i samo malo povucem taj prvi mlaz i onda nema problema i beba nece da se gusi dok siki!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 16:59:27
|
|
|
|
Verus
|
Helena se isto davila dok je bila manja, pa sam na desnu dojku dojila samo u "fudbal" pozi ili ti njene nogice meni ka ledjima a samo glavica napred pa tako na dojku. E sad moje iskustvo: Dojim vec, evo sad ce 9 meseci, hvala Bogu bez dohrane. Naravno, kako je beba pocela da jede cvrstu hranu, manje je mleka pila, ja sam redje pumpala (sa 3x na 2x na poslu, izbacila pumpanje uvece-samo je dojila, znaci pumpala 3 puta ujutru i 2x na poslu). Sada na poslu izvucemo oko 200ml za 2 pumpanja sto je dovoljno za 1 flasicu i za mesanje sa cerealijama. Jos uvek ima dosta zamrznutog mleka (od pre par meseci kada sam imala puuuno extra pa sam zamrzavala), tako da joj dajem 1 flasicu sveze i 1 flasicu odmrznuto dok sam na poslu, a dojim pred spavanje i ujutru rano.... E sad. Padne meni preksinoc na pamet da ce ona morati bar mesec do 2 pre navrsetka prve godine da pije ad mleko. Umesam oko 50ml ad mleka sa oko 140, 150ml mog i dam joj na flasicu pred spavanje. Uzela je oko 4,5 gutljaja i TAKO jako udarila flasicu od svojih usta da je odletela na sred sobe (ja to naravno nisam ocekivala pa sam samo pridrzavala flasicu dok je jela). Pomislim "Nemoguce!". Odmah mi je palo na pamet da nece ad koje je bilo umesano u moje.... Odem dole, ugrejem 100ml mog mleka i stavim u flasicu. Popije sve i zaspi mi na rukama. Ja polako izvadim praznu flasicu, i stavim joj u usta onu prvu, koja je imala u sebi ad mleko. Ona automatski pocne da pije i posle par sekundi, otvori sirom oci i odugrne flasicu!!! Ja brze bolje stavim cuclu i uspavam je ponovo.... E sad: to ad mleko je ono specijalizovano za decu sa alergijama na mleko. Posto ona sada jede jogurt verujem da moze da pije i "obicno" ad mleko, koje je ukusnije i manje smrdi od specijalnog... Pokusacu ovih dana da kupim obicno ad mleko i da joj ponudim: ali mi je zao ako odbije da bacam svo moje mleko sa njim!! (doduse ne bacam nego dam keru ). Tako da me malo brine da to nece prihvatiti i sta cu onda?? Mada kontam ako je jako gladna jesce sta joj dam.... Uglavnom, pocecu da mesam jaaako malo ad mleka (10tak ml) sa mojim, dok jos imam zalihe, pa cu polako da je prebacujem u naredna 2 meseca, koliko se nadam da cu jos dojiti uz zamrznute zalihe...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 17:14:40
|
|
|
|
choopa choops
|
Bubo to je zato jer imas previose mlazova. Tako je i matija I dana danas se bori iako je 'veliki'. A mozes mislit kako je bilo njemu malome, jer ja kad izvucem dojku iz nje ide mlaz i sve prska, tako da moram da stavim prst da zacepim Majke mi Verus, ne znam kakvog je ukusa majcino mlijeko , ali AM je odvratno Nije ni cudo sto nece. Ja jednom prilikom probala Aptamil dok sam L spremala kad je pocela sa dohranom, imala sam zivot svoj da ispovracam
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 18:55:38
|
|
|
|
Verus
|
Mamino mleko je slatko i nema neki jak miris (osim ako se pokvari onda BAAAS smrdi ne mos' da omanes)... Ne znam sta cu: kupovati razne formule pa naci neku koju voli???
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 19:00:40
|
|
|
|
Snelle
|
Verus, mrzi me da čitam unazad, što kupuješ formulu?
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 19:29:20
|
|
|
|
Verus
|
Smanjilo mi se mleko dovoljno da moram da vadim jednu turu iz zamrznute zalihe. Na poslu izvucem oko 200ml nekad manje nekad vise: tako da to ima 1 flasicu tog svezeg, plus 1 odmrznem mleko (nosi dve u jaslice). Ujutru rano dojim, i uvece dojim. E sad: kontam kad iscrpim zamrznuto, a opadne mi jos vise "proizvodnja" svezeg (ha mama krava ), moracu formulu. Mislim da cu imati kombinaciju sveze i zamrznuto moje mleko, jos moooozda 2 meseca. Tako da cemo od tada morati formulu: a ona nece da je jede!!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 19:32:31
|
|
|
|
Brana
|
Veki jel nece i hranu da prihvati? Probaj vise vrsta dohrane pa koju prihvati!uf bas mi je zao!
< Poruku je uredio Brana -- 25.12.2010 19:46:55 >
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 19:42:00
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira IZVORNA PORUKA: Tash 7 dana unazad Mare se uveče bori sa sisom. Sisa od 19 do 22.30h, sa pauzicama, zacenjuje se, tegli sisu, otima se, plače nad njom. Sad sam se žalila u "spisak i razgovori" da i Nina radi isto to i da hoću da flipnem . Ali za razliku od tebe Tash , ja imam mleka ... Kaplje iz dojki , izmuzem se opušteno ... Ali kad ona treba da povuče , nema šanse , halapljivo zgrabi siku , željna , vuče , vuče par sekundi , pa u plač . Forsirala sam je juče ceo dan , mislila sam da se ulenjila , da neće da se muči oko dojki , ali ne verujem više da je to ... Ona baš željno navali , ali negde nastane problem ... Zasto zurimo iz detinjstva da odrastemo,a kada odrastemo,zeleli bi da ponovo budemo deca?Trosimo zdravlje da bi stekli novac, a onda trosimo novac da bi vratili zdravlje.Nauci da nije bogat onaj koji najvise ima,nego onaj kome najmanje treba.Da je prijatelj onaj koji zna sve o tebi a ipak te voli! Ja uflekah svu odecu koliko curim, non stop nosim brus i uloske za skupjanje mleka iz bradavica...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 20:13:45
|
|
|
|
Verus
|
Jede ona sve lepo cvrstu hranu, povrce, voce, meso. I pije moje mleko. Eto, nije nikada jela dohranu (formulu) pa joj je valjda gadno jer je navikla na moje mlekce.. Probacu razne, nadam se da ce nesto prihvatiti..mala bubica smrdica jedna IZVORNA PORUKA: Brana Veki jel nece i hranu da prihvati? Probaj vise vrsta dohrane pa koju prihvati!uf bas mi je zao!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 20:14:31
|
|
|
|
Verus
|
bravo vukosava! nek curis! tezak je pocetak al je vredno svake muke, uzivaj u dojenju!!!
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 20:20:59
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Jede ona sve lepo cvrstu hranu, povrce, voce, meso. I pije moje mleko. Eto, nije nikada jela dohranu (formulu) pa joj je valjda gadno jer je navikla na moje mlekce.. Probacu razne, nadam se da ce nesto prihvatiti..mala bubica smrdica jedna IZVORNA PORUKA: Brana Veki jel nece i hranu da prihvati? Probaj vise vrsta dohrane pa koju prihvati!uf bas mi je zao! Neka pije formulu do godinu dana nadam se da ce naci adekvatna, a posle ce ti biti lakse jer mozes onda da predjes na kravlje i nece biti nuzno da uzima formulu!Ma opasni su hoce samo ono sto njima odgovara!
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 20:26:58
|
|
|
|
Verus
|
Joj Brano sve je vise mala opasnica...nekim danima je ne prepoznajem! Sada kenka na silu, i kaslje na silu da bih ja obratila paznju na nju...mada, tako me malo vidja da razumem da hoce da bude stalno sa mnom
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 20:34:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja uzivam u dojenju,to je moj i bebin trenutak ljubavi,tada zaboravim na sve probleme i ogledam se u njegovim malenim okicama,i smireno gledam svoje dete kako se hrani. Cinim sve da mi mleko povrati prvobitnu kolicinu,i ne odustajem od toga,ljubomorna sam kada ljubi flasicu,a ne moju dojku(glupo zvuci).
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 21:30:48
|
|
|
|
Anoniman
|
EVO ME! Marko nije trepnuo, tommee tipee flašicu je prihvatio odmah, dala sam mu na veću cuclu (na 2-ku), i nju sam morala nekoliko puta da mu izvlačim iz usta, jer je toliko vukao da se cucla uvuče unutra. Do kraja je mama kupila Nestle NAN H.A. 1. Jedino to su joj nudili, Allernovu ne. piše da ako je dete alergično na krsvlje mleko, ne davati pre konsultacije sa pedijatrom, ali kod nas nije dokazana alergija, pa sam odlučila da probam, jer je ono napravčjeno za bebe koje imaju genetske predispozicije za razne alergije. Uglavnom, puna doza je 180ml, on je pojeo 140.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 21:35:54
|
|
|
|
magnetic
|
Super
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 23:20:46
|
|
|
|
New Mom
|
Nekako još funkcionišemo sa sisanjem. Za spravljanje kašica još kombinujem nekad sveže izmlazano nekad iz zaliha. Sad ovih dana kad smo bili na odmoru, kako sam ceo dan bila tu, imala je priliku da opet sisa na pravilnim razmacima i došlo je do relaktacije (uslovno rečeno, jer je ustvari došlo da uvećanja količine mleka). Naravno, sad je to pomalo problem jer nisam u prilici sada da joj dajem baš na tri sata, tako da su mi danima grudi upaljene. Kupila sam joj tu tt flašicu o kojoj Tasha govori (nikad ne znam kako se ta marka piše), ne bi li prihvatila iz nje moje mleko kad nisam tu, ali još je to traljavo. Nešto bolje nego sa Aventom, tamo uopšte nije htela. U svakom slučaju, zadivljena sam pomalo kako odmor i redovna ishrana mogu da pomognu.
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 25.12.2010 23:42:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Mare nije hteo moje mleko na Avent pre koji dan. AD iz ove tommee bla bla flašice hoće.
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 26.12.2010 12:04:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Nakon ad mleka u 21h, sledeći put se probudio u 2h (kao i inače), grudi lepo bile pune, taman. Pa u 5h, pa u 8h...
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 26.12.2010 16:06:06
|
|
|
|
Verus
|
Dobro je Tashke da je prihvatio tu flasicu. Meni je ona bas isla na zivce, uvek mi je curila cim se pokvasi NW super samo gurajte zenice, prodje brzo to vreme, a bebice ce biti zdravije, jace! Ja cu danas, posle posla nadam se stici da odem do radnje da uzmem "obicnu" formulu. Odlucila sam se za Enfamil koji ovde prodaju, trebalo bi da je jako kvalitetna, e sad, hoce li jesti videcemo... Sinoc sam joj dala moje mleko na flasicu. Kontam, nek popije tako, mozda zaspi na sisi pa se ni ne najede (jela je redovnu veceru u 18:30 povrce, govedinu sa malo pavlake). Popila je 160ml zaspala, probudila se u 2 da sisa, i jos uvek spavala u 8 kad sam zvala mm da proverim! Tashke: ja sam primetila da bi se ona budila na "njenom" rasporedu sta god da ja radila... Ali lepo ti je on odspavao od 21 do 2
|
|
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 26.12.2010 16:39:08
|
|
|
|
Podrum Š.
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Pokusacu ovih dana da kupim obicno ad mleko i da joj ponudim: ali mi je zao ako odbije da bacam svo moje mleko sa njim!! (doduse ne bacam nego dam keru ). Verus kraljice Mi smo se dugo mučili sa Darkom oko prestanka dojenja i prelaska na dr mleko Ništa nije hteo Na kraju je sisao do 3 godine, i prešao na kravlje... Nadam se da sa Reom nećemo tako proći
|
|
RE: Dojenje - vaše iskustvo 26.12.2010 16:46:12
|
|
|
|
Verus
|
Uf podrum uplasi me sada-znaci dobra je sansa da nece uopste hteti ad mleko?? ja nema sanse da dojim tako dugo-mislim radim i to sve-da sam sa njom stalno kuci znam da bi bilo dovoljno, ali primecujem polako pad kolicine... Pokusavacu, mozda je "naviknem"...
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.