Anoniman
|
Muke moje noćas! Zaspala sam sinoć obučena, nakon podoja iz leve dojke (dojim dva podoja na desnu, jedan na levu, tako imam mleka) oko 22h. U 01h me budi bol u ruci, sva je ruka utrnula. Pipnem dojku (desnu) a u njoj čvorčina od pazuha do bradavice u dužinu, širine nekih 4cm, i u dubinu koliko može. Pogledam u Marka, spava snom pravednih, to je ona tura sna kada može da se probudi da sisa u 2, a može u 5. Ne izgleda kao da će da se budi. Ustanem, pumpicu iskopam iz špajza, nema veze što nije otkuvana, svakako mi ne treba to mleko, pumpam, masiram, pola sata, jedva 80ml, i stalo. Ma ni kap dalje. Čvor isti koliki je bio, rekla bih da pumpica ništa iz njega nije izvukla već iz ostalih kanala. Dignem Marka, on sisa kad god mu daš sisu, ali vidim da nije gladan, ne vuče kao inače, sisa, ali slabašno. Čvor ostaje. Probam opet pumpicom, ništa. Legnem da spavam kao da pre bude jutro da zovem patronažnu. Gledam sat, već (ili tek?) je 2. Ležim, boli u vražju mater, kontam da bi mi prijalo da hladim dojku, kako bi bilo dobro da imam kupusa, ali nemam. Razmišljam koliko je sati kod Verus, jel +6 ili -6? Nemam pojma, bzvz mi da šaljem sms, ma šta bi mi i mogla reći sem izmlazaj i masiraj? Ne vredi, opet ustajem, i odlučujem da idem u stan preko puta, kod bake, da kopam po frižideru u potrazi za listom kupusa. To i uradih, našla kupus, stavila, gledam, 3 sata je, i zaspala. Do 4 sam se budila 2 puta, sanjala da moram da prestanem da dojim i da će da mi operišu dojku, pa sam plakala. Onda se probudio Mare da sisa. Stavila sam ga, vuče, ali čvor ne mrda. Posle nekih 10-15min sisanja, kada sam već mislila da će pljunuti bradavicu i da je gotovo i da ja ostajem na milost i nemilost sa mojim čvorom, on počinje da vuče jaaaako, skroz su mu se obrazi ulubljivali, i pipam, čvor se smanjuje. Bubica je vukao dok nije sve izvukao, onda se nasmejao i bradavica mu je ispala iz usta. Eto, posle 3,5 meseca dojenja bez ikakvih problema, bez potrebe za izmlazanjem, to je ono što mi se noćas desilo.
|