Verus -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (27.6.2012 15:04:44)
|
pandina: ne znam da li sam samo imala srece ili je moguce sa svakom bebom, ali oba moja deteta su i sisala i pila na flasicu bez problema, nikad nisu odbijali ni jedno a ni drugo. Sa cerkom sam otisla da radim kad je imala 6 nedelja, i moja mama je davala sve obroke na flasicu dok nisam bila tu: 4 ili 5 obroka. Tad sam imala sve sveze, a kad se pocelo nakupljati onda sam rotirala kako sam ti gore pisala. Sin je bio 2 meseca star kad sam pocela da radim, i opet isto: flasica kad nisam tu ( i jedno vreme nije hteo uvece da sisa nego samo flasicu, sad sisa), ali pravilo: samo mama daje (retko muz). Ja licno mislim, da moze svaka beba i jedno i drugo, dok god majka ne daje flasicu, ali cak i tada: jer zbog njegovih problema sa GEROm i isprobavanja formula, ja sam bila ta koja je uvek nocu davala flasicu, a tad je bio mali, svega par nedelja star. Mada, svaka laktacijska sestra ce te savetovati da ne treba davati flasice dok su jos jako mali. Kad krenes, moj savet ti je da kupis Dr. Browns wide neck flasice, vidim ima ih u aksi. Ja sam probala svaku flasicu koja ja mislim postoji u Americi, i ovo je JEDINA koja sporo curi, na cucli br 1, tj. Level 1. Cak i ona tommee tippi ili kako se vec pise, ide jako brzo. Dojka ide sporije od svake flasice, osim kad je otpust mleka, sto traje svega minut ako i toliko. A wide neck opcija imitira dojku. Ovako ne rizikujes da se beba previse zbuni. Cak stavise, pomoglo je mojoj cerki da "nauci" da se lepse hvata na dojku, da lepo odvrne usne, a ne da zaseca kao sto je ona radila. I kontaktiraj odmah banku mleka, odradi papire koje treba, i sto ti bude extra tog prvog mleka doniraj. Nekoj bebici ce jako dobro doci za zdravlje. Bravo mama[sm=bravo.gif]
|
|
|
|