Anoniman -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (6.11.2011 15:59:31)
|
Evo izvukla sam ono što mi se čini najbitnijim, u kratkim crtama, Verus je dosta pisala o tome, svaka joj čast[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Verus RR Ako cete zamrzavati mleko, prvo ga morate rashladiti u frizideru, oko 30tak minuta i onda zamrznuti. NIKAKO ne dodati sveze, toplo mleko u ono vec rashladjeno. Ono sto ste zamrzli kada je beba imala 2 meseca nece biti adekvatno za bebu, od recimo 5,6 meseci...mleko se menja kako beba raste, shodno njenim potrebama. IZVORNA PORUKA: Verus RR Odmrzavam tako sto ostavim u frizideru nekih 12 sati ranije da se odmrzne (znaci ne odmrzavam na sobnoj temp.). Znaci, ako mami treba 150ml za sutra, ja cu danas oko 16h da stavim flasicu koja toliko ima u frizider i bice otopljeno do sutra ujutru, tako da ona samo moze da ugreje flasicu u toploj vodi. Da li moram svaki put da prokuvam pumpu i flašicu pred izmuzavanje ili je dovoljno pustiti pod mlaz vrele vode sa česme par minuta (beba mi ima 2 meseca)? Izmedju pumpanja mozes da dobro isperes vrelom vodom (iz slavine) i da osusis. Ali ja sam do skoro sve sterilisala u sterilizatoru za mikrotalasnu, a sada samo sterilisem staklene flasice u kojima cuvam mleko u frizideru. Tako da mislim da mozes da ispiras izmedju pumpanja, ali sterilisi sve jednom na dan dok ne bude bar 3,5 meseca.
|
|
|
|