const -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (17.3.2014 17:54:09)
|
Znam da je tema vec stara, ali je izuzetno korisna. Barem je nama, koji smo je upravo procitali veoma koristila. Zato ne zamarite na povampirenju stare teme. Zeleo sam samo da napomenem da po prethodnom postu ispada da se mleko mora od momenta vadjenja iz zamrzivaca i stavljanja u frizider na otapanje cuvati najvise 24 sata. Ako sam pravilno shvatio prethodne postove, ispravno je zapravo da se tih 24 sata odnose na interval od momenta odmrzavanja mleka u frizideru. Dakle, ako je mleko stavljeno uvece na odmrzavanje u frizider, posle, recimo, 12 sati (zavisi od frizidera i pozicije, u mnogima, recimo, zadnji zid ledi pa se blizu zadnjeg zida nece uopste odmrznuti) se mleko otopi i od tada ne bi valjalo da prodje vise od 24 sata pre upotrebe. Veliki pozdrav i veliko hvala na, nadasve korisnim, informacijama o cuvanju i odmrzavanju majcinog mleka.
|
|
|
|