RE: Pohranjivanje majčinog mleka (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dojenje i dopuna dojenju

Poruka

Moiraina -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 10:40:01)

U tom što si postavila sliku, 3 meseca (u onom gornjem delu, zamrzivaču). Čini mi se da je Bojanica mislila na onu posebnu komoru unutar samog frižidera, mislim da to nema svaki frižider, moj npr. nema (neka me ispravi ako grešim).

Moiraina -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 10:42:43)

[img]http://www.stavi-sliku.info/images/2013/04/09/img1010friz.jpg[/img]

Evo ovo [sm=smiley36.gif] Nije moj frižider, časna reč, našla sam na netu [sm=smiley36.gif]

Sanja90 -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 10:49:43)

Moiraina to isto imam i ja,ali je to jako slabo,nije kao zamrzivac,a rosita je verovatno mislila na ove novije kombinovane frizidere,ti su mnogo jaci tako da mislim da si u pravu kad kazes da moze 3 meseca,a u pravom zamrzivacu moze 6 meseci. Pih kad ima milion frizidera i milion zamrazivaca ovakvi,onakvi,sa ovim,sa onim[sm=smiley36.gif] pa ne mozes nista sa preciznoscu da kazes...

Moiraina -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 10:53:28)

Da, nego je Bojanica napisala da u zamrzivaču unutar frižidera može 2 nedelje i mislim da je to ovo sa slike

Sanja90 -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 10:58:08)

Pa i meni se cini da je na to mislila[sm=smiley36.gif]

Rosita -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 10:58:45)

Da mo, sigurno je na to mislila. I ja imam jedan frizider bez tog friza. A imam i ovaj kombinovani gde mu ovaj gore deo dodje kao zamrzivac, al eto, ipak ne moze 6 meseci, pa i ja to mislim. Pa bas komplikovano, nekad se brate znalo ssta je frizider a sta zamrzivac [sm=smiley36.gif]

Sanja90 -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 11:01:16)

Dakle naravucenije,pre davanja bilo kakvih informacija prvo pitajte kakav frizider ili zamrzivac ima[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

bojanica7 -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (9.4.2013 17:17:22)

ja sam bas mislila na taj sa slike [sm=smiley36.gif] jer je rosita napisala "onaj deo sto se nastavlja na frizider", pa me to zbunilo [sm=smiley1.gif] al razumele ste me [sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (12.4.2013 13:06:58)

"jopet" ja. Ako mlekce stoji u frizideru do 72 sata- recimo da stoji 50 sati [sm=smiley23.gif], - moze li onda u zamrzivac i da tamo traje regularno ili je sa recimo 71 sat odzvizdalo svoje i mora u sudoperu, ne moze u zamrzivac?

i pod dva, dodje recimo momenat treba se koristiti mlekce iz zamrzivaca, mogu li se mesati mleka razlicitog datuma proizvodnje?

Sanja90 -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (12.4.2013 13:19:35)

Mleko mozes iz frizidera u zamrzivac ali ne sme da istekne 72h od vremena kada stoji u frizider. E sad ovo za razlicite datume proizvodnje[sm=smiley36.gif] malo je smesno,izvini, sve zavisi koliki je razmak,ali ako se otopi pod istim uslovima onda nista ne smeta da se pomesa,nikako ne sme da jedno bude hladno a drugo toplo pa da mesas.

Rosita -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (12.4.2013 13:23:06)

pa ja to namerno malo humoristicki [sm=smiley36.gif]. mislila sam na situaciju mesanja mleka od npr. 1.4. sa 10.4. sve pod istim uslovima, oba zamrznuta, odmrznuta isto i td.

Hvala lepo! [sm=smiley1.gif]

Rosita -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (17.5.2013 13:20:56)

Situacija- od 1.jula se selim, vrucine i td. u zamrzivacu koji smo gore apsolvirale imam zalihe mleka, vec vidim kako cu morati da bacim, nece preziveti selidbu [sm=smiley13.gif]... Predlozi?

lady_b -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (17.5.2013 13:27:50)

A da ga posudiš nekome na čuvanje? Mame, svekrve, strine, tetke... [sm=zmeden.gif] čisto da kod njih bude u zamrzivaču dok se vi ne preselite? Velika je šteta da se baci..

Rosita -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (17.5.2013 14:22:04)

Imam prijatelje, ali do svih treba pola sata vožnje, biće 30 i više stepeni, ne znam da li će preživeti mleko [sm=zmeden.gif]

Snelle -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (17.5.2013 14:40:11)

A da prebaciš u onaj ručni frižider? Valjda za pola sata neće uspeti da se otopi [sm=zmeden.gif]
P.S. Ako ništa, nemoj ga bacati, daj ga banci humanog mleka.

Rosita -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (17.5.2013 14:44:24)

Nemam rucni... Na kraju bih ga i dala ako ne bude moglo da se spasi, ali ne znam ni kako se daje... Ali to vec mogu na netu da vidim.

Mali_miš -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (19.5.2013 19:36:14)

Žene, jedno pitanjce. Do sada još nisam imala priliku da vadim svoje mleko iz zamrzivača, ali čisto da pitam unapred ako nekada budem vadila, pre neki dan mi pade na pamet... Koliko sme mleko da bude u frižideru nakon što se izvadi iz zamrzivača?

ivaMark -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (19.5.2013 22:29:36)

Zdravo cure,
imam i ja jedno pitanje: u kakvoj "ambalazi" zamrzavate mlekce?

Anoniman -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (19.5.2013 23:08:02)

ja sam svojevremeno ledila u sterilnim bocicama za urin.

ivaMark -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (19.5.2013 23:26:50)

Macaki, hvala na odgovoru brzom [sm=smajl.gif]

Moiraina -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (19.5.2013 23:42:16)

I ja sam koristila te čašice za urin, jedino mi je smetalo što su mi uvek imale neki čudan miris (na plastiku), ali davala sam to mleko bebcu i nije se bunio [sm=smiley1.gif] (i da, nakon odmrzavanja taj "miris" se više nije osećao)

Mali_miš -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (21.6.2013 15:37:26)

Da li se nekome dešavalo da beba neće da pije odmrznuto mleko? Iz meni nepoznatog razloga moja beba odjednom neće da ga pije. Htela sam da joj dodam malo da se zasiti, a da ja izmlazam mleko dalje kako bih stimulisala proizvodnju, ali ona nije htela da ga pije. =/ Zašto bi to moglo da se dešava? Mleko je inače bilo u zamrzivaču nešto duže od 2 meseca (09.april)

New Mom -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (21.6.2013 16:02:59)

Sastva mleka se menja kako beba raste. Stoga je jako bitno da se zalihe rotiraju, daju starije sa novijim.
Možda da iskombinuješ deo koji odmrzneš sa mlekom koje sveže izmlazaš.

New Mom -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (21.6.2013 16:04:27)

IZVORNA PORUKA: Mali_miš

Žene, jedno pitanjce. Do sada još nisam imala priliku da vadim svoje mleko iz zamrzivača, ali čisto da pitam unapred ako nekada budem vadila, pre neki dan mi pade na pamet... Koliko sme mleko da bude u frižideru nakon što se izvadi iz zamrzivača?

Do 24 sata ako si topila u frižideru. Ako si topila u posudi sa toplom vodom, koristi se odmah.

Moiraina -> RE: Pohranjivanje majčinog mleka (21.6.2013 16:05:20)

Da li to mleko tebi ima čudan miris? Ako ima možda je zbog lipaze? (znam da sam negde videla neki tekst na srpskom, ali sada ne mogu da ga nađem)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 8 [9] 10   Sledeća stranica >   >>