Skoki -> RE: Dete ili posao (27.7.2009 9:45:14)
|
S`obzirom da imam iskustva sa ugovorima i zakonom, moram da kazem da je STROGO ZABRANJENO ZAKONOM da poslodavac od tebe trazi da potpises dokument sa kojim se obavezujes da neces radjati decu odredjen period vremena, cak iako potpisete tako nesto, moze da se obori na sudu, posto je nezakonito. Videla sam neke prethodne postove, pa bih volela da se nadovezem. Ugovori na odredjeno vreme za odredjeno radno mesto moze najduze da traje godinu dana, posle toga vam ili menjaju radno mesto da bi vam produzili odredjeno vreme (pod promenom mislim samo u ugovoru), ili ukoliko ne potpisete prekid radnog odnosa automatski prelazite na neodredjeno. Sada se nazalost mnoge firme sluze promenom naziva radnog mesta pa vas setaju na duze, ali ako odbijete da potpisete, prelazite na neodredjeno i ne mogu vam nista. Isto tako za ugovor na neodredjeno, ne mogu da vam daju otkaze bez prethodnih pismenih opomena, najmanje 2, i ako vam daju otkaz, moraju da vam ispate odstetu od tri mesecne plate. Cula sam negde da je (cini mi se Ana) dobila otkaz u turdnoci, prosto ne znam kako je to moguce. Koliko je meni poznato osim ako nije bila na odredjeno, mislim da nije mogla da ga dobije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Trinny Ja sam pocela da radim dok mi je dete imalo ne punih 11 meseci. Mogu da ti kazem, a videces i sama, da sam jedva cekala da se vratim na posao. Prosto mi je trebala psihicka stimulacija na rad. Trebale su mi drugacije obaveze, odgovornosti i okruzenje. Svaka osoba je drugacija, ja sam pocela da radim sa 18 godina i volim to i dan danas. Prosto sam se osecala poluprazno dok se nisam vratila na posao, a i moram priznati da se drugacije osecam kada mi legne MOJA plata i kada znam da sam sama kupila svoju kucu i kola, i kada znam da svom detetu mogu da kupim sta god JA zelim, a ne da jurim MM da mi daje novac.
|
|
|
|