Leki 77 -> RE: Dete ili posao (27.7.2009 14:19:23)
|
Po Zakonu o radu, poslodavac ne sme da postavlja pitanja na temu braka i dece, a kamoli da uslovljava posao nemanjem dece. Time moze da uplasi samo naivne. Potpisite sta god hoce i obavezno zadrzite primerak (ako nista skenirajte ga). Time on vama ne moze da preti, jer pred zakonom bez obzira sta ste potpisale, nema vaznost ukoliko je ispod minimuma garanotovanog Zakonom. Dakle, ne moze da vas tuzi, za pocetak, a kada mu kazete da ste u drugom stanju, a on vas, ne daj boze, otpusti, lepo u Inspekciju rada sa kopijom vaseg primerka. Mozda vam deluje kao mlacenje prazne slame, ali kada sam pre tri godine menjala posao, poslodavac nije hteo da me pusti, tj. nije hteo da mi da radnu knjizicu. Prijavila sam ga Inspekciji, koja ga je sutradan zvala, on ih je slagao da sam izmislila problem, pa su mene zvali da me pitaju da li mi je vracena knjizica, i ja rekla da nije. Tada su izasli na teren, nasli moju knjizicu kod njega i napisali mu kaznu, a uzeli moju knjizicu. Ne znam da li imate iskustva sa njima, ali moja su bila izuzetno pozitivna.
|
|
|
|