Jacaca -> RE: Dete ili posao (12.3.2009 13:03:47)
|
draga afrodita evo ja sam privatnik pa cu ti sa moje tacke gledista nesto reci. Imam puno radnika, trenutno i previse, jer je pre krize posla bilo puno vise, grcevito se borim da ih sve zadrzim i ne dam nekome otkaz, mada bih realno trebala kako bi smanjila troskove. Plata od 19 000 je zaista mala ali ti firmu kostas ako si prijavljena a kod mene svi jesu, sa doprinosima i porezom na platu oko 34 000, dodaj tome firmin porez, kiriju, struju ukratko sve troskove, pa saberi sve ukupno kada platite robu ostaje li kuci nesto ili je kuca u minusu, ne bi ona bila bez razloga nervozna, jer konkurencija je ogromna i velika je borba opstati na trzistu. Mene isto jako nervira kada je neka od radnica ravnodusna ili "neljubazna" jer znam koliko se borim da ih zadrzim( da bi njima bilo bolje) a kada vidim tu bahatost poludim i razocaram se. Nervirame sto zaposleni vide samo bruto pazar, pa po njihovoj racunici ja njihove plate skupim za 5 dana, niko nije oduzeo doprinose poreze, materijal i realne troskove kojih je i previse, tako da ja nekada drugom firmom pokrivam gubitak, a one misle da sam se ubila od para. Svako bi trebao da nauci kako se pravi kalkulacija cene i koji su realni troskovi, kako bi bar malo shvatio ako firmi nije dobro nece ni tebi biti i obrnuto.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Zato moj savet ti je da das sve od sebe i sacuvas posao, jer tesko ga je dobiti, a bice sve teze, sto jeste najgore.
|
|
|
|