|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost, panični poremećaj
26.12.2011 17:40:21   
cici78
Ja sam malo cackala po netu i nista pametno nisam nasla kad ukucam "moj psiholog"...sve neki forumi bla bla...
Da li neko ima pouzdanog psihologa u Bg-u da pomogne kod ovog problema, jer vecina njih su prodavci magle...

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 326
26.12.2011 17:42:34   
bebać
Cici da ne iščitav nazad, vjeruj da sam umorna od ove teme, reci mi koji je tvoj najveći problem,simptomi i to?Šta ti se dešava ukratko?

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 327
26.12.2011 17:51:55   
cici78
Veruj mi i ja sam umorna vise od ove teme...Zadnjih nedelju dana kao da me uhvati neka panika, strah da cu se srusiti, onesvestiti, srce hoce da mi iskoci iz gudi, skoci mi pritisak...i sve to ne znam zasto...Icicu kod psihologa posle praznika, bilo drzavnog ili privatnog nije bitno

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 328
26.12.2011 17:53:55   
bebać
Kako vidim mi svi ovdje imamo različite simptome i različite situacije, ajde biće bolje,samo treba radit na tomr, ja se ne dam i neću da to pustim da tako ostane. Kažu da je pola rešenja kad znaš šta ti je, a time odmah i kako se ponašati prema tomeuser posted image neizvesnost i neznanje su najgoriuser posted image

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 329
26.12.2011 23:15:15   
erika021
Ovaj pritisak i bol u grudima ubijaju,dokle vise,ovo je simptom koji mi na zivce ide.uh sto sam besna...user posted image

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 330
26.12.2011 23:20:54   
Ivana84ns
Drage moje, ja sam danas imala taakv napad vrtoglavice, odjednom se sve desilo user posted image . A ceo dan bila dobro, čak mi čudno nekako što sam dobro i odjednom. Malo pre me je pustilo, ali onaj ludi osećaj u glavi još uvek je tu. Jel neka imala takav slučaj? Sve vas puno pozdravljam.

(odgovor članu erika021)
Direktna veza do poruke: 331
27.12.2011 22:46:16   
cici78
erika 021, kazu da bol u grudima cesto nastaje zbog stresa, anksioznosti, bas sam slusala pre par dana kardiologa na tv-u...da ne mislis da je srce ili slicno...znas kakav je moj osecaj-kao da mi je neko stavio ogroman kamen na grudi i da ga ceo dan nosim...tu pomaze pola bromazepama, bar meni.

(odgovor članu erika021)
Direktna veza do poruke: 332
27.12.2011 22:49:15   
cici78
Ivana84, od veceras sam pocela sa B vitaminom, jedan ujutru, jedan uvece, kazu da ce bar malo pomoci, jer ja imam problem i sa apetitom, slabo jedem, cini mi se da mi je cesto i zbog toga lose ali jednostavno ne mogu, muka mi je...kazu mi sad u apoteci da ce B vitamin poboljsati apetit, pa da krenem bar od neceg dok ne zakazem kod dr-a.

(odgovor članu Ivana84ns)
Direktna veza do poruke: 333
28.12.2011 0:00:48   
maruja
Pre nego sto sam posetila doktora pila sam cak i po 4-5 kafa dnevno a dr mi je rekao da kafa povecava anksioznost i napade panike i da prestanem da je pijem ili svedem na jednu,nisam poverovala i nastavila da pijem ali sa osluskivanjem tj obratila sam paznju kako se osecam posle popijene kafe i necete verovati zaista mi je svaki put bilo lose.Sad pijem jednu, i to ujutru bez koje ne mogu ,jer imam strasno nizak pritisak.Takodje ponavljam po stoti put da mi data terapija jako pomaze ali niko ne slusa,ocigledno da ne zelite lekove bez obzira koliko vam je lose!!!
Ja ih pijem i za sada sam super,hvala Bogu a za kasnije cu videti.Sve,samo da mi ne bude onako kao pre mesec dana jer je ono zivi uzas.

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 334
28.12.2011 0:06:14   
erika021
Znam da je od stresa,ja sam vec dvaput radila kompletan kardioloski pregled,i bar 10 puta ekg,i uvek je sve bilo u redu.Ali to je jace od mene,nervira me meni poogne lorazepam.A za otvaranje apetita dobar je i oligovit ili neki od multivitamina koji su namenjeni deci,ovo je savetovao dr.mojoj mami posto je ona imala problem sa gubitkom apetita i mrsavljenjem. Ako ne mozes da jedes,pokusaj barem da pijes mleka ono ima visoko energecku vrednost.

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 335
28.12.2011 0:16:03   
erika021
Maruja ja nisam imala nista protiv lekova,pila sam prvo seroxat i flunisan od koga mi je bilo jos gore,imala sam sve kontaindikacije,on mi je ukinut pa mi je prepisam coaxil,uz ksalol i po potrebi rivotril,i lorazepam u slucaju jake panike.Ja sam sve to pila godinu dana,nista mi nije bilo bolje,i dalje sam imala napade,izbacila sam kafu,koka kolu ne pijem jer sve to pojacava anksioznost,na kraju sam dobila od svega 20kg vise i na sve to lekar mu je jos uveo i tegretol,koji je antileptik,kad sam ga popila dobro nisam umrla. Onda mi se sve smucilo i uz pomoc psihoterapeuta sam izbacila sve lekove,sad uzimam samo lorazepam po potrebi ,bas kad imam neki jak simptom. To samo govori da smo svi razliciti i da na svakog terapija razlicito deluje,ja nisam imala tu srecu. A za tebe mi je bas drago,sto ti terapija prijauser posted image

< Poruku je uredio erika021 -- 28.12.2011 0:17:31 >

(odgovor članu erika021)
Direktna veza do poruke: 336
28.12.2011 13:27:34   
maruja
Hvala Erika,koliko je tebi drago toliko je meni krivo sto tebi ne prija terapija,nadam se da se naci neka medota koja i tebi odgovar,ja sam za sada imala srece sa flunisanom..videcemo za ubuduce.Jos malo mi ponestaje,prva kutija a ne nameravam da uzimam drugu ,dr mi jer rekao da mi je dovoljna jedna i da cu kad je popijem biti kao nova,za sada sam ok videcemo kako ce biti bez lekova,imam ih jos za par dana!!

(odgovor članu erika021)
Direktna veza do poruke: 337
28.12.2011 17:07:55   
erika021
Bravo maruja,svka cast kad si se izvukla iz anksioznosti sa jednom kutijom,to je za pohvalu,ja sam resenje nasla u psihoterapiji i to mi za sada prija.Bica nama svima dobro,samo je potrebno vreme i jaka voljauser posted image

(odgovor članu maruja)
Direktna veza do poruke: 338
2.1.2012 23:29:14   
maruja
SreCnA VaM NoVa GoDiNA  user posted image   

(odgovor članu erika021)
Direktna veza do poruke: 339
3.1.2012 19:52:22   
erika021
Hvala maruja, i ja zelim svima sve najbolje u novoj godini,puno srece,manje nervoze i simptoma.user posted image

(odgovor članu maruja)
Direktna veza do poruke: 340
4.1.2012 18:05:51   
Mamica Gaga
IZVORNA PORUKA: Ivana84ns

Drage moje, ja sam danas imala taakv napad vrtoglavice, odjednom se sve desilo user posted image . A ceo dan bila dobro, čak mi čudno nekako što sam dobro i odjednom. Malo pre me je pustilo, ali onaj ludi osećaj u glavi još uvek je tu. Jel neka imala takav slučaj? Sve vas puno pozdravljam.

da se pridruzim......nisam bila kod dr da mi to dijagnostikuje, ali znam da je to to......desava se vec godinama.....ove godine od juna do danas jedno 20-ak puta....kks radjena, sve ok, ekg isto....user posted image ....ostalo mi je vrat da snimimim i taj dopler krvnih sudova....

< Poruku je uredio Mamica Gaga -- 4.1.2012 18:06:44 >

“Najveći čovek uvek ostaje dete.” Goethe

(odgovor članu Ivana84ns)
Direktna veza do poruke: 341
5.1.2012 20:31:38   
Alexxa
STRAH!!!, očaj, lupanje srca, depresija, preterivanje u hrani, napadi panike toliko intenzivni da se oko mene sve vrti ili povraćam po mesec dana, stalno se borim sa time, a svemu znam razlog i svaki put je drugačiji, ali ne umem da se iskontrolišem. Nekad je to bilo zbog toga što nisam mogla da zatrudnim, pa sam bila bolesna, pa u svađi sa zaovom, od čijeg pogleda mi i sada zavisi dan, sada sam trudna i malo- malo mi se nešto desi pa brinem, histerišem u sebi, ja nisam osoba koja ispoljava osećanja, ne znam šta da radim. Problem je i u tome što nisam osoba, koja zna da rešava probleme, da se izbori za sebe...
Previše sam tiha, previše povučena, za sve dobra, najgora za sebe.

< Poruku je uredio Alexxa -- 5.1.2012 20:33:44 >

(odgovor članu Mamica Gaga)
Direktna veza do poruke: 342
11.1.2012 9:45:38   
Lu
Alexxa, psihoterapija i (mozda) lijekovi po potrebi.
Lijekovima se liječe simptomi a uzrok se liječi terapijom, razgovorom.

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Alexxa)
Direktna veza do poruke: 343
24.1.2012 16:46:28   
bebać
Bila sam danas kod psihologa...šta znam rano je još išta pričati, osim da mi je drago što sam to započela. Pričala sam sve šta i kako, stavila akcenat na 'moje crne misli i crnja epizodična stanja'...pitala me da apsolutno sve navedem što mi smeta i šta dovede do ovoga, pomenula sam i odnos sa majkom(što prošli put i nisam, jer i nisam tada to smatrala problemom)...pričala sam dosta, fino, smireno...nisam plakalauser posted image user posted image

kaže doktorica da sam elokventna i imam veliki vokabular i da nastavim radit na sebi, što mi ipak puno značiuser posted image

a njeno profesionalno mišljenje je da nemam nikakav poremećaj, da sam puno stvari preživjela u kratkom vremenu, da nisam u pravom smislu sve to prihvatila realno, da mi fali porodica, bliskost...iskren pravi odnos..i da nije čudo što sam u ovom stanju.

Zasad je to, za 10 dana imam terapiju opet i pregled kod psihijatrice(' ne škodi').

Dobila sam homework da stavim sve na papir na čemu želim 'da radim' što se tiče mene za vrijeme terapije, po prioritetima.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 344
26.1.2012 17:27:03   
cici78
Sta da ti kazem osim-pruzam ti ruku, SVAKA CAST! Ja idem sledeceg meseca. Pozz

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 345
26.1.2012 19:18:56   
Lu
Svaka čast bebać, ništa ne možeš izgubiti samo dobiti, držim ti figeuser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 346
31.1.2012 14:46:47   
bebać
Tek sad vidjoh Vašu podršku, hvala vamuser posted image

da, počela sam dosta to sve anlizirat, zapisala sam na jedan bločić to sve na čemu bih voljela da radim kao npr:kontrola emocija, smnjit pesimizam, povećat objektivnost kod sebe, više 'doživljavat' činjenice nego osjećanja...ima tu 4-5 stavki...pa vidjet ćemouser posted image javim kako bude išlo

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 347
31.1.2012 14:54:22   
anuksunamun
Postoji knjiga mind over mood,sa testovima i zadacima koje treba raditi,probaj da izguglas i vidis o cemu se radi..

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 348
3.2.2012 13:25:42   
bebać
Juče sam imala jako uspješnu terapiju..i zasad sam jako jako zadovoljna. Mislim da će doktorica uspjeti da mi pomogne...a pre svega to želim sama sebi. Počele smo sa anliziranjem situacija koje dovedu do tih mojih periodičnih crnih stanja u kojima izmijenjam sve moguće emocije u nekom kratkom periodu. Suočila me sa samom sobom..kroz nekakve tačke A(situacija) B( crne misli) C(emocije) D(konačni ishod mog stanja) D(zamjena misli) na čemu treba radit

da, ustanovila je da definitivno imam iracionalne misli(''crne misli'') koje doivedu do tih mojih stanja i osjećanja, čime me suočila sa primjerima u mom životu kao i okolo gdje se pokazalo da nisam u pravu. Krajnji ishod bi trebao biti da počnem ''upražnjavati'' normalne pozitivne realne misli koje mi neće štetiti i time me ni dovesti u ta moja stanja. E sad će se na tome bazirat terapija, i kako mi reče to je trening, vježba...

Jako mi se svidio njen pristup(ovo kod prethodne dktorice nije ovako išlo) jer mislim da mogu da ga prihvatim...izašla sam iz ordinacije ''kao pregažena'' a u isto vrijeme sretnauser posted image

I jako se molim da sve dalje ide ka dobrom i da sve bude dobro do kraja. Dobila sam nekakve šeme posmatranja sebe i da to bilježim(kroz ove tačke) u naredni mjesec dana kad opet imam terapijuuser posted image

< Poruku je uredio bebać -- 3.2.2012 13:27:08 >

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 349
3.2.2012 15:48:22   
NadaR
user posted image Divno Bebac,drzim fige .

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here