|
RE: Anksioznost, panični poremećaj 23.12.2011 22:19:11
|
|
|
|
bebic77
|
Cao, bas mi je drago da se neko javio.Da kod psihijatra, prvo su bili razgovori 2-3 puta, pa kad je video da nema vajde prepisao lekove. Mada, sve sto smo pričali sve ja to znam, i svi mi. Sto moj muž kaže - pa zar ti to nisam i ja rekao ili zar tebi treba neko "nepoznat" da ti priča šta treba da radis da ti bude bolje, sta si loše prošla u životu, itd. A kad bolje razmislim, i jeste tako... samo same sebe treba da menjamo na bolje, naravno. Da usadimo ta nova pravila ponašanja u mozak, da se navikne i da nam te nove-bolje navike postanu svakodnevica. ja mislim da je tačno kad kažu rad, rad i samo rad. Bilo kakav, a u tvom slučaju-zaposlenje. Mislim da stvarno onda i nemaš vremena da razmišljas o svemu što se sad muči i na kraju shvatis da to sve i nije realnost, da ne postoje te brige, simptomi svakavi, crne misli, mi ih samo konstantnim ponavljanjem prizivamo. Primetila sam da kada sam u društvu ili kad nekoliko sati provedem napolju, u šetnji, sa nekom drugaricom i sl. da mi je bolje. Jednostavno skreneš misli. Evo ja sam rešila da što više izlazim, i danju i uveče, sa detetom i mužem ili sama, nije bitno, samo da se krećem, da čitam knjige, gledam serije, filmove, da čistim po kući...jednostavno ima da izmišljam bilo šta samo da se okupiram. Mislim, to sam kao rešila, a videćemo...hehehe, sad sam samu sebe nasmejala, kad bi ovakva stvarno bila kao što pišem bilo bi super. A da, bacila sam se i na vitamine-pivski kvasac, c vitamin, selen, pijem i magnezijum, a sve ovo posebno jer imam problema sa apetitom. Joj, samo da se promenim više sam sebi dojadila... A kako je kod tebe? Kako se boriš sa ovom glupavom anksioznošću? E da, rekla sam boriš a upravo je caka u tome- ne boriti se, ne bežati, nego pustiti i da napad panike i simptomi dodju i prodju, pa i dolazili su nam ko zna koliko puta pa opet smo tu, nije nam ništa, sve je to umišljeno. Reče mi mužic juče nešto mnogo interesanto i lepo-a što ne umisliš da ti je sve to sad super. Da ti je lepo, da je sve super e da eto imaš neke simptome koji su nebitni jer ti je lepo...hehehe, bilo bi stvarno super da se ovo sprovede u delo
|
|
|