misslea
|
Drage moje, evo i ja da vam se pridruzim u ovoj teskoj ali nadam se na kraju uspesnoj borbi za bebicu. Radila sam prosle godine vto u GAK Nis, na zalost bila je neuspesna, kod dr Jasmine Popovic. Sada idemo ponovo, kod dr Dejana Mitica, transfer se planira za septembar, 24.08. trebam da se javim na kliniku mada nisam sigurna da li od tada krece stimulacija ili od prvog septembra. Moje iskustvo je sledece: pre postupka jako zamaraju dugi redovi i cekanje od po par sati. Dr Jasmina je bila jako prijatna, ljubazna, ali u mom slucaju na zalost je bas omanula. Trebala je ranije da izvrsi aspiraciju, mnogi folikuli su propali zbog 3 dana kasnjenja. U mojoj grupi licno znam dve zene kojima je uspelo bas kod nje, ali i podatak da je svim ostalima bilo neuspesno. Sestre su zaista divne, nije tacno da su neljubazne. One jedino imaju pune ruke posla jer su velike guzve, to moramo da razumemo. Ali, imam zato veliku zamerku na bolnicarku. Naime, pre transfera ce vam reci da dodjete sa punom besikom. I ja sam vec od 7 ujutru pocela da pijem vodu, stigla tamo u 8, i vec tada bukvalno htela da crknem... mnogo gadan osecaj kada je besika puna a ne smes u wc. I posle transfera ta bolnicarka, umesto da bude ljubazna i da me polako odvede do kreveta bukvalno me je pozurivala, onda je pola sata nije bilo da mi donese gusku, a dva sata da je uzme, guska me jako zuljala tako da cu ovog puta kupiti pampers za odrasle-nemam drugog izbora. Sto se bockanja tice, daju sve inekcije da se nose kuci tako da to nije problem. Informacija za one koji nisu iz Nisa- u toku stimulacije se na dva dana ide na UZ da se prati rast folikula, stop inekcija se takodje prima kod kuce. Aspiracija i transfer su uvek radnim danima. Meni je recimo aspiracija bila u petak, u nedelju me je zvao biolog da me obavesti koliko folikula imamo i kako se dele. Dan pre transfera, daju vam lek za praznjenje creva i nema jela ceo dan, a uvece morate do bolnice na sterilizaciju donjeg dela ( to ne boli nista, nekom gazom i sredstvom vas isperu dole ). Ujutru, daju vam spavacice, i onda cekate red. Kada dodjete na red, uvode vas na jedno zasita lepo odeljenje gde se cak pusta opustajuca muzika... biolog vam pokazuje embrione, onda vas vode na stolicu... neprijatno je malo sto ima mnogo ljudi koji zuri u vas dole, ali dobro... postupak je bezbolan skroz, jedino je neprijatno zbog pune besike, ali pregrmi se i to... nadam se da sam pomogla, a ko ima pitanja, tu sam... Da naglasim, sada sam kod Dejana, jer je moja jako dobra drugarica iz prve ostala trudna kod njega, veliki je strucnjak. Mogu da kazu sta hoce za njega, on je nekada i bio glavni u Nisu za VTO, ali se oni eto menjanju i mislim da je najveci struckanjak tamo, e sad svako ima svoj izbor i misljenje. Ko sto rekoh, 24. 08. treba da se javim, zivo me zanima dal tada pocinje stimulacija.... Javljam kako je billo u svakom slucaju.
|