|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Besplatna vto u klinickom centru Nis
6.8.2015 14:59:57   
Lavica78
Uuuuupsss malo sam omašila temu, selim se na drugu user posted image

(odgovor članu Lavica78)
Direktna veza do poruke: 451
6.8.2015 21:03:54   
mina@
drage moje drugarice,
ja sutra putujem, idemo na odmor, pa samo hocu sve da vas pozdravim i drzim palceve za sve nas user posted image user posted image ...
Bas mi je potreban odmor, da se odmorim od svega, a s mora pravo u Nis user posted image user posted image ... ako budemo imali samo jedan dan odmora, zavisi kad dobijem od primoluta user posted image user posted image
Budite jake, hrabre, pozitivne pa se kuckamo iz Nisa!!!!user posted image user posted image user posted image

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.
-Ivo Andrić-

(odgovor članu Lavica78)
Direktna veza do poruke: 452
7.8.2015 21:37:07   
misslea
Drage moje, evo i ja da vam se pridruzim u ovoj teskoj ali nadam se na kraju uspesnoj borbi za bebicu.user posted image
Radila sam prosle godine vto u GAK Nis, na zalost bila je neuspesna, kod dr Jasmine Popovic. Sada idemo ponovo, kod dr Dejana Mitica, transfer se planira za septembar, 24.08. trebam da se javim na kliniku mada nisam sigurna da li od tada krece stimulacija ili od prvog septembra.
Moje iskustvo je sledece: pre postupka jako zamaraju dugi redovi i cekanje od po par sati. Dr Jasmina je bila jako prijatna, ljubazna, ali u mom slucaju na zalost je bas omanula. Trebala je ranije da izvrsi aspiraciju, mnogi folikuli su propali zbog 3 dana kasnjenja. U mojoj grupi licno znam dve zene kojima je uspelo bas kod nje, ali i podatak da je svim ostalima bilo neuspesno. Sestre su zaista divne, nije tacno da su neljubazne. One jedino imaju pune ruke posla jer su velike guzve, to moramo da razumemo. Ali, imam zato veliku zamerku na bolnicarku. Naime, pre transfera ce vam reci da dodjete sa punom besikom. I ja sam vec od 7 ujutru pocela da pijem vodu, stigla tamo u 8, i vec tada bukvalno htela da crknem... mnogo gadan osecaj kada je besika puna a ne smes u wc. I posle transfera ta bolnicarka, umesto da bude ljubazna i da me polako odvede do kreveta bukvalno me je pozurivala, onda je pola sata nije bilo da mi donese gusku, a dva sata da je uzme, guska me jako zuljala tako da cu ovog puta kupiti pampers za odrasle-nemam drugog izbora. Sto se bockanja tice, daju sve inekcije da se nose kuci tako da to nije problem. Informacija za one koji nisu iz Nisa- u toku stimulacije se na dva dana ide na UZ da se prati rast folikula, stop inekcija se takodje prima kod kuce. Aspiracija i transfer su uvek radnim danima. Meni je recimo aspiracija bila u petak, u nedelju me je zvao biolog da me obavesti koliko folikula imamo i kako se dele. Dan pre transfera, daju vam lek za praznjenje creva i nema jela ceo dan, a uvece morate do bolnice na sterilizaciju donjeg dela ( to ne boli nista, nekom gazom i sredstvom vas isperu dole ). Ujutru, daju vam spavacice, i onda cekate red. Kada dodjete na red, uvode vas na jedno zasita lepo odeljenje gde se cak pusta opustajuca muzika... biolog vam pokazuje embrione, onda vas vode na stolicu... neprijatno je malo sto ima mnogo ljudi koji zuri u vas dole, ali dobro... postupak je bezbolan skroz, jedino je neprijatno zbog pune besike, ali pregrmi se i to... nadam se da sam pomogla, a ko ima pitanja, tu sam...
Da naglasim, sada sam kod Dejana, jer je moja jako dobra drugarica iz prve ostala trudna kod njega, veliki je strucnjak. Mogu da kazu sta hoce za njega, on je nekada i bio glavni u Nisu za VTO, ali se oni eto menjanju i mislim da je najveci struckanjak tamo, e sad svako ima svoj izbor i misljenje. Ko sto rekoh, 24. 08. treba da se javim, zivo me zanima dal tada pocinje stimulacija.... Javljam kako je billo u svakom slucaju.

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 453
9.8.2015 9:33:00   
mina@
Hvala ti draga na ovako lepom i detaljnom opisu celog postupka. Ja sam u nisu od 21.8 pa se mozda sretnemo na klinici. Sto se tice mojih utisaka za sada sam zadovoljna, dr. Jasmina je prva koja je obratila paznju na moj povisen prolaktin koji je povisen od prvog dana kada sam shvatila da imam problema sa trudnocom i od milion doktora kod kojih sam isla niko nikada nije obratio paznju na to. I u prvoj vto je bio povisen i tsh je bio preko 3 ali niko nije to ni spomenuo. Ona me je bas pokrila svim terapijama i znam da nije svemoguca i da je uspesnost mala ali zadovoljna samkako je obratila paznju na sve rezultate koje sam odnela i poslala me kod endokrinologa a niko pre nje to nije uradio.... naravno da se nadam uspehu zbog svih tih stvari....

Čudno je kako je malo potrebno da budemo srećni, i još čudnije kako često nam baš to malo nedostaje.
-Ivo Andrić-

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 454
9.8.2015 10:11:17   
misslea
Mina, nadam se da cemo se sresti, za kad se planira postupak kod tebe?
Jasmina je dobra osoba, zelim ti puno sreće.

(odgovor članu mina@)
Direktna veza do poruke: 455
11.8.2015 15:20:56   
Nexy83
Evo i mene..... U petak, 7.8.2015. god sam prošla drugostepenu komisiju u Nišu, bila mi je dr Jasmina. Sad čekam pisamce, tri nedelje otprilike, po njenim rečima.... user posted image
ps. Bilo je šest parova, za pet znam da su prošli komisiju. Odmah nakon UZ-a ti kažu, odnosno daju potvrdu....
Mina@ - dr Jasmina je obratila pažnju i na moj povišeni prolaktin, pitala me jel imam svog endokrinologa, jesam li na terapiji, tako da sam joj dala i te (dodatne) nalaze na uvid. I rekla mi je kada dolazim na konsultacije da ponesem izveštaj od endokrinologa, jer ću do tada imati još jednu kontrolu prolaktina..... Vidim da si pisala o tome, pa se nadovezah.... user posted image
Jedino mi nije jasno KADA mi biramo dr za VTO?user posted image S obzirom da sam zaokružila Niš, mislila sam da će me pitati sada. Ali ne...
Ako može neko ko zna da mi odgovori... Hvala unapred.....

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 456
11.8.2015 15:32:41   
misslea
Nexy83, evo da ti odgovorim. Kad ti stigne pozivno pismo, u njemu ce pisati datum i vreme ( oko 8h ujutro ) da se javis u GAK Nis. U hodniku, sa leve strane onih vrata gde si prosla drugostepenu komisiju, ima cetri pregrade sa imenima doktora. Sestra vas obavesti da stavite knjizice u pregradu u zavisnosti od izbora doktora. Najvise ljudi se odlucuje za Jasminu i Dejana, a za Tubicku i jos nekog kome ni ime ne znam skoro niko. Dakle, na prvim konsultacijama posle pozivnog pisma biras doktora, i po tome vas sestre rasporedjuju i dalje zakazuju razgovor sa zeljenim lekarom.
Sto se Jasmine tice, i meni je trazila da radim OGTT test, gledala je pazljivo i sve je to ok, ali licno sam uverena da je Dejan veci strucnjak jer je od njega sve i krenulo, naravno svako ima prava na svoj izbor, ja sam prvi put bila kod Jasmine i divna je zena, ali kod VTO ne biramo ko je kakav kao covek nego ko ume da odradi posao a kod vto i jedan dan, i jedna greska dovodi do neuspeha. Meni je promaasila i dan pocetka stimulacije jer sam dobila a ona me je uveravala da je rano i da sacekamo ( a sa stimulacijom se krece prvog ili drugog dana ciklusa ). Posle je zakasnila sa vadjenjem celija, mnoge su propale, imala sam samo 6 jajnih celija od 18 koliko ih je bilo na UZ... ajde da neke nisu valjale ali imala bi preko 10 da su izvadjene na vreme... naravno zena se trudi ali ipak sam se ovog puta raspitala i resila da poverenje pruzim Dejanu. Za vas koje ste kod Jasmine, ako dobijete pre termina, obavezno insistirajte da je to ciklus i da se krene sa stimulacijom....

(odgovor članu Nexy83)
Direktna veza do poruke: 457
11.8.2015 15:58:10   
Nexy83
Misslea mnogo ti hvala na ovom odgovoru. Ja sam zapravo u velikoj nedoumici koga izabrati..... U Nišu ne znam nikog, jedino što pročitam o dr je ovde na forumima. Moj ginekolog mi je preporučio Tubićku, ali slabo nalazim o njoj nešto, jedino što piše je da ima najmanje pacijenata od svih.. Sve ovo što si rekla za stručnost potpisujem!! Naravno da nam je to najbitnije... Od nas šest parova , koliko je bilo, većina je za Dejana.... Hvala ti još jednom na informacijama, mnogo mi znače!! user posted image user posted image

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 458
11.8.2015 16:01:15   
misslea
Nexy83, izaberi Dejana to ti je moj savet. On je i zapoceo vto u Nisu i nekada je bio nacelnik ali se oni menjaju pa je sad nacelnica Jasmina. On je meni dao da pijem lek za PCOS i posle postupka daje terapiju za razliku od Jasmine.

(odgovor članu Nexy83)
Direktna veza do poruke: 459
11.8.2015 16:02:40   
misslea
Ja cu se 24. avgusta javiti u Gak Nis a postupak imam septembra pa cu vas sve obavestavati. Tubicka je bila uz Jasminu kad mi je radjen transfer, malo znam o njoj mada su uglavnom pohvale.

(odgovor članu Nexy83)
Direktna veza do poruke: 460
11.8.2015 20:54:27   
Nexy83
Mislea hvala još jednom!! Želim ti puno sreće, i izveštavaj nas ovde o svemu, kad možeš naravno... Ja željno čekam.. user posted image
Veliki pozzz!!

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 461
19.8.2015 20:39:10   
mala1988
cao ja sam nova ovde planiram da radim vto u nisu a skoro pa nista ne znam o tome nadam se da ce mo se lepo druziti user posted image

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 462
19.8.2015 21:05:31   
misslea
Mala1988, pitaj draga sve sto te zanima!
Ja sam imala vec jednu neuspesnu, o cemu mozes videti u prethodnim postovima. Sada septembra bice druga...
Da li si prosla komisiju?

(odgovor članu mala1988)
Direktna veza do poruke: 463
20.8.2015 19:48:04   
mala1988
pa ovako nisam jos bila na komisiju devet god pokusavam da dobijem bebu ali nazalost nista skoro sam bila u le i predlozili su mi vto ali ja na zalost nemam toliko parica pa razmisljam da pokusam u nisu o trosku drzave kad vec imam i tu mogucnost....

dal je obavezna esiminacija pre izlaska na komisiju ili ne ja sam jednom i to pokusala pre par godina ali nista

imam jos dosta pitanja ali ovo je dosta za pocetak

user posted image user posted image

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 464
20.8.2015 19:56:03   
misslea
U Nišu mislim da ti neće trebati, super što imas jednu odradjenu. To sto 9 god. mučiš muku je dovoljan razlog za prolazak na komisiji.
Ako je sa spermogramom sve ok, moras da imas HSG odradjen tj. prohodnost jajovoda.

(odgovor članu mala1988)
Direktna veza do poruke: 465
20.8.2015 20:01:35   
zebra1
Jel znaka neka pouzdano kada krecu sa radom i zakazivanjem za vto?

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 466
20.8.2015 20:03:17   
misslea
Pouzdano znam da su komisije krenule od avgusta, kao i konsultacije a stimulacije i postupci krecu septembra.

(odgovor članu zebra1)
Direktna veza do poruke: 467
20.8.2015 20:07:29   
zebra1
Nesto ne stima, pitala sam ih pre pre par dana i rekli su mi da jos ne zakazujuuser posted image .

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 468
20.8.2015 20:07:40   
mala1988
spermogram je ok ali ja nemam nikakav dokument za prikazivanje sa te esiminacije s obzirom da je radjena privatno samo nije uspela sto je ocigleno a ni to za prohodnost jajnika tj kanala nisam radila

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 469
20.8.2015 20:10:51   
misslea
Odradi obavezno HSG bez toga neće da te puste. Mozes i u drzavnoj klinici uz uput. Sto se inseminacije tiče kazi samo da je radjena pre par godina mislim da nećeš imati problema.
Počni sto pre sa skupljanjem papira jer ce ti trebati bar mesec i po da odradis analize, pa prvostepena komisija, pa drugostepena, čekanje. .. tek za 5-6 meseci ćeš doći na red.

(odgovor članu mala1988)
Direktna veza do poruke: 470
20.8.2015 20:32:55   
mala1988
pa kad vec prosle tolke godine procice i tih par meseci ...........

user posted image

bitno je da krenem pa sad kad bude bice

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 471
21.8.2015 10:48:43   
nata11
IZVORNA PORUKA: misslea

Odradi obavezno HSG bez toga neće da te puste. Mozes i u drzavnoj klinici uz uput. Sto se inseminacije tiče kazi samo da je radjena pre par godina mislim da nećeš imati problema.
Počni sto pre sa skupljanjem papira jer ce ti trebati bar mesec i po da odradis analize, pa prvostepena komisija, pa drugostepena, čekanje. .. tek za 5-6 meseci ćeš doći na red.

Kako znas da nece imati problema i da ce je prihvatiti bez insemenacije kada kaze da je spremogrm OK. Ja sa bilo kim da sam pricala svima su ukoliko je sper. manje vise ok trazili insemenaciju - makar dve.
Zar neces prvo kod nekog od dr u Nisu na pregled pa da cujes misljenje?

< Poruku je uredio nata11 -- 21.8.2015 10:50:04 >

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 472
21.8.2015 10:52:40   
misslea
Zato sto je mom suprugu spermogram u redu, i prosla sam komisiju sa 1 inseminacijom. A zena iz moje grupe nije imala ni jednu i prosla jer je 6god. u braku bez dece. Inseminacije u Nišu traže kod parova koji su dve tri god u braku. A kod onih koji imaju višegodišnji bračni staz mislim da ih ne teraju da gube vreme. Ako naglasi koliko je u braku, a 9 god nije malo nece imati problem.Neka pita a ja sam iznela svoje iskustvo.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 473
21.8.2015 10:57:58   
nata11
Naravno da si iznela svoje misljenje nema razloga da se ljutis smo nemozemo ni ja a ni ti da znamo sta ce njoj dr reci i da tvrdimo nesto unapred.
Prvo bi ona trebala da zakaze pregled/ konsulataciju (koliko sam ja shvatila ona u KC nije nikada isla) i da se dogovori sa dr sta i kako ce dalje.
Ja sam kod Jasmine, 5 god b, dijagnoza PCOS i sa dobrim spermogrm vto necemo raditi jos uvek, jos najmanje 2 insemenacije. Tako da se razlikuje od slucaja do slucaja.

(odgovor članu misslea)
Direktna veza do poruke: 474
21.8.2015 11:07:23   
misslea
Zenu iz moje grupe je Jasmina majala god i po sa inseminacijama. Na kraju nije stigla ni jednu da joj odradi, ženi puko film i bukvalno joj je rekla imam 35god i nemam vremena za gubljenje. Kad je Jasmina cula odmah je poslala na vto i uspelo je sad je pred porodjajem.
Zene koje su u ranim 30-tim mogu da pokušaju sa inseminacijama ali one starije... mislim da guve vreme. Ja imam 28god i usput sam odradila inseminaciju dok cekam na postupak i bila je neuspešna.

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?

Anketa

Цртани филмови.
пеперутка16

Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?

Click Here