|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
7.4.2011 23:56:53   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: jabukica

Ćao devojke, kako ste mi vi, nažalost imala sam missed abortion, plod je stao sa rastom pre nekih nedelju dana, i nema otkucaja srca user posted image   , sutra moram na čišćenje.

Ostaje mi samo da se nadam da ću za 2-3 meseca ponovo biti user posted image i da će sve biti ok.

uff Jabukice dragauser posted image user posted image user posted image ...bas mi je zao...ali, glavu gore, bice, znam da ce biti, mora Bog da uslisi nase molitve...ljubim te draga i drzi se...uz tebe smouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 576
9.4.2011 7:07:44   
jabukica
Hvala draga lidija,
nažalost nikako da se vratim u kolosek nakon ove priče, naime juče sam bila na kontroli i doktorica mi rekla da nisam još svu krv izbacila i dobila neku inekciju i opet one kapi za skupljanje materice, i ako do utorka, srede ta krv ne izađe moraće da rade neku reviziju kako bi mi izvadili tu krv. Može li mi neko pojasniti kakav je postupak kod revizije?

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 577
12.4.2011 12:14:30   
lidija 011
Ono sto moze da te utjesi je sto znas da mozes ostati trudna, samo se vjerovatno organizam nije pripremio za trudnocu, s obzirom da nisi dobijala, a ostala si trudna. Sad ce se to sigurno sve lijepo srediti i sigurno ces biti user posted image . Kako si danas, je li stalo krvavljenje?

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 578
12.4.2011 18:42:59   
opa cupa
user posted image user posted image POZDRAV svima koliko vas ima
Nisam toliko obrazovana  malko sam citala  ovaj forum laik sam sto se tice tehnike i tih latinskih naziva ali prosto iz  prilozenog moram da se ukljucim i kazem nesto.
Imam 36g. Kada sam imala 16g pocela sam aktivan polov zivot. Nakon 1g promenila partnera udala se imala bolne neredovne user posted image . drustvo je dobilo jos pre 8razreda ja krajem 8razreda.
Sa tadasnjim muzem smo pokusavali ali kako je to bilo doba inflacije idr...isli smo vracarama i babama ali nista. Kasnije uz moju molbu mm je posao samnom kod ginekologa  jednog pa drugog od jednih vrata do drugih.Nista nisam ostajalauser posted image .Posle mnogo suza i molitvi  smirila sam se i rekla sebi sada idem bez ikakve veze i prijatelja pa sta bude.Odem do ginekoloske ambulante sednem i cekam.Sestra me pita kod koga dr zelim da idem kazem sve mi jedno i tako popadnem u ruke doktoru kome sam sada u ovom i svakom drugom trenu jako zahvalna.
Udjem pregleda me rucno  pocne da pise kada je zavrsio tu je bilo oko 15-20 lekova sto inekcija.Znam da imam hronicnu upalu jajnika kolko mi je on tada objasnio.sada iz ovog ugla znam sta to znaci tada nisam jer sam imala nepunih 19.
Prepise mi 30inekcija pedicilina 30inekcija garamicina 30 inekcija gentamicina hrpu lekova  to sve za 1 mesec po 2 inekcije u 1 kuk u drugi 1 i tako redom mesec dana . Posle tih 1mesec ostanem trudnauser posted image user posted image user posted image . Rekao mi je doca da ne radim ne dizem tesko cuvam se od vode itd..Nastavila sam da pijem hrpu lekova kojih se sada nesecam. Da skratim u 4 mesecuuser posted image  sam malko prokrvarila .Posle 7 dana radjena mi je revizija iliti ciscenje sve to na zivo. Kosu sam cupala sebi sa glave..Posle toga dr koji mi je radio kiretazu rece mi da ja necu moci ponovo da imam dece.
Ja mu zatrazim otpusnu listu jer mi rece da je sve ok da je sve ocisceno ja sam prestala krvariti.Isti mi je rekao da se 6 meseca cuvam sto normalno nisam.Posle1g neusspesnih pokusaja da zatrudnim opet sam kontaktirala istog dr kao i pre 1g. Dala sam mu sve recepte koje mi je prepisao i rekla da mi ih prepise.Rekao mi je zeno sada ti je nesto drugo u pitanju ja ga zamolila da mi prepise sve sto mi je pre 1g prepisao sto je pristao.Nakon 1meseca opet ostanemuser posted image .odem na kontrolu pregleda me i kaze ne mogu da verujem.Odmah me je uputio u bolnicu da mi se uradi serklaz podvezivanje. Spreme me tada po prvi put uzmem prepar koji drma srce i sva se treses ali ok.Ne urade mi serklaz jer nisko nosim plod.Ja pitam dr koji mi je saopstio da nemoze mise uraditi serklaz da ostanem na odrzavanju trudnoce do kraja sto on i prihvati. Tako ja na odeljenju ginekologije uz tablete inekcije infuzije isve dr 4 meseca ne izlazenja iz bolnice  donesem na svet predivnu curicu koja je rodjena na uskrs a ja na sv.petku. U bolnici se nagledah i nacuh svega i svacega i verujte mi sve ovo sto sam ja citala ovde nije ni blizu onoga sta sve zene dozivljavaju.Posle 5g se razvedem ali to sve nije vazno.Posle nikada vise nisam ostala user posted image . sada imam 36g i tako bih ponovo posle svega sto sam prozivela htela ostati user posted image .Inace meni meca dolazi redovno svaki 18-22 dan pa neznam koliko je to normalno .Pre 2g poslednji put sam bila kod dr. da proverim hormone i sve ostalo. Radjen mi je neki nov u.z. Hormoni su mi ok samo sto sam dala novac da se to i potvrdi. sa cerkicom sam takodje imala mnogo velikih problema u roku od1g. U 2 mesecu malka je imala salmonelu.U  nnjenom 9 mesecu je imala zapaljenje pluca. Isle smo na inhalacije na urbazone protiv gusenja  imala je konstktnu temperaturu 41. Posle silnih testova za alergiju i svega cuh za coveka odem i on mi izleci dete. Smatram da sto vise se ide ginekologu ili drugom doci to su vece sanse da  dobijete neke viruse upale ili sta ja znam ja sam za varijantu cajeva prirode jer sve mi trebamo da znamo da ima nesto vise da verujemo jer niko osim mene nije verovao da cu jednog dana biti majka.Lepe i ugodne trenutke vam zelim

Direktna veza do poruke: 579
12.4.2011 23:07:12   
lidija 011
Opa, dobrodoslauser posted image ...Ovo je super forum, djevojke na njemu su divne i sigurno ce ti pomoci u svemu sto te zanima...S obzirom da si imala brojne komlpikacije ( i prije i poslije trudnoce), trebala bi da uradis osnovne analize, a to su : papa test, vaginalni i cervikalni bris i bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu ( kazi ovako svom doktoru i on ce te razumjetiuser posted image )...tu upalu jajnika, koju si imala, je izazvala neka bakterija, a cajevi i vracare tesko to mogu rijesitiuser posted image
Pozdrav i pitaj sve sto te zanima

(odgovor članu opa cupa)
Direktna veza do poruke: 580
12.4.2011 23:16:06   
jabukica
opa cupa - dobrodošla,

Lidija, bila ja danas na kontroli, krvarenja ima jedva malčice, nešto u tragovima par kapi, ostalo mi još u materici nekih 5mm, tako mi doktorica rekla danas na ultrazvuku, i da ako ostane ovako pomalo krvarenje da ne brinem i da se javim samo ako se pojača, a na pregled posle menstruacije, tada bi trebalo sve da se očisti.

Direktna veza do poruke: 581
12.4.2011 23:19:38   
lidija 011
E pa dobro je, sigurno ce i to otici sa sledecom user posted image , sad se odmaraj, setaj( bas je divno vrijeme), i ne brini, ogrijace i nas sunceuser posted image user posted image

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 582
13.4.2011 7:01:29   
jabukica
Šetam ja lidija, šetala i juče i zapljusnuo me talas tog divnog vremena user posted image user posted image , sreća pa smo bili blizu spensa da pobegnemo od kiše.

Direktna veza do poruke: 583
14.4.2011 10:10:31   
opa cupa
Dobar dan cure uradila sam ja sve te kontrole sve mi je ok papa bris grlica materice a pre 2 god. i hormon analizu. kod mene je sve ok. POsle porodjaja mnogo kasnije nekih 7-8g posle toga sam isla kod urologa jer sam imala jaku upalu besike konstatacija serihi koli. mislim da je mi svi imamo jer ta bakterija se primiri nekoliko meseci i posle  pocne ponovo.Sto se tice dr. dosta mi je njih i svih tih pregleda ..od merenja temperature vaginalne do svih ostalih sitnica, jednom me je doco nadrazivao za vreme pregleda, imala sam i grupu sekreta nikad mnogo jaku 2-3 grupa dok znam zene koje imaju 6 grupu. znaci ustanovi mi se 3grupa pregledom na sledecem pregledu ni traga od grupe jer sam se izmila sa cedjom ali ne jakim rastvorom, imala sam i ranice a o bolnici i sta sam tamo dozivela pitam se uvek kad citam sve ovo ovde je sarena laza. zena dodje do 9 meseca trudnoce i ....ne mi se misli na to onda koliko trudnoca koje su nenormalne kao recimo fetus je ok sem glave koja je vodena, da znam za to pozitivne misli nose samo pozitivno imam i ja knjigu dzozefa marfija  "moc podsvesti" nije losa knjiga. Zelim svima nama kao prvo mnogo srece malko pameti i mnogo novih zivota jer ce nas uhvati bela kuga.  samo pozitivno napreduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 584
17.4.2011 17:06:02   
meyo
Ej hej evo i mene...
ja sam vam sva u rezultatima analizama i cudima
u toku nedjelje radim briseve i antim. hormon progesteron 21 i23 ci dan ciklusa
potom opet sa svim nalazima kod doce
ja sam ocito kompletan slucaj PCOs-a vjerovatno imam insul.rezistenciju
povecan TSH ( moguc Hasimoto sindrom) anovulatorne cikluse ... i eto
al od terapije za sad nista ...user posted image
stoga ako ima neka sa slicnim iskustvom i boljkama bas bih voljela da mi da koji savjet
i potporu da se moguce trsit svega ovog i ugledatuser posted image

(odgovor članu opa cupa)
Direktna veza do poruke: 585
17.4.2011 20:29:09   
lidija 011
caos Meyouser posted image , koji ti je odnos fsh i lh, jesi li radila antitijela stitne zlijezde, kako si zakljucila da imas insulinsku rezistenciju?
Ti i ja smo, ocigledno, isti "slucaj"user posted image
U "hormonskoj pretrazi" si napisala da ti je prolaktin 0,5- koje su ref. vrijednosti?
Imas temu antimilerov hormon, iscitaj o njemu, mislim da su djevojke pisale da se radi 5-i dc.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 586
17.4.2011 21:47:24   
meyo
meni je dr. endokrinolog rekao da moze bilo koji dan
da ne moram cekati ciklus...
ne pisu referentne pa onda ne znam za progesteron kakav je ??
inace 7-mi dan ciklusa koja je to faza???

bdw. po simptomima koje sam opisala endokr. pretpostavlja da imam rezistenciju a u utorak
cu tacno uraditi insulinemiju nataste i posle rucka ..user posted image

Direktna veza do poruke: 587
17.4.2011 23:51:28   
lidija 011
U temi pretrage i hormonska terapija si napisala da ti je prolaktin 0,7 pa me to zbunilouser posted image ... 7-i d.c. je folikularna faza, koliko se sjecam... pisala sam ti u hormonimauser posted image

< Poruku je uredio lidija 011 -- 18.4.2011 0:04:58 >

Direktna veza do poruke: 588
17.4.2011 23:51:29   
vesnacaki
a na osnovu kojih simptoma misli da imas rezistenciju?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 589
18.4.2011 0:15:33   
lidija 011
Meni su insulinijemije radili tako sto sam prethodni dan bila na dijeti (nisam jela slatkise, masno, przeno, a posle 22h sam pila samo vodu... Na dan vadjenja krvi nisam jela nista, ni kafu nisam pila,pusila(da mi se ne bi smucilo od gutanja glukoze) a naravno, nisam ni rucala dok nije zavrseno vadjenje krvi.
Jesi li sigurna da ti rade insulinijemije ili obicno vadjenje secera?

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 590
18.4.2011 8:41:37   
vesnacaki
meni su isto tako radili insulinemije.

Direktna veza do poruke: 591
19.4.2011 1:55:03   
lidija 011
Jesu li tebi ok nalazi? Meni nisu, ali popravljaju se, barem se nadam da je takouser posted image

(odgovor članu vesnacaki)
Direktna veza do poruke: 592
19.4.2011 7:55:55   
vesnacaki
nisu bili ok,glukoza je bila ok ali onda u nekom trenutku,u trecem satu mi naglo skoci insulin, pila sam siofor 500 od novembra,a u januaru sam user posted image .narano,posle inseminacije

Direktna veza do poruke: 593
19.4.2011 16:27:16   
meyo
aaa  vam je to OGTT test sto ste radile nije isto sto i vadjenje inuslina prije i poslije jela
tj. barem mi je tako objasnio dr. da ogtt test moze biti ok. ali da inuslin kao homron nije
tako da sam ja to odradila jutros imat cu rezultate za koji dan

pa ne znam na osnovu ceka je dr pretpostavio ali od simptoma imam oticanje jake napade gladi
tesko mrsavim znam se popravit u nedjelju dana i do 5 kila .. tj. imam velike
varijacije u tezini ... sta znam vidjet cu nakon svih nalaza

e lidija sory sto te zbunih svo vrijeme sam mislila na progesteron a ne prolaktin..
ma nakon praznika valjda kompletiram sve nalaze pa cu kod ljekara

(odgovor članu vesnacaki)
Direktna veza do poruke: 594
22.6.2011 16:32:34   
meyo
evo me i ovdje dobila sam terapiju sioforom za IR
pa se iskreno nadam barem do kraja godine da ugledam II crtice

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 595
24.6.2011 23:09:02   
lidija 011
Bravo Meyo draga... sigurno ces ugledati svojeuser posted image , sad se samo opusti i malo uzivaj sa svojim muzicemuser posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 596
24.6.2011 23:32:23   
Crvenkapa85
ja samo da vam kazem da ne gubite nadu...moja koleginica ima policisticne jajnike i sada je 3 meseca trudna :)

Direktna veza do poruke: 597
24.6.2011 23:45:26   
degu
Hvala ti Crvenkapa85, ovakve vesti uvek volim da čujem i daju mi naduuser posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Crvenkapa85)
Direktna veza do poruke: 598
25.6.2011 9:36:07   
meyo
bit ce degu bit ce
i ja imam jednog pisonju svi su bili u dudu kako sam brzo zatrudniladoduse ovaj put ide sporije al doci ce user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 599
25.6.2011 9:50:49   
snješka
I ja imam PCOS, anovulatorne cikluse, izražene simptome jako, osim debljine, i dvoje djece user posted image . Zato samo hrabro i bez posustajanja. user posted image

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Djurdjina ili Djurdja
pisuljica

Djurdjina (14%)

Djurdja (17%)

Nijedno! (69%)

Ukupan broj glasova: 160

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here