Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 10:43:28
|
|
|
|
zeksi
|
Meni je taj lek prepisala doktorka na betaniji, a kod mene u domu zdravlja sam dobila recept na opstoj praksi, iako ni ona ni ginekolog u domu zdravlja nisu znali sa sta je taj lek......svi su me ubedjivali da imam cesernu bolest. Jedva sam im objasnila da je to zbog hormona......
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 10:59:17
|
|
|
|
plačljiva
|
Siofor je zaista lek za šećernu bolest,i u novije vreme se daje za policistične jajnike.Samo lekari koji se bave sterilitetom ili lekari opšte prakse koji nažalost imaju problem sa sterilitetom (kao što je slučaj kod mene)malo više istražuju i znaju o sioforu.Zaista je to lek za stariju populaciju sa dijabetesom,ali valjda će i nama pomoći sa policističnim jajnicima.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 12:01:52
|
|
|
|
zeksi
|
Nakon mesec dana koriscenja su mi bili bolji rezultati.... a zamisli tek kad sam ostala trudna, koliko su se tek onda cudili i ubedjivati me da mi treba insulin.....
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 12:03:57
|
|
|
|
jelenadunja
|
Cao svima,ja sam imala pcos i dobila sam isto meki lek za secer,ali sam te jajnike izlezila macinom travoc(cajem) ,,ocajnica,,
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 12:07:03
|
|
|
|
jelenadunja
|
setih se ,,glucophage,, tako se zove
01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 12:32:09
|
|
|
|
plačljiva
|
Z EKSI POSLE KOLIKO MESECI KORIŠĆENJA SIOFORA SI OSTALA TRUDNA?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 12:34:29
|
|
|
|
zeksi
|
Posle cetiri meseca, ali pomocu inseminacije.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 12:59:42
|
|
|
|
plačljiva
|
Zeksi ohrabrila si me...Ja koristim siofor 3 meseca i planirana mi je inseminacija sledećeg meseca...
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 14:01:28
|
|
|
|
zeksi
|
Samo napred... zelim ti puno srece....
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 20.3.2011 18:23:18
|
|
|
|
meyo
|
hvala na odgovoru ja sad cekam da dobijem i odradim hormone pa konusltaciju sa endokrinologom i njega cu pitati za siofor i metformin s obzirom da nemam insul.rezistenciju dqa vidim sta ce mi reci ... sad jedva cekam da dobijem dr je rekao da nece da mi daje nista da je izazove nego da cekam...
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 26.3.2011 20:41:36
|
|
|
|
ivancica_
|
Cao devojke. I ja imam policisticne jajnike. Kod mene su ciklusi na vreme tj. na 30 dana. Hormoni su dobri a i insulin je dobar. Tako da se to samo utvrdilo na osnovu ultra zvuka kada smo radili folikulometriju. Tada se videlo da ovulacija izostaje i da prerastaju folikuli u folikularne ciste zbog policisticnih jajnika. Tako da sam ja dobila da pijem Diana-35 sa gluforminom 6 meseci i sada sam prestala posto radimo na bebi.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 29.3.2011 20:56:34
|
|
|
|
jabukica
|
Ćao devojke, kako ste mi vi, nažalost imala sam missed abortion, plod je stao sa rastom pre nekih nedelju dana, i nema otkucaja srca , sutra moram na čišćenje. Ostaje mi samo da se nadam da ću za 2-3 meseca ponovo biti i da će sve biti ok.
< Poruku je uredio jabukica -- 29.3.2011 20:57:43 >
|
|
RE: Policistični jajnici 29.3.2011 21:01:23
|
|
|
|
ksenija81
|
Jabukice bas mi je zao, verujem da ti je jako tesko Bice bebica
|
|
RE: Policistični jajnici 30.3.2011 9:58:39
|
|
|
|
1zvezdana1
|
o jabukice dragea bas mi je zao i neznam kako da te utesim sledeci put ce biti bolje
|
|
RE: Policistični jajnici 30.3.2011 10:36:49
|
|
|
|
ivancica_
|
Jabukice bas mi je zao . Naravno da ce biti sada se malo odmori.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 30.3.2011 13:31:39
|
|
|
|
jabukica
|
Hvala vam devojke na podršci . Planiram svakako da se odmorim, zato sam i napislala za 2-3 meseca, u suštini kažu da je potrebno onoliko koliko je žena bila trudna da se organizam oporavi, a ja bih sad ušla u treći mesec.
|
|
RE: Policistični jajnici 30.3.2011 22:45:57
|
|
|
|
meyo
|
eh jabukice bas mi zao :( iako nisam odavno tu .. nekako me tvoja trudnoca obradovala jer i ja muku mucim slicnu.. al dobro bit ce vremena jos uvijek bitno da se ti izicki i psihicki pripremis za krak dalje sve najbolje ti zelim ja jos nisam dobila idem kod endokrinol. u toku iduce sedmice i svi su mi nalazi ok. samo je na Uz potvrdjeno vise cista jel ima neko sa slicnom problematikom dakle samo na UZ svi ostali nalazi ok.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 31.3.2011 6:55:42
|
|
|
|
jabukica
|
Hvala meyo na podršci Imaš pravo slične smo, i kod mene je bio isti problem, na ultrazvuku ciste, a hormoni svi u redu. Jel piješ siofor (metformin)? Meni je on pomogao da zatrudnim.
< Poruku je uredio jabukica -- 31.3.2011 6:56:18 >
|
|
RE: Policistični jajnici 31.3.2011 23:09:50
|
|
|
|
meyo
|
ne nista jos... jer cekam pregled kod endokrinologa ali cu poci sa rezultatima od januara jer evo jos nisam dobila a ne bih da gubim vrijeme medjtim u zadnjih godinu dana meni nikad nije ovoliko kasnila tj. ne pamtim da mi je ovako dug ciklus bio ...ja nemam problem ni sa insulinskom rezistencijom.. dakle sve te propratne pojave mi nisu toliko izrazene osim debljine koja je i mojom krivicom tu maljavost ne previse akne tu i tamo... dal ti imas insulinsku rezistenciju?? Ko ti je dao tj. odredio terapiju ??
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 1.4.2011 7:03:59
|
|
|
|
jabukica
|
Nisam radila insulinsku rezistenciju, kilaža mi je normalna naspram visine, terapiju mi odredio upravo endokrinolog nakon što sam odnela rezultate ispitivanja hormona, jer sam rekla da želim da zatrudnim. A ciklusi su mi bili neredovni, ali baš, a sa sioforom nisam ni dobila, pila ga dva meseca i odmah bebica, izgleda da mi se organizam nije još bio stabilizovao pa nije ispalo kako treba iz prve, moguće da treba malo duže primenjivati terapiju dok se ciklusi stabilizuju kako bi jajna ćelija bila boljeg kvaliteta.
|
|
RE: Policistični jajnici 1.4.2011 19:40:47
|
|
|
|
meyo
|
aha... e i ja jedva cekam da podjem do endokrinologa po savjet i misljenje ... mada me bune cinjenice sto kazu da se samo na osnovu UZ ne moze utvrditi pcos... al ko ce ga znati valjda nesto znaju
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 2.4.2011 8:32:11
|
|
|
|
vesnacaki
|
a koliko dugo si pila siofor? meni je on bio terapija tri meseca pre inseminacije i posle toga do 14. nedelje trudnoce
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 2.4.2011 9:06:04
|
|
|
|
meyo
|
vesna zbog cega ti je propisan taj lijek jesi imala insul. rezistenciju
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 2.4.2011 9:07:55
|
|
|
|
vesnacaki
|
radili su mi test ali on je bio ok. kako sam skapirala to je terapija ko pcos. tada nisam pravila pitanja,samo pila sta mi kazu
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 2.4.2011 9:09:34
|
|
|
|
vesnacaki
|
inace,ja sad ulazim u ovu pricu po drugi put,posto sam se porodila pre 6 meseci,nisam dojila i jos nemam menstruaciju
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - ovulacijski testoviKako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
IMEStarcevoKoje ime je najlepse Maksim (
26%)
Vanja (
18%)
Mihajlo (
26%)
Bogdan (
20%)
Leon (
10%)
Ukupan broj glasova: 194Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!