|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
25.6.2011 10:30:26   
meyo
snjeska kako je tekao proces zatrudnjivanja ? jesi imala neki problema??

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 601
25.6.2011 13:40:08   
snješka
Uradila laparoskopiju nakon mjeseci ciljanih odnosa, klomifena , merionala i pregnila.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 602
25.6.2011 13:47:03   
degu
snješka, meyo user posted image
meyo želim ti ubrzo i jednu pišuljicu user posted image
snješka naišla si na prave lekare koji su znali šta rade i hvala Bogu to je urodilo plodom i to želim svima nama, a znam da će pre ili kasnije i biti takouser posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 603
25.6.2011 14:52:39   
snješka
Pa i nisam baš. Nakon skoro 5 godina liječenja kod jedno dr ništa se nije dešavalo, a i on je bio baš onako "nezainteresovan". Kad sam prvi put otišla drugom dr, odmah mi je predložio laparo i mjesec dana poslije ostala sam trudna.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 604
25.6.2011 17:33:19   
degu
Svaka čast za drugog doktora, kamo sreće da svi imaju toliko znanja i volje kao on.
Nema ništa gore nego kad je dr. nezainteresovan, da bukvalno svaki put kad dođeš od početka moraš sve da pričaš.
Daješ mi mnogo nade snješkice, mnogo su mi značili tvoji postovi danas, prenela si mi puno,puno pozitivne energije user posted image
Hvala ti draga!

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 605
26.6.2011 15:40:34   
1zvezdana1
a sta je bio problem kod tebe pcos ili zapuseni jajovodi 

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 606
26.6.2011 17:47:31   
meyo
a ja sam htjela pitat zbog cega bas laparoskopija?? jesi imala neku terapiju
za pcos do tada?? kakvo ti je bilo stanje hormona??

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 607
26.6.2011 23:05:25   
snješka
PCOS je u pitanju i totalni disbalans hormona FSH i LSH. Imala sam neredovne m, dobijala svakih 4-5-6 mjeseci, jako izraženu maljavost po nogama i rukama. Tada sam počela piti Diane 35. To je prije nego sam upoznala mm i nisam planirala porodicu. Poslije sam, kad sam htjela bebu, uzimala klomifen, primala pregnil i merional, išla 4-5 puta kod dr na folikulometrije. To je trajalo, čini mi se, godinama, a u stvari je trajalo nekih godinu i po dana. Kad mi je bilo dosta, nazvala sam dr kod kojeg je išla moja dr, otišla kod njega, dogovorili za laparo. Prva m nakon operacije se desila nekih 20-ak dana nakon, a sljedeća je već izostala. Druga beba je došla iznenada, ali baš iznenada, ni sanjala nisam da može tek tako lako da se desi. user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 608
27.6.2011 0:16:35   
degu
Snješka jako sam ti zahvalna što si podelila svoje iskustvo sa nama.
Baš sam malo pala u bedak kad sam videla svoje hormone, jer nisam znala da imam takav disbalans hormona, s obzirom da dobijam relativno redovno, na 30-40 dana i imam redovne ovulacije, doduše samo na desnom jajniku i nemam izražene simptome kao što su maljavost i gojaznost, takođe i po UZ mi je samo levi pco raspored folikula, al kako su mi rekli tek po koja cista. Međutim po hormonima sam tipični PCO i to me je skroz razočaralo. A čitajući tvoje iskustvo počela sam opet da verujem da će sve ovo biti OK i da ćemo imati bebice i mi sa PCO.user posted image

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 609
15.7.2011 14:19:06   
meyo
Ženske ja bih jednu konsultaciju sa Vama ..
Naime nakon dobijene terapije TSh mi lijepo pada sad prije mjesec je bio 3.4
razmisljam dal da ga ponovim i ovaj mjesec
dobila sam siofor da pijem i vec mi lijepo djeluje smanjuje apetit mislim da sam skinula i 5 kg. minimum
tako da sve u svemu terapija lijepo djeluje e sad sta mi od sljedecih kraka predlazete
dal da cekam prirodno da se desi il da idem sa stimulacijom klomifenom??
ili pak nesto trece...user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 610
15.7.2011 14:42:01   
degu
Super ti deluje terapija, baš mi je drago. Ne znam šta ti Dr predlaže, ja mislim da bi trebala par meseci da probaš samo sa sioforom, on dosta izreguliše metabolizam, lidiji isto lepo deluje, krenule su ovulacije.
Jesili bila na HSG? Iskreno mene je nešto strah od klomifena kod nas sa PCO, jer hoće da dođe do hiperstimulacije.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 611
15.7.2011 21:59:39   
meyo
nisam niko mi nije predlagao jer imam vec jednu uspjesnu trudnocu iza sebe..
tako da kod ginekol.nisam bila jer ne mogu doci do ovog kojeg zelim
a endokrinolo.mi je rekao da probam prvo ovako samo siofor pa ako ne da dodam klomid
tako da se dvoumim dal cijelo ljeto pokusavam sam siofor ili da idem i trazim klomifen.. pokusat cu opet iduce nedjelje do mog ginica al su sad odmori sezona niko zivi bukvalno ne radi...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 612
15.7.2011 22:31:41   
little_one
E posto smo se degu i ja raspricale na drugoj temi o pcos-u, evo da se i ja prijavim na ovu temu. I ja sam u istom sosu s vama. Neredovne menstruacije koje su znale izostati i po 4-5 mjeseci a ni tad nisu dolazile osim kad bi ih doktor izazivao tabletama. Koristila yasmin i logest godinama. Kad sam prestala sa njima zatrudnila i izgubila bebu i sad opet vec skoro dve godine opet mucim muku sa zatrudnjivanjem. Doktor htio da me vrati na pilulu ali sam odustala i zahvaljujuci ovom forumu saznala za vrkutu koja mi je povratila ciklus. Da li postoje ovulacije to jos ne znam, ali sam po savjetu sad vec drugog ginekologa idem na klomifen pa cemo vidjeti. Inace, izrazenih simptoma nemam, osim sto sam sekundu punija (ne pretjerano ali primjetno u predjelu stomaka), nemam izrazenu maljavost ali jaaaaako tesko gubim a jaaaaaako lako dobijam kile.

Zahvaljujuci ovom forumu znamo da nismo same u ovom problemu, ali isto tako znam da cemo zajedno da prebrodimo sve ove probleme. Kao sto degu fino kaze u svom potpisu "Samo pozitivne misli privlace pozitivne stvari"!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 613
15.7.2011 22:53:20   
degu
meyo iskreno mislim da sioforu treba par meseci da odradi svoje, odličan je lek , ali treba malo strpljenja s njim. Ne znam šta da ti kažem, da sam na tvom mestu sačekala bih malo i pustila sioforu da dovede organizam u red, to ti je važno i ako bi ostala trudna, da ti organizam što bolje funkcioniše. A posle klomifen u kombinaciji sa sioforom, poslušaj DR-a, to ti je moj savet, da se bzv ne pucaš hormonima ako ne moraš, možda sve dođe na svoje i ostaneš user posted image Kako god odlučiš uz tebe sam user posted image

little-one
super je što piješ virak i jedeš ananas, to je odlično za endometrijum, bolje ti je sveži da jedeš, ali mislim da nije loš ni taj konzervirani. A da li je tebi neki DR predlagao siofor? I jesi li radila hormone?
Želim ti svu sreću sa klomifenom, da uspete iz prve :)

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 614
15.7.2011 23:09:04   
little_one
Hormone sam radila negdje u oktobru prosle godine ali to sam radila kada nisam imala ciklus i pokazao je samo stanje policisticnih jajnika (fh i lsh mislim da nisu bili u redu) Ostalo je sve bilo ok.Poslije toga sam zahvaljujuci vrkuti dobila u roku od nekih 10tak dana. A sto se tice siofora, to mi tata uzima zbog secera a doktori mi nisu spominjali. Ne znam da li da pitam svog porodicnog da mi prepise ili da tati uzmem koju kutiju vise :))) . Ali definitivno cu da spomenem na sledecem odlasku kod ginekologa. Nisam bas sigurna da li bih smjela da to uzimam na svoju ruku. Nekako imam utisak da kod doktora moras otici potkovan znanjem i biti informisan da bi dobio nesto.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 615
15.7.2011 23:25:16   
meyo
degu draga hvala puno na potpori i savjetima
uglavnom puno sam pzitivnija nego ranije..

litle sve smo mi radile oggt test i insulin prije i posle jela
tj. sve zavisi kako koji doktor radi i voli tj. bitno je da odradis insulin kao hormon
to ti moze dati i tvoj ljekar opste prakse pa nakon dobijenih rezultata odredjuje se terapija
to mozes bilo koji dan odradit nije ti vezano za ciklus..jer kod vecine zena sa PCOS sindromom postoji tzv. insulinska rezistencija to je negdje u skorije vrijeme dokazano sto evo potvrdjuju u praksi more zena i cura ovdje na forumu nekom blaze nekom jaci oblik..mada kod nekih i nema
siofor se pokazao kao jako djelotvoran lijek tako da odradi ti ove analize pa na razgovor ili kod dobrog endokrinologa ili ako je ok. tvoj ljekar porodicni..

Direktna veza do poruke: 616
15.7.2011 23:35:58   
degu
Nema na čemu meyo i samo pozitivno user posted image
little_one nemoj ništa uzimati na svoju ruku, ipak su za to DR-i, važno je i da imaš dobrog ginekologa koji je upućen u nove informacije, meni se DR u mom gradu iščuđavao kad je video koji mi je lek prepisan od strane drugog DR-a, jer on nije za taj lek nikad čuo.
Mislim da bi trebalo i da ponoviš hormone 3. dc, koji će dati pravu sliku tvog stanja i oggt test koji možeš raditi bilo koji dan. Važno je da odradiš i TSH i prolaktin, jer i oni znaju da remete ovulaciju. Svakako bi trebala da odradiš opet hormone ako ćeš već pokušati sa klomifenom, to bi DR stvarno trebao da ti kaže.

< Poruku je uredio degu -- 15.7.2011 23:38:06 >

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 617
16.7.2011 0:01:33   
little_one
Trebalo bi da je upucena doktorica, ipak je ona specijalizovana za neplodnost. Kada sam radila hormone prolaktin je bio u redu i te nalaze mi je doktorica gledala i nije mi nista rekla da bih trebala ponoviti hormone. Samo ako budem radila hormone pocetkom ciklusa a ona mi je rekla da pocnem sa klomifenom od drugog dana, da li ce to uticati na rezultate hormona?
U ponedjeljak idem kod porodicnog pa cu sa njom da razgovaram o svemu i traziti od nje uputnice za sve. Inace kod ginekologa sad idem privatno jer kod drzavnog je tolika guzva da moram na svaki pregled da cekam 2 mjeseca a ultrazvuk radi samo jednom sedmicno. Ali opet vecinu pretraga mogu da uradim kod drzavnog pa cu to i uraditi tako.
Nadam se da samo moja porodicna ne bude stava da "doktor nije preporucio, nema potrebe da se radi". Ipak cu da insistiram. Cekamo ponedeljak pa cemo vidjeti sta se moze napraviti :)

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 618
16.7.2011 0:18:01   
degu
Nemoj da se uzrujavaš, ako je ona specijalizovana za neplodnost, sigurno je videla iz tvojih hormona šta je trebala, ona hoće da ubrza proces sa klomifenom. Nema svrhe da radiš hormone 3.dc ako ćeš početi sa klomifenom 2dc. Samo je potrebno da te dobro prati UZ, dok god ne pukne folikul. Možda ćeš super odreagovati na njega i dobiti user posted image
Možda si blaži oblik PCO, to je ona mogla da vidi iz tvojih hormona. I kad već ideš privatno, pitaj je sve što te zanima, ako je već plaćaš ima sve da ti objasni i da ti odgovori.

Direktna veza do poruke: 619
16.7.2011 0:43:33   
little_one
Tako smo i dogovorile da od drugog dana pijem klomifen a 10tog da dodjem na UV pa cemo pratiti da vidimo kako i sta. Pregledala me je na UV neki dan i pogledala sve moje nalaze od ranije i stvarno mi je sve detaljno objasnila. Iduci put pravim spisak pitanja koja me interesuju.

Jos ako bude srece pa ne budem ni morala da radim sve to sa klomifenom :)))

Joj, zene, nemate pojma koliko mi znaci sto imam skim da podijelim svoje muke, mada znam da neke od vas puno duze cekaju nego nas dvoje. Hvala vam sto ste tako optimisticne, vjerujem da ce nas sve uskoro obradovati user posted image a onda idemo i mi da sepurimo se sa stomacima :)))

Veliki kiss za sve!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 620
16.7.2011 0:49:04   
degu
Joj draga i meni mnogo znači što sam naišla na ovaj forum, toliko podrške i ohrabrenja sam ovde dobila i podelila ove probleme koje inače nemam s kim da podelim, da me tako razume kao ovde.
I jako puno informacija sam ovde dobila, user posted image za Ringeraju

Direktna veza do poruke: 621
18.7.2011 18:50:10   
little_one
Evo mene nazad od porodicnog. Doktorica je dala muzu uputnice a meni nista. Tj skoro nista. Pitala sam je za oggt test rekla mi je da to ne moze da mi da jer ne moze bez ikakvog razloga da mi da uputnicu za tako nesto. Rekoh da je to zbog mojih policisticnih a ona da to nema nikakve veze i da ja vjerovatno ne znam puno o njima i da sam se ja samo zbunila i da previse citam po internetu, blah blah blah. Kad me tako fino izponizavala, meni koja sam emotivac na kvadrat, je pukao film pa sam joj fino rekla da je normalno da se moram informisati bilo gdje jer ako ne znam sta treba da pitam nece mi ni ona ni bilo koji drugi doktor reci, i da bi i do 50 godine mogla biti na pilulama i svaki treci mjesec praviti pauze i pokusavati sa bebom. Tu se i rasplacem, jer mi je ona dosla ko slag na tortu na jako tezak dan, a ona mi na te moje suze napisa uputnicu za hormone stitne. :))) kao to bi ste i mogli provjeriti. Eto uglavnom, sad sam kuci, i osjecam se tako iscrpljeno i jadno.

Na to sto sam otisla privatno ginekologu mi je rekla da mi taj doktor nista nece moci napraviti sa klomifenom, da ni ta privilegija da pratim folikule UV nece nista pomoci i da ako se pokaze da je stitna u pitanju, velike su vjerovatnoce da necu moci ostati trudna. Evo stoti put se pitam kako sam joj mogla dopustiti da mi unisti dan....

Eto, ugnjavila sam vas, al stvarno mi treba da se izjadam i malo isplacem, user posted image user posted image user posted image

Zar je toliko tesko kad si doktor pokazati malo razumijevanja za pacijente???

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 622
18.7.2011 23:10:32   
meyo
moja little one znam kako ti je jer su svi moji ljekari koje sam obisla takvi

danas na zalost svima nama prosto je sramota ko sve lijeci ove nesrecne ljude
ja ti iskreno kazem da nije bilo interneta i ovih divnih cura ovdje nikad ne bih otkrila svoj problem...

ja imam problema sa stitnom i nije istina da se ne moze zatrudnit to nije smjela da ti kaze
sram je bilo!!!!!

ti se ne nerviraj odradi sve sta ti treba imas nasu podrsku ovdje i svog supruga izgurat cemo mi to
i ugledat nase crtice !! Ne brini ja kao sto znas imam Pcos i stitnu i svasta... i imam jednog malog djecacica sad
potrudit cu se i za drugi put ..ma mora da uspije na ovaj ili onaj nacin..mora!!!

Direktna veza do poruke: 623
18.7.2011 23:21:33   
degu
Ja nemam reči draga za odnos doktora prema pacijentima, kao da smo mi svi maloumnici, a oni jedino pametni user posted image
I nemoj da se nerviraš zbog klomifena, meni je donekle i drago što te neće odmah kljukati s njim, jer prvo trebaju da se vide hormoni, ali stvarno.
Jer ako se pokaže da je TSH povišen, a često jeste kod žena sa PCO, i ako dođe do trudnoće, ne može da se održi, jer štitna već radi pod opterećenjem.
Ali nemoj da budeš user posted image zato što se to rešava lekovima, to ne znači da ne možeš da ostaneš trudna već ti samo treba dati odgovarajući lek.
A to da oggt test nema veze sa PCO je smešno, to je isto ono što sam ti rekla da mi se Dr čudio jer je prvi put čuo za siofor.

Možeš li da ga odradiš privatno, bez uputa? Da li možeš nekako do nekog endokrinologa da dođeš? Bilo bi dobro da nađeš nekog ko je baš zadužen za neplodnost.

Nemoj da se nerviraš draga, to će se rešiti, samo treba doći do dobrog doktora.
Naravno da trebaš sama da se informišeš, koliko je ovde slučajeva bilo da su se godinama šetali od jednog do drugog Dr-a, dok nisu preuzeli stvar u svoje ruke, izučavali, našli i rešili problem.
user posted image

Direktna veza do poruke: 624
19.7.2011 8:34:07   
little_one
Hvala vam na podrsci. Da ne bi vas i mm-a mislim da bih juce prolupala. Sreca pa je moj dragi bio samnom tu kod doktorice inace bih pomislila da sam umislila sve sto mi je rekla. Strasno sam se osjecala. Ni to za stitnu ne bih dobila da nisam imala momenat slabosti pred njom, vise bih rekla osjecaja nemoci i ljutnje. Sutra idem da radim hormone stitne a za endokrinologa cu pokusati drugim putem da se snadjem. Otici cu sa tatom kod njegovog endokrinologa pa cu pokusati da barem razgovaram sa njom o tome i da mi preporuci nekog. To cu poslije mora jer mi pod hitno treba odmor. Od subote cu samo da pustim mozak na sunce :) i da se opustim jer mi treeeeeeeeba.

Porodicna mi rece da klomifen ne ide na recept. Kako ste vi dobili to? Malo mi je cudno da se jedan takav lijek moze dobiti tek tako kao i vitamin C.
Razmisljam da dok ne odradim sve pretrage i dragi ne uradi spermokulturu i briseve da ne pijem klomifen. Pa cemo onda krenuti. A do tad se nadati cudu.

Hvala vam do neba sto me trpite :) Veliki user posted image user posted image user posted image za sve vas i da uskoro svi docekamo naseuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

da li vam se svidja ime Ina?
pisuljica

Da (49%)

Ne (51%)

Ukupan broj glasova: 154

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here