Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Policistični jajnici 19.7.2011 9:00:40
|
|
|
|
plačljiva
|
Klomifen se kupuje ne ide na recept i jeftin je oko 200 din.Nikako ne sme da se pije bez dozvole doktora i mora se tada ići na folikulometriju...
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 19.7.2011 10:14:03
|
|
|
|
little_one
|
Placljiva to i planiram...doktor (ali privatnik) je preporucio uz pracenje. Ne radim nista na svoju ruku. :)
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 19.7.2011 10:19:16
|
|
|
|
degu
|
Tako je little_one, prvo sve pretrage, a posle klomifen, ako mora, možda uspe i bez njega Draga samo polako i strpljivo i biće sve OK
|
|
RE: Policistični jajnici 20.7.2011 22:11:07
|
|
|
|
meyo
|
cestitam neven od srca uzivaj sad u svojoj trudnoci prije il kasnije sve dodje na svoje ja sad ne znam dal da radim test il cekam vjesticu jer mi je zadnja dva mjeseca bilo na 28 dana pa na 40 pocela pit siofor u medjuvremenu i evo vjestice nema.. pih ne bih da se razocaram a i ovo cekanje me ubi
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 21.7.2011 17:02:21
|
|
|
|
lidija 011
|
Koliko ti kasni? Sve je moguce draga... Jabukica je ostala trudna a da nije uopste dobijala 2 mjeseca- i ona je pila siofor
|
|
RE: Policistični jajnici 21.7.2011 22:26:32
|
|
|
|
meyo
|
pa ne mogu procijeniti s obzirom da mi je variralo ako uzmem prosjek zadnjih par mjeseci to je bilo na 30 dana danas je 34-ti znaci cetiri dana danas u toku dana sam odradila test neki u apoteci najobicniji negativan a sad kad se obrisem napapiricu ostane neki smedji trag .. sjutra idem doktoru pa cu rijesiti sve nedoumice...i ako ne bude plusic pitat sta i kako dalje..
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 21.7.2011 22:34:47
|
|
|
|
degu
|
Samo polako, biće sve kako treba, samo treba vremena i treba imati strpljenja. Znam da ti je već verovatno svega preko glave i meni je, ali sam rešila da se opustim, da pustim stvari da idu svojim tokom. Ako ti se ne nastavi to smeđkasto, onda možda i nije test je mogao i da pogreši, verovatno ti je i kasnije bila ovulacija. Samo polako, slušaj DR-a i biće sve OK
|
|
RE: Policistični jajnici 21.7.2011 22:52:34
|
|
|
|
meyo
|
hvala ti degu na pozitivi i malo "razuma" u mojoj glavi sto doneses nisam ocekivala da ce se bas ovoliko oteci..sto bi rekli .. bas ovaj mjesec je godina dana pokusavanja ono bila sam se opustila pocetkom godine a sad me opet ufatila neka frka iako znam da mi to ne valja a kao za inat na poslu sve gore stvari jedna za drugom pa i to malo sto bih se mozda opustila ne daju mi drugi al valjda bude jednom .. jedva cekam ujutro pregled i da cujem savjete .. a plus sto imam povjerenja u mog ginica tako da valjda uspijemo zajedno..
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 21.7.2011 23:01:40
|
|
|
|
degu
|
meyo, mislim da si jedna od retkih koja je imala sreće da naleti na dobrog DR-a, u dobrim si rukama i veruj mu, jer zna šta radi. Nemoj više da razmišljaš koliko je vremena prošlo, to i nije puno vremena, čak ni za parove kod kojih je sve OK. Jako je važno da se opustiš i ne opterećuješ time. Mi pokušavamo već 3 god i ništa i bila sam opterećena i stalno pod stresom zbog toga, sad sam se opustila, otkrili smo problem i rešićemo, polako. Veruj mi da je bolje da sve ide postepeno, da kolko god možeš organizam pripremiš za bebicu, ipak ona treba tu da boravi 9 meseci, važno je da sve funkcioniše kako treba.
|
|
RE: Policistični jajnici 22.7.2011 15:27:19
|
|
|
|
meyo
|
u bre mene sad sramota kad vidim tvoj staz danas sam dosla toliko puna pozitive od dr. da nemas pojma rekao mi je skoro isto sto i ti .. da pustim siofor da djeluje klomifen ne bi davao sad jer me gledao na UZ vaginalnom i profil progesterona i rekao da ja svakako imam ovulacije tako da me to obradovalo kao da sam saznala da sam trudna da radost bude jos veca nalazi TSH su mi super sada je on tacno 2.00 i antitijela su jedva nesto preko granice inace onda mi ostaje samo da prionem na muzica ovaj mjesec i valjda bude to to .. jer smo ovako cupkali izgleda u prazno jer nikako nisam mogla otkrit kad su mi plodni dani .. vidjet cu sa bazalnom t. ili LH trakice mada se meni cini da mi bude tacno 14-15-ti dan O. pokusat cu propratiti ovaj mjesec
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 22.7.2011 17:00:00
|
|
|
|
degu
|
i za Dr-e i za rezultate Ma važno da u tom periodu kad misliš da ti je O budete redovni, svaki drugi dan, tako je najbolje. I u crticama sam ti već napisala, ako ti je i malo povišen LH, nemoj uzimati trakice, jer daju lažno pozitivne rezultate. Nemoj ti gledati moj staž, mi smo te 3 god cupkali u mestu i sve mislili da je problem zbog mog PCO, a ispostavilo se da je mm problem i da ćemo morati na VTO. Mada meni nije važan način da dođem do samo da dođem. Želela sam da to bude prirodno, ali sad mi više nije važno, idemo kako mora.
|
|
RE: Policistični jajnici 22.7.2011 22:47:54
|
|
|
|
meyo
|
bit ce bit ce mora biti :) mada je meni dr savjetovao da i mm.urai spremogram ikao vec imamo dijete i misli da je sve kod njega ok. al eto iz predostroznosti sad smisljam kako to da mu kazem jer ne bi bio nesto veseliji .. Lh mi je zadnji put bio 7.4 ..ne znam jel to bas drasticno povecan a FSH 5... ?? pokusat cu sluz i temperaturu... Kad bi ti trebala na VTO..tj. znam da je postupak slozen pa dokle si dogurala??
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 22.7.2011 23:17:52
|
|
|
|
degu
|
Ništa ne znam, mi sad stojimo u mestu, rečeno nam je da uradimo hormone i spermogram i kad smo mi to obavili, oni odoše na godišnji, znači još ni prvi put nismo otišli kod lekara. Sad uživamo, čekam septembar polako da krenemo sa pregledima i da nas u sve upute, jer je i meni to strano. A nek uradi tm spermogram, to je promenjiva stvar. A valjalo bi i da ti odeš na hsg, bez obzira što imaš dete, ali polako, DR će te već uputiti ako bude mislio da treba.
|
|
RE: Policistični jajnici 6.8.2011 12:28:25
|
|
|
|
meyo
|
evo mene opet ovdje ciklusi ne da su se uredili nego produzili .. evo skoro 50 dana ovaj drugi od kad pijem siofor?? jel ima neko iskustva.. da napomenem test je negativan imate svajet sta dalje da uradim kako bih normalizovala cikuse?? sredila brate tu ovulaciju sve.,.. tobos mi je dr. rekao da je bila ovaj mesec.. pa koji vrag onda nema
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 6.8.2011 13:25:18
|
|
|
|
plačljiva
|
meyo možda je kasnije bila implantacija,radi betu...i da navijamo
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 15:41:50
|
|
|
|
meyo
|
joj moja placljiva nesto ti ne vjerujem.. evo cekam ako uspijem uraditi UZ u toku nedjelje bit ce ok. Inace moze li mi neko reci dal se doza siofora povecava ili konstantno pijete jednu dozu ja vec mjesec samo 850 posle rucka a vidim dosta vas pije dvije do tri oko 1500 dnevno??
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 15:45:11
|
|
|
|
degu
|
Meyo ja sam pila siofor od 500 mg, mislim jednu posle doručka i jednu posle večere, znači 1000 mg dnevno, čak mi je drugi Dr rekao da je to jako malo za nas koji to pijemo za plodnost, sad ne znam rećiće ti tvoj Dr, trebala bi možda opet s' njim da se posavetuješ s' obzirom da ne dobijaš.
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 15:50:23
|
|
|
|
meyo
|
ma on je na odmoru sve do kraja septembra... ovi moji dr opste prakse pojma nemaju ..a sad da ukljucim sama na svoju ruku jos jednu posle vecere.. ne znam s obzirom da mi insulin nije bio drasticno velik.. bas ne znam
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 15:54:32
|
|
|
|
degu
|
Nemoj na svoju ruku ništa da radiš, sačekaj Dr-a, nije to tako dugo, a posle vidi s' njim, možda hoće postepeno da ti povećava dozu.
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 15:56:36
|
|
|
|
meyo
|
pa najvjerovatnije ce ti tako i biti... pokusat cu organizovati Z u toku nedjelje da vidim o cemu se radi,,
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 21:33:42
|
|
|
|
little_one
|
Meyo ja sam imala stravicnih problema sa ciklusima. Jedino sto mi je pomoglo da dobijem na "vrijeme" (citaj na svakih 30-35 dana) je caj od vrkute. Imas citavu temu tu, pa ako nisi pogledaj. Sto se mene tice, stigla sam sa odmora i uradila hormone stitne, sutra popodne cu imati rezultate. Jos nisam dobila ali nisam radila ni test. Ne kasni jos uvijek zvanicno (32 dana :) ) ali planiram ga uraditi sigurno ovih dana.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 22:52:34
|
|
|
|
meyo
|
litle pijem virak ( to je isto jel tako vrkuta i virak??) Ajd drzim ti fige da ugledas dvije crtice
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 7.8.2011 22:54:10
|
|
|
|
degu
|
Jeste meyo, virak i vrkuta je isto
|
|
RE: Policistični jajnici 8.8.2011 23:07:58
|
|
|
|
little_one
|
Stigli rezultati stitne: TSH 1.230 ( 0.270 - 4200) T3 1.6 ( 1.3 - 3.1) T4 88 ( 66 - 181) Na osnovu ovih referentnih vrijednosti, meni ovo djeluje kao ok nalaz. Jedna briga skinuta s vrata. Izgleda da je pitanje stitne rjeseno.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?