|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
13.1.2011 20:46:57   
druzica
Skopska, i ja nemam povisen secer, mezutim moj doktor kaze da ne mora  da imamo poovisen secer , ali obicno zene sa PCOS ako primaju metformin, imaju vece sanse da im se normalizuje hormonski status i zatrudne. S ovom dijagnozom imamo sanse u    poodmaklim godinama da dobijemo secer ukoliko ne zivimo zdravo. Inace metformin nije stetan po nase zdravje, primacemo ga do user posted image i posle toga po preporuci lekara.

(odgovor članu Skopska)
Direktna veza do poruke: 501
13.1.2011 21:24:56   
Skopska
druzica hvala na odgovor, daj boze sve da bude u redu. strah mi je od ove pilule ali vidam da ih mnogu zena uzimaju. nadam se da ce 2011 biti nasa godina. pozdrav i pisi kako si 

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 502
14.1.2011 14:08:37   
plačljiva
Skopska samo napred sa metforminom,ne brini ništa,vidi koliko nas pije.SREĆNOuser posted image

(odgovor članu Skopska)
Direktna veza do poruke: 503
14.1.2011 14:26:57   
Skopska
hvala placljiva, pijem ih ja vec, pocela sam. pijem i bromergon,pa sledeci mesec idem na inseminaciju zbog toga sto i moj muz ima problem sa pokretljivost spermica. pa kako treba da bude nek bude. srecno svima i ubrzo nove trudnice user posted image

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 504
14.1.2011 17:10:15   
druzica
Moj muz ima dobar spermogram, ali sad me brine visoke vrednosti testosterona i progesteron. Ali moramo biti hrabre i spremne sve da premostimo da bi dosli do cilja naseuser posted image .

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 505
14.1.2011 20:21:37   
plačljiva
Nadam se da je ova godina naša!!!Samo hrabro user posted image

(odgovor članu druzica)
Direktna veza do poruke: 506
14.1.2011 22:35:24   
Skopska
druzica ako uzimas metformin onda koliko sam citala da ce ti on srediti hormone. narocito testosteron. ne znam zasto kazes da ti je progesteron povisen. on se ispitava samo 21 dan ciklusa. spored njega moze da se utvrdi dali doslo do ovulacija. on treba da bude pokacen na 21 dan ciklusa. a pred 21 dan meni nikad nisu hteli da ispitavaju progesteron jer kaze da nema svrhe.

(odgovor članu plačljiva)
Direktna veza do poruke: 507
15.1.2011 1:12:33   
Cecana
Ja imam pcos i pila sam Metformin na svoju ruku oko 3 meseca,posto moja dr.endokrinolog nije htela da mi ga prepise.Posle toga sam uradila analizu hormona i stanje je bilo potpuno isto kao i pre koriscenja metformina.Inverzija fsh i lh je i dalje bila tu.

Tu se ja razocaram i kazem da je dr.ipak bila u pravu i prekinem da ga pijem.Ipak mislim da ne moze da skodi,moze dosta da pomogne,ali eto meni nije bio prepisan a ipak nije svejedno piti neki lek na svoju ruku.
Srecno svima

(odgovor članu Skopska)
Direktna veza do poruke: 508
30.1.2011 11:59:16   
nolinica
Šta mislite d ali imam pcos ako mi je lh 16,5 i fsh 8,7?? Nikad nisam imala problema da bi sumnjala na pcos, ali sad me strah. user posted image

(odgovor članu boje)
Direktna veza do poruke: 509
15.2.2011 12:31:55   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: lide35

zdravo dali nekoja od vas pie metformin a ima policistichni jajnici i kakvi vi se rezlutatite ?jas nemam dijabetis ama pijam gluformin zatoa shto bil dobar za policistichnite jajnici i za namakuvanje na vishokot kilogrami

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 510
15.2.2011 13:05:45   
nina26

IZVORNA PORUKA: nolinica

Šta mislite d ali imam pcos ako mi je lh 16,5 i fsh 8,7?? Nikad nisam imala problema da bi sumnjala na pcos, ali sad me strah. user posted image

Nolnice, ja ti se bas ne razumem u PCOS, ali po nekoj logici tebi je odnos lh:fsh, 2:1 znaci duplo ti je povecan lh, i po meni je to dovoljan razlog da uradis jos i OGGT, da bi bila sigurna 100% da li imas PCOS ili ne.

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 511
17.2.2011 13:16:59   
jabukica
Zdravo devojke, kako ste mi? Pijem siofor već dva meseca, menga mi se nije sredila još od njega, u poslednje dve nedelje sam primetila da su mi grudi počele rasti i bole me sve više, da li je to normalna reakcija na siofor ili je moguće da sam zabebila? Radila sam test pre nekih dve nedelje i bio je negativan.

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 512
26.2.2011 5:33:34   
jabukica
Devojke moje, jutros sam opet radila test, od onog prošlog ima mislim više od mesec dana, pa red je da se ponovi, i user posted image  user posted image user posted image user posted image i baš se dobro vide, obe crtice user posted image . Jedini simptomi koje sam ja imala su grudi, koje su postale baš osetljive i bole me na dodir, menga mi nikako nije mogla biti jedan od simptoma, pošto nije bila redovna ali uopšte, eto šta siofor uradi :) .

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 513
26.2.2011 7:17:42   
dejana007
bravo jabukice :-) I ja ostala trudna zahvaljujuci sioforu :-) A i mom muzu hihi :-)

Ponovo sam se rodila kad sam Nikolu rodila :)
A preporodila se kad sam Luku rodila :)

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 514
26.2.2011 8:49:20   
jabukica
user posted image user posted image user posted image čestitam dejana, e jesi šašava, pa naravno da je i mužić zaslužan user posted image user posted image

(odgovor članu dejana007)
Direktna veza do poruke: 515
26.2.2011 8:59:47   
jabukica
eh da da pitam dok ne odem kod doktora, da ja odma smanjim dozu siofora na 2 tablete umesto 3? Kako ga vi pijete u trudnoći?

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 516
26.2.2011 12:12:36   
dejana007

IZVORNA PORUKA: jabukica

eh da da pitam dok ne odem kod doktora, da ja odma smanjim dozu siofora na 2 tablete umesto 3? Kako ga vi pijete u trudnoći?

ovako ja pila u trudnoci jednu od 850mg, a sad od 7 meseca pijem jednu od 500mg, mada dr kaze da moze i veca doza. To ti vidi sa svojim lekarom user posted image

Inace samo da ti skrenema paznju, nikako ne jedni slatkise ili minimalno, npr jednom nedeljno ili kockica crne cokolade dnevno ili onaj džem za dijabeticare, koje je iskreno stvarno dobar, istina malo skuplji. ja to nisam znala, jela slatkise koje inace obozavam i dobila povisen secer tj gestacioni secer u trudnoci. Srecom pa nisu visoke vrednosti. dakle sve mi koje imamo policisticne jajnike plus pijemo siofor ne trebamo da jedemo slatkise, nikako. A posebno ne u trudnoci

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 517
26.2.2011 13:30:20   
jabukica
I mislila ja kod lekara od nedelje, al dok ne odem reko da pitam. Mislila da smanjim na dve pošto pijem tri puta po 500mg, pa da pijem dve od 500mg dok ne odem, verovatno ću već za utorak zakazati. A slatkiše ionako izbegavam, mada crnu čokoladu volim, ali ni nju ne jedem svaki dan, samo ponekad user posted image

Direktna veza do poruke: 518
26.2.2011 15:21:23   
dejana007
A slatkiše ionako izbegavam, mada crnu čokoladu volim, ali ni nju ne jedem svaki dan, samo ponekad

Pametno user posted image Ja svaki dan po parcence crne cokolade, pa videcemo kako ce biti user posted image

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 519
26.2.2011 19:11:11   
1zvezdana1
jabukice draga nemas pojma koliko si me obradovala user posted image user posted image sa tvojim crticama cestitam uzivaj u trudnoci valda cu i ja ,ja mislim da kod mene gluformin ne radi nista ja ga pijem vec dobrih 8 meseci ali bice kada za to dodje vreme .ljubim te i sve najbolje ti zelim

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

Direktna veza do poruke: 520
28.2.2011 9:10:11   
jabukica
Hvala ti zvezdana, bićeš i ti user posted image kad dođe vreme, sada se opusti i uživaj, nemoj da te to mnogo opterećuje, ja nisam mnogo razmišljala o tome, samo sam primetila da su grudi počele da mi rastu, ali baš, i da su osetljive, a menga mi je i ovako stalno neredovna, pa se u nju nisam mogla pouzdati, odlažem već dve nedelje da odem kod doktora, i jedan dan mi došlo i kažem sebi, ne mogu više da čekam, idem da kupim test. Sutradan ga uradim i ono user posted image  user posted image kako sam se samo obradovala, a budući tatica isto, ne skida osmeh sa lica. Sad ću da zovem doktora da zakažem za sutra pregled.

(odgovor članu 1zvezdana1)
Direktna veza do poruke: 521
28.2.2011 12:25:03   
lidija 011
IZVORNA PORUKA: jabukica

Devojke moje, jutros sam opet radila test, od onog prošlog ima mislim više od mesec dana, pa red je da se ponovi, i user posted image  user posted image user posted image user posted image i baš se dobro vide, obe crtice user posted image . Jedini simptomi koje sam ja imala su grudi, koje su postale baš osetljive i bole me na dodir, menga mi nikako nije mogla biti jedan od simptoma, pošto nije bila redovna ali uopšte, eto šta siofor uradi :) .

Jaoooo Jabukice draga moja....toliko mi je drago zbog tebe!!!!!!Bravo i za tebe i za muzicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 522
1.3.2011 17:07:13   
jabukica
Hvala Lidija na čestitkama, danas sam bila kod ginekologa, trudna sam 6 nedelja i 3 dana, verovatni termin porođaja je 22.10.2011. user posted image

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 523
2.3.2011 0:30:15   
lidija 011
Bravouser posted image user posted image user posted image sad se odmaraj i uzivajte u trudnoci muzic i tiuser posted image ...je li ti doktor smanjio dozu lijeka?Meni je izgleda povisen i secer i insulin, zakazala sam za 8-i mart kod dr( castila sam sebe pregledom taj danuser posted image ) vazno mi je da sam zavrsila sve glavne analize i da se mom muzicu spermogram popravio na 35 miluser posted image user posted image

When you cry ,I''''ll wipe away all of your tears, when you scream ,I''''ll fight away all of your fears...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 524
2.3.2011 11:18:19   
1zvezdana1
user posted image cestitam od srca 

zivot je kratak-ili suvise dug -da bi sebi mogla da dozvolim taj luksuz da zivim lose

(odgovor članu lidija 011)
Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

kako postupiti?
sandrina

kako postupiti ako vas muzevljevi roditelji nijednom nisu pozvali tokom trudnoce da pitaju kako ste niti brinuli o vama?

dati im da vide dete jer je to i dete vaseg muza (73%)

totalno ih izbrisati iz vaseg i detetovog zivota jer se tako nesto ne oprasta (27%)

Ukupan broj glasova: 90

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here