Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Policistični jajnici 24.12.2010 12:39:05
|
|
|
|
Skopska
|
hvala lidija :) dal ima jos neko ko je uzimao ove tablete metformin da mi pise svoe iskustvo. sta je osecao, dali je imao mucnine i dali su mu pomogle da regulise ciklus?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 24.12.2010 14:35:12
|
|
|
|
dejana007
|
ja sam u par navrata to rekla na par tema. super sam podnela metformin, sredio mi je da pocnem da imam ovulacije i ostala sam trudna posle 3 meseca terapije metforminom. za koji dan ulazim u 6 mesec i jos ga pijem. p.s samo pazljivo iscitaj temu
|
|
RE: Policistični jajnici 24.12.2010 14:50:55
|
|
|
|
Skopska
|
dejana hvala, ja sam citala na net neke ruzna iskustva i bas sam se isplasila.koju temu da procitam pazljivo? ovu za pcos ili ima neku posebnu za metformin?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 24.12.2010 21:21:38
|
|
|
|
lidija 011
|
nema na cemu draga... mozes i na ovoj za pcos dosta o njemu da nadjes, pisale su djevojke...pozz
|
|
RE: Policistični jajnici 25.12.2010 15:05:58
|
|
|
|
1zvezdana1
|
draga moja bitno da su ti organi u redu znas na sta mislim a trudnoca ce doci drzim fige .ja februara radim inseminaciju pa videcemo .gluformin jako dobro podnosim cak sam i oslabila od njega u abdominalnom delu spao mi stomak .od nus pojava imam samo ceste stolice sto je dobro za mene jer bolujem od zatvora a ostale nus pojave nemam.tako da samo opusteno devojke sto se tice gluformina .meni je sredio cikluse mada jos ovulaciju ne osetim
|
|
RE: Policistični jajnici 26.12.2010 0:01:37
|
|
|
|
lidija 011
|
da, to je najbitnije draga , hvala ti... i ja tebi drzim fige da uspije!!!!!A gdje ces je raditi, u Zrenjaninu ? Ja se nesto mislim da sama ukljucim metformine, vidim da svaka sa dijagnozom pcos ga pije, valjda mi ga moze i dr. iz doma zdravlja dati
|
|
RE: Policistični jajnici 26.12.2010 22:26:56
|
|
|
|
plačljiva
|
Ja sam nova na ovom forumu.Od 20 decembra pijem siofor od 850 mg.imam insulinsku rezistenciju.Ima li neko iskustvo sa ovim lekom?Da li je zaista tačno da se sa njim može ostati u drugom stanju prirodnim putem,ako sredi ovulacije.Pišite iskustva.Unapred zahvalna jedna trudilica...
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 26.12.2010 22:56:34
|
|
|
|
lidija 011
|
ako nemas drugih problema, osim insulinska rezistencije, sigurno ce ti pomoci...i naravno da se moze ostati prirodnim putem
|
|
RE: Policistični jajnici 27.12.2010 9:07:17
|
|
|
|
daca77
|
Drage, krenula i ja od srede sa glukophage, ali mi je strasno muka i uzasno se osecam. Da li je jos neka imala sl.tegobe i koliko su trajale?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 27.12.2010 10:42:09
|
|
|
|
dejana007
|
ja nisam daco. mozda ces se vremenom navici. neko ce ti vec odgovoriti koji je imao slicno iskustvo.
|
|
RE: Policistični jajnici 27.12.2010 14:38:46
|
|
|
|
plačljiva
|
Draga Daco77 normalno je da ti bude muka i da se loše osećaš prvih 7 do 10 dana terapije,posle toga nećeš imati više tih problema.Nikako ne odustaj od leka.Potrebno je tih par dana da se naš organizam navikne.Ja sam od 20.12.na sioforu.Isti lek samo drugi proizvođač.I meni je cele prošle nedelje bilo muka i užasno,od danas sam ok.Srećno pa da ubrzo ugledamo
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 27.12.2010 22:20:31
|
|
|
|
lidija 011
|
mucnina, povracanje, dijareja, bol u stomaku...sve su prolaznog karaktera, ali ako ne prestanu poslije nekoliko dana, prekini da ga pijes...a trebalo bi da prodju
|
|
RE: Policistični jajnici 4.1.2011 9:14:21
|
|
|
|
jabukica
|
Devojke moje srećna vam Nova godina, i želim nam svima u novoj godini I ja pijem siofor 500mg tri puta dnevno, već nekih mesec dana, za to vreme sam izgubila dve kile, a čini mi se da su i cice porasle malo . Od nuspojava je to da sam osećala veći umor tokom početka terapije, a ostale posledice mučnine i slično nisam imala.
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 1:06:18
|
|
|
|
Skopska
|
devojke ja sam pocela sa metforminom zbog pcos. a plus uzimam i bromergon za prolaktin. molim vas da mi kazete one sto ste uzimali metformin dali vam je sredio ciklus i nakon koliko vremena?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 14:32:01
|
|
|
|
Skopska
|
ima li neko sto moze da mi odgovori na moe pitanje? hvala puno
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 14:48:01
|
|
|
|
nina26
|
IZVORNA PORUKA: Skopska ima li neko sto moze da mi odgovori na moe pitanje? hvala puno Skopska, ja stvarno ne znam inace odgovaram na sve teme sto se da primetiti, ali nisam imala PCOS, tako da se nisam bavila puno tim problemom. Nadam se da ce ti se javiti druge devojke, samo se strpi malo Za prolaktin mogu da ti pricam do sutra ako hoces
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 14:50:32
|
|
|
|
Skopska
|
haha hvala nina26, zovem one devojke koju citam ovde da su primale terapiju metformina ili sifor. da mi kaze dali im se regulisao ciklus i nakon koliko vremena?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 14:59:50
|
|
|
|
dejana007
|
IZVORNA PORUKA: Skopska haha hvala nina26, zovem one devojke koju citam ovde da su primale terapiju metformina ili sifor. da mi kaze dali im se regulisao ciklus i nakon koliko vremena? ja vec par put rekla. pila sam i metformin 850 i bromokriptin i klomifen, ostala trudna nakon 3 meseca. imam policisticne jajnike. za regulisanje ciklusa ne znam, ali mislim od 3 do 6 meseci.
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 15:09:00
|
|
|
|
Skopska
|
ok, a dali ga pijes jos u trudnoci?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 15:17:28
|
|
|
|
plačljiva
|
ĆAO SKOPSKA,EVO DA TI ODGOVORIM: metformini se daju kod policističnog sindroma,jer podstiču ovulacije i povećavaju šansu za trudnoću.Osobe sa PCOS nemaju ovulatorne cikluse i zato nemogu ostati trudne.Kažu da je potrebno od 3 do 6 meseci da nam se sredi organizam.Metformini takođe smanjuju kilažu,u početku će ti možda biti muka,povraćanje...Izdrži te neželjene reakcije,traju oko desetak dana.I ja pijem siofor i nadam se trudnoći.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 15:19:16
|
|
|
|
plačljiva
|
Zaboravih da kažem,meni je moja doktorka rekla da se siofor pije do 12 nedelje trudnoće,ali čim se utvrdi trudnoća smanjuje se doza.Metformini smanjuju pobačaje.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 15:49:25
|
|
|
|
Skopska
|
hvala placljiva, ja sam pocela sa malom dozom 2X250 mg i za sada ne osecam nista, mislim na mucnine i slicno. ali valjda mi je mala doza zbog toga. treba postepeno da je nagolemim na 2X500 mg. ali izgleda da jos od prvi mesec ne mogu da ocekujem da mi se vrati mesecnica u normalu?
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 12.1.2011 16:07:25
|
|
|
|
dejana007
|
ok, a dali ga pijes jos u trudnoci? da. 6 sam mesec. pijem 1 dnevno od 500mg. kaze lekar da mi to vise pomaze nego skodi. rekao mi je da ako ne zelim da pijem da uradim oggt test pa ako se pokaze da je u redu da prestanem da ih pijem.
|
|
RE: Policistični jajnici 13.1.2011 12:11:56
|
|
|
|
druzica
|
Ja sam metformin uzimala u pocetki 2x850 mezutim radi nuspojave-povracanje, doktor mi je preporucio da smanjim dozu na 2x500 , sto je podnoslivo, pijem evo 3 meseca. Pijem i folnu kiselinu 4 meseca. Prva inseminacija mi nije uspela , sad pravim pauzu 1 mesec i naredni mesec cu praviti drugu. Doktor mi je rekao da i ovaj mesec bez folikulostimulirajucim hormonima, da udadimo folikulometriju pa ako prirodnim putem ima zrelih folikula, uradimo opet inseminaciju. Molim vas cure, ako ima neko ovakvo iskustvo neka mi javi.
|
|
|
|
RE: Policistični jajnici 13.1.2011 13:17:11
|
|
|
|
Skopska
|
druzica ja nisam imala inseminaciju na prirodni ciklus, ali moguce je da uspe zasto da ne. mozda od metformina imaces prirodnu ovulaciju i to se moze super iskoristiti. mene mi je malo frka da ga uzimimam jer nemam povisen secer , ni insulinsku rezistenciju. doktor mi ga dao samo zbog pcos. i bojim se da ne skodi nesto na organizam, jer je lek za dijabeticare. kao da uzimas tablete za vioki krvni tlak a da ga nemas :( mozda sam dosadna ovde na pcos bordu ali stvarno zelim da cujem mislenje oni koji uzimaju ovaj lek zbog pcos
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
slobodna-ozenjenBrbljivicadali biste ostvarile vezu sa ozenjenim covekom ,da ste slobodne ?DA (
17%)
NE (
67%)
MOZDA (
16%)
Ukupan broj glasova: 261Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!