vukosava -> RE: Carski rez (12.6.2012 6:43:24)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Moja se malo smanjila na krajevima, premda je to sve jos relativno sveze. Sada je velika tacno 12 cm- izmerila i ja :) A moj mali je imao 4345gr (nemacka preciznost[sm=smiley36.gif]). Planirani carski rez. Hehe, jos cemo da nadjemo prosecnu vrednost oziljka [sm=smiley1.gif] Mislim da neko treba da zna da ce to da se smanjuje vremenom koliko god da bilo tek nakon.. IZVORNA PORUKA: boba 11 Moram jos nesto da Vam kazem[sm=smiley36.gif].Pre prvog porodjaja ja se isplakala svima kao necu na CR nisam imala pojma sta je i kako ce biti,a u skolici nam babica rekla sve uradite samo nemojte da trazite da idete na CR-naravno preferirajuci prirodni porodjaj.I tako mene svi tese kao bice sve OK bolje je tako jwer je bebac veliki....Ali pise meni kuma poruku nesto u fazonu-sta ti je bre sve slavne licnosti traze CR,eto Ceca je platila da ne ide na prirodni a ti se bunis i jos ti je za dz.i na kraju pise :"sta te briga bar ce ti P..... ostati cela"[sm=jezicek.gif]Umreh tad od smeha.Bas me utesila[sm=smiley36.gif] Meni su jako malo pricali o CR. Sve je bilo u fazonu da se uci kako da se seta, kako da se namesta, sta je porodjaj u vodi, kako da se koristi lopta za porodjaj, kako da se dise, kako da se skoncentrise i meditira da smanjis odecaj bola. Isla sam 5 nedelja po 3 h na taj glavni kurs (a isla na sve ostale ponudjene u bolnici, npr. CPR, nega novorodjenceta, dojenje itd) a od svog tog vremna o CR su pricali ma ni sat vremena. Zato sam nasla sve na internetu, na youtubu i google-u. Mozda ja jesam slb, ali ja volim da znam od a do sh sta se sve desava u toku neke medicinske procedure. Isto kao sto me je zanimalo da naucim o fazama prirodnog porodjaja (koje sam takodje dozivela sve do 8 cm otvaranja), isto tako me zanimalo da vidim sta je u stvari CR. Za mene nije dovoljno samo da mi neko kaze, ma sve je to super, nosi steznik, operacija ko operacija itd. Operisala sam slepo crevo pre 15 godina i dobro se secam nekih stvari. Znam nije isto ali ima dodirnih momenata. Kod slepog creva je rana mnogo manja ali se sece trbusna maramica koja zarasta pola godine. Kod CR sece se 5 slojeva, ali svih pet mnogo brze zarastaju. Onaj spolja sto vidimo ostaje tu gde jeste. A kontam da npr rez na materici ko zna gde se sad nalazi kad se sve to spusti i povuce. IZVORNA PORUKA: Tash Ja se stvarno trudim da shvatim kako možeš ovakvo nešto da postaviš na ovu temu??? Sva je sreća pa nisi bila tu kada sam ja trebala da se porađam. Molim žene koje tek treba da idu na CR da ne gledaju ovaj video! Pa zar nije tema CR? A na snimku CR? Mislis da bi onda vise htela na vaginalni da si videla ovako nesto na ovoj temi pre porodjaja? Pa vidim prica se o epiziotomiji i tom rezanju kao indikaciji da bi se radije islo na CR pa pomislim cekaj bre zene o cemu pricamo, Pa da li smo stvarno sve sigurne sta sve spada u to sto zovemo oziljak od CR? Vidimo samo spoljasnji... Sama bol rane posle porodjaja mi je nekako parametar koji se ja trudim da shvatim ali ne mogu. Za mene je operacija nuzno zlo. I jeste, mozemo da napravimo od ove teme samo temu podrske, ajmo sve zene na CR, to je strava (ako imate naravno nekog da vam donosi bebu na dojenje posle porodjaja mozda i jeste ne znam), uzmite steznike, iste ste ko pre... Ok, ima i tih teorija mada ja ne mogu te da razumem. Kao sto ne mogu da razumem da u danasnjoj eri informacija dostupnih na internetu ipak filtriramo da vidimo samo one koje nam odgovaraju da vidimo i cujemo... Ali prvo i osnovno ne funkcionisemo sve isto to je fakat. Tako ni zelja za saznanjem pre ili posle nekog dogadjaja.
|
|
|
|