MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 17:04:19)
|
Ja mislim da i jedna zena na ovom svetu i ako zna da ne moze prirodno zeli to da forsira,tj da nece na carski.Normalna stvar je da ce otici.Pre svega i ja takodje. Istina i meni je bezveze da zena zeli carski ako moze prirodno,pa zasto da je seku ako vec ne mora da to radi,bezi od straha.Ok svoje telo -svoja briga,tvoj razum-tvoja stvar. Ali vidis jedne glupe stvari...Samnom u sobi je bilo 10 zena koje su cekale porod,ne bas bogate i jedna bogata...neke je cekao prirodan porodja i bolovi a neke CR tako je islo.Dosla je jedna gospodja (mlada) koja ima novac,ja sam je videla da je doktoru stavila novac u dzep i da je porodi na CR jer se boji bolova...a sta je sa drugim zenama,mislite da se svaka od nas ne boji,sta je sa onom koja od toga ne moze da pobegne.Ali zar nije bolja solucija od bolova pobeci epiduralnom nego carskim. Jasam sto puta i ovde ponovila da hvala Bogu sto postoji carski ako vec ne moze drugacije ipak on ti omogucava da svoju bebu drzis u naruciju i da se nista ne desi sto je poslo naopako. Stvorila je se jedna bezvezna stvar sto su zene postale pre ponosne na carski sa mislju "uh kako je meni bilo dobro u pogledu na one jadnice sto se muce da rode"...mozete li mi potvrditi da to nije tako postalo danas!To sam cula iz usta nekih zena ne ovde na rr-u.A kada toj zeni kazes pa dobro i nije tako strasno bilo ni prirodno ona te servira sa pricom da ti nemas pojma i ko si ti za nju,ona je gospodja,krunisana CARICA.Jer misle da su se carskim samo carice poradjale,a to nije istina nego potice od cezara jer se on tako rodio i ovde u FR se ta vrsta porodjaja zove césarienne(cezarian-cezarski)...a ne carski..istina i on je bio vladar-car ali bilo je prinudno da se rodi a nije moglo drugacije nego putem secenja stomaka. Carski je odlican nacin da se dete rodi ako ne moze prirodno.I stvarno neznam u cemu je vise polemika oko toga izmedju svih zena i jedne i druge umesto da kazemo pa dobro je sto je opet super ispalo i da poslusamo svacija iskustva jer nikada neznas sta tebe ceka,a ne da se delimo.Sve smo rodile.
|
|
|
|