RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

IVA 11 -> RE: Carski rez (9.6.2012 13:37:50)

Ja bih se isto plasila totalne, da se necu probuditi. Boze, o cemu ja razmisljam. [sm=smiley13.gif]

Sanchy -> RE: Carski rez (9.6.2012 13:49:28)

Ja se plasim i prirodnog porodjaja i spinalne anestezije i opste anestezije eto,znaci svega,ali to je samo zato sto sam totalno nepoverljiva prema nasim doktorima eto inace cini mi se da se ne bih plasila nicega...sto se bola tice,nisam se poradjala pa ne znam kakav je to bol i ne znam da li disanje moze da pomogne ili ne,imala sam bubrezne kolike posto imam kamen u bubregu jedan veci,za taj bol kazu da je jedan od najjacih tu mi duboko disanje zadrzavanje vazduha pa lagano ispustanje nista nije pomoglo,jednostavno bol dominira,da li se to moze porediti sa porodjajnim bolovima po intezitetu i mogucnoscu olaksavanja pravilnim disanjem stvarno ne znam

Olga75 -> RE: Carski rez (9.6.2012 13:51:34)

DISANJE NA PORODJAJU

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:00:21)

Sanchy znas kakav je bol- boli te sve od struka pa prema nogama i jak je bol a ne mozes da prstom pokazes gde te boli,jednostavno to je nakakva bol posebna a boli jace od i menstrualnih bolova i kada te boli stomak ovako,ali nije tako ostra i prodorana(bas zato kazem da ne mozes pokazati prstom gde te boli)..prednosti su jer te ne boli konstantno dodje bol koji traje minut i ti predises i on prestane kao da nije ni postojao...i uvek traje minut ali samo razmaci odmora se skracuju pred porodjaj.Zbog toga sto tako kratko traje mozes da predises i ides dalje..
Istina ti bolovi iscrpljuju i kada se priblize na svaki minut onda ti malo ponestaje i snage ali tu ti je vec i porod.Vazno je da budes samo opustena od pocetka,jer zena stezanjem sama sebi prouzrokuje probleme pri porodjaju,grcenjem stvaras i prave bolove materice jer stvaraju se dali bi mlecne plocice (ako se tako zovu) a onda ti i losije ide otvaranje spustanje bebe i bla bla...babice znaju da galame na zene jer nece od straha da "puste bebu" sto sigurno i jeste tako.

IVA bas vala o cemu ti razmisljas[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:06:23)

Ja sam mogla da pokažem prstom, mene bolelo u krstima a kažu da su te kontrakcije koje bole pozadi bolnije od onih u doljem stomaku, tako kažu, al ne znam jer te u stomaku nisam probala.

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:16:48)

hehehhe...gea mene su bolele i napred i od pozadi [sm=smiley36.gif]....ali pocinjale su kao bolovi u ledjima koji se prostirao napred....jednostavno bolelo je sa svih strana jednako.

Aloi dobro,meni niko nista nije spominjao za porod jos i moa ginekologica uvek nesto zuri negde pa je i ne stignem nista pitati uvek joj neko na praksi.Bili rekli prvo carski,pa onda posto mi e drugo dete verovatno nece biti ni problema za prirodni,pa onda jao krupna beba moram da pazim da ne jedem puno jer nece se moci opet prirodno...jojjj pa vise neznam na sta da se spremam.Izgleda da cu saznati na dan porodjaja sta cu i kako cu.

Anoniman -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:20:03)

Ja sedam dana skoro ništa nisam jela jer su me svako veče spremali za carski narednog jutra i na kraju me porodili prirodno [sm=smiley36.gif]

vukosava -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:22:42)

IZVORNA PORUKA: minavb

Vuko, nisam ni rekla da sve zene imaju bezbolne kontrakcije niti da se sve mogu lako poroditi. Samo kazem da je vazno pripremiti se za porodjaj i slusati babicu, pa kad ne ide, onda kako mora.

Ma kapiram. Takvu pricu sam cula od dve drugarice koje su se porodile skoro mesec dana ranije a od kojih je jedna prelezala skoro celu trudnocu jer se otvarala pre vremena. I naravno da se jako lako i brzo otvorila kad je doslo do porodjaja...

vukosava -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:24:52)

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Ja se nebih smela usuditi da mi rade carski a da sam budna bez i da znam da me nece boleti...neka hvala[sm=smiley36.gif]Pre bih se 10 puta prirodno porodila heheheh...

MicinaMamo, postoji i carski kad pokusavas prirodni. Mnogo nas koje smo zavrsile na CR smo isto tako htele da se prodimo prirodno. Ali priroda nije dala pa smo zavrsile na operaciji. A kad si u toj situaciji, zelis pre svega da vidis bebu sto pre i sta je sa njom (bar ja), nisam ni bila svesna da sam na operaciji, samo sam cekala da cujem plac i da znam da je beba ok.

vukosava -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:27:16)

Ja samo ne kapiram kako to da svako malo tema o carskom rezu preraste u temu: "Moji utisci sa prirodnog porodjaja"? Jel nemamo takvu temu, jel treba da se otvori pa da tamo sve vi sto ste uspele da ne odete na CR i da rodite dete prirodno da tamo prepricavate svoje utiske?

vukosava -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:29:30)

Evo ove, mislim da ce vam posluziti:

Poređenje CR i prirodnog porođaja

a do tada, molim vas ostavite nas koje smo morale/moracemo na operaciju da ovde pisemo o svojim iskustvima.

Ja se stalno osecam lose kad se setim da nisam uspela prirodno da sam morala na CR. I drago mi je da vi niste imale takvih problema i da ste to drugacije obavile.

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:34:31)

a ima li neka tema "da nekome nesto ne smeta"? Pa u svakoj temi senadoveze nesto drugo.I mi smo zene pola-pola...gae je koja je trebala carski pa ispao prirodni,ja sam koja treba na carski ali jos preglabaju kako ce.A ovde jos i uporedjujemo koji je kakav porodjaj i kako ide i je li dobro....i da znamo sta nas ceka,a i ranije sam govorila da je meni carski skroz ok kada ne ide prirodan porodjaj sto je normalno.Niti da je neka zena heroj sto se ovako porodila ili ne.Kako ista da saznam ako moram da pazim sta da pisem da slucajno nekome nebi lepo palo na zeludac.

Olga75 -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:34:57)

CR je operacija i kao za svaku i za CS postoje indikacije , meni se cini da je najgore kad prokinu vodenjak , daju indukciju ,kontrakcije su skoro slivene i traju satima jer se beba nije spustila i na kraju mama nema snage da je " izgura " napolje
ali kad je vreme da se od prirodnog pokusavanja predje na CS to je ono sto zavisi od dr
i niko ne treba da se oseca lose jer je morao na carski
kao sto niko ne treba da se oseca lose jer je bebu rodio za kratko vreme

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:37:06)

Vukosava ovaj mi se tvoj stav ne svidja jer pre svega jer i ja verovatno idem na carski a i ti si samo jedna od nas tako da nema potrebe da nekome nesto branis,ako ti smeta ignorisi me...ima zena kojima i ovo moje dobro dodje.Ovo je prvi put na rr da me je neko izbacio iz takta.Ako ti treba nekakav forum samo za sebe ti otvori lepo novi portal trudnoce i uzivaj sama.

vukosava -> RE: Carski rez (9.6.2012 14:56:15)

Vukosava ovaj mi se tvoj stav ne svidja jer pre svega jer i ja verovatno idem na carski a i ti si samo jedna od nas tako da nema potrebe da nekome nesto branis,ako ti smeta ignorisi me...ima zena kojima i ovo moje dobro dodje.Ovo je prvi put na rr da me je neko izbacio iz takta.Ako ti treba nekakav forum samo za sebe ti otvori lepo novi portal trudnoce i uzivaj sama.

Ne znam sta se ti osecas prozvano, nisam mislila na ovo sto si ti pisala nego na ove price o disanju ovde na temi za CR i svako malo poruka kako je neko prosao super na prirodnom. Opet da ponovim "good for them". Ali kakve to ima veze sa ovom temom.

Ne svidja ti se moj stav jer nemam RR uz ime, a ako bi neko sa RR rekao zene tema je carski rez a ne prirodni porodjaj i postoji druga tema na kojoj mozete da ih poredite, ne bi bilo frke. Ja ne pokusavam da branim pricu o CR vec ne kapiram zasto postoji potreba da ovde stalno svracaju one koje su protivnici CR i da se nacinje stalno diskusija poredjenja te dve metode (a postoji druga tema za to).

Ne vidim zasto ti sad imas potrebu da mene teras sa foruma i da se osecas da ja tebe teram sa ove teme... Samo podsecam sta znaci "Carski rez" i da postoji tema Poređenje CR i prirodnog porođaja

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 15:02:54)

vde svracaju i one koje zele i da uporede,jer neke ne ceka uvek prirodan porod.

Verus -> RE: Carski rez (9.6.2012 15:08:29)

svaka zena koja se porodila je heroj-kako uopste nije bitno bitna je zdrava beba!

a ima li neka tema "da nekome nesto ne smeta"? Pa u svakoj temi senadoveze nesto drugo.I mi smo zene pola-pola...gae je koja je trebala carski pa ispao prirodni,ja sam koja treba na carski ali jos preglabaju kako ce.A ovde jos i uporedjujemo koji je kakav porodjaj i kako ide i je li dobro....i da znamo sta nas ceka,a i ranije sam govorila da je meni carski skroz ok kada ne ide prirodan porodjaj sto je normalno.Niti da je neka zena heroj sto se ovako porodila ili ne.Kako ista da saznam ako moram da pazim sta da pisem da slucajno nekome nebi lepo palo na zeludac.

vukosava -> RE: Carski rez (9.6.2012 15:18:24)

Slazem se Verus, jedini kriterijum je zdrava beba i zdrava mama. Kako god da bilo.

MicinaMamo: Ovde svracaju i one koje vole da se raspravljaju sta je bolje sta nije sto je nebuloza totalna. A kad neka kaze da bi isla na zakazan carski jel to zeli, odmah ide na stub srama. Pa sta i ako neko to zeli. Ko smo mi da sudimo ikome o tome.

Ali cesto sretnem stavove o tome kako je prirodan najbolji jer je tako priroda htela i sta sve ne zene pricaju kad to objasnjavaju. Pa ako je tako ja danas ne bih postojala. Nebulozna diskusija totalno... Da sam se ja drzala prirode gde bih dogurala, sto rece Olga na jednoj temi, dogurala bih konacno i ja do vitke linije uz pomoc majke prirode...

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 17:04:19)

Ja mislim da i jedna zena na ovom svetu i ako zna da ne moze prirodno zeli to da forsira,tj da nece na carski.Normalna stvar je da ce otici.Pre svega i ja takodje.

Istina i meni je bezveze da zena zeli carski ako moze prirodno,pa zasto da je seku ako vec ne mora da to radi,bezi od straha.Ok svoje telo -svoja briga,tvoj razum-tvoja stvar.

Ali vidis jedne glupe stvari...Samnom u sobi je bilo 10 zena koje su cekale porod,ne bas bogate i jedna bogata...neke je cekao prirodan porodja i bolovi a neke CR tako je islo.Dosla je jedna gospodja (mlada) koja ima novac,ja sam je videla da je doktoru stavila novac u dzep i da je porodi na CR jer se boji bolova...a sta je sa drugim zenama,mislite da se svaka od nas ne boji,sta je sa onom koja od toga ne moze da pobegne.Ali zar nije bolja solucija od bolova pobeci epiduralnom nego carskim.
Jasam sto puta i ovde ponovila da hvala Bogu sto postoji carski ako vec ne moze drugacije ipak on ti omogucava da svoju bebu drzis u naruciju i da se nista ne desi sto je poslo naopako.

Stvorila je se jedna bezvezna stvar sto su zene postale pre ponosne na carski sa mislju "uh kako je meni bilo dobro u pogledu na one jadnice sto se muce da rode"...mozete li mi potvrditi da to nije tako postalo danas!To sam cula iz usta nekih zena ne ovde na rr-u.A kada toj zeni kazes pa dobro i nije tako strasno bilo ni prirodno ona te servira sa pricom da ti nemas pojma i ko si ti za nju,ona je gospodja,krunisana CARICA.Jer misle da su se carskim samo carice poradjale,a to nije istina nego potice od cezara jer se on tako rodio i ovde u FR se ta vrsta porodjaja zove césarienne(cezarian-cezarski)...a ne carski..istina i on je bio vladar-car ali bilo je prinudno da se rodi a nije moglo drugacije nego putem secenja stomaka.

Carski je odlican nacin da se dete rodi ako ne moze prirodno.I stvarno neznam u cemu je vise polemika oko toga izmedju svih zena i jedne i druge umesto da kazemo pa dobro je sto je opet super ispalo i da poslusamo svacija iskustva jer nikada neznas sta tebe ceka,a ne da se delimo.Sve smo rodile.

Linonina -> RE: Carski rez (9.6.2012 17:42:46)

Opet dolazimo na istu pricu, ok carski AKO i samo ako ne moze prirodno... Ja ne svatam da neko ne moze da shvati da neko ne zeli da se poradja vaginalno,i ne samo i skljucivo radi straha ob bola. I da se stalno ponavlja recenica "ja ne mogu da svatim zene koje zele carski, a ne prirodno ako mogu". Pa ne svataju ni one koje zele carski one druge koje zele vaginalno. To je prosto tako. Ove ne zele da im seku stomak, ove druge da im rade epiziotomiju, da se sire... Ljudi smo i svi smo razliciti, takva su nam i misljenja.

A ponositi se jednim ili drugim je totalna budalastina i primitivizam.

Sanchy -> RE: Carski rez (9.6.2012 17:49:46)

Slazem se.....[sm=smiley1.gif]

Mishica 77 -> RE: Carski rez (9.6.2012 18:26:06)

Evo ja priznajem: nisam želela prirodni porođaj i toliko jako sam želela CR da mi se to i dogodilo.
Razmažena sam, ne trpim bol. Eto... Nisam želela da se porađam vaginalno, da se "čepim" i da mi nedajBože rade epiziotomiju.
Znam šta je CR, a ipak sam ga žarko želela. Verovala sam sam svom lekaru i znala sam da će sve biti u redu. Oko mene je bio najbolji tim koji sam sama birala.
I uvek sam za CR ako se žena plaši porođaja pa neka je i kao ja razmažena.

Maslacak15 -> RE: Carski rez (9.6.2012 18:40:49)

I mene pocinje da iritira sto se vrtimo u krug ( vec sam pisala) i diskusija se svako malo vraca na temu "carski je ok
ako ne moze drugacije". Svaka zena ima pravo da odluci kako zeli da se porodi. Treba da bude informisana sta moze da ocekuje, ali ne mora da objasnjava nista nikome pa ni na ovom forumu. Ni ja ne razumem mnogo sto sta pa ne lepim etikete. A ponajvise psihoanalize tipa "beze od ovoga i onoga, psihicki su nestabilne, pomodarstvo itd itd) smatram uvredljivim. Prirodno je mnogo sto sta pa su ljudi izmisli nacine da izmene prirodu. Al kad je upitanju majcinstvo izgleda da postoje nekakve kaste izmedju zena pa se delimo na hrabre i manje hrabre, pomodarke i ljubiteljke prirode i slicno...
I da ponovim citat is nekog od prethodnih postova : Svaki porodjaj je super koji rezultira zdravom bebom i majkom.

I ja sam se porodila planiranim Carskim rezom, jer sam to tako zelela i smatram to jednom od svojih pametnijh odluka.

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 18:47:05)

oprostite sto sam ista i pisala ili se umesala.Ovo jednostavno nije tema za mene cak i kada se porodim carskim.Dizem ruke jer se sve kontra shvata,nikada niko nije pomislio da se deli i nekakvo ohrabrenje,ali nema veze.Mene su ohrabrile neke zene i nisam htela zahtevati carskin na svoju ruku...da sam morala-ok.
Naravno neka radi ko kako zeli skidam kapu.Veliki pozdrav!

MicinaMama -> RE: Carski rez (9.6.2012 18:52:51)

Ovde i jeste taj problem jer niko ne vidi koliko se ovde ponizava i potiskuje prirodan porodjaj i naravno ne moze se shvatiti da neka zena pokusava da ohrabri drugu.Da i ja ne citiram bezveze jer me mrzi.I koliko bas te zene su zagrizene sto se tice toga vise nego i one sto su se porodile i prirodnim.Mada nebitno ovo je vasa tema uzivajte.Ja i kada se porodim carskim necu dolaziti na ovu temu.
A i izvinite i vi zbog smetanja.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>