Linonina -> RE: Carski rez (8.6.2012 16:23:35)
|
Mislim da je ova tema prvenstveno da se napisu svoja iskustva, kakva god ona bila u vezi sa carskim rezom. A dok sam citala cinilo mi se kao da je tema protiv carskog reza, sto i nije narocito korisno za one koji hoce na ovoj temi da "pokupe" tudja i daju svoja iskustva. Takodje mislim da ovo nije tema za one koje nikada nisu imale carski rez, a nece ga najvjerovatnije imati ni nuzno, ni svojevoljno. One koje ne zele da se poradjaju prirodno (pa taman razlog bio taj sto ne zele da im 3.5kg prodje kroz vaginu) izgleda da je bolje da to ne kazu otvoreno, jer je odmah gomila vec spremna i na ovoj temi da ih osudi jer boze "to je prirodno..." Potpuno isto kao da otvoris tabu temu - ne zelim da dojim na primer. Vise ce na toj temi da bude onih koje su pobornici dojenja nego onih koji ne zele da doje za koje je tema i otvorena. Odmah bi se popalila cela gomila "super mama" da nalepe one sto ne doje "lose mame". Samo navodim primer, jer ovde bi trebalo svako da moze da kaze sta hoce i sta misli (pa i ako mozda gresi!) bez osuda drugih sto tako misli ili je nedovoljno obavesten. Koji je bolji, tj. laksi porodjaj, izvinjavam se, ali glupo je raspravljati. Jedino postujem misljenja tipa bolji-laksi-tezi one manjine koje su pisale na ovoj temi, a koje su prosle i kroz jedno i kroz drugo iskustvo. Oba su teska, ali neizbezna. I vaginalni kao i carski moze da nosi gomilu mogucih i neocekivanih problema, sve zavisi kako ko prodje. Poznata stvar. A opet i carski ima svojih prednosti, isto kao sto i vaginalni ima svojih. Tako da svako sebe najbolje poznaje i svako ima svoje misljenje, a pritom treba da se dobro informise (pa i ovako na forumu), tako da mislim da treba da postoji i stvar izbora. I ja sam sada skrenula u off, a radi iskustava smo tu...
|
|
|
|