Anoniman -> RE: Carski rez (19.5.2012 14:07:02)
|
Samo cu citirati sta sam juce napisala u trecem novoj clanici: IZVORNA PORUKA: Unina mama MajaLina dobrodosla, nemas razloga za strah, samo opusteno.[sm=smiley1.gif] ti ces najbolje odluciti sta je bolje, ali evo iskreno da ti kazem ako nemas predispozicije za carski, onda je najbolje da se porodis prirodno, jer ta dva pojma ne ne mogu da se porede, oporavak je brzi posle prirodnog porodjaja, ma koliko on tezak bio. Svaka zena koja ima indikacuji za cr treba da ide, moja mama je mene i sestru rodila cr zato sto je imala usku karlicu, ja sam izricito trazila mojoj dr. da mi u trudnoci dobro izmeri karlicu, da bih znala sta me ceka, u 32 nedelji kada mi se beba okrenula poprecno, doslo mi je da ujedam, plasila sam se vise tog moguceg cr , nego prirodnog porodjaja. Hvala Bogu, beba se u 34 nedelji opet lepo namestila, i porodih se prirodno, porodjaj je trajao 4i po sata, sa sve otvaranjem. Jedini moj problem je bio sto mi je grlic bio tvrd kao zilet, lepo se sve otvaralo, ali je on smetao, dobih inekciju za razmeksavanje grlica, i ostalo je islo samo po sebi. Rodila sam bebu od 4i100, 6o cm dugu, prvi porodjaj, bez epidurala, glasa pustila nisam. Nisam ja povde sada neki heroj, ali ja sam zaista razmazena , i mlada, i kukavica, i niko od mene nije ocekivao da cu biti hrabra na porodjaju, kao sto sam bila ,pogotovu moji najblizia, ali eto tako bi.[sm=smiley1.gif] Sto se tice porodjaja, opet bih isla prirodno, najgore od svega mi je bila nesvestica koju sam dozivela, ali i to je proslost sada.
|
|
|
|