RE: Carski rez (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Ana RR -> RE: Carski rez (19.5.2012 11:36:55)

IZVORNA PORUKA: Sanchy
ovde se dosta prica o jednom od porodilista a pouzdano znam da su doktori polustrucni da ako dodje do komplikacija salju pacijentice na GAk VIsegradska jer ne umeju da saniraju situaciju itd,necu reci koja je jer vidim da je dosta zena odusevljeno njihovom ljubaznoscu...pa da ih ne mracim ali tamo nikad se ne bih poradjala...

Uopšte mi nije jasno odakle ti ideja da su u Mišoviću nestručni? Bila si tamo, porađala se, šta? Šta znači pouzdano znam? Ti znaš a hiljade i hiljade žena greše? Važi.

Maslacak15 -> RE: Carski rez (19.5.2012 11:40:57)

Da da nema lazi nema prevare. Ja sam super srecna kako je proslo i oporavila sam se brzo i bez ikakvih komplikacija. Ali ustajanje prvi put posle carskog reza i odlazak do WCa mi je jedno od najgorih osecaja u zivotu. Sestra je dosla, skinula mi kateter i rekla ajmo ustajanje i jos me upozorila da budem oprezna a ja pomislila "ma jeste sta ce da mi se desi" A onda sam stala na noge i prvi put u zivotu mi je tako zazvolnilo u usima i zaljuljala mi se cela soba. To je kombinacija bola, slabosti nestabilnosti -UZASNO neprijatan osecaj. I svaki korak do WCa mi je bio kao maraton. A nisam ni kilava ni placljiva ni pretrano osetljiva. I vec sutradan je bilo znatno bolje. Ali carski rez jeste ozbiljna abdominalna operacija i ne zelim da ostavim utisak da je to decija igra i nekakav povlascen tretman. Prosto za mene je bilo bolje resenje, tj sigurnije za bebu da budem preciznija, ali traje dobrih desetak dana dok ne pocne normalno da se funkcionise. Prosto to je 15 cm dugacak abdominalni rez i postoji prirodni tok zarastanja...

Ana RR -> RE: Carski rez (19.5.2012 11:59:01)

Ja sam se prirodnim putem porodila (brz porođaj, bez bolova) i isto mi se tako slošilo kada je trebalo da ustanem. Posle toga me sestre nisu ispuštale iz vida, jedna me vodila na tuširanje gde mi se isto slošilo pa me ona istuširala, legla na krevet dok mi nije bilo bolje i onda odvela u sobu. Svih 5 dana sam imala pratnju [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bubamara2011 -> RE: Carski rez (19.5.2012 11:59:42)

Ne znam da li se to drugima dešava, ali mene na promjenu vremena "rana" boli više nego što me boljelo nekoliko dana poslije poroda (bar koliko se sjećam).

IVA 11 -> RE: Carski rez (19.5.2012 12:02:02)

Kad se sledeci put budem poradjala ja sam se zarekla da cu ici na zakazan carski. Iz razloga sto sam imala da umrem na prirodnom, i ja i beba. Uglavnom, sve moze da se desi na oba porodjaja. Prednost carskog je sto ne osjetis bol kad se poradjas, ali osjecas bolni oporavak i dalji tretman. A kod prirodnog te boli kao oci u glavi(makar mene 24 h porodjaj, plus indukovan, plus vakuum), ali sjutradan kao da se nista nije desilo. Ja sam dan posle porodaja sjedjela normalno, ustajala, sve super...E jedino kad je bilo u pitanju vrsenje nuzde e onda kao da sam se opet poradjala...Ali sve to prodje, svaki bol se zaboravi.

Anoniman -> RE: Carski rez (19.5.2012 12:33:50)

He ajd da i ja dam svoj doprinos ovoj temi [sm=smiley2.gif]

Elem, otisla sam na prvi porodjaj najopustenije moguce, bilo je vece, nisam imala bolove, samo mi je recimo nepunih 24h pre toga ispao sluzni cep, jednostavno sam znala da ne mogu vise i da moram da se porodim [sm=smiley36.gif] osluskujuci sebe.
No, ja kad krenem oko Kragujevca, dakle usla sam u salu u 21h, gotovo je bilo u 00:20, prirodan porodjaj,bez komplikacija, ALI sto je to BOLELO, verujte da ne da nisam bila spremna na tu kolicinu bola, nego NISAM, a i moj prag je vrlo nisko, dakle mentalno nespremna, nisam isla u skolicu, u Borci nije bilo, vrlo pasivna za vreme trudnoce i telo u formi 0. Vristala sam, urlala, 10 citavih minuta i voala Tamara, i bila epiziotomija, usivanje je bolelo i posle je bolelo jos bar dve nedelje, nisam mogla da sedim, prepisali mi neki sprej antibiotik od koga sam plakala koliko me rana bolela, dok me moj dobri dr nije spasio. Smaram a?
No, i kazem ja sebi posle svega toga, da ako se budem drugi put poradjala, bice samo sa epiduralom, nema sanse da ja to opet istrpim, mada je mene vise bio blam, a i sestre su bile uzasne. Dakle bas STRAH STRAH (ja sam ckapi za to, sta cu?!)
ALi nigde mi CR nije bio na pameti, mozda u nekom zezanju, jao kao zaspis i probudis se i ceka te beba, uostalom na CR se ide bas kad mora, kad je pitanje zivota i smrti (daleko bilo) i da ce masa lekara uglavnom stare garde reci da to ne treba shvatati olako, da je to OPERACIJA, koja moze da ima podosta komplikacija. Ja jesam za carski ako se nema kud, ako je to jedini nacin da se sacuva glava i mami i bebi.
I sta mislite kako sam se porodila drugi put? Prirodno, bez epidurala. Ne nisam ja heroj, i ne govorim to zbog toga, ja sam teska kukavica za to, ali bre kad sam razmislila, zdrava sam, prava sam, mlada (khm, khm) u prinicpu sam dobro prosla na porodjaju prvom, cak skolski ;)i lepo cu tu kintu za epi da ostavim i da kupim nesto deci ili nebitno i od toga se NE UMIRE. Znala sam sta me ceka iz iskustva, i kad je krenulo, usrala sam se ali samo u tom trenutku(ne bukvalno, klistir je to resio [sm=smiley1.gif]) i nemas kud, moras da se porodis, MORAS da slusas sta ti se govori, dan skolice nisam imala, ali sam disala, disala(pevacko iskustvo mnogo znaci, tehnike disanja, dijafragma ali da ne duljim) i drala seeee, vukla babice za mantile i sl.[sm=smiley19.gif] ali sam verujte uspela da cujem doktora i da ga bezpogovorno slusam, jer MORAS (bar da pokusas) da imas taj stepen svesti u tom trenutku. Trajalo je od 14:20 do 14:30 samo radjanje, sat mi je bio pravo iznad mene, od 11 do 14:30, opet za tri i po sata, maltene identican scenarijo(ali i to kako kod koga)
Ode ja u neki polu off, ali sta sam htela kasti ovim mojim pripovedanjem koje ce mnogi verovatno preskociti ili pogledati kraj da vide ima li kakvog zakljucka [sm=smiley36.gif]

Ne secite se zene ako to ne morate, kazite Hvala Bogu te mogu prirodno da rodim, da oset__im sta je to kad boli do neizdrzivosti i na kraju zaista nestane kao rukom odneseno, ne samo zbog divnog ceda koga ste iznedrili, nego sto je to priroda uredila tako da automatski prestane da boli u vecini slucajeva(ima i drugih ali o njima necu sada) i onda je paznja usmerena samo na to da vas srede, da je beba dobro i da odete u sobu malo da se priberete i onda stize breeee ono sto sam cekala toliko dugoooo CUDO PRIRODE! [sm=smiley36.gif][sm=smiley19.gif] rasplakala sam se sad majke mi!
Uvek treba misliti da ce biti dobro, da ces se brzo poroditi, da ce biti najbolji scenario, to je prva stavka u glavi(meni drugi put malo isparila iz glave, no, ok bila sam ok) Ako je vec muka tolika sam porodjaj, pa sta ce biti posle?! Ja uvek kazem i stojim iza toga, lako je roditi dete, ali ga treba dete odhraniti, podici i sacuvati [sm=9nebesa.gif][sm=smiley31.gif]Rodjenje je samo korak, i da, moze da bude strasan, moze da bude i super, stignes u bolnicu i odmah se porodis ili dodjes pa se poradjas ceo dan, kako ko
Negde sam procitala jednu dobar savet, dal na forumu ili ne znam gde, to je jedan ozbiljan "posao" koji moras da zavrsis, da si tu zbog toga i idemo zavrsi ga bre!
Uh, ne pristavih jos rucak [sm=jezicek.gif], ali ako si vec dosla na forum sanchyi ostale, znaci dosla si valjda prvenstveno zbog saveta, ako mozes i ti nekom da pomognes svojim savetom super, bar je to moj slucaj, usla sam na forum dve nedelje pred termin, da se raspitam za porodiliste sta, kako i nikad se nisam pokajala.
Ne treba drzati vakelu o necemu pogotovo ako je bazirana na tudjem iskustvu, zivot moras da zivis, da shvatis da si ziv, zivot mora da "boli" (dobro, dobro, super je i epidural)i jos ako pri tom stvoris jos zivota [sm=bravo.gif] apsolutno nece biti vazno da li te bolelo i koliko, zahvali Bogu na zdravlju, i ja znam da je zena stena!

Slava mi na ovoj besjedi [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Modovi ako je ovo off, izvinjvamo se mnogo se izvinjavamo
(zenetino idi bre radi, sad te vala nista ne boli)

nina26 -> RE: Carski rez (19.5.2012 12:41:45)

Zasto zene uvek zavrse napadanjem drugih zena oko ove teme? Stvarno ne razumem

Maslacak stvarno svaka ti je na mestu[sm=smiley1.gif] Ti si veciti diplomata[sm=bravo.gif]

Jeste da upadam ko padobranac, ali mi nije jasno sto napadete nekog jer hoce da ide na cz???

I nisam videla da zena nekom soli pamet, nego jednostavno iznosi misljenje kao i svi...

Evo i ja hocu da idem na cz, pa sta sad ?? Mama mi je ostalo nepokretna godinu dana posle porodjaja samnom jer sam bila velika beba a dr insistirali na prirodnom. I ja imam traumu od toga.

I kod prirodnog i kod cz postoje i rizici i prednosti, a i sve zavisi i od zene, pa nismo sve iste. Neko ide kod zubara i zahteva anesteziju neko trpi bol..sto moramo da budemo svi isti, nije mi jasno. Svesna sam svega, moja je odluka i kraj price, ne treba niko da me lincuje zbog toga.

Isto sam se naslusala svakavih prica i kod cz i kod prirodnog, slazem se da je uvek bolje ici na prirodni, ali ja eto ne zelim.

Uostalom,cula sam da ovde rade cz laserom i da ides sledeci dan kuci i to na nogama.. Svako neka se porodja kako hoce i po savetu dr, i svima lepo.

Sanchy -> RE: Carski rez (19.5.2012 12:43:30)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

ovde se dosta prica o jednom od porodilista a pouzdano znam da su doktori polustrucni da ako dodje do komplikacija salju pacijentice na GAk VIsegradska jer ne umeju da saniraju situaciju itd,necu reci koja je jer vidim da je dosta zena odusevljeno njihovom ljubaznoscu...pa da ih ne mracim ali tamo nikad se ne bih poradjala...

Uopšte mi nije jasno odakle ti ideja da su u Mišoviću nestručni? Bila si tamo, porađala se, šta? Šta znači pouzdano znam? Ti znaš a hiljade i hiljade žena greše? Važi.

Izvini a gde sam ja to napisala da se radi o Misovicu?O toj bolnici sam cula sve ok,ne znam odakle ti to,citate li vi uopste sta pisem ili izvlacite zakljucke kako kome odgovara?Bez ljutnje stvarno mi nije jasno odakle ti to[sm=zmeden.gif]

jovicaa -> RE: Carski rez (19.5.2012 12:56:31)

vi opet sve izvrcete, niko nije napisao da na carski ne treba da se ide kada za to postoje indikacije, vec carski rez kao zelja sam po sebi bez ikakve indikacije. mada pri tom ja mislim da svako ima pravo da bira naravno, ali ako nema indikacija, dobro je makar pokusati sa prirodnim porodjajem. ali kazem sve uz lekara kome verujete i koji ce pomno da prati sve....
mada znam hiljadu slucajeva u kojima su zene lakse rodile vece bebe nego manje, mislim na razliku izmedju prvog i drugog porodjaja.
niko nije budala pa da ide na prirodan porodjaj ako mu kazu da beba ima 5 kila.

Anoniman -> RE: Carski rez (19.5.2012 12:57:23)

Nina, niko nikog nije napadao zato što želi da ide na carski rez. Jedino što meni bode oči je što neko to predstavlja kao nešto lagodno ili barem lakše od prirodnog. Samo ne želim da sutra neka buduća mama koja bude čitala ove teme zbog toga shvati olako carski rez. Svaka informisana odluka je dobra odluka po meni. Bilo da je to za ili protiv onoga što ja mislim/želim/odlučujem. Poenta cele proče je da carski rez nije šetnja po parku i nije bolja alternativa po difoltu. Za ne koga zaiste jeste, ali ta odluka treba da se donese sa dovoljno informacija i pravim argumentima.

jovicaa -> RE: Carski rez (19.5.2012 12:58:47)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Nina, niko nikog nije napadao zato što želi da ide na carski rez. Jedino što meni bode oči je što neko to predstavlja kao nešto lagodno ili barem lakše od prirodnog. Samo ne želim da sutra neka buduća mama koja bude čitala ove teme zbog toga shvati olako carski rez. Svaka informisana odluka je dobra odluka po meni. Bilo da je to za ili protiv onoga što ja mislim/želim/odlučujem. Poenta cele proče je da carski rez nije šetnja po parku i nije bolja alternativa po difoltu. Za ne koga zaiste jeste, ali ta odluka treba da se donese sa dovoljno informacija i pravim argumentima.

e ovo je poenta cela. sve potpisujem

Sanchy -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:03:51)

A koje su to "prave informacije",izvini ali ja stvarno smatram da baratam sa dovoljno informacija da mogu da donesem konacan sud ,ti smatras da su prave informacije one koje ti imas i da je sud koji ti doneses ispravan i gde smo onda...opet nigde...a da napadate napadate samo iz razloga sto mislite da ste u pravu e pa i ja mislim da sam ja u pravu pa ne napadam nikog,,,,vrati se dve strane unazad odprilike i pronadji post koji je pokrenuo artiljerijski napad na moj stav,bez bilo kakve moje provokacije...mada vise nije ni vazno vidim cak da ljudi dodaju neke stvari koje uopste ne postoje u mojim postovima tako da nema svrhe vise pricati...ko kako misli tako neka i radi i tako neka mu i bude[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:04:10)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Upravo tako!

Anoniman -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:06:21)

Sasvim logicno, kako radis tako ce ti i biti [sm=smiley2.gif] U svakom slucaju, srecno!

jovicaa -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:08:37)

sanchy kao prvo nikad nisi dozivela ni prirodan porodjaj, a ni carski rez. tako da su tvoji argumenti preuvelicani i vrlo pristrasni. znaci uopste jos uvek ne znas o cemu pricas, tako da ne znam sto si se toliko nalozila.
i niko te ne napada, to je tvoja odluka. jedini problem je u tome sto ti carski rez predstavljas kao odmor na karibima, a prirodan porodjaj kao teksaski masakar motornom testerom, i stvarno mozes da isprepadas neke zene time koje nisu radjale.
ti porodjaji na kojima ima komplikacija se desavaju i sa jedne i sa druge strane i uglavnom su posledica nestrucnosti lekara.

branki* -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:12:59)

ja sam nekako oduvek pre bila za carski rez.silno sam se plasila porodjaja i sve mi se cinilo da ja nesto necu umeti,da cu zeznuti,da cu ugroziti bebu...najvise zbog bebe,mislila sam da je carski rez sigurna stvar,da je bezbednije...trudnoca je bila sasvim ok,beba prosecne tezine,moje mere prosecne,ali zbog vto,dr je predlozio carski,s tim sto ako pocnu kontrakcije da probamo i prirodnim putem.ja sam se slozila,naravno.bio je zakazani carski rez,mene nista nije ni zignulo,beba u terminu...ali,moj boza je nekako ostao bez kiseonika nakon presecanja pupcane vrpce.posle je cega je usledilo ludilo na IMD u trajanju od preko 2 mes.ja sam prosla odlicno,prvi dan je strasan,posle sve bolje i bolje.tako da,moja prica o carskom rezu kao sigurnijem,zavrsila se tako.mada,ko zna da sam isla prirodno,mozda bi bilo gore,mozda bolje.ko zna.

Anoniman -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:14:18)

Ni ja ne idem u skolicu ,kakvo disanje pa da krenem da se poradjam prirodno em bi mi skocio pritisak em puls a sa tim jedva disem i normalno a kamoli jos onako kako te uce u skolici,mene bi u toj situaciji verovatno i morali na carski i da krene prirodno...razmisljala sam ja o tome,videcu sa dr sta cu,mislila sam i da legnem lepo u bolnicu od kraja 38 nedelje za svaki slucaj[sm=smiley1.gif] ali ne znam,videcemo kad mi opet kaze tezinu izgleda da ce biti krupna beba bas pa mi se nikako ne svidja da krene ,vec lezim uglavnom za svaki slucaj..[sm=smiley1.gif]...vidim da dosta vas misli da je oporavakposle carskog duzi nego kod prirodnog a to nije tacno,postoje zene koje su dole dosta sire koje imaju jace misice itd i kod njih porodjaj prirodni bude super i ako je prvo dete recimo dok se vecina jako namuci ,jako ,i za vreme porodjaja a i posle,kod carskog mozes proci lose samo ako dr nije osobito strucan ili nije zainteresovan za ono sto radi sto se cesto cesto desava u nasim bolnicama,pa dodje i do komplikacija..da imam novu poruku od Tijane 86 odoh na temu...i samo jos ovo .,moja mama kada se samnom poradjala nije bilo uz znaci nema procene velicine bebe...ona je bila sicusna a ja preko 4kg,15 sati se poradjala i umirala od bolova jedva se porodila ,dva meseca je jedva stajala na nogama posle porodjaja,grozno iskustvo tako da tako nesto sebi nikad ne bih priredila u danasnje vreme kada uz hvala Bogu postoji ...I svi pricate o tom oporavku od carskog,moja snaja se porodila pre pet meseci na carski ,treci dan je nosala bebu ,kretala se i sve radila najnormalnije ,rana je bolela pa skoro nista u odnosu na grudi ,,,kuma je treci dan otpustena iz GAK VIsegradska i isti dan isla u kupovinu za bebu ....ja sto puta kazem bitan je ljudski faktor,dr,anesteziolog,sestre i sve prodje kako trebadok se sestra koja je isto bila prirodni il nikako,oporavljala isyto mesec dana,sedela na slaufu ,isla u wc pod tus jer je rana dole pekla najstrasnije i kukala da sam bila sto posto u pravu ne bi se vise poradjala prirodno ni pod pretnjom....tako da ne znam gde se ko poradjao ali moj savet je dobro se raspitati i o bolnici ,ovde se dosta prica o jednom od porodilista a pouzdano znam da su doktori polustrucni da ako dodje do komplikacija salju pacijentice na GAk VIsegradska jer ne umeju da saniraju situaciju itd,necu reci koja je jer vidim da je dosta zena odusevljeno njihovom ljubaznoscu...pa da ih ne mracim ali tamo nikad se ne bih poradjala...

Evo, podebljala sam ono što mi je zasmetalo. Tvrdiš da nije tačno nešto što je trvdnja lekara a ne moja. Al ako su u medicini stručnija od lekara, onda ok, izvini. Komplikacije postoje u oba slučaja ali je kod carskog reza veći riziki za majku i za dete jer opet to je ozbiljna operacija sa ozbiljnim mogućnostima za komplikacije kako one ničim izazvane tako i one koje potpadaju u grešku lekara jer ovde ima mnogo više prostora za grešku nego kod prirodnog porođaja.

Da ne citiram sad sve redom, samo ću da pomenem da mi je takođe zasmetalo izjednačavanje sečenja materice i epiziotomije. nađi mi jednog lekara koji će da potvrdi da je to isto i ja više nikad ništa reći neću!

Sashica82 -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:15:44)

Prvo da kažem da sam porođena carskim rezom, nakon 9 sati porađanja. Nakon toliko sati ručnog otvaranja [sm=smiley29.gif], ja se otvorim 10 prstiju, ali nije bilo rotacije, odnosno bebina glavica nije našla dobar ugao da izađe, i ja na hitan carski pod totalnu anesteziju.

Iz ove perspektive samo mi je žao što me ne poslaše ranije na CR. Kad su mi doneli bebu, imao je naduv na glavici, popucane kapilare na obrazima i na vratu. Ako je neko hteo da se porodi prirodno - to sam ja! Ali, ako neće, neće, mislim da stvarno nema potrebe porodilju maltretirati toliko vremena.

Ja sam posle svog CR prvo spavala 1,5 dan, a onda i ustala, držala dete, bolovi su brzo prošli. I dobijala sam antibiotike koje dobijaju porodilje, kao i postoperativne lekove. Posle svega što mi se desilo mislim da sve treba da se nadamo brzom prirodnom porođaju i da o tome razmišljamo, a ako ne ide, bože moj, CR i ćao. Bitno je da se beba rodi živa i zdrava. Ima porodilja koje teško podnose i epiziotomiju i šavove. Niije sve crno - belo, i nismo svi isti.

I drugo, ja moram da kažem da sam zapanjena koliko se ovde često Sanchy napada, u svim temama! Šta vam je, žene. kako napiše svoje mišljenje, svi odmah kako je zla i isfrustrirana. Ne mogu da verujem...

Napislala kako misli da je bolje da ide u veće porodilište jer se oseća sigurnije, pa šta? To i ja mislim, što ne znači da je u manjem loše, tako ONA misli i oseća.

I u temama o vaspitanju, neko napiše kako bi pustio dete da radi šta hoće (ja ne bih), to niko ne komentariše, Ali kada ona kaže da misli da deci treba ukazati na red, svi odmah kako je nemajka i šta ja znam.

Ne želim ovo ide dalje, zaista, samo mi je krivo kada vidim da jedna naša članica koja je iskrena, pristojna i došla da kaže šta misli, odmah dobije napad za ono što kaže.

Ajmo polako... [sm=rozica.gif]

Sanchy -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:20:17)

Mozda je ispalo da sam izjednacila epiziotomiju i carski nesvesno,znam tacno sta sam napisala ali to vazi prevashodno za mene,meni je epiziotomija licno groznija nego rez ma stomaku eto ,znaci meni licno,ne zelim dole da me seku i usivaju eto sad je jasnije...a drugo sto si podebljala stojim iza toga ,ti si dobro prosla puno zena nije,jel to laz?Da su lekari polustrucni ,nezainteresovani itd jel to laz?Cast izuzecima stvarno,ima ih jos uvek gde skidam kapu...Po porodilistima zene dobijaju sepsu posle amniocenteze a kamoli kada je porodjaj u pitanju bilo koji dovoljna je nepaznja dr ili sestara,neadekvatna sterilisanost instrumenata pa da nastane karambol u oba slucaja jel to laz?Da li je laz da kod vecine zena prvi porodjaj dugo traje i uglavnom bude jako bolan dok drugi prodje uglavnom ok?Sashica82[sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:21:21)

da, to sto je podebljala gae je upravo i meni zasmetalo. ne znam kojom se to statistikom barata ovde pa se smatra da su cesce komplikacije na prirodnom porodjaju.
svaki lekar na ovom svetu ce ti reci da se trbusna duplja ne otvara, osim ako nije neophodno.
zeno bozja nestrucan i nezainteresovan lekar ima isto prostora da te zezne i na carskom rezu, ako ne i vise nego na prirodnom porodjaju. nestrucan lekar je nestrucan lekar. znaci ti hoces da kazes da su lekari nestrucni za prirodne porodjaje, a strucni za carske rezove?

Anoniman -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:25:40)

Mozda je ispalo da sam izjednacila epiziotomiju i carski nesvesno,znam tacno sta sam napisala ali to vazi prevashodno za mene,meni je epiziotomija licno groznija nego rez ma stomaku eto ,znaci meni licno,ne zelim dole da me seku i usivaju eto sad je jasnije...a drugo sto si podebljala stojim iza toga ,ti si dobro prosla puno zena nije,jel to laz?Da su lekari polustrucni ,nezainteresovani itd jel to laz?Cast izuzecima stvarno,ima ih jos uvek gde skidam kapu...Po porodilistima zene dobijaju sepsu posle amniocenteze a kamoli kada je porodjaj u pitanju bilo koji dovoljna je nepaznja dr ili sestara,neadekvatna sterilisanost instrumenata pa da nastane karambol u oba slucaja jel to laz?

Ja nemam problem sa tvojom željo da ideš na CR, niti je moja stvar, ali te zarad drugih žena koje će čitati ovo u svojoj ličnoj nedoumici za koji porođaj da se odluče da kažeš gde si našla statistički podatak da su češće komplikacije na prirodnom porođaju nego na carskom rezu, jer su takve tvrdnje prilično opasne bez konkretnih podataka. Nezavisno kako sam ja prošla, ako je tvoja tvrdnja tačna onda ispada da su lekari zli ljudi koji nas navlače na veliki rizik savetujući prirodan porođaj samo iz čiste pakosti...

Maslacak15 -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:25:41)

Dobro sad sam u poziciji da branim Sanchy,
A ona zna da smo i nas dve imale mimoilazenja i diskusija na druge teme. Nije ok naturati joj to na nos da se nije nikad porodila. Nije ali je na pragu osmog meseca i mora uskoro da se porodi uskoro kako god. I normalno je da o tome razmislja i da formira neko misljenje. Ne moze prvo d ase porodi pa da onda odluci kako ce da se porodi.
Koliko ja vidim problem je u tome da grupacija "prirodni porodjaj" ( da malo pojednostavim) nacelno priznaje ok carski, " ako mora" ali onda izmedju redova spocitava da zene koje donose odluku za carski to rade jer su kukavice, plase se bola, izbegavaju iskustvo itd itd. Neki postovi otvoreno stavljaju pod znak pitanja motive, drugi prikriveno ali se to uvek javlja. Takav stav definitivno nije ok. Poenta je niko ne mora ni ne treba da se pravda sto zeli carski rez. I ako se neko samo plasi, zbog odredjenih okolnosti, kao Nina na primer ili ja, i to je vise nego legitiman razlog uz dogovor sa doktorom naravno, da se ide na carski. I zbog toga nismo nista manje majke niti smo manje hrabre. Niti treba deliti medalje za performans na porodjaju. Ja sam vec rekla, ali ponovicu, ja smatram da prirodan porodjaj jeste bolje resenje, pod normalnim okolnostima, da su preduslovi bili drugaciji ( beba manja i moja porodicna istorija drugacjia) probala bih normalno da se porodim, ali je carski rez legitimna opcija koju svaka zena moze da izabere.

Sanchy -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:25:43)

jovicee molim te procitaj sta sam napisala ponovo,polako...rekla sam da to vazi za oba nacina porodjaja,jesam li?evo podebljala sam deo gde pise ...u oba slucaja...radi lakseg nalazenja[sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:29:10)

ja bih opet,i posle svega,opet se odlucila za cr,nego za prirodni.jednostavno,taj strah je toliki da ne bih mogla da se usudim[sm=smiley13.gif]ne znam...

Sanchy -> RE: Carski rez (19.5.2012 13:30:58)

Maslacak jeste,cini mi se nesto oko analiza ali mislim da smo se posle slozile[sm=smiley1.gif]...Gae opet je nesto izgubljeno u prevodu,ne mogu vise da se pravdam ...ovako koja buduca zena zeli da procita neke normalne stavove o obe vrste porodjaja sta nosi sa sobom jedan nacin a sta drugi ,koje su moguce komplikacije a koje prednosti knjiga se zove Sta da ocekujete dok cekate bebu Murkof,Ajzenberg,Hetavej ...ta knjiga ima i nastavke juce sam kupila Sta da ocekujete u prvoj godini pa eto da znate...taman imam vremena do porodjaja za ovu drugu knjizicu...odoh kod frizera [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>