Sanchy -> RE: Carski rez (18.5.2012 23:05:56)
|
Ni ja ne idem u skolicu ,kakvo disanje pa da krenem da se poradjam prirodno em bi mi skocio pritisak em puls a sa tim jedva disem i normalno a kamoli jos onako kako te uce u skolici,mene bi u toj situaciji verovatno i morali na carski i da krene prirodno...razmisljala sam ja o tome,videcu sa dr sta cu,mislila sam i da legnem lepo u bolnicu od kraja 38 nedelje za svaki slucaj[sm=smiley1.gif] ali ne znam,videcemo kad mi opet kaze tezinu izgleda da ce biti krupna beba bas pa mi se nikako ne svidja da krene ,vec lezim uglavnom za svaki slucaj..[sm=smiley1.gif]...vidim da dosta vas misli da je oporavakposle carskog duzi nego kod prirodnog a to nije tacno,postoje zene koje su dole dosta sire koje imaju jace misice itd i kod njih porodjaj prirodni bude super i ako je prvo dete recimo dok se vecina jako namuci ,jako ,i za vreme porodjaja a i posle,kod carskog mozes proci lose samo ako dr nije osobito strucan ili nije zainteresovan za ono sto radi sto se cesto cesto desava u nasim bolnicama,pa dodje i do komplikacija..da imam novu poruku od Tijane 86 odoh na temu...i samo jos ovo .,moja mama kada se samnom poradjala nije bilo uz znaci nema procene velicine bebe...ona je bila sicusna a ja preko 4kg,15 sati se poradjala i umirala od bolova jedva se porodila ,dva meseca je jedva stajala na nogama posle porodjaja,grozno iskustvo tako da tako nesto sebi nikad ne bih priredila u danasnje vreme kada uz hvala Bogu postoji ...I svi pricate o tom oporavku od carskog,moja snaja se porodila pre pet meseci na carski ,treci dan je nosala bebu ,kretala se i sve radila najnormalnije ,rana je bolela pa skoro nista u odnosu na grudi ,,,kuma je treci dan otpustena iz GAK VIsegradska i isti dan isla u kupovinu za bebu ....ja sto puta kazem bitan je ljudski faktor,dr,anesteziolog,sestre i sve prodje kako trebadok se sestra koja je isto bila prirodni il nikako,oporavljala isyto mesec dana,sedela na slaufu ,isla u wc pod tus jer je rana dole pekla najstrasnije i kukala da sam bila sto posto u pravu ne bi se vise poradjala prirodno ni pod pretnjom....tako da ne znam gde se ko poradjao ali moj savet je dobro se raspitati i o bolnici ,ovde se dosta prica o jednom od porodilista a pouzdano znam da su doktori polustrucni da ako dodje do komplikacija salju pacijentice na GAk VIsegradska jer ne umeju da saniraju situaciju itd,necu reci koja je jer vidim da je dosta zena odusevljeno njihovom ljubaznoscu...pa da ih ne mracim ali tamo nikad se ne bih poradjala...
|
|
|
|