vukosava -> RE: Carski rez (12.6.2012 14:23:39)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Jel ovo tem "carski rez" ili "kako odgovoriti ženu od carskog"? Mozda pod pretpostavkom da je jedina indikacija od CR strah od rane od epiziotomije. A mozda i objasnjenje zenama koje nisu imali CR o cemu se prica, vidim da se CR dozivljava kao nesto sto samo povlascene idu, kao laksi metod porodjaja. Tash: niko te ne tera da kliknes na svaki link na RR. Ja sam ovo gledala pre operacije i bilo mi je lakse da skontam sta dole rade 5 min pre placa bebe i 20 minuta nakon. minna, bobo, purplish: naravno da je individualno ko sta podnosi a pogotovu sta radi posle operacije ili pre operacije. Definitivno rana zavisi i od ovoga: - da li si nosila mider - koliko si cm bila otvorena pre operacije (ako si 0 cm tj ako ti je zakazan CR definitvno ce da te boli samo ta rana nista drugo jer se nista nije desavalo pre operacije) - kad si izasla iz bolnice i koliko si pomoci imala od strane drugih u kuci oko bebe - koliko dugo si bila kuci i nisi morala da radis Sanci: A to da li ko ima jake trbusne misice ili ne nema veze sa tim koliko njima treba da zarastu. Kad treba da se podignes kad su oni preseceni, njihova predjasna funkcionalnost se ne vraca odmah. A oko toga koliko je sve individualno, evo sto se moje individualnosti tice: Bebu mi nisu merili (da su mi to radili isla bi sigurno na zakazani CR) tako da sam pokusavala od petka do nedelje i dosla do 8 cm, usput zaradila temperaturu (nista nisam jela od petka). Odmah nakon operacije sam hodala i otisla peske do bolnickog bloka u kom mi je bila beba na intenzivnoj (isti sprat je bio, trebalo mi je 20 min, naravno pritisla sam ranu rukom). Kuci sam izasla nakon 3 dana. Vozila sam kmkola kola 4.5 h (morali smo da se selimo) 2 nedelje posle operacije, pakovali smo se svo vreme nakon moje operacije 2 nedelje. Posao mi je takav da moram da stojim celo pre podne otprilike (prosveta) i mogu vam reci da rana definitvno ne boli isto kad ste kuci pa hodate po kuci po 5, 10 min, radite nesto pa sednete ili kad stojite u cugu 4h i morate da hodate po ucionici. Definitvno nije isto. Ja sam hodala kao Her Flick i sto sam vise stajala, sve sam je vise osecala. Vikendom kad sam bila kuci - druga prica. Naravoucenije moje price je: idite na zakazani carski, koristite taj mider a ko nije imao carski suzdrzite se komentara da poredite celu ovu operaciju samo sa ranom od epzotomije (bolom nakon nje), stvarno nije umesno. Nije lako imati nikakvu operaciju, i ko mora ide na nju. Razlozi postoje, da li su fizicke ili psihicke prirode nije bitno.
|
|
|
|