xifra -> RE: Kako preziveti mirovanje u trudnoci? (3.2.2014 12:55:41)
|
E pa dobar dan,drage moje! Vidim da dugo niko nije aktivan na ovoj temi i,mada sam se dugo premisljala na kojoj temi da se javim,izbor je pao na ovu jer je najaktuelnija za mene trenutno. Elem-imam 37 god.,trudna sam 4.put,po prvi put duze od 10 nedelja.Vec iz toga je jasno da sam bas iskusna :-D! Trenutno sam trudna 19 nedelja i,koliko god to bio ooogroman uspeh za mene,i ovoga puta je od pocetka bilo dosta briga-jednu po jednu smo manje vise eliminisali a sada sam u samoinicijativnom prilicno strogom mirovanju,lecim se od bakterija u cerv.brisu iscekujuci serklaz (grlic se skratio i razmeksao).Kao sto rekoh,dug je bio put dovde,ne toliko mereno godinama-nakon tri godine ovo mi je prva "uspesna" trudnoca-koliko mereno prozivljenim,fizicki a posebno psihicki. Grlic se skratio nakon povremenih kontrakcija tokom nekih mesec i po,bezbolnih ali na kraju prilicno intenzivnih,nikad zabelezenih na UZ... I tako sad lezim,lecim se,radujem se serklazu zbog mira u glavi (ako je takvo nesto moguce). Mm radi posao koji podrazumeva cesta putovanja koja traju po nekoliko dana,pa sam sama i nastojim da minimalno opterecujem porodicu,delimicno jer tako sebe stedim od njihove brige,njih od sebe,a delimicno jer moram psihicki da ojacam.Dug je put preda mnom i mojim malim... Pa eto,ako ima zainteresovanih,mozda bismo mogle da se medjusobno podrzimo kao sto su to cinile i nase prethodnice... :-) Da napomenem da imam iskustva sa fraksiparinom,rh inkompatibilnoscu,horiocentezom,histeroskopijom,svim postojecim vrstama genetskih i drugih ispitivanja,pa ako nekome treba-riznica je puna!
|
|
|
|