RE: Kupovne ili domace kasice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22
(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )

Poruka

Anck Su Nmaun -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:23:42)

Pa ne bi trebao ni krompir bas da se podgreva ali... ja ga podgrevam [sm=smiley13.gif]

Voce moze cak i do 48 sati ali za povrce nije preporucljivo!

IZVORNA PORUKA: vonavoj

ja sam probala juvitaninu sa junetinom,koju nije htela ni da pomirise,stvarno je [sm=smiley11.gif]

jeste grozno mirise, ali moje su obe volele da je krkaju.
Ja inace naj vise kupujem Juvitanine .
Vise volim da joj skuvam ali moram imati po koju teglicu rezerve u kuci...nikad se nezna.

Lu -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:26:02)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

A moja dok je htela mleko nije bilo problema u setnji ni da joj ga smuckam sa rosom iz flasice. Nikad nisam grejala kada smo u setnji (doduse uvek je temperatura bila bar 20 stepeni).

Sad zvucim kao nemajka [sm=smiley36.gif]

Izgleda da je dete na mene ja od malena sve iz frizidera direkt [sm=smiley36.gif]

Ja bi rekla da si praktična[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Moje dijete sve jede i pije iz frižidera...odoh ja off[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

Anck Su Nmaun -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:28:06)

U takvim prilikama bih ponela od kuce vrelu vodu, i kad dodje vreme za hranjenje samo dodam AD mleko u fasicu, obicno je bilo mlako

vonavoj -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:31:09)

juce sam napravila malo vise jabuke,pa sam je ostavila u frizu,mislim da joj ne dali nista..hocu da joj pomesam sa palentom za dorucak[sm=jezicek.gif]

Lilla -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:34:08)

Ili ovo sto Anck kaze ili da uletis u neki kafic/restoran i zamolis ih da ti malo zagriju u mikrovalnoj. Ne znam koliko su dole raspolozeni da izadju u susret ali ovdje je to sasvim normalna stvar.

MM, zavidim ti [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:37:41)

Von, jel joj kuvas svo voce? Ja mojoj ni jednom nisam dala kuvano, sve sveze. Doduse od svezeg kruska, jabuka i banana. Mislim da sam negde videla sljive pa cu u njih da kupim, a jos malo ce kajsije i breskve.

Ja mojoj nekad skuvam za dva dana. Pre sam ostavljala onako kao supicu a sad odmah ispasiram, stavim vrelo u teglicu i kad se ohladi i frizider za sutra. Izvadim par sati pre rucka da se zagreje na sobnu temperaturu i to je to. Ona meni to sve pojede onako lepo sa zadovoljstvom i sto je najvaznije brzo, prosto ih usisa [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:45:16)

kuvam joj jabuku[sm=smiley24.gif]
uh,kad bi mogla za 2 dana da skuvam,ali krompir bude grozan ako stoji[sm=zmeden.gif]
i moja samo usisava,i bas brzo jede,ponekad se zabrinem,i place ako ide sporije...a ima i fore kad samo pravi mmmmmmmmmmm...[sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:49:04)

Pa ja te sa krompirom ne ostavljam za dva dana. Ali mozes sargarepu, tikvicu, brokoli, karfiol ja stavim pirinac pa dobijem na gustini. Ne znam sta si sve uvela, ali sem krompira, blitve i spanaca mislim da mozed sve. A ja posto ne zagrevam mislim da mogu i to [sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:52:28)

uvela sam joj skoro sve..e,bas to za pirinac sam htela da pitam,koliko ga ubacis? kako njega spremas sa povrcem? kupis obican?

Anoniman -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 9:59:07)

Ja koristim za nas Uncle Ben's, pa i njoj to dajem. Stavim onako, otprilike velicine sljive. Ma sve zavisi sa cim mesam, ako stavljam vise vrsta povrca onda stavim svega po manje. Normalno, samo ga munem u vodu i posle se sa svim lepo izblenda. Mada planiram polako i da ne miksam vise toliko, da vidim da li ce prihvatiti komadice. Tacnije receno po neku gromuljicu [sm=smiley36.gif]

On a meni super jede onu hipp brokoli i pirinac, ali nisam do sad sama spremala samo to dvoje. Kad spremam domace pa stavljam tako neko novo povrce, ili neko nepopularno, gledam da stavim vise onih stvari za koje znam da prolaze, a manje tih novih. Pa cu polako da pojacavam.

vonavoj -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 10:05:00)

hvala,i ja cu poceti da ga stavljam[sm=smiley1.gif]

IRJ82 -> RE: Kupovne ili domace kasice (1.6.2012 19:09:41)

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Ja mojoj ni jednom nisam dala kuvano, sve sveze. Doduse od svezeg kruska, jabuka i banana. Mislim da sam negde videla sljive pa cu u njih da kupim, a jos malo ce kajsije i breskve.

nama je dr rekla da sve skuvamo, jedino ako znamo da je domaće možemo da damo sveže i da sto duže izbegavamo kupovne kašice

minavb -> RE: Kupovne ili domace kasice (1.6.2012 19:28:42)

Pitaj doktorku da ti pojasni zasto tako misli.

PoisonEve -> RE: Kupovne ili domace kasice (1.6.2012 20:08:23)

Ja kombinujem i kupovne i homemade. Iskreno, samo sam kupila 3-4 teglice sljiva do sad ali cisto iz ekonomskih razloga[sm=smiley36.gif]

Guardian -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 19:39:16)

Ja sam dosta čitala i "proučavala" i mnogi pedijatri kažu ( to sam već pisala negde na ovom forumu ) da su najbolje kupovne kašice, jer su strogo kontrolisane.

vukosava -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 19:46:37)

IZVORNA PORUKA: Guardian

Ja sam dosta čitala i "proučavala" i mnogi pedijatri kažu ( to sam već pisala negde na ovom forumu ) da su najbolje kupovne kašice, jer su strogo kontrolisane.

I meni je tako moj rekao.

Maslacak15 -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 20:51:57)

Kupovne kasice mogu da budu bolje od domacih samo ako kuvarica ne zna sta radi[sm=smiley36.gif] Salim se malo, stoji to da proizvodjaci podlazu strogoj kontroli i sigurno su prinudjeni da se pridrzavaju standarda. Ali isto tako sigurno je i da oni maksimalno stede na sirovinama (i to je neki business) i ne verujem da se razbacuju kreirajuci kasice samo zato sto je to za bebe. Ko barata sa hranom u kuhinji jeste da je sansa za infekcije, pokvarene namirnice itd veca nego sa kupljenim kasicama ali mislim da se vodjenjem racuna itekako moze kontrolisati proces. Ja kuvam sve sama, jer inace volim da kuvam i ubedjena sam da mogu mom detetu da ponudim bolji kvalitet i raznovrsnost. Osim toga i ukusnije je (probala sam sama da uporedim). A nisam isklljuciva, ako bude potrebe ( idemo na put, nezgodno je iz drugih razloga ili slicno) ponudila bih mu i kupovne

minavb -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 20:57:35)

Ne stede na sirovinama. Kasice se proizvode po tacno utvrdjenim tesnoloskim procesima iprema tacno utvrdjenim normativima i recepturama. Od toga nema odstupanja u strogo kontrolisanoj proizvodnji, kao sto je proizvodnja decije hrane.

cockic -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 22:02:23)

ja sam  i sinu a sad i cerkici spremala domce kasice tj. ja ih pravim.neki put moze i teglica ali vise ja volim da ih spremim.uglavnom ako idem negde tad dajem kupovne [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ishler -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 22:09:35)

Samo domace[sm=smiley36.gif]

Sashica82 -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 22:15:27)

Uzela sam pre neki dan Milupa kašicu povrće i piletina. Dok sam kupovala, vidim isti sastav imaju kašica za uzrast od 4. i 8. meseca. I kontam, mi imamo 8 meseci, i uzmem ovu za starije. I kad smo neki dan išli na roštiljanje sa društvom, ja detetu otvorim tu kašicu, a ono komadi povrća i mesa kao za odraslu osobu. Jedva je uzeo par kašičica. Jadniče, on se trudio, ali šta ćemo kad ima samo 2 zuba. Trebala sam da uzmem onu od 4. meseca.

Ja kuvam detetu, a u početku je samo jeo kupovne, jer nije hteo ono što skuvam. Kad sam uvela meso, tada je počeo da jede iz mamine kuhinje. Ali uvek u šteku imam 2 velike slane kašice (Hipp ili Juvitana), veliku slatku, voće i žitarice (Frutek) i voćne male raznorazne. Kad se sabere, uvek u šteku imam 5,6 teglica. Đole ih lepo ručka i ja mislim da to uopšte nije loša hrana. Jedino što može biti skupo, kada se sve podvuče, i što i nije neki izbor, malo se tu povrća vrti u kombinacijama (krompir/pirinač, šargarepa i ćao).

Anck Su Nmaun -> RE: Kupovne ili domace kasice (20.6.2012 22:31:25)

IZVORNA PORUKA: Sashica82

Ali uvek u šteku imam 2 velike slane kašice (Hipp ili Juvitana), veliku slatku, voće i žitarice (Frutek) i voćne male raznorazne. Kad se sabere, uvek u šteku imam 5,6 teglica. Đole ih lepo ručka i ja mislim da to uopšte nije loša hrana. Jedino što može biti skupo, kada se sve podvuče, i što i nije neki izbor, malo se tu povrća vrti u kombinacijama (krompir/pirinač, šargarepa i ćao).

Isto tako!
Glasam za domace ali u steku uvek ima po nesto.... da se nadje. Pogotovo jer smo mi stalno u pokretu!

Yula -> RE: Kupovne ili domace kasice (24.7.2012 0:11:03)

Vec sam pisala ovde u par navrata da svom detetu spremam iskljucivo domace kasice, ali me za malo ubedise ovde kako su kupovne bolje. Sada na odmoru resimo da s vremena na vreme kupimo neku kasicu, da se ne cimam i kuvam. Prva losa stvar je ta da sam jedva uspela da napravim neki izbor jer su sve manje vise istog sastava, a ono sto me je zapanjilo je to da u svim kasicama koje sam gledala ( ovde u FR su najcesce Bledina i Nestle ) mesa ima od 8-12%! Ej, pa sta je to, za dete od godinu dana kolicina mesa koju pojede bi trebala biti oko 60gr ( svezeg ). A pazite ovo, ukupna kolicina povrca je oko 50%, s tim sto je oko 30% krompir, a ostalih 20% dele najcesce sargarepa, i jos dve-tri vrste povrcki, koje stave tek da se kaze da ih ima. Minimum 25%, znaci cetvrtina, je voda od kuvanja zgusnuta gustinom! Zna da bude i malo mleka, zavisi od kasice.

Kada kuvam kasice za bebu, ne merim nikada povrce, ali meso merim i kao sto sam vec rekla stavim nekih 60gr svezeg ( zivog mesa ), do godine sam stavljala 50gr, sto na kolicinu od 240ml/gr, dodje oko 25%. Jedna povrcka za koju se odlucim taj dan mi bude dominantna i nje bude isto oko 25%, resto stavim malo luka i jos neku povrcku. Vode bude tek toliko koliko mi treba da bi se sve to samlelo u mikseru, a najcesce ne bude nista osim onoga sto same povrce i meso sadrze posle kuvanja na pari. Krompir retko i stavljam jer mi samo zauzima mesto umesto nekih zdravijih povrcki. I to zaista bude jedan konkretan obrok, a ove kasice su neki smuljani pire u kome se natrci na po neki grasak, a meso se maltene i ne vidi. I to nisu bilo koje kasice, Bledina je ovde veoma dobra i poznata marka i skuplja od Nestlea.

Nisu lose one kasice od povrca za bebe od 6 i 8 meseci jer njih sam iskoristila super uvece za veceru, jer inace u poslednje vreme Lazaru za veceru kuvam corbu od povrca koju posle dobro sameljem ( to se ovde daje bebama kao vecera i dosta je dobro i lagano za laku noc ) i ove kasice mi dobro dodju kao zamena za to. Cak sam jednu vrstu nasla koja ima 91% povrca! Doduse, pola je krompir a pola pire od paradajza [sm=smiley36.gif], to je jeftino pa ne stede.

Uglavnom, u svaku kasicu je nagurana gomila vitamina i naravno da pise da ta kasica zadovoljava sve bebine potrebe za jedan obrok, ali sve tu su vestacki vitamini. Osecam se jako lose svaki put kada mu za rucak dam neku od tih kasica [sm=smiley5.gif] A daleko do toga da je jeftinije kuvati, mene vise kosta dok sve to kupim, sto povrce, sto meso, pa vreme dok kupim, pa dok ocistim, skuvam, cekam da se ohladi, pa struja potrosena... Ovo samo otvoris i pici. Ali je definitivno 0 bodova u odnosu na domace, tvrdim. [sm=smiley1.gif]

red3lilu -> RE: Kupovne ili domace kasice (9.8.2012 15:45:16)

Čitam i čitam, ali i dalje ne nađem odgovor na moje nedoumice... Zašto je bolje da dete dobija veštački zaslađene ili zaslanjene kašice nego domaće soljene ili pošećerene (uzmimo da je isti procenat soli ili zaslađivača u istoj količini hrane)??

Inače, iz manjeg sam mesta pa se mogu osloniti na poverenje u smislu ispravnosti voća, povrća i mesa...Tako da sam pristalica domaće kuhinje... ali svakako ne bežim ni od kupovnih...[sm=smiley1.gif]
Jedino što ovde niko nije uzeo u obzir, jer verovatno ne znate za te činjenice, a ja se zbog posla susrećem s tim, jeste način i uslovi na koji se dosta robe doprema u našu zemlju...Moj posao je vezan za logistiku (transport i špedicija konkretno) i dobro mi je poznato, kakve temperature su pod ceradama kamiona i leti i zimi... i sve to lepo pretrči preko naše granice i pravac u prodavnice[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Kupovne ili domace kasice (9.8.2012 15:52:44)

IZVORNA PORUKA: red3lilu

Čitam i čitam, ali i dalje ne nađem odgovor na moje nedoumice... Zašto je bolje da dete dobija veštački zaslađene ili zaslanjene kašice nego domaće soljene ili pošećerene (uzmimo da je isti procenat soli ili zaslađivača u istoj količini hrane)??

Inače, iz manjeg sam mesta pa se mogu osloniti na poverenje u smislu ispravnosti voća, povrća i mesa...Tako da sam pristalica domaće kuhinje... ali svakako ne bežim ni od kupovnih...[sm=smiley1.gif]
Jedino što ovde niko nije uzeo u obzir, jer verovatno ne znate za te činjenice, a ja se zbog posla susrećem s tim, jeste način i uslovi na koji se dosta robe doprema u našu zemlju...Moj posao je vezan za logistiku (transport i špedicija konkretno) i dobro mi je poznato, kakve temperature su pod ceradama kamiona i leti i zimi... i sve to lepo pretrči preko naše granice i pravac u prodavnice[sm=smiley13.gif]

Moj otac je oko 30 godina uvozio i izvozio hranu pa između ostalog i hranu za bebe. Uvek su postojale posebne kontrole i posebni uslovi špedicije su morali biti ispunjeni kad je hrana za bebe u pitanju.

ja nisam protiv domaćih, ali s obzirom da je organska domaća hrana misaona imenica, mislim da su teglice bezbednije. To ne znači da sam detetu samo teglice davala. jela je i domaće i kupovno, i ono sa pijace i iz hipermarketa. Isto kao što je bezbednije da sedi u ogradici po ceo dan a ja je puštam da trči okolo i sva je u modricama.

dakle, mišljenja sam da su kupovne bezbednije i proverene a zagovornik sam toga da se deci daju i jedne i druge.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>