RE: Kupovne ili domace kasice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22
(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )

Poruka

Anck Su Nmaun -> RE: Kupovne ili domace kasice (10.8.2012 7:20:57)

Uvek sam bila pre za domace , ali |H u poslednje vreme nece ziva da ih jede [sm=zmeden.gif]
Kupovne tamani do poslednje mrvice...

Mama.Veki -> RE: Kupovne ili domace kasice (10.8.2012 10:15:56)

Ja sam i za jedne i druge. Kupovne jede kad smo negde u gostima, kad smo bili na moru, ili uopste negde na putu.
A kad smo kuci onda mu ja spremam. Kad smo tek poceli sa kasicama, nije hteo domace, pa posle je jeo domace sa vecom slascu od kupovnih, pa na moru se navikao na kupovne, pa sad opet na domace i tako. Najbitnije je da jede. Sta je zdravije nemam pojma. Kad odem na pijacu, Bog zna sta je tamo zdravo, sve vestacki odgajeno, a nemam odakle da uzmem domace provereno neprskano. A inace verujem da bebi hrana ima strogu kontrolu i bas mi je drugarica pricala, ona je u Nemackoj i zivi blizu jedne fabrike da je tako nazovem, za pravljenje bebi hrane. Kaze da je to tamo tako strogo, da imaju sve svoje plantaze sa vockama i povrckama (organsko) i verujem da je tako. E sad za mene normalno ukusnije je kad mu ja napravim, mm zove kupovne kasice pastete... mirisu mu i imaju ukus kao pasteta. [sm=jezicek.gif]

Lilla -> RE: Kupovne ili domace kasice (10.8.2012 10:20:08)

Kad smo kod toga sta je zdravo a sta ne, moram nesto da vam "ispricam", od tada imam nocnu moru kad kupujem voce i povrce. Prica mi dajdza (ujak) da je testirao paradajz, drzao ga na stolu 3 mjeseca a da nije istruhnuo. On je inace hemicar pa mu svasta pada na um. Vremenom je poceo da se susi ali ne truhne... Covjece, 3 mjeseca, cim su ga nafixali to samo Bog zna. I to dajemo djeci. Toliko o zdravom vocu i povrcu.

Mama.Veki -> RE: Kupovne ili domace kasice (10.8.2012 10:36:04)

IZVORNA PORUKA: Lilla

Kad smo kod toga sta je zdravo a sta ne, moram nesto da vam "ispricam", od tada imam nocnu moru kad kupujem voce i povrce. Prica mi dajdza (ujak) da je testirao paradajz, drzao ga na stolu 3 mjeseca a da nije istruhnuo. On je inace hemicar pa mu svasta pada na um. Vremenom je poceo da se susi ali ne truhne... Covjece, 3 mjeseca, cim su ga nafixali to samo Bog zna. I to dajemo djeci. Toliko o zdravom vocu i povrcu.

Da, slazem se, gledam koliko je moguce da nadjem onako ruzne na oko paradajze [sm=jezicek.gif] ali i to slabo. Eventualno nadjemo nekog coveka sa sela sto stalno donosi svoj paradajz pa se tako snalazimo. Cim vidite nesto veliko, glatko , sjajno, bez ijedne crne tackice, znajte da je nafiksano necim vestackim. To je moja teorija.

A sto se tice mesa u kupovnim kasicama, ipak smatram da je to mala kolicina. Neznam. Kad mu pravim domace ja stavim vise.

Guardian -> RE: Kupovne ili domace kasice (10.8.2012 11:09:58)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Limunska kiselina služi kao prirodni konzervans. Za so se slažem da je nepotrebna, ja sam tek sad počela po trunčicu morske soli da dodajem, Nevena ima 14 meseci.

Da, znam da služi kao prirodni konzervans, ali citrusi su zabranjeni do prve godine.

red3lilu -> RE: Kupovne ili domace kasice (10.8.2012 12:35:45)

Hehehe, moj turne već na granama kakvo je vreme ove godine... ne stignemo sve da pojedemo[sm=smiley1.gif]... Šalu na stranu, obzirom da nam država stimuliše seljake tako što odobrava uvoz ogronih količina voća i povrća... Teško da na pijaci možete naći baš baš domaće proizvode...

Anoniman -> RE: Kupovne ili domace kasice (10.8.2012 12:41:54)

mi ove godine paradajza koliko zelimo, pa nismo kupovali tudje. sledece godine planiram ceo travnjak da podelim na leje i da sadim koliko nam treba za ishranu, za zimnicu cemo vec da kupimo (za paradajz-sok i ajvar), toliko travnjaka nemam. cudno mi da je truo samo veliki paradajz, cherry je fantastican!
elem, od svega jedino mu paradajz dajem taj moj, sve ostalo je kupovno uz nadu da nije jako zatrovano

Verus -> RE: Kupovne ili domace kasice (11.8.2012 23:46:08)

Evo moje "novo" iskustvo. U SAD sam davala sve sto uvodim i Heleni i Oliju kupovno: fino je razredjeno kako treba i mislim da je to idealna opcija, a kad se uvede i ako kuvam i imam dam domace, a ako ne, opet kupovno. Znaci kombinovala sam. Dodjem u NS i kupim neke kasice, hipove, milupine i neku ALete kasicu. Razocarala sam se evo zasto:

Sve druge imaju i pirinac dodat=-znaci kupim hipp sljivu dobijem i pirinac! Alete je jedina koja ima samo recimo krusku, 100% bez "filera" kao sto je pirinac. Ali nista sem kruske nisam nasla i to samo u Aksi. Tako da sam pocela, iz tog razloga, da mu sama pravim sve. Jbg, ne dajem 100 dinara za kasicu da bi mi uvalili pirinac. Bas, bas sam se razocarala i iznervirala.

AKo neko zna jos neke gde mozes kupiti 100% ono sto zelis i placas, javljajte!

minavb -> RE: Kupovne ili domace kasice (11.8.2012 23:50:40)

Sutra cu da pregledam kod mnlene u Veru, ali moram da primetim da se izbor kasica has smanjio. Te Alete volim i bio je bas veliki izbor tih kasica, a sad samo par vocnih, nosta vise.
Dobrodosli[sm=smiley1.gif]

Dve_srece_najvece_ -> RE: Kupovne ili domace kasice (12.8.2012 0:06:48)

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

Da, slazem se, gledam koliko je moguce da nadjem onako ruzne na oko paradajze [sm=jezicek.gif] ali i to slabo. Eventualno nadjemo nekog coveka sa sela sto stalno donosi svoj paradajz pa se tako snalazimo. Cim vidite nesto veliko, glatko , sjajno, bez ijedne crne tackice, znajte da je nafiksano necim vestackim. To je moja teorija.

A sto se tice mesa u kupovnim kasicama, ipak smatram da je to mala kolicina. Neznam. Kad mu pravim domace ja stavim vise.

Ne slazem se sa boldovanim. Mi proizvodim paradajz, uberemo sve zrelo, pa sortiramo, prva klasa je taj "savrsen", druga klasa sa nekim sitnim greskicama, a trecu klasu odmah seckamo i kuvamo jer nije lep na oko.... Nas paradajz je hibrid, dobija samo prehranu mineralima, i prskanje protiv gamadi.

Verus -> RE: Kupovne ili domace kasice (12.8.2012 1:20:42)

IZVORNA PORUKA: minavb

Sutra cu da pregledam kod mnlene u Veru, ali moram da primetim da se izbor kasica has smanjio. Te Alete volim i bio je bas veliki izbor tih kasica, a sad samo par vocnih, nosta vise.
Dobrodosli[sm=smiley1.gif]

slazem se da je izbor bas mali...cak i aksi-hajde vidi za taj Alete, ja mislim da je to jedino 100% voce, ili povrce plus voda...Volela bih da imam opciju kupovnog, za grad, put i sl... Srce si[sm=smiley1.gif]

btw, sta je taj Vero i ima li ga u NS?

Anoniman -> RE: Kupovne ili domace kasice (12.8.2012 1:24:58)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

AKo neko zna jos neke gde mozes kupiti 100% ono sto zelis i placas, javljajte!

U Srbiji nigde. Ovde su nas izdresirali da budemo zahvalni na tome što je od organskog voća i povrća i bez konzervansa, očekivanje da je i bez filera dođe kao tražiti leba preko pogače. [sm=smiley13.gif]

Guardian -> RE: Kupovne ili domace kasice (12.8.2012 14:42:20)

Verus RR, već sam pisala na nekoj temi, javiše mi iz DM-a da će za jedno nedelju dana najzad i u Srbiju stići njihove kašice ( Babylove ), sokići i adaptirana mleka. Pogledaj www.babylove.de, njima je voće 100% kao i kod Alete. Inače i mene nervira pirinčan skrob i pirinčan griz u voćnim kašicama. Hipp jabuka ga nema, 99% je voće, a 1% vitamin C.

Pisala sam i bunila se zašto kod nas ima tako mali izbor Alete proizvoda, ali džaba. Navodno nema zainteresovanih.[sm=smiley29.gif]

Hajde da im pišemo, odemo na www.nestle.rs i pošaljemo mail.

Mama.Veki -> RE: Kupovne ili domace kasice (12.8.2012 14:58:10)

IZVORNA PORUKA: Dve_srece_najvece_

IZVORNA PORUKA: Mama.Veki

Ne slazem se sa boldovanim. Mi proizvodim paradajz, uberemo sve zrelo, pa sortiramo, prva klasa je taj "savrsen", druga klasa sa nekim sitnim greskicama, a trecu klasu odmah seckamo i kuvamo jer nije lep na oko.... Nas paradajz je hibrid, dobija samo prehranu mineralima, i prskanje protiv gamadi.

Svaka cast izuzecima [sm=smiley1.gif] Na ovim prostorima gde ja zivim, bukvalno je ovako. Ogroman, lep, sjajan paradajz i obavezno plastican unutra. Ni soka, ni ukusa. Samo nafiksan da sto pre spolja poraste ili kako vec. Steta. Ne da nema uslova, ali eto drzava slabo subvencionira (mora neko da bude kriv jel da [sm=smiley36.gif], ko drugi ako ne drzava), tako da vecina je uvozna, to nam i sami prodavci kazu. Osim naravno , nadje se neko ko donosi sa sela, ali te moras procepkati i daleko su od toga da izgledaju toliko sjajno. Mislim izgledaju zdravo i dobro, ali daleko od takvog "savrsenog".
Ovde (u Mk) ima veliki izbor Hipp, Alete i Bebivita kasica. Nesto Frutek ali te su samo vocne. Hippove kasice sve sadrze pirincani skrob i Bebivita, a Alete ne znam, nisam cak ni razmisljala o tome, posto sam uglavnom kupovala Hipp i bebivita. Bas ste me sad potikli da vidim. [sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Kupovne ili domace kasice (12.8.2012 15:02:38)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

btw, sta je taj Vero i ima li ga u NS?

Ako je SuperVero - ne.

cockic -> RE: Kupovne ili domace kasice (12.8.2012 15:16:38)

verus ne znam da li si uzimala juvitanu ali ona ima dosta slatkih kasica bez pirincanog brasna.
evo neke:kruska,jabuka,jabika mrkva,mrkva.

ostale kajsija,breskva,jabuka- breskva -kajsija,sljiva...one sve imaju pirincano brasno.
pravo da ti kazem ja bas volim neke koje imaju tog pirincanog brasna jer je kasica duze drzi,a ovako posle 30 min joj dajem mleko.meni su onako mnogo vodene bez tog pirinca.bude malo kusce od soka[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]onda mi je to kao da joj sok dajem.mada ja njoj jos kuvam voce nije jela sveze.

mada ja joj i kad pravim ubacim pirincane pahuljice bez mleka sad cu da krenem i 7-corn uskoro pa cu to u voce da joj ubacim.
a razlog je sto ona pahuljice sa mlekom koje joj dajem za veceru bas nevoli sve brljavi i dalje mozda pojede samo dve kasike.a trbala bi 4 meni je cak mali njoh dugo jeo za dorucak i veceru i to skoro dve mere.a ona bas nikako.

Verus -> RE: Kupovne ili domace kasice (2.10.2012 21:32:55)

Posto sam iskusila "obe strane" evo moje skromno misljenje. Znaci, NIMALO mi se ne dopada trpanje tih fillera (pirinca i drugih gluposti), i kasice. Npr. kupim krusku, a ono samo 40% kruska. Pa nije cudo sto pola dece ne moze da kaki, kad samo jedu pirinac! Tako da sam odustala (jos odavno, ali nisam stizala da pisem) od bilo cega kupovnog. Ko me ''zna'' od ranije, zna da sam sve sto sam uvodila davala sam kupovno, dok sam bila u SAD, ali sam znala bar da dajem ono sto sam kupila.

E sad, ne samo sto nije 100% ono sto kupis, nego platis previse novca za tu jednu kasicu, a za taj isti novac mozes kupiti sveze voce ili povrce, probariti malo i dati detetu. Tako da ja sada dajem sve sveze sto je vec puno puta jeo bareno (krusku, breskvu, sljivu) izgnjecim i stavim malkice pirincane kasice (po nekada, cisto zbog toga sto je gvozdje dodato u te cerealije), i to mu dam za dorucak. Uglavnom uzina voce, a ruca bareno povrce i meso (jagnjetinu ili piletinu). Spremim obicno ujutru da ima za ceo dan, a nekada dovoljno i za sutra dan, pa to stavim u frizider.

Zaista nije puno posla, a posto su kasice u Srbiji vecinom totalan shit, radje cu sama spraviti i znati sta mi dete jede.

Eto tako[sm=smiley1.gif]

Yula -> RE: Kupovne ili domace kasice (2.10.2012 21:57:01)

Verus, ne znam da li si citala taj moj post, ali bas sam o tome pricala, imas jedno na slici, a kada procitas sastav ono ima 30-40% voca/povrca, ostalo voda od kuvanja zgusnuta pirincem ili gustinom. Mesa obicno bude izmedju 8-12%, pa sta je to?

Kada je frka, ne stignem da skuvam, negde smo napolju, dam mu kupovne, ali to je retko. Sada mu s vremena na vreme dajem uvece za veceru kupovnu kasicu od porca, a vec je i veliki. Jedino lososa mu dajem kroz gotovu kasicu, dok oslica spremam sama.

Jedino sto ne znam tacno kako je uzgajano svo to voce i povrce koje ja kupujem, ali se trudim da bude prosarano, malo bio, malo obicno sa pijace ili iz radnje. Bas sam pre neki dan pricala sa mojim dr na tu temu i on mi kaze da bi najbolje bilo detetu davati bio namirnice, ali ni to ne valja jer treba da se navikne i na normalno uzgajane namirnice, jer kada sa njima dodje u kontakt mozda mogu da u zasmetaju i valja decu navikavati i na jedno i na drugo.

Verus -> RE: Kupovne ili domace kasice (2.10.2012 22:36:11)

Yula, ma da, gledam ja 0.1 g proteina, mislim bez veze, iskreno, ja nikad nisam ni Heleni kupovala meso u teglicama, nekako mi je to uvek bilo bljak...

Ja gledam da pratim savete u vezi toga sta bi trebalo da se koristi bio: npr. sokirala sam se da bi trebalo uzeti uvek bio krompir. Jagode, naravno, zato sto upijaju lako hemikalije itd. Tako da ja uzimam mesovito, ne sve bio. Volim sto ovde imam izvore zdravih jaja (kad Oli bude jeo), i dobrog mesa. Moji matorci imaju puno toga u svojoj basti, a ostalo nabavim bio ili mesano sta stignem...

Yula -> RE: Kupovne ili domace kasice (2.10.2012 23:08:42)

Nisam znala za krompir, dobro je da sam vise bio krompir koristila nego obican. Pored krompira najcesce bio kupujem tikvice, plavi patlidzan, kivi, spanac, a nekada boraniju, karfiol, jabuke, banane, brokoli... Kad sta natrci u mom marketu. Ranije sam kupovala u specijalizovanoj prodavnici organske hrane, ali oni sada udarili sa cenama, plus sam vidjala po gajbicama misji izmet i od tada ne kupujem kod njih, vec kada ima u mom marketu, i tu je uvek sve hermeticki zapakovano.

Nemam neki izbor mesa, to mu dajem obicno iz mesare [sm=smiley13.gif] Bar znaùm da je u toj mesari sveze, izbegavam meso iz marketa.

Pisala sam vec na prethodnoj strani, mislim da je voce i povrce u teglicama kuvano odk im dusu nisu izvadili, onda dodaju vestacke vitamine.

Sta me je jos zbunilo kod kupovnih kasica, u poslednje vreme se pojavile kasice na kojima velikim slovima pise da su bez aditiva i primecujem da su za nijansu skuplje od ovih na kojima to ne pise, a nigde u sastavu ne vidim da ima aditiva. Svasta.

Poslednjih nekoliko meseci i jogurte i ostale mlecne preradjevine, kao i samo mleko za kuvanje kupujem bio. Ne gledam da bude neka marka, uzmem ono srednje, ali da je bio i punomasno.

jovicaa -> RE: Kupovne ili domace kasice (2.10.2012 23:37:08)

ja sam i dalje pre za domace kasice. aleksu sam sve pravila, ponekad retko je dobijao kupovne, kada bas ne mogu da stignem.
meso smo kupovali u obicnim marketima, onako ono koje nam deluje lepo i sveze. a povrce i voce ili u marketu ili na pijaci.. e sad kakvo to nikad ne znas... ako sam nesto mogla da nabavim od domace proizvodnje, od dede i sl uvek sam mu to pre davala, ali toga je bilo malo i retko.
a sta ces kad kod nas nista vise ne mozes kvalitetno da nabavis, a cene ogromne... prosto tuga da te uhvati kad ne znas sta dajes detetu... ali i pored toga mislim da su domace kasice bolje.

matej sreca -> RE: Kupovne ili domace kasice (3.12.2012 22:38:19)

Molim vas drage mame-kuvarice [sm=smiley36.gif] da li neka ima skeniran Kuvar za bebe-izdavac je vodic za roditelje. Videla sam da je bilo na ovom forumu ali daleeeke 2010 :)
Molim vas ako imate da mi posaljete na pp. Jako bi volela da pravim kasice mom sinu, posto je silom prilika na vestackom mleku, ali nemam ideja, a i ne mogu da se pohvalim nekim zavidnim kulinarskim umecem :(
hvala vam puno

Ana RR -> RE: Kupovne ili domace kasice (3.12.2012 23:02:58)

matej sreca, klikni OVDE

Zemunka85 -> RE: Kupovne ili domace kasice (21.1.2013 12:16:03)

Zanimljiva tema. Sve sam iscitala. Do pred citanje, bila sam iskljucivo za domace, a sada ... :-) . Ne znam. Pola- pola ... Nego, ima li i gde te organske hrane u Zemunu?

soni -> RE: Kupovne ili domace kasice (21.1.2013 13:31:40)

Ja pravim slane, imam vremena i ako idemo negde ponesem kupovne, a vocne uglavnom kupujem..ima od raznog voca i nemam nista protiv kupovnih kasica..Kada pocne da zvace tj malko poraste jesce sveze voce..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>