Anoniman -> RE: Kupovne ili domace kasice (28.5.2012 8:53:25)
|
Ja ne grejem kasice, sve dajem sa sobne temperature. I mleko kad joj spremam vodu grejem na temperaturu tela (umocim prst malo pa ako ne osecam nista to je to [sm=smiley36.gif]) a ono se dok ona pocne jos i rashladi. Domace isto rashladim na sobnu temperaturu. Da vam deca ne odbijau da ih jedu zato sto su vruce? To sto mi volimo toplo ne znaci da vole i oni. Mi cepamo Hipp samo tako, sve sto nadjem. Probacu i ja Milupine, ali nesto mi se nisu dopale kombinacije za ovu fazu u kojoj smo sad, bar ovo sto imaju kod mene u radnji. I juvitanine slane cu da probam. Ali Hipp joj bas lezi, smaze sve a kod mene ima sjajan izbor. Ja sam otprilike na pola/pola sto se tice domacih i kupovnih. Cak mozda kupovne i vise trosimo. Ne znam sta se vise isplati stvarno, dok skuvam, pa opereme posle se to... Nisam se bas toliko preracunavala ali mislim da je mrtva trka. Jos povrce kupujem gde stignem (nikako da odem na kalenac po ono organsko) i mislim da su kupovne zdravije. Da ne kazem da sad ne mogu da merim tacno koliko se sta kuvalo. Tipa ubacim sargarepu, pa posle 5 min pirinac, pa posle 3 min krompir.... Ne stavljam sve odjednom, ali bas ni ne gledam na sat, a onda je pitanje da li se nesto prekuvali i koliko time gubi na hranljivosti. A sta vi to merite kada kuvate domace? Ja to sve odokativno, i iskreno onako sta od povrca imam u kuci. Saram dosta i malo sam liberalnija sa uvodjenjem. Mozda zato sto jede ove kupovne pa tu ima svasta, cesto i dve povrcke koje nije jos probala.
|
|
|
|