Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Macaki tash, i sta kada bi se beba osula? ne bih imala pojma od cega je. ispada sad da preterujemo sa svim, ja vise nisam pametna. mali off.. ista drugarice me je tog dana posluzila kikiriki, ja rekoh ja to ne jedem, zbog dojenja. gledala me kao da sam pala sa marsa. ona nsita nije menjala u ishrani ni u trudnoci ni sad kad doji, sve jede bez izuzetka.. ispada da sto vise znam, sve sam gluplja. sokice uopste necete davati? vodu, mleko i to je to? kada cete poceti sokice i koje (mislim nekada cete valjda poceti da dajete)? inace, savet naseg pedijatra je prvo sokici, pa onda moze pecena jabuka isl.. naravno da mi ne pada na pamet da poslusam. Sve je to cool Macaki, razumem šta pričaš. Hoću da ti kažem, da kada sam pre 5 godina Luki uvodila hranu, nisam čitala internet, nisam razmišljala o alergijama jer mi ni jedan pedijatar nije skrenuo pažnju... Jednostavno, alergije su u porastu i sada pedijatri više posvećuju pažnju tome. U prvoj trudnoći i pri prvom dojenju, kao i tvoja drugarica, uopšte nisam razmišljala šta jedem. Nisam razmišljala kako uvodim namirnice, držala sam se samo nekih osnovnih pravila: jaje sa X meseci, mleko sa X meseci. I sa njim NIKAKVIH problema. U trudnoći sa Markom sam pazila šta jedem, malo vodila računa dok sam dojila... a vidi šta ga je snašlo. Pravilo je da pravila nema. Luki sam uvodila hranu tako kako je tebi savetovano. Sa 3,5 meseca sam dala sok od jabuke i šargarepe. Narendala bih je, ubacila u gazu i zavrnula, iscuri sok. Tako sam se mlatila nekih 2 nedelje, onda sam davala kupovne sokiće, Frutek (i kašice sam uzimala Frutekove), i kada je već počeo više da pije, mešala sam ih sa vodom. U veliku flašicu naspem kupovni sok, ostatak voda, i gotovo (iz razloga što Luka nije hteo da pije vodu).
|