|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22

(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
27.12.2011 11:47:18   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

sto se sokica tice, moramo kupovne, jel da?

user posted image Što bi morala?
Ako imaš sokovnik, možeš praviti sokove.
Ja Marku umesto soka dajem vodu u kojoj sam kuvala voće, pa još razredim sa vodom. Faktički, miriše na sok, ima boju soka, i diskretno menja ukus vode.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 626
27.12.2011 11:47:37   
minavb
Evo mi je devojčica tu, sedi pored mene. Kaže ovako:platiš 200.000 dinara pa ti onda pošalju kontrolu. Zemljište ne sme da bude hemijski tretirano poslednje 4 godine, mora biti najmanje 50m od autoputa, voda za navodnjavanje se prekontroliše, pregleda se semenar i onda konačno daju certifikat i listu dozvoljenih aditiva i sredstava. Posle toga se namirnice, kao i sve ostale, nose na kontrolu zdravstvene i mikrobiološke ispravnosti. Tu se ne može videti da li je dalje organski gajeno ili ne.Kaže devojčica da se ovo odnosi na povrće, ne zna kako ide za voće, i da je to preuzela neka gospođa Marković i sumnja da su procedura ispoštovane do kraja.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 627
27.12.2011 11:48:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gae_gr

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Leki 77

I rekla mi je žena da sada ne uvodim tikvicu bebi jer joj vreme nije.
Šta vi mislite o tome?

Dr u Dečijoj bolnici mi je rekla da Marku uvodim namirnice tada kada sazrevaju kod nas.
Poenta toga je da je naš organizam pripremljen na namirnice tada kada im je vreme, i ako se uvode kada im nije vreme kod nas, mogu izazvati alergiju.
Da li bih se time bavila da Marko nema ekceme i alergije? Nisam sigurna. Ovako, ćutim i trpim.

U ovom slučaju deca rođena u leto nemlečnu hranu treba da počnu da jedu sa 9 meseci user posted image

Ebem li ga žene, kažem vam šta su meni rekli. Ja ne verujem da to važi za svu decu, mislim da je to ove osetljive, sklone alergijama.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 628
27.12.2011 11:51:12   
Anoniman
Tash, ne kažem niš za tebe, samo komentarišem preporuke. Malo mi to čudno.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 629
27.12.2011 11:51:37   
Anoniman
tash, i sta kada bi se beba osula? ne bih imala pojma od cega je. ispada sad da preterujemo sa svim, ja vise nisam pametna.
mali off.. ista drugarice me je tog dana posluzila kikiriki, ja rekoh ja to ne jedem, zbog dojenja. gledala me kao da sam pala sa marsa. ona nsita nije menjala u ishrani ni u trudnoci ni sad kad doji, sve jede bez izuzetka.. ispada da sto vise znam, sve sam gluplja. user posted image

sokice uopste necete davati? vodu, mleko i to je to? kada cete poceti sokice i koje (mislim nekada cete valjda poceti da dajete)?
inace, savet naseg pedijatra je prvo sokici, pa onda moze pecena jabuka isl.. naravno da mi ne pada na pamet da poslusam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 630
27.12.2011 11:51:46   
minavb

IZVORNA PORUKA: minavb

Ok, a šta sad sazreva?

Ne znam draga, otvorih sličnu temu prošle zime ali su moderatori odlučili da je nepotrebna i spojili su je sa nekom na kojoj se piše svašta nešto slično, a mene mrzi da je čitam, i prestala sam da se bavim tom tematikom jer smo uveli skoro sve namirnice.

Pa to ti pričam, šta sad sazreva? Ima tu i tamo blitve ako je ne potamani mraz, kelja,  i još po nečega (moram da pitam dobavljača šta mu niče normalno a šta u plasteniku). Sve je uglavnom iz odgovarajućih rashladnih jedinica.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 631
27.12.2011 11:54:42   
minavb

tash, i sta kada bi se beba osula? ne bih imala pojma od cega je. ispada sad da preterujemo sa svim, ja vise nisam pametna.
mali off.. ista drugarice me je tog dana posluzila kikiriki, ja rekoh ja to ne jedem, zbog dojenja. gledala me kao da sam pala sa marsa. ona nsita nije menjala u ishrani ni u trudnoci ni sad kad doji, sve jede bez izuzetka.. ispada da sto vise znam, sve sam gluplja. user posted image

sokice uopste necete davati? vodu, mleko i to je to? kada cete poceti sokice i koje (mislim nekada cete valjda poceti da dajete)?
inace, savet naseg pedijatra je prvo sokici, pa onda moze pecena jabuka isl.. naravno da mi ne pada na pamet da poslusam.

Stav tvoje drugarice je posledica neinformisanosti i neusaglašenosti stavova pedijatara. Takođe i to sa sokićima i jabukom kao prvim namirnicama, je davno napuštena praksa. Ja smatram da su sokovi potpuno nepotrebna i suvišna namirnica i za decu i za odrasle, i mislim da nikome nisu potrebni. Moje dete ih ne pije, i neće ih piti sve dok ja na to mogu da utičem. Pije mleko, jogurt i vodu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 632
27.12.2011 12:04:09   
Anoniman

Ja Marku umesto soka dajem vodu u kojoj sam kuvala voće, pa još razredim sa vodom. Faktički, miriše na sok, ima boju soka, i diskretno menja ukus vode.

super si mi dala ideju, tash. ja pijem vodu od kompota od jabuka, svakoga dana po litar zbog dojenja. dobila sam probleme sa zelucem i konstantnu mucninu nakon sto sam 2 meseca pila po litar kupovnog soka od jabuke svakoga dana. od tada skuvam ujutru punu serpu kompota (s' tim sto ja sebi dooobro zasecerim), voce bacim, a vodu pijem tokom dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 633
27.12.2011 12:04:14   
Anoniman

Sve je to cool Macaki, razumem šta pričaš. Hoću da ti kažem, da kada sam pre 5 godina Luki uvodila hranu, nisam čitala internet, nisam razmišljala o alergijama jer mi ni jedan pedijatar nije skrenuo pažnju... Jednostavno, alergije su u porastu i sada pedijatri više posvećuju pažnju tome.
U prvoj trudnoći i pri prvom dojenju, kao i tvoja drugarica, uopšte nisam razmišljala šta jedem. Nisam razmišljala kako uvodim namirnice, držala sam se samo nekih osnovnih pravila: jaje sa X meseci, mleko sa X meseci. I sa njim NIKAKVIH problema.
U trudnoći sa Markom sam pazila šta jedem, malo vodila računa dok sam dojila... a vidi šta ga je snašlo.
Pravilo je da pravila nema.

Luki sam uvodila hranu tako kako je tebi savetovano. Sa 3,5 meseca sam dala sok od jabuke i šargarepe. Narendala bih je, ubacila u gazu i zavrnula, iscuri sok. Tako sam se mlatila nekih 2 nedelje, onda sam davala kupovne sokiće, Frutek (i kašice sam uzimala Frutekove), i kada je već počeo više da pije, mešala sam ih sa vodom. U veliku flašicu naspem kupovni sok, ostatak voda, i gotovo (iz razloga što Luka nije hteo da pije vodu).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 634
27.12.2011 12:13:22   
Anoniman
shvatam te, tash. ali ja nemam pojma hoce li mi dete biti sklono alergijama ili nece. ako bude bila na moju familiju, bice alergicna na sve zivo. bolje da bude na ocevu, oni su zilaviji. user posted image
jos sam u nekoj frci oko uvodjenja tih namirnica. uskoro krecemo, pa cemo videti kako ce ici..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 635
27.12.2011 12:22:07   
Verus
Macaki: po teoriji uvodis poslednje ono na cega ste ti i muz alergicni: cisto jer bi dete takodje moglo da ima sklonosti na to,  A opet imam drugaricu koja nema alergije nikako, a ni njen muz, a cerka joj je bila alergicna, na jaja, soju, kikiriki itd.  Iz sveg je izrasla osim kikirikija-a i ona bi se bojal da joj to daje jer je jak alergen, i vecina dece nikad ne preraste tu alergiju.  Sin joj nikad nije imao problema....Pa ti budi pametan.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 636
27.12.2011 12:23:27   
Anoniman
Sve znam. Ja sam se sa prvim bojala da će povući na mene (astma, alergije), pa nije. Sa drugim nisam ni u jednom momentu pomislila da nešto može da bude loše, i eto!

Moj lični stav je da se malo preteruje sa oprezom, ali svako brine o svom detetu, i tu je kraj priče.
Da Marko nije ima ekcem, pa nije utvrđena alergija, da nije.... (da ne davim)... uvodila bih mu hranu kao i Luki: od 4og meseca kupovne slatke, od 5og meseca domaće slane...  Ne bih pravila pauzu između namirnica po 3 dana...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 637
27.12.2011 12:25:20   
minavb
Ja mislim da nikad ne možeš biti previše oprezan.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 638
27.12.2011 12:26:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Macaki: po teoriji uvodis poslednje ono na cega ste ti i muz alergicni: cisto jer bi dete takodje moglo da ima sklonosti na to,

Po mojoj dr, ovo nije tačno.
Dete nasleđuje genetsku predispoziciju na alergije, a na šta će da je razvije, to se ne zna.
MM nema alergije, ja sam alergična na polene, a Marko na kazein.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 639
27.12.2011 12:27:19   
isidora88
meni mateja jede iskljucivo kupovne kasice za rucak,jednostavno domace nece i nema sanse da ga nateramuser posted image
sve je posle mora pocelo jer je tamo jeo samo kupovne i tako je ostalo,ja sam pokusavala 3 meseca da ga nateram da jede domace ali nema sanseuser posted image
inace hoce i kad mi rucamo da jede sve ali nece da se najede od toga,uzme par zalogaja i to je to.
da li su mu kupovne kasice dovoljne? ne znam sta da radim vise

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 640
27.12.2011 12:31:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: isidora88

Moj brat je odrastao na njima, eno ga, mamlaz ima 17 godina. user posted image Sve će da nadoknadi kada poraste još malo. Možda možeš da mešaš domaće i kupovne. Ja sam Luki recimo kuvala meso i krompir, a povrće davala iz teglice zimi.

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 641
27.12.2011 12:35:50   
minavb
Ja sam na more nosila samo juvitanine slane kaše. Voli ih ali se nije navukao i jede kuvano. Mislim da u njima ima 20% mesa, i lepo se vide tračice tako da ti je jasno da tu mesa zaista ima. Kad mu niču zubi i kad baš ništa neće da jede, kuvano meso dodam juvitani pa nešto i promulja. Probaj tako, pa mešaj kuvano sa kupovnom, možda na kraju pređeš na kuvana jela.

Direktna veza do poruke: 642
27.12.2011 12:44:27   
isidora88
pokusacu tako jer nekako mislim da mu je malo ta kasica,uglavnom celu teglicu pojede,dajem mu nestle,hipp i milupa,ponekad juvitanu jer oni imaju mali izbor pa njih retko kupujem.

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 643
27.12.2011 13:13:09   
Silvi TD
Ja sam uvek za kuvano, a kako bi detetu obezbedila sto raznovrsniju ishranu cesto sam kombinovala kupovne sa "domacim" kasicama.

Skontala sam da deci sto se ukusa tice cesto bolje domaca kasica, prednost kupovnih je sto su kupovne glatke pa je vazno obratiti paznju da u domacim nema grudvica i dete ce ih jesti bez problema...tako je bar bilo u mom slucaju .

Direktna veza do poruke: 644
27.12.2011 13:44:35   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: gae_gr

U ovom slučaju deca rođena u leto nemlečnu hranu treba da počnu da jedu sa 9 meseci user posted image

A što? Evo mi smo rodjeni u leto i jedemo sada: šargarepu, bundevu, krompir, brokoli, karfiol, cveklu, uskoro ćemo meso i žumance, od voća jabuku i krušku.
Ja se slažem sa time što je Tash napisala. U suštini, ja npr. izbegavam prvo voće i povrće na pijacama.
E sad. Ja sam mislila da sada ima tikvica. Nekada sam znala kada se šta pojavljuje, ali sada, kadasvega ima preko cele godine-više se ničega ne sećam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 645
27.12.2011 13:47:42   
Leki 77

meni mateja jede iskljucivo kupovne kasice za rucak,jednostavno domace nece i nema sanse da ga nateramuser posted image

Moj stariji sin je skoro samo njih jeo do prve godine. Ništa mu ne fali, a sada klopa apsolutno sve sem krastavca i paprike. Bez brige.

Direktna veza do poruke: 646
27.12.2011 13:50:28   
minavb
Sada sazreva, tj vadi se samo cvekla. Ima nešto blitve, kelja i karfiola jer je vreme kakvo jeste. Dakle sada ništa ne sazreva, jedu se namirnice koje su u jesen izvađene, posečene, ubrane, i čuvaju se u odgovarajućim uslovima.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 647
27.12.2011 13:55:20   
Leki 77
Tako sam i ja shvatila.
Ali, na osnovu izveštaja prve inspekcije odredjuje se period od 2-3god kao prelazni period tokom koga inspekcija dolazi max 3 puta godišnje na imanje. Nakon isteka tog kvalifikacionog perioda i pozitivnog izveštaja, izdaje se sertifikat bio-proizvodjača. Do tada je bio npr. u statusu konvencionalnog proizvodjača.
Tako je meni ostalo u sećanju.
Ne sećam se da li se i po dobijanju sertifikata kontroliše proizvodjač. Logično mi je da da. Baš ću se raspitati.
Sve u svemu, da ne bude da sam totalno promašila temu, radje dajem organsko povrće bebi jer ne poznajem pouzdanog seljaka. Prosto se plašim da svime i svačime prskaju. Možda je strah neopravdan, ali tako je.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 648
27.12.2011 13:56:10   
nenja22
ja se brinula da ce meni ovako biti, ne sto mislim da bi mu nesto falilo, nego malo treba to materijalno podneti, jbg...al' promeni se, cini mi se preko noci, mulja sve sad, cak ne mora ni ispasirano bog zna kako da je user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 649
27.12.2011 14:30:18   
gagana83

sve je posle mora pocelo jer je tamo jeo samo kupovne i tako je ostalo,ja sam pokusavala 3 meseca da ga nateram da jede domace ali nema sanseuser posted image
inace hoce i kad mi rucamo da jede sve ali nece da se najede od toga,uzme par zalogaja i to je to.

I Una je imala ovu fazu, i trajala je, pa... par meseci, ali je prosla. Nista strasno, proci ce ga, ne brini.
Mi smo duuugo jeli kupovne kasice( u kombinaciji sa domacim) i uvek joj je bila dovoljna jedna velika teglica(190 ili 220g), a i sad ne pojede kolicinski vise. Cak pre jedno 2 meseca kad je bila nesto bolesna sam joj kupovala kasice jer drugo nista nije htela da jede. Racunam- bolje i kupovne kasice, iako joj je 2 godine nego da danima ne jede nista.
Probaj da je prevaris, ubaci malo domace kasice u kupovnu. Ovo je kod nas ponekad palilo, a ponekad i ne bas.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here