|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22

(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
24.12.2011 15:22:48   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Nisam uspela na KAlencu da nadjem gde je to orgnsko povrce. Kad sami to napisu meni to nista ne znaci. VAljda nasa drzava izdaje neki sertifikat, mada gde zivimo ni to nije garancija.

Evo ja danas kupila na Kaleniću. Baš su uočljivi. Četiri tezge u centralnom delu pijace. Iznad tezgi razapet natpis Organska Srbija. Tezge su br. 458 i 459.
Ja danas kupila krompir, šargarepu, karfiol, cveklu, brokoli, bundevu i blitvu. Sve ukupno platila 440 din. Od svega po malo, ali dovoljno za desetak dana pošto jede oko 60g do 100g za rucak.
Dolaze samo petkom, subotom i nedeljom. Možda ih zato nidi našla.
Sve u svemu, pošto smo tek uveli šargarepu, brokoli i ktompir, moram da mu pravim kašice dok ne stignemo do šire palete proizvoda pa da bi mogao da pojede neku slanu kašicu. Malo ih je u ponudi a da imaju samo jedno povrće u sebi. Ja znam samo za sargarepu i brokoli. A brokoli ima i pirinač.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 601
24.12.2011 16:40:16   
Anoniman
E bas ti hvala. Bila sam radnim danom pre petka. Potrazicu obavezno

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 602
24.12.2011 20:12:00   
Leki 77
Nema na čemu. Jedino što cene ne znam jer sve mikro uzimam pa ne pitam. Jedino znam da je vezica blitve 60din.
I rekla mi je žena da sada ne uvodim tikvicu bebi jer joj vreme nije.
Šta vi mislite o tome?
Zima će nam onda biti prilično problematična (ala sam pametnauser posted image ).

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 603
24.12.2011 20:15:49   
minavb
Ne tikvice jer im vreme nije? Paaa, cemu je sad vreme?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 604
24.12.2011 20:25:23   
Verus
Da li iko, i ko kontrolise organske proizvodjace u Srbiji?  Mislim-ima li tu certifikata da je zemlja stajala 3 godine i ne prskana pre nego sto je ista tu uzgajano, a i ostale kriterijume koje moramju ispuniti?

Ja jedino nisam svom detetu davala meso iz teglica: to mi je TAKO odvratno da nemam reci.  Ono sto sama ne bih pojela iz tegle nisam ni njoj dala.  Isto cu sa drugim detetom: u pocetku kupovne (razredjene su i lakse svarljive), a kasnije ono sto sama spremim.

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 605
24.12.2011 20:31:00   
minavb
Ne kontrlise. Imam jednu malu kod mene na praksi koja je vegan i sam
a gaji organsko povrce. Htela je da dobije certifikat i da krene u prodaju, zvala te iz organizacije ili sta li je to vec, i dobila odgovor da joj treba 200.000 dinara i to je to. Ona ih pita zar ne treba da prekontrolisu bastu , uzmu uzorke i ostalo, rekose ne. Dadose joj neka uputstva i to je to. Daj lovu i prodaj kao organsko duplo skuplje.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 606
24.12.2011 20:36:10   
Verus
To sam htela da znam mina...eto, mogu onda biti tako budala koja kao kupuje organsko a u stvari nije...znam da je EU puuuno striktnija za uslove i kriterijume nego SAD, pa me je zato zanimalo.  Prakticno onda, svako moze da nazove sebe "organskim uzgajivacem" a na kupcu je da mu veruje, ili pak, na prodavcu i uzgajivacu da ne laze nego bude iskren.

U tom slucaju bih kupovala ne-organsko ili ti obicno da sam tu. 

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 607
27.12.2011 10:37:54   
jance
sinoc smo bili u Tempu i gledala sam sa drugaricom Nestle-ove kasice, i skontala da neke imaju oznaku da su od 4 meseca, al je ta oznaka prelepljena nasom deklaracijom, i na nasoj deklaraciji pise da su od 6 meseci user posted image . o cemu se ovde radi sada?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 608
27.12.2011 11:01:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance

sinoc smo bili u Tempu i gledala sam sa drugaricom Nestle-ove kasice, i skontala da neke imaju oznaku da su od 4 meseca, al je ta oznaka prelepljena nasom deklaracijom, i na nasoj deklaraciji pise da su od 6 meseci user posted image . o cemu se ovde radi sada?

Na zapadu pedijatri preporučuju nemlečnu ishranu od 4 meseca a zvanični stav naše zdravstvene organizacije je 6 tako da ništa nemlečno ne može da nosi našu oznaku ispod 6 meseci.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 609
27.12.2011 11:05:14   
minavb
IZVORNA PORUKA: gae_gr

Na zapadu pedijatri preporučuju nemlečnu ishranu od 4 meseca a zvanični stav naše zdravstvene organizacije je 6 tako da ništa nemlečno ne može da nosi našu oznaku ispod 6 meseci.

Stav naše zdr. org. je ove godine promenjen i poklapa se sa tim da se od 4 meseca uvodi nemlečna ishrana. Ne znam zašto se na tržištu i dalje nalaze prelepljene kašice, verovatno zato što su duže stajale. U Tempu se često nađu namirnice pred istek roka, ili koje su davno uvežene. Povedite računa o tome.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 610
27.12.2011 11:08:13   
jance
aaaa, ok. onda znaci da je u principu bezbedno (kad su vec i nasi pedijatri po DZovima poceli da preporucuju od 4 meseca). zbunismo se drugarica i ja, ja joj savetovala da uzme nestle za njenog sina koji sada puni 4 meseca i vidimo na kutiji pise 4+ a na flasici prelepljeno. hvala

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 611
27.12.2011 11:11:51   
jance
e vidis mina to mi nije palo na pamet.. moracu da proverim sledeci put i da kazem drugarici da se ne zezne.

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 612
27.12.2011 11:12:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Stav naše zdr. org. je ove godine promenjen i poklapa se sa tim da se od 4 meseca uvodi nemlečna ishrana. Ne znam zašto se na tržištu i dalje nalaze prelepljene kašice, verovatno zato što su duže stajale. U Tempu se često nađu namirnice pred istek roka, ili koje su davno uvežene. Povedite računa o tome.

Nisam znala da su promenili, znala sam da je promena u pripremi ali sam iz nekog razloga mislila da će od 2012 da stup na snagu. Viš kako sam dezinformisana, nešto nisam dobro povezala!

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 613
27.12.2011 11:15:35   
minavb
Ja sam čvrstu hranu uvodila pre godinu dana i uredno odlepljivala nalepnice. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 614
27.12.2011 11:18:57   
jance
Kontala sam i ja da ako je vec proizvodjac tako naznacio da onda mora da je tako, al me zbunilo, jer sam u bivsoj firmi i ja spremala te prelepljivace za neke dijetetske dodatke za sportiste i obicno je to bilo zato sto se nesto nije slagalo pa sam zato sumnjicava kad vudim tu vrstu prelepljivanja, ne samo zalepljenu deklaraciju...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 615
27.12.2011 11:21:03   
minavb
Ja se uglavnom ne slažem sa nametnutim nam preporukama, pa baš i ne marim za nalepnice. Samo gledam rok trajanja i sastav.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 616
27.12.2011 11:21:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Leki 77

Šta vi mislite o tome?

Dr u Dečijoj bolnici mi je rekla da Marku uvodim namirnice tada kada sazrevaju kod nas.
Poenta toga je da je naš organizam pripremljen na namirnice tada kada im je vreme, i ako se uvode kada im nije vreme kod nas, mogu izazvati alergiju.
Da li bih se time bavila da Marko nema ekceme i alergije? Nisam sigurna. Ovako, ćutim i trpim.

(odgovor članu Leki 77)
  Direktna veza do poruke: 617
27.12.2011 11:23:24   
minavb
Ok, a šta sad sazreva?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 618
27.12.2011 11:32:56   
Anoniman
pre par dana sam bila kod drugarice i ona svom malom daje samo te kupovne kasice. njen razlog je sto ne moze da izmiksa dovoljno sitno, pa mu onda prvo vreme daje kupovne kasice, a kasnije kad bude mogao da jede sa sitnim komadicima, onda ce mu sama spremati. ja je pitala kako je uvodila namirnice, misleci na to da se prvo daje samo sargarepa, pa krompir i tako dalje, po 2 namirnice nedeljno, a one kupovne kasice su uglavnom miks od nekoliko vrsta povrca (koliko sam ja videla, mozda postoji i od samo jedne, ja nisam videla). ona me gleda u cudu, nema ona pojma za to, nema pojma da treba da se prati da dete ne dobije alergiju, i na kraju mi rece da ne preterujem i ne izmisljam previse. user posted image
sto se nas tice, kupovacemo kasice za situacije kada smo van kuce. u kuci nema potrebe da ih jede, racunam da je uvek bolje da pojede ono sto sam ja spremila jer znam sta ima unutra.
sto se sokica tice, moramo kupovne, jel da?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 619
27.12.2011 11:34:37   
minavb
Ne bih znala, sokiće ne preporučujem.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 620
27.12.2011 11:37:49   
Leki 77

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Da li iko, i ko kontrolise organske proizvodjace u Srbiji?

Kontrolišu oni koji su dobili odobrenje ministarstva poljoprivrede da izdaju sertifikate. O načinu izdavanja sertifikata ću u adekvatnoj temi, samo da dodam da sa tom uplaćenom cifrom od 200.000din se podnosi zahtev za izdavanje sertifikata, tj. ulazi se u proceduru. Tako je barem rečeno ujni moje drugarice kada je kretala sa pričom.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 621
27.12.2011 11:42:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

ona me gleda u cudu, nema ona pojma za to, nema pojma da treba da se prati da dete ne dobije alergiju, i na kraju mi rece da ne preterujem i ne izmisljam previse. user posted image

Ja sam tako sa prvim detetom.
Tada nisam imala pojma o alergijama (tj nisam mislila o njima, niti mi je iko skrenuo pažnju na to).
Davala sam mu par dana jabuku i šargarepu koju sam sama kuvala, on je pljuvao, onda se mama pojavila sa punom kesicom kupovnih kašica, ja izvukla jednu, bila je kajsija/kruška, otvorila, dala detetu i on je pojeo. Sledeći dan sam otvorila sledeću, pa sledeću... I gotovo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 622
27.12.2011 11:42:19   
Anoniman

Ok, a šta sad sazreva?

Ne znam draga, otvorih sličnu temu prošle zime ali su moderatori odlučili da je nepotrebna i spojili su je sa nekom na kojoj se piše svašta nešto slično, a mene mrzi da je čitam, i prestala sam da se bavim tom tematikom jer smo uveli skoro sve namirnice.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 623
27.12.2011 11:42:33   
Anoniman

Ja se uglavnom ne slažem sa nametnutim nam preporukama, pa baš i ne marim za nalepnice. Samo gledam rok trajanja i sastav.

Potpisujem.

Macaki, sokove ne nameravam da uvodim, a ako bih i davala dala bih umesto voćne užine sveže isceđeno voće.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 624
27.12.2011 11:45:11   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Leki 77

Šta vi mislite o tome?

Dr u Dečijoj bolnici mi je rekla da Marku uvodim namirnice tada kada sazrevaju kod nas.
Poenta toga je da je naš organizam pripremljen na namirnice tada kada im je vreme, i ako se uvode kada im nije vreme kod nas, mogu izazvati alergiju.
Da li bih se time bavila da Marko nema ekceme i alergije? Nisam sigurna. Ovako, ćutim i trpim.

U ovom slučaju deca rođena u leto nemlečnu hranu treba da počnu da jedu sa 9 meseci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here