|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
[Anketa]

Kupovne ili domace kasice

Domaće kašice
  100% (22)
Kupovne kašice
  0% (0)

Ukupno glasova: 22

(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kupovne ili domace kasice
28.12.2011 10:57:57   
Anoniman
Otvorila sam temu Vreme dozrevanja voća i povrća

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 651
13.1.2012 20:50:26   
Yula
Ja sam uvek za domace radije nego kupovno. Jbg, dajem bekonu tikvice bio, ostalo je rekla bih sezonsko: karfiol, brokoli, blitva, krompir ( pa i nije bas user posted image )kukuruzno brasno. Ma, kako god, vazno je da ne reaguje alergijom ni na jednu, a sklon je alergijama. Sokice ne dajem niti nameravam da dete vec od sada navikavam na prazne kalorije, ima vremena kada ce sam razno smece da jede i pije, ne moram ga ja time od malena kljukati. Kada se naviknu na sokice posle uglavnom nece da piju vodu, tako bar ja cuh od mojih prijateljica koje su imale takva iskustva. A da vam ne pricam da imam dve prijateljice cija deca od 2 i 3 god piju coca-colu i to na flasicu! user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 13.1.2012 20:52:53 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 652
13.1.2012 21:01:54   
Anoniman
Mala moje drugarice je jela prvo domacu bundevu koju joj je mama uzgajala i posle dva dana kupovnu kasicu od bundeve. Od kupovne se strasno osula. Imala je osip nalik na lisaj sa crvenim krugom. Proslo je do sutra, ali drugarica je resila da joj nece vise davati kupovne  kase od  bundeve. Probace sa drugim (ali uporedo sa domacom varijantom), pa ako i na druge bude reagovala onda se moze zakljuciti da te kupovne i nisu bas nesto savrsene. Javljam vam kako se stvari odvijaju.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 653
13.1.2012 21:15:50   
Yula
U kupovne kasice cesto stavljaju limunov sok, valjda zbog konzerviranja, pa mozda bebe reaguju na njega. Kako god, hemije neke garant ima. Meni ce svekrva na prolece cim ode za Srbiju da zasadi bastu, a i keva ce, i kada dodjem sa bebom da ima provereno zdravo da jede.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 654
13.1.2012 21:42:21   
Anoniman
Ja ne zelim da verujem da ima hemije, prosto zato sto znam da se hrana moze konzervirati prirodno, zapicanjem. Moja majka citav zivot tako sprema dzemove, kompote i sokove i nikad joj se nista nije pokvarilo. Ali nisam sigurna u povrce koje stavljaju u kase, a u meso nikako. Npr, one curece kasice sigurno nisu od domacih curki koje trckaraju po basti i kljucaju crvice i travu. I da ne nabrajam ostalo meso. Da ima kontrole kvaliteta kako treba u ovoj zemlji ne bi nam umesto govedjeg mesa u mesari uvaljivali lecene krave pred crkavanjem (moj stric ima mesaru i slusala sam price njegovih kolega, pa otad vise ne kupujem junetinu u mesari sem ako mi je bas bas preko potrebna). Oni su sami rekli da za njihovu decu nikad teletinu ne bi kupili u mesari jer se telici ne kolju zarad profita (nema dovoljno para od toga) vec samo oni za koje vide da nece preziveti. Ja sam se sokirala, a oni su mi rekli da tako svi rade. Boli uvo mesare za nas. Hoce ljudi da zarade pare. Ista stvar je i sa zdrebetinom. Ako se zamislimo, pa stvarno, ko ce da ubije zdrebe zarad profita kad na njemu uopste nema mesa mnogo i kolika god da je cena ne moze da ostvari profit. A i nema toliko zdrebadi u Srbiji koliko ima zdrebetine. Znaci uvoze je i ko zna odakle je i kakva je. Strasno je sta se sve ovde radi i zao mi je sto ne mozemo svi da imamo baste u koje bi posadili nesto zdravo. Pogotovo u gradu. Jer ovde ko i ima bastu bolje da nista ne sadi zbog silnog olova koje pada na povrceuser posted image  Jedna zena je skoro na TV rekla da ona za svoje dete nece da kupi voce i povrce koje je u marketima pored ulice. Pametno. Uskoro cemo svi ici u Trnavu po mleko, meso, voce i povrce. Tamo bar jos nije toliko zagadjeno.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 655
13.1.2012 23:56:15   
Yula
Joj, pa najbolje je da odemo na selo i kupimo jare i da nam ga tu srede i sve ostalo, da ne pisem sada pripade mi muka od same pomisli. Mm nece da cuje da kupimo zamrzivac, kaze nema mesta za njega, pa i nema, ali stavila bih ga i u predsoblje samo da znam sta mi dete jede. Moracu da pocnem opet da zvocam za taj zamrzivac user posted image

P.S. Sada mi pade na pamet kako idem na Alpe da kupim zdravu kozu ili jagnje user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 656
6.2.2012 12:52:30   
plokijuhyu
Pozdrav svim mamama, ja sam pocela svojoj bebici da dajem kasice i to kupovne hippove, s obzirom da je sad zima i nema puno izbora svezeg voca... mada verovatno i da ima ne bi se mlatila da pravim kada oni u pocetku pojedu samo kasicicu, dve. Ja sam diplomirala tehnologiju hrane i zelim da vam kazem da kupovne kasice nemaju konzervanse a stoje toliko dugo jer su konzervisane toplotom (pasterizacija i sterilizacija) i vakuumski upakovane u sterilnoj atmosferi! Tako da sve mame koje kupuju kasicu ne trebaju da se osecaju lose, hrana za bebe prolazi najstrozije inspekcije sto se ne bi reklo za hranu koja se kupuje kod nas po pijacama!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 657
6.2.2012 13:01:23   
mirjanica
Plokijuhyuuser posted image dobrodosla! Hvala ti na postu, uvek mi bude lakse kad procitam jos neki post podrske! Moje dete za sada samo kupovne jede, sta da mu radim!

Kad citam lose o kupovnim kasicama, osecam se isto kao kad toliko pricaju i propagiraju kako je samo majcino mleko zdravo za dete, a moje od rodjenja pije ad! Nismo sve birale da ne dojimo svoje bebe, neko to prosto nije mogao...

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu plokijuhyu)
Direktna veza do poruke: 658
6.2.2012 13:51:38   
vukosava
plokijuhyu i mirjanice no frks, moje dete odraste na kupovnim i za sada joj nista ne fali kuc kuc user posted image . Stvar licnog izbora i mogucnosti...

(odgovor članu mirjanica)
Direktna veza do poruke: 659
6.2.2012 15:53:30   
Lilla
Moj bebac je jos mali za kasice, ali sam vec pocela da razmisljam o tome kako cemo i sta kad krenemo sa njima. Ovdje ima toliki izbor kasica da je milina pogledati rafove u odjelu za bebe. Planiram da koristim i jedne i druge, kad imam vremena pravit cu mu domace a kad nemam jescemo kupovne i to je to user posted image

< Poruku je uredio Lilla -- 6.2.2012 15:54:01 >

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 660
6.2.2012 16:54:55   
Ana RR
Društvo, kakve su Sunval kašice? Deluju mi ok, jel neko koristio?

Planirala sam da kupim Juvitana slane ali koliko vidim u njima ima soli pa se premišljam.user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 661
6.2.2012 17:20:00   
Anoniman
Čula sam samo pozitivne komentare vezano sa Sunval, ali nikako da probam... Akse su očajne i nepristupačne za ući i proći sa bebom, pa retko zalazim u poslednje vreme... Kašice kupujem po super i hipermarketima a tamo nema Sunval...

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 662
6.2.2012 18:45:10   
mirjanica
Mi vec tri dana jedemo Juvitana piletina+mrkva (pise da ima mrva soli i crnog luka) i B je slatko slisti, ali meni ona smrdi na ribu... jel neko probao?

Citam da vas je dosta koristilo Frutek kasice, ja sam videla njihove samo vocne, mislim da nemaju slane?

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 663
6.2.2012 18:58:32   
Anoniman
Frutek koliko znam ima samo slatke. Mi ih rado jedemo. Nisam probala Juvitanine, sem bundeve i jabuke iz paketića, ali ostale nisu ništa bolje. Ima nekih sa spanaćem koje toliko smrde da sam okretala glavu kad je hranim, a Žaba ih tamani u slast...user posted image

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 664
6.2.2012 20:12:04   
Anoniman
Sunval su dosta guste i Petra nije htela da ih jede , inace su dobre .

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 665
6.2.2012 21:12:07   
isidora88
ja mateji uzimam uglavnom milupa,sunval ili alete nestle user posted image
hipp ponekad, inace oni imaju bas velik izbor ali su preskupi pogotovo jer meni mateja uglavnom jede jednom dnevno kupovnu kasicu

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 666
6.2.2012 22:34:39   
madre
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Društvo, kakve su Sunval kašice? Deluju mi ok, jel neko koristio?

Planirala sam da kupim Juvitana slane ali koliko vidim u njima ima soli pa se premišljam.user posted image

sto se tice sunvala, ja sam je jednom kupila, kad sam je otvorila bila je pokvarena iz razloga sto poklopac nije bio dobro zatvoren, popustio vakum! od tada je nisam kupovala, ali to nista ne znaci... moglo se desiti sa bilo kojomuser posted image
a sto se tice ovih 0,2 grama soli u juvitaninim kasicama, kakav problem vidis u tome? mi smo ih koristili, samo je pucalouser posted image . milupa su isto ok, ali njih sam vidjala samo za stariju decu.

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 667
23.2.2012 22:40:41   
Sashica82
Neki dan sam kupila Hipp mladu šargarepicu, da vidim gustinu tih kašica pa da se time rukovodim kada pravim sama. Onda sam Đoletu dala i tu kupovnu.

Elem, kako je isflekao portiklu, duksić, pantalonice, zidove... sve sam odmah stavila na pranje, samo sam skinula višak kašice sa garderobe. Ostale su fleke kao da se mazao temperama! E sad, da li sam ja blesava, ali ne mogu da verujem da tako intenzivne fleke ostaju. Nije mi se to desilo kada sam mu ja sama pasirala šargarepu. Zato me je to malo bacilo u rebus šta je u njima... Ili ja jednostavno ne znam da operem veš user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 668
23.2.2012 22:43:38   
branki*
nama su isto ostajale fleke od kupovne sargarepe,skinule bi se tek posle treceg pranja.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Sashica82)
Direktna veza do poruke: 669
25.2.2012 0:41:04   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Yula
A da vam ne pricam da imam dve prijateljice cija deca od 2 i 3 god piju coca-colu i to na flasicu! user posted image

Ne mogu da verujem da neko to radi! Coca colu, pa još na flašicu davati detetu!!Grrruser posted image
user posted image

I ja sam pre za home made nego kupovne. Imam voćke iz našeg voćnjaka, sve je 100% neprskano, a povrće mi nabavlja svekrva od neke njene drugarice koja gaji bio za svoje unuke pa kuvam i blendam, ali kad joj budem uvodila voćke kojima nije sezona i nemam ih u zamrzivaču, daću joj kupovne kašice.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 670
25.2.2012 7:01:31   
minavb
Ako je nesto neprskano, ne znaci da je zdravo. Pisali smo o tome mnogo puta.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 671
25.2.2012 17:26:03   
Anoniman
Nama su fleke ostajale i od obicne sargarepe kao i od breskve i mozda od jos neceg ne secam se sad .. Mislim da to nema neke veze sa tim da li je `domace` ili kupovno .

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 672
26.2.2012 0:21:57   
Yula
Samo da prijavim da sam pocela po malo da dajem bebi kasice u teglicama. Za sada samo za jutarnju uzinu, i to jabuku i krusku, ali kupila sam i articoku, u kombinaciji sa krompirom, posto nema cista i planiram da je uskoro uvedem u ishranu. Za sada sam zadovoljna ovim kasicama, strogo citam sastav na njima i ove sto uzimam su samo voce, odnosno povrce, za razliku od Nestleovih na kojima stoji slika articoke, a kada pogledas sastav, ono articoke ima najmanje, a ima krompira, pirinca i kojecega sve ne. Ove sto mi koristimo su marke Bledina, ne znam ima li ta marka kod nas. I da, staklena je teglica, plasticnjake izbegavam.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 673
26.2.2012 9:46:16   
Anoniman
Kod nas nema tih, a nema ni bilo kojih u plastici, ovde se dečije kašice prodaju samo u staklenim teglicama.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 674
26.2.2012 16:07:30   
nenja22
ne videh da li je neko komentarisao, a ja stalno zaboravljam...mi smo pre nekog vremena probali milupine iz teglice i kosti se bas svidjaju...doduse, za stariju su decu i uglavnom sa vise sastojaka, ali tako nekako sad kroz njih mogu da racunam da sam svasta uvela...doduse, nema ih preveliki izbor, ali ok je ovo sto ima, neka teletina sa povrcem je kostina omiljena, samo sto kad naidje na veci komad krompira (posto su inace u komadicima, a ne onako glatke kao hipove) samo ispljune i otvara usta za sledeci zalogaj user posted image

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here