Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
[Anketa]
|
Kupovne ili domace kasice
|
Domaće kašice |
|
Kupovne kašice |
|
Ukupno glasova: 22
|
(Poslednji glas : 27.6.2020 11:41:06)
(Glasanje traje do: -- )
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 26.2.2012 18:36:10
|
|
|
|
mombg
|
IZVORNA PORUKA: nenja22 ne videh da li je neko komentarisao, a ja stalno zaboravljam...mi smo pre nekog vremena probali milupine iz teglice i kosti se bas svidjaju...doduse, za stariju su decu i uglavnom sa vise sastojaka, ali tako nekako sad kroz njih mogu da racunam da sam svasta uvela...doduse, nema ih preveliki izbor, ali ok je ovo sto ima, neka teletina sa povrcem je kostina omiljena, samo sto kad naidje na veci komad krompira (posto su inace u komadicima, a ne onako glatke kao hipove) samo ispljune i otvara usta za sledeci zalogaj I nama se dopadaju milupine kasice, generalno bas volimo milupu :)
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 30.3.2012 14:30:38
|
|
|
|
jance
|
gde je najbolji izbor Frutekovih kasica u NS? kupila sam danas majstoru onu kombinaciju jabuka=keks bez glutena i sudim da mu se bas svidelo. znaci zanimaju me iskljucivo vece teglice, u merkatori su bile citave dve vrste, ta sa jabukom i mesano voce u kojem je bilo borovnice, to nisam htela bas. ostalo su bile male teglice. i pitanje za vas koje koristite iskljucivo domace kasice: kako ih transportujete? koliko cenite da mozete da ih nosite sa sobom u ovo prolecno vreme a da se ne pokvare?
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 30.3.2012 14:39:49
|
|
|
|
minna
|
Ja sam ih prosle godine nosila i slane su mi izdrzavale duze nego vocne. Ove vocne jako kratko, mada mislim da je bilo toplije nego sad, kad sam videla da ne mogu vise da ih nosim. Secam se otvorila ja tad miksanu krusku, smrdi meni nesto na rakiju, okrecem se oko klupe da vidim sta je, i tek onda provalim da je kasica Mislim da je onda sigurnije kupovnu nositi.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 30.3.2012 14:42:33
|
|
|
|
lesica
|
Ja sam ih nosila u rashladnoj torbi (onoj kao za plazu) ali ih prvo doooobro ohladim pa u torbu. Moralo je tako jer je par pokusaja davanja kupovne kasice uglavnom proslo neslavno tako sto je ista zavrsila na meni.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 30.3.2012 14:46:43
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: jance gde je najbolji izbor Frutekovih kasica u NS? ja ih ni u Bg nisam viđala puno.... a pikirala sam na Rodu (kupio je mercator) ali šipak. Kašice i sokiće sam gledala za kumu. Nikako mi nije jasno zašto nema Frutek kašica i sokića. Pogotovo Bio. Gore ima ceo raf samo sokići i kašice Mislim, ok uvoz, ali opet - daj nek juvitana napravi bio pa nek bude makar to A za kašice... pa uh ja sam uglavnom pre poslaska spremala kašicu, pa ponesem. Za par sati valjda neće ništa da bude, ili ceo dan. Samo u slučajevima da duži deo dana nismo kući sam uvek nosila kupovne i mirna glava.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 30.3.2012 14:49:03
|
|
|
|
Sanchy
|
Vidjala sam ih u Merkatoru..inace glasam za domace,ali uvek imati i koju kupovnu za slucaj kada nemas vremena da spremas ..
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 30.3.2012 18:30:27
|
|
|
|
jance
|
ja sam ih i uzela u merkatoru, onih malih teglica i sokica ima lep izbor, meni trebaju one velike, sinoc sam mu dala onu malu teglicu pa je posle toga vristao ko nenormalan jer je bio jos gladan!
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 31.3.2012 1:35:03
|
|
|
|
Sashica82
|
Pošto mi nešto brljavimo sa ručkom uopšte, ne znam šta me više frustrira: što potrošim pare na kupovnu kašicu (ne shvatite me pogrešno, plaćala bih kašice 10 puta više da znam da hoće da jede) ili kad pravim domaću, sat vremena prvo mozgam šta da mu kombinujem, pa onda merim, kuvam, seckam, pasiram, on neće, i na kraju bacim.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 31.3.2012 9:12:24
|
|
|
|
jance
|
Sash vi jos uvek kuburite sa povrcem? ja sam isto isla tom logikom, da mi je jeftinije da napravim kuci manje pa ne bacam, ali kad sam se sracunala, mislim da me na isto dodje. no moj sin je od uvodjenja cvrste hrane pojeo tacno 5 kupovnih kasica, sve ostalo je povrce kupljeno na pijaci i spremano kuci.... nekako se nisam tome nesto priklanjala, to mi je samo transportna verzija... sash inace za te ostatke je mislim Lilla dala zanimljivu ideju na temi Kasice... pa svrati da procitas...
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 31.3.2012 11:20:25
|
|
|
|
branki*
|
meni su kupovne neisplativa verzija.ok kad se tek uvodi hrana,pa su to male kolicine,ali kad je beba vec od 8 meseci,ona jede vise i kad se preracunam za to sto kupim 2 teglice,kupicu kilo ovoga,kilo onoga i imacu za vise dana.gotove imam u rezarvi,ako me mrzi da kuvam ili se zeznem oko kolicine kad kuvam.mada,posto moj boza ne voli da jede,kupovala bih mu ih svaki dan kad bi lepo ruckao.ovako,domace i kvit.kad se ionako natezem,bar da ne kupujem.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 31.3.2012 13:07:04
|
|
|
|
Sashica82
|
Jance, ne znam ni sama više. Jedan dan kuburim, drugi dan jede... ma on je nas razmazio kada je počeo da jede na kašičicul, to je sve pucalo. Pa je bio malo bolestan i od tada mrljavi. A valjda to tako i treba, nego ja navikla da bucko sa 4 meseca oliže kašičicu i traži još
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 31.3.2012 14:30:49
|
|
|
|
Sashica82
|
Iako sam rekla da neću uzimati kupovne jer brljavi, pa mi se ne isplati, sad uzeh Juvitaninu ćuretinu sa povrćem (čitaj krompirom). Ajde rekoh da vidim... Jao, kako je pojeo, sve mljacka! I kažem mu, isti si kao tata svoj, daj mi mesa i krompira i uredu je Jeste da sam morala da otpevam čitav kolibrijev opus i da držim deda mrazovu kapu na glavi Uzeću je i sutra i dodaću nekog finijeg povrća što smo već probali, da je malo pojačam. Naručila sam domaću jagnjetinu i ćuretinu, al to mi stiže tek za nekih 15-ak dana.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 8:37:21
|
|
|
|
vonavoj
|
kako grejete kupovnu kasicu povrca kad idete negde? i kako je transportujete? i da li moze izmiksana jabuka (prethodno skuvana) da stoji u frizu,u teglici nesto nije odusevljena kupovnim kasicama sa mesom,kupila sam da probamo milupu,juvitanine joj se ne svidjaju,voli samo kad joj spremim
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 8:50:58
|
|
|
|
Lilla
|
Jeste probali nestle kasice sa mesom? H je bas probirljiv sto se kupovnih kasica tice, rijetko koju hoce, i jedine slane koje za sada jede su nestle, i to losos i spagete sa sosom od fasiranog mesa. Inace mu uvijek pravim slane kasice, ali kad nismo kuci kupim mu ove sto hoce. Vocne uglavnom kupujem, njih jede kad je raspolozen, bez obzira koja je. Sto se tice zagrijavanja u autu, ja sam bas gledala sta ima da se kupi jer cemo za mjesec dana autom put Juge i vidim da ona stvarcica za grijanje flasica u automobilima moze da se koristi i za te teglice sa hranom, pa cu to da uzmem. Druga opcija je vrela voda u posudi pa teglica u nju, ali to moze da bude zeznuto ako je beba gladna i nece da ceka pa necu da rizikujem.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 8:53:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ne grejem kasice, sve dajem sa sobne temperature. I mleko kad joj spremam vodu grejem na temperaturu tela (umocim prst malo pa ako ne osecam nista to je to ) a ono se dok ona pocne jos i rashladi. Domace isto rashladim na sobnu temperaturu. Da vam deca ne odbijau da ih jedu zato sto su vruce? To sto mi volimo toplo ne znaci da vole i oni. Mi cepamo Hipp samo tako, sve sto nadjem. Probacu i ja Milupine, ali nesto mi se nisu dopale kombinacije za ovu fazu u kojoj smo sad, bar ovo sto imaju kod mene u radnji. I juvitanine slane cu da probam. Ali Hipp joj bas lezi, smaze sve a kod mene ima sjajan izbor. Ja sam otprilike na pola/pola sto se tice domacih i kupovnih. Cak mozda kupovne i vise trosimo. Ne znam sta se vise isplati stvarno, dok skuvam, pa opereme posle se to... Nisam se bas toliko preracunavala ali mislim da je mrtva trka. Jos povrce kupujem gde stignem (nikako da odem na kalenac po ono organsko) i mislim da su kupovne zdravije. Da ne kazem da sad ne mogu da merim tacno koliko se sta kuvalo. Tipa ubacim sargarepu, pa posle 5 min pirinac, pa posle 3 min krompir.... Ne stavljam sve odjednom, ali bas ni ne gledam na sat, a onda je pitanje da li se nesto prekuvali i koliko time gubi na hranljivosti. A sta vi to merite kada kuvate domace? Ja to sve odokativno, i iskreno onako sta od povrca imam u kuci. Saram dosta i malo sam liberalnija sa uvodjenjem. Mozda zato sto jede ove kupovne pa tu ima svasta, cesto i dve povrcke koje nije jos probala.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 8:57:02
|
|
|
|
Lu
|
Ni ja nisam grijala kašice, sobna temperatura
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 8:58:56
|
|
|
|
Modessty
|
Samo nemojte deci da dajete onu juvitaninu sa paradajzom. Fuuuuuj! Mi se zeznuli jednom, nismo obratili pažnju. Pojeo je dve kašičice i odmah povratio. I baš je bljak kad sam probala. A uvek probam pre njega, ali sam se tad nešto bila zapričala. Meni su gotove kašice bile fenomenalan izbor kad god nisam imala vremena da spremam ili smo u šetnji. A Danilo je hteo sve da jede. Sad imamo problem kad treba nešto novo da proba, jer neće. A dok su tako mali šta ima daš to im je Naravno dok ne ukapiraju da to što im je u ustima mogu i da pljunu
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:02:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj kako grejete kupovnu kasicu povrca kad idete negde? i kako je transportujete? i da li moze izmiksana jabuka (prethodno skuvana) da stoji u frizu,u teglici nesto nije odusevljena kupovnim kasicama sa mesom,kupila sam da probamo milupu,juvitanine joj se ne svidjaju,voli samo kad joj spremim mi smo ih grejali tako sto ih stavimo u vrucu vodu u nekoj kafani ili slicno transportujemo je lako , zatvorenu nisam stavljala miksanu jabuku nikad u friz , voce koje sam ja pravila je uvek jela sveze .. od kupovnih kasica sa mesom probaj hipp super je sto voli kad ti spremas , lepo spremis ujutru spakujes vruce u teglice i bice verovatno toplo dok dodje vreme za obrok ...
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:08:54
|
|
|
|
Lilla
|
Ih, ja bih bila sretna kada bi htio popiti mlijeko sobne temperature. Nema sanse da je ne znam ti koliko gladan, samo srkne 2-3 puta, cisto eto da se malo zasiti i gurne je van jezikom. Moram bas fino da mu je zagrijem da bi je popio, nekad se desi da moram i da dogrijavam u toku jela. Nije da nisam probala da mu dajem i mlako, ali ovakav je od kako se rodio. To mi je problem jedino kad smo u autu, njemu vrijeme da jede, a voda u termosu nije dovoljno topla. Kasice hoce samo mlake. Doduse i gadne su onako hladne, valjda zbog neistopljene masnoce, nekako su gnjecave, ne bih ih ni ja mogla.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:09:35
|
|
|
|
vonavoj
|
ne bi ni ja grejala,ali na onim sa mesom pise da treba da se greju,a drzim ih u frizideru,pa kako onda da ih ugrejem? i ja ohladim,ne dajem nista vruce!a kupovne mi smrde a kad joj spremam domace,sve stavljam otprilike,ma ko ce da meri(nemam ni vagu koja meri 20g )... pitam za grejanje npr kad sam u gradu,a nemam gde da sipam vrucu vodu
< Poruku je uredio vonavoj -- 28.5.2012 9:14:20 >
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:10:21
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Voce moze bez problema u frizider za kasnije ili sutra, ja cesto napravim vise pa ostavim ili za veceru ili sutra. Kad negde putujemo, kasicu iz frizidera (to je obicno domaca) moram u mikrotalasnu, pa ima dosta restorana koji je imaju , ili iz aparata za kafu u onu vrelu vodu. a Kad je jako toplo napolju , znala sam da stavim na soferku i ugreje se. Gotove -kupovne kasice jedino slane malo podgrejem.
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:16:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Von a sto ih drzis u frizideru? Pa ni u radnjama ne stoje u frizideru. Meni su ok, ja sam svaku probala. A moja dok je htela mleko nije bilo problema u setnji ni da joj ga smuckam sa rosom iz flasice. Nikad nisam grejala kada smo u setnji (doduse uvek je temperatura bila bar 20 stepeni). Sad zvucim kao nemajka Izgleda da je dete na mene ja od malena sve iz frizidera direkt
|
|
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:17:51
|
|
|
|
minavb
|
Grejala samo mesne u grejaču.
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:18:28
|
|
|
|
jance
|
mi trenutno od kupovnih bojkotujemo HIPP i Milupu, pristajemo samo na Frutek i Juvitanu one sa povrcem i mesom. a inace Frutekove velike najveci izbor ima u Aksi, ako nekoga zanima... citava 4 ukusa i svi vocni naravno sto se domacih kasica tice, citala sam pre nekoliko dana u nekoj baby knjizi da smeju u frizideru da stoje 24h, pa da se podgreju i daju bebi, naravno tu ne spadaju spanac i blitva koji ne smeju da se podgrevaju...
|
|
RE: Kupovne ili domace kasice 28.5.2012 9:18:52
|
|
|
|
vonavoj
|
sestra mi rekla da ih drzim u frizu ja sam probala juvitaninu sa junetinom,koju nije htela ni da pomirise,stvarno je
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?