Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 11:58:18
|
|
|
|
dunja RR
|
Ima, kod starih baka i deka na pijaci, prodaju kesu, onako punu (ne znam meru), za 20 dinara :) IZVORNA PORUKA: *Alexx* IZVORNA PORUKA: Lu RR A zašto sada ne jedete mladu koprivu, toliko je zdrava a dijetalna Ja ne znam ni da ima toga da se kupi
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 12:16:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma otkud mi šuma
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 12:24:07
|
|
|
|
Nina777
|
E Dunja a sta da spremim sa koprivom? Meni mama dala zaledjenu mladu, ona stavi u pitu sa sirom, a ja nemam pojma sta da joj radim
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 12:40:13
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Evo ja da vas edukujem kako NE treba Ja sam juče pojela puding od vanile za doručak, sladoled sa pistaćima za ručak, moku i čokoladni muffin iz coffe dreama za užinu, i tortilju za večeru. Mina, je l kolutaš očima? evo ja kolutam ocima . nista i nije problem ,samo da smem bar malo da liznem sladoled juce: 2 solje jogurta, jabuka, 2 manja krompira i 2 paradajza, kriskica nemasnog sira, solja jogurta. danas: 2 solje jogurta , sada se spremam opet da pojedem jabuku, za rucak cu grilovati belo meso i salata od paradajza i krastavaca, i vecera ce opet biti jogurt... mina jeli to ok???
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 12:44:24
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja pravim čorbicu, jer postim na vodi. Ta čorba deluje kao i čaj, čisti organizam i dobra je za skidanje celulita. IZVORNA PORUKA: Nina777 E Dunja a sta da spremim sa koprivom? Meni mama dala zaledjenu mladu, ona stavi u pitu sa sirom, a ja nemam pojma sta da joj radim
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 12:45:15
|
|
|
|
viking
|
Ja mislim da sa koprivom možeš sve što možeš sa spanaćem ili blitvom.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 13:08:18
|
|
|
|
bubulence
|
jeste, kopriva se sprema isto kao spanac
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 13:30:52
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sta mislite o ovoj ovsenoj kasii ? Pravi se sa vodom i bas je ukusno Kupila sam za dorucak ili veceru, jer kad postim stvarno ne znam sta vise da jedem. Riblju pastetu ne mogu sad da jedem.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 5.4.2012 13:31:58 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 16:49:39
|
|
|
|
bubulence
|
sanjice ovde su, cini mi se, spominjali da je odlicna za dorucak ali ja nikako da se maknem sa jogurta...
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 16:55:14
|
|
|
|
Anoniman
|
Bubulence, ti jako malo jedeš, a to baš nije dobro. Ako ne mozeš još uvek da ubaciš nešto za doručak, ja bih ti preporučila da za večeru pojedeš makar salatu sa malo sira, ili neko parčence mesa, jer ako organizam prepozna mali unos hrane kao gladovanje, usporava ti se čitav bazalni metabolizam, i nisi ništa uradila.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:01:28
|
|
|
|
bubulence
|
nedjo draga, kolicinski nikada nisam jela mnogo ali je bilo jako nezdravo... npr: jogurt, pola cokolade, meso i krompir ili pirinac, cokolada, testo (uvek imam ili kiflice, kroasane, stapice sa susamom...), i na kraju veeeliiiki sladoled . znaci dorucak nista osim jogurta, za rucak bude najvise jedno parce mesa, ponekad ni celo, ali cokoladu pojedem celu kao iz sale... a o sladoledu da ne pricam... tako da sam sada izbacila testo i slatko a ovo ostalo samo pazim kako kombinujem... i nisam nikada gladna... mislis da treba da povecam kolicinu ???
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:04:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Da Tri obroka moraš da imaš, mada je preporučljivo 5. Malih, najmanjih, ali ne smeš preskočiti nijedan obrok, a jogurt nije baš kompletan obrok, nego uzina. Pojedi malo kiselog mleka i krastavac, recimo, to je osvezavajuće, a fantastično za dijetu, a jogurt moze da ti bude uzina.
< Poruku je uredio Nedja RR -- 5.4.2012 17:05:28 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:08:05
|
|
|
|
bubulence
|
mmm, probacu , bitno mi je da skinem visak jer se bas lose osecam, a vise ne mogu ni da se vadim na porodjaj jer beba samo sto ne prohoda . tako da je svaki savet dobrodosao... to sa krastavcima mi zvuci ok jer ih volim... hvala draga
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:10:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ide vreme salata, ja recimo volim da iseckam zelenu salatu ili paradajz, pa prelijem sa pola šolje jogurta u koji sam umutila kašičicu senfa i malo origana, to mi je baš super. Ja sam non stop na dijeti pa piši ako ti treba ideja
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:15:17
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Od kako je poceo post ocajno jedem. Cak stavise nemam dorucak, a za rucak vrlo malo jedem. Veceru necy ni da spominjem . Pao mi je imunitet i razbolela sam se. Zato sam pitala za ovu posnu ovsenu kasu.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 5.4.2012 17:16:02 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:19:56
|
|
|
|
bubulence
|
meni je malo tesko jer imam gastritis i to jak , pri tom brdo bakcila u zeludcu kojih nisam uspela ni lekovima da se otarasim... tako da malo povrca smem da jedem zbo tih nekih kiselina i sl... npr ni senf ne smem da jedem... inace moja omiljena salata je bila, paradajz, krastavci i mladi luk pa preko toga jogurt... ali sada ni luk ne smem... ali mozete da pisete sta spremate pa cistoda dobijemo idejice... moze uvek nesto da se izbaci i ubaci... sanjice, mozes u postu da jedes bas dosta stvari... kupuj one posne integralne grisine u zdravoj hrani, keksice, imas svakakvog povrca, voca.... ti ne treba da gubis kilograme, mozes da jedes svasta nesto
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:22:48
|
|
|
|
branki*
|
dobro rce nedja-ide vreme salata!sad kad dodju krastavci,pa paradajz,luk,zelene vec ima,neko parce mesa,i eto!
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:24:15
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Joj, Bubi od silnih obaveza ne stignem da jedem. Ujutru ustanem i spremim sta treba za Teodoru. I pravac na posao. Tek rucam i to nesto kilavo. Vrlo smo muz i ja neozbiljni sto se tice ishrane. Salatu slabo jedemo, a o vocu da ne pricam. Ja tu i tamo pojedem voce, a on nikako. Samo ako mu ocistim tek tada pojede. A, meni treba samo salo na stomacicu da skinem
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 5.4.2012 17:25:12 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:25:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Sanjice, ja stvarno ne znam za tu ovsenu kašu, ali deluje mi sasvim ok. Bubulence, ja sam pretprošlo leto umalo zaglavila u bolnici zbog gastritisa, pila sam neka dva leka, i malo su pomogla...ali iskreno, prestao je tek kad sam prestala da pušim i kad sam izbacila slatkiše i grickalice, kao i voćne sokove iz ishrane. Sad jedem i pomorandze, paradajz, ma sve, što nisam mogla ni da zamislim da ću moći da jedem. Tad sam zivela na jednom kiselom mleku na dan, jer me je zeludac toliko mučio da sam jedino hladno kiselo mleko mogla da podnesem. Tako da, znam kako ti je. Tikvice mi nisu smetale, je l jedeš njih? Brokoli, karfiol, španat, kupus, to sam uvek mogla, osim kad mi je bilo baš baš loše.
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:35:08
|
|
|
|
minavb
|
Al ste se raspisale, samo kolutam ocima. Idem kod manikira, pa cu vam pisati kad uspavam Vanju. Sanja, ako ti je post uticao na imunitet, mozda bi trebala da prestanes. Objasni mi pravila posta pa cu ti smisliti nesto raznovrsno i zdravo.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:40:16
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR A zašto sada ne jedete mladu koprivu, toliko je zdrava a dijetalna Iz istog razlog a iz kog ne jedem izdanke bambusa, nemam gde da kupim.
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:45:03
|
|
|
|
bubulence
|
nedjo zavisi u kojoj fazi je gastritis, ja sam par meseci pila nekoliko vrsta lekova pa mi nije pomoglo... ali to je druga tema . ali jedem dosta povrca..snaci cu se... povecacu po malo... sanjice tebi je ustvari vise problem vreme nego ishrana... a kakav bre stomacic???
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:47:07
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Mina, da ti napisem ovde ili u pp? Eto postim vise na ulju, nego na vodi ali jednostavno slabo jedem. Ne mislim da je post uticao da mi padne na imunitet. Verovatno mi ne bi pao imunitet da jedem dosta povrca i voca. Cak sam razmisljala da stanem jednu nedelju sa postom, ali evo sad ce kraj. ]
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 5.4.2012 17:49:55 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:48:56
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Bubi imam ga, ali ti nisi videla Mada, sada je znatno manji nego pre.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 5.4.2012 17:49:43 >
|
|
|
|
RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja 5.4.2012 17:54:08
|
|
|
|
minavb
|
Pisi na pp. Bas sam prosle nedelje drzala predavanje o zdravom postu tj da post nije samo krompir, hleb i dzem.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?