RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

gagana83 -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.1.2012 13:39:51)

Sa cime se jedu pecurke? U koju grupu namirnica one spadaju?

minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.1.2012 13:51:37)

Povrće. Jesu bogate proteinima ali ne nešto preterano, pa se dobro slažu i sa žitaricama, mesom i ribom i ostalim povrćem. Odlične su za dijetu.

gagana83 -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.1.2012 13:53:43)

Odlicno[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ja ih bas volim.
Uvek me je to bunilo, ostalo mi je jasno.

Nastasja -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (16.1.2012 23:50:06)

Pozdrav svim devojkama! [sm=jezicek.gif] Nova sam na forumu i jako bi mi znacilo ako bi mi neka od vas odgovorila na pitanje. Zanima me da li se palenta (kukuruzni griz, priprema bez putera i dodavanja masti i ulja) sme mesati sa mlekom/jogurtom/pavlakom i jesti za dorucak. Ako sme, sta je najbolja kombinacija? [sm=smiley27.gif]

bratzz -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (17.1.2012 2:30:33)

Nisam sigurna ali mislim da moze, medjutim sigurno mozes da jedes ovsene pahuljice sa jogurom i tu neces pogresiti.
Dobrodosla na forum[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (17.1.2012 7:46:06)

Sme i najbolje je kombinovati sa jogurtom.

PoisonEve -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 21:05:19)

Gde spada pirinac? Moze li se kombinovati integralni pirinac i tunjevina?

Nataša1 -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 21:19:04)

Devojke, jeste li zaključile koji je najbolji musli za doručak? Ja volim one Dr Oetker Vitalis i Nestle Fitness, ali mi se čini da imaju previše šećera?

EDIT: oba na 100g imaju 24g šećera!

*Alexx* -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 21:26:02)

Ne. Oboje idu sa povrcem.
IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Gde spada pirinac? Moze li se kombinovati integralni pirinac i tunjevina?

PoisonEve -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 21:27:13)

Hvala Alexx[sm=smiley1.gif]

*Alexx* -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 21:27:14)

Pomesas ovsene, psenicne, .... pahuljice i to jedes umesto kupovnog muslija :)
IZVORNA PORUKA: Nataša1

Devojke, jeste li zaključile koji je najbolji musli za doručak? Ja volim one Dr Oetker Vitalis i Nestle Fitness, ali mi se čini da imaju previše šećera?

*Alexx* -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 21:28:39)

Objasnila bih ti podrobnije, ali kucam sa tel :)
IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Hvala Alexx[sm=smiley1.gif]

Nataša1 -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 21:51:12)

Probala sam te čiste žitarice, al toliko mi je grozno da sam na kraju odustala od muslija. Ove kupovne bar pojedem, ali mi je jasno da su nezdravi.
Eventualno da probam da u te čiste pahuljice dodam neko voće.

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Pomesas ovsene, psenicne, .... pahuljice i to jedes umesto kupovnog muslija :)

minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (11.2.2012 22:01:55)

Mozes ih jesti sa vocnim jogurtom, tako je ukusnije.
PE, pirinac je zitarica i kombinuje se sa povrcem.

Lu -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (12.2.2012 18:53:10)

Probala sam te čiste žitarice, al toliko mi je grozno da sam na kraju odustala od muslija. Ove kupovne bar pojedem, ali mi je jasno da su nezdravi.

Ja imam isti problem s okusom a zobene pahuljice sa običnim jogurtom sam jedva progutala.
Kao što reče i mina, ja pomiješam zobene pahuljice i pšenične mekinje i dodam voćni jogurt(AB kultura 0,1% m.m.) znači tečni jogurt bez šećera, ne onaj čvrsti voćni.
S okusom jagode ili šumskog voća, mljac[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

PoisonEve -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (12.2.2012 19:03:49)

Ja sam primetila da me obicni musli nadima i imam gasove[sm=zmeden.gif] Jedino mi ove Nestline prijaju. Ne znam zbog cega to?
E da, htela sam jos da vas pitam sta od salata jedete? I da li u salatu spada i tursija?

minavb -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (12.2.2012 21:16:19)

Sta od salata? Sta stignem.[sm=smiley1.gif] I tursija je salata. Jedi ako imas slobodno.

Anoniman -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (12.2.2012 21:23:36)

ja najvise volim weetabix, on je potpuno obican (vecini se ne svidja ukus, ali meni je super), a dodam par grozdjica za bolji ukus.

World -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (15.2.2012 12:51:00)

e ovako izgledaj moj problem:
posto su mi ustanovili IR, endokrinolog mi je prepisao siofor i redukcionu dijetu... inace imam visak kilograma, ali nisam nikad bila na dijeti, iskreno govoreci nisu me nikad zanimale.. mada nisam pretjerano jela, sada moram bas da obratim paznju jer dr kaze da IR moze eventualno dovesti do dijabetesa, pa sam se isprepadala i odoh na dijetu... [sm=smiley36.gif]
nisam naisla na nekog dobrog nutricionistu kod nas da se posavjetujem, ali sta mislite vi koje se razumijete u to...

elem, ono sto mi je zabranjeno je sledece:
svinjsko meso u bilo kakvom obliku, bijelo brasno i proizvodi od bijelog brasna, krompir, riza, mrkva, crveni luk, pasulj, grasak, svi mlijecni proizvodi osim jogurta i nemasnog mlijeka, morski plodovi tipa skoljke i sl. i naravno slatkisi.... ne znam sad jesam li nesto izostavila....

ono sto mogu da jedem je:
lisnato povrce i povrce osim gore navedenog, kiselo voce (kivi, narandze, kisele jabuke...), integralni hljeb, morska riba i pastrmka, piletina i curetina (bijelo meso i bataci), teletina, gljive, jaja (zbog holesterola ne vise od 3 sedmicno)...

pokusavam da izmislim sta vise da pravim, pogotovo sad zimi kad nema svjezeg povrca, pa mi se evo nakon 6 dana pridrzavanja otprilike sve smucilo..

sta jos smije da se kombinuje u sve ovo, stvarno nemam ideje...

i da li smijem jesti za dorucak ove fitnes pahuljice sa jogurtom?

i trudim se da jedem 5-6 obroka manjih dnevno (za uzinu pojedem jabuku ili narandzu) ali mi se nekako cini da to nije dovoljno... prva 2-3 dana sam umirala od gladi, sad se vec navikavam, ali svejedno mi je problem sa tim izborom namirnica..
i da, za 6 dana se nisam pomjerila sa pocetne kilaze, ni za pola kg....

i bez dijete inace ne pijem sokove, kafu i caj pijem bez secera... i pijem puno vode oduvijek...

i hljeb pravim sama, od raznih vrsta integralnog brasna i sjemenkama, heljde, itd. i pojedem po 2-3 mini kriske eventualno uz rucak...

i jos da doda, sto mi je bilo cudno, kaze da smijem jesti one salame tipa pileca prsa i to i pilece mesne proizvode.. i ribu iz konzerve.... mada ne volim te mesne preradjevine, nesto mi se bas i ne cini da je zdravo, mislim da cu ipak morati ubaciti i to, pogotovo zbog posla jer ne znam sta da jedem na poslu...

[sm=smiley13.gif]

Nataša1 -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (16.2.2012 17:19:53)

Lu, ja sam sebi rešila problem: preturila sam 2 hipermarketa i našla da u Schneekoppe musliju (ima ga svuda) nema dodatog šećera i da voće nije sušeno pomoću sumpora. Naravno, nije ukusno kao oni sa šećerom i čokoladom, ali nije ni loše i neuporedivo je zdravije.

Ja nisam za voćni jogurt u musliju jer i on ima dosta šećera i ko zna čega. Možda malo preterujem, ali imam dosta zdravstvenih problema pa se baš trudim oko hrane.

IZVORNA PORUKA: Lu RR

Ja imam isti problem s okusom a zobene pahuljice sa običnim jogurtom sam jedva progutala.
Kao što reče i mina, ja pomiješam zobene pahuljice i pšenične mekinje i dodam voćni jogurt(AB kultura 0,1% m.m.) znači tečni jogurt bez šećera, ne onaj čvrsti voćni.
S okusom jagode ili šumskog voća, mljac[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lu -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (16.2.2012 17:36:40)

Super Nataša da si našla što ti odgovara[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Ja koristim OVAJ , nema šećera u njemu, 0,1% m.m., preporučeno i za dijabetičare

Jeca* -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (16.2.2012 19:13:39)

jupiiiiiiii...nisam znala da ovaj jogurt nema šećer. Lu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Cecana -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (16.2.2012 20:10:40)

World pogledaj blog istine i lazi o hrani,ima zanimljivih informacija.

Jeca* -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (16.2.2012 20:25:04)

malopre sam prosetala po prodavnicama u kraju i izgleda da ovaj vocni jogurt nema da se kupi kod nas [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Lu -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (17.2.2012 7:36:02)

E tako je meni za ela sir [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Možda ćeš naći negdje u većim trgovinama[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>