World -> RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja (26.3.2015 1:19:04)
|
prvo, ja ne vjerujem da industrijski proizvod moze biti dobar ikako [sm=smiley1.gif] ovo sto si stavila je samo tablica sa nutritivnim vrijednostima, a pogledaj sastojke na kojima pise sta su stavili, vjerujem da ima sojinog lecitina, margarina i kojecega, a mozda mrvicu stevije.. ne znam, to nagadjam, a sama procitaj na kutiji... pise da nema dodanog secera, medjutim polioli (40 g na 100) su alkoholni seceri, ima ih nekoliko vrsta, obicno se koriste u svim onim namirnicama 'bez secera'.. cinjenica je da nemaju kalorija ili imaju sasvim malo pa se koriste kao 'zdravi' zasladjivaci, nizak glikemijski indeks itd, ali koliko znam jedino su ksilitor i eritritol kao neka 'sigurnija' varijanta, iskljucivo u malim kolicinama, mada ni to nije dovoljno ispitano.. sto se mene tice ja ne bih nista od toga koristila.. a druga stvar je sto nisu napisali koji poliol (mozda to imas u sastojcima npr. maltodekstrin, maltitol i sl.) kad pogledas na kraju stevija ti tu ne igra nikakvu ulogu.. i to sto trcis u wc je upravo zbog poliola koji nekom duzom i cestom upotrebom mogu i ostetiti crijeva.. ako ti je bas stalo do zdravog krema napisacu ti recept u nekoj tamo temi ako imamo.. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|