RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

jovicaa -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:28:16)

ako imas taj stav bebilina, zasto onda ti ne zivis u srbiji i ne menjas stvari?

isidora88 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:29:44)

ne zivi u srbiji ali vidim na temi da ide kod dr u nisu[sm=zmeden.gif]
ko tu koga laze

Bebilina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:32:14)

IZVORNA PORUKA: isidora88

mani me tvog pametovanja i sta je tragicno[sm=smiley29.gif]
neko bi te odmah provalio ko si ako kazes gde je ta tvoja savrsena drzava gde je sve super,ma daj molim te.
cinjenica je da je ovde previse razmazenih,onaj ko misli da je porodjaj lepsi kad se po.eres po detetu i da dole ima sumu umesto uredno obrijanih genitalija ni ne treba da ima dete nego psa i macku pa onda necete prolaziti horor kao sto je klistir i brijanje,aj u zdravlje sad,nemam zivaca vise da citam ove vase gluposti,cast izuzecima

Razmazene (ali po cijim kriterijumima?) mozda i jesmo, ali pa sta? [sm=smiley1.gif] Jel to zaista razlog da ti sebi dizes pritisak i prosipas nervozu po temi? Zaista ne vidim da je iko ovakvo tvoje ponasanje isprovocirao i nije mu mesto ovde. Ima mislim tema za istresanje negativne energije...

P.S. Jel imamo moderatore koji reaguju u ovakvim situacijama? Ana RR? [sm=smiley1.gif]

*Alexx* -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:34:29)

IZVORNA PORUKA: isidora88

mani me tvog pametovanja i sta je tragicno[sm=smiley29.gif]
neko bi te odmah provalio ko si ako kazes gde je ta tvoja savrsena drzava gde je sve super,ma daj molim te.
cinjenica je da je ovde previse razmazenih,onaj ko misli da je porodjaj lepsi kad se po.eres po detetu i da dole ima sumu umesto uredno obrijanih genitalija ni ne treba da ima dete nego psa i macku pa onda necete prolaziti horor kao sto je klistir i brijanje,aj u zdravlje sad,nemam zivaca vise da citam ove vase gluposti,cast izuzecima

Isidora, stvar obrijanih genitalija treba da bude stvar izbora. Imaš zemlje u svetu gde se neguje prirodan izgled, pa se žene ni ne briju ispod pazuha. E, sad, to što je to tebi gadno, je upravo - stvar izbora.
A tvoj komentar o tome ko treba da ima decu, a ko ne, i da to zavisi od toga da li ima obrijane genitalije je stvarno... blago nenormalno.

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:49:36)

IZVORNA PORUKA: ana77

Jeste, mi smo skloni da pljujemo po nasem zdravstvu ali ipak ima u njemu puno pozitivnih i pored svih negativnih procedura kojima smo razocarani na svakom koraku!!!

Jeste. Meni su zivot spasli a da knjizicu overenu nisam imala. Mama dosla ujutru donela a mene operisali u 21h (slepo crevo).

Najveca prednost - drzavno - rade samo sto mora i sto je neophodno. Ne gledaju da zarade na tebi.

Da prevedem - ja kad sam bila na porodjaju radili su SVE STO BI MOGLI DA MI NAPLATE. Imala sam utisak da me ne salju na CR odmah (nisu ni merili bebu pored ociglednom muza pored mene od 194 cm) da bi se sve iskomplikovalo i da bi obe zavrsile na opreaciji i na intenzivnoj. Porodjaj mi je bio isti kao u dokumentarnom kritickom filmu "Pregnant in America" gde su pricali o industriji porodjaja koja samo zna za indukciju, epidural i velike procente CR a da idu sto dalje od prirode jer je skuplje, tj. njima veca zarada sto naprave od toga sto vecu situaciju koja se posmatra kao nesto za bolnicu a ne prirodna stvar. Nema ovde babica. Sve oblecu oko tebe medicinske sestre koje imaju fakultete, nema ovde nikog sa srednjoskolskim obrazovanjem u bolnici. Koristi se nabudzena oprema, smestaj je kao u hotelskoj sobi (najnabudzenijoj) ali sustina je da si ti tu da ti uzmu pare (ok i da ti pomognu naravno ali usput da te to sto vise kosta). A cene rastegljive zavisi ko si...

NadaR -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:56:47)

Zenee , sta vam je ??
Iskulirajte malo . Nemojte da zakljucavamo i ovu temu , pliz . [sm=smiley13.gif]

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:57:01)

IZVORNA PORUKA: *Alexx*

Isidora, stvar obrijanih genitalija treba da bude stvar izbora. Imaš zemlje u svetu gde se neguje prirodan izgled, pa se žene ni ne briju ispod pazuha. E, sad, to što je to tebi gadno, je upravo - stvar izbora.
A tvoj komentar o tome ko treba da ima decu, a ko ne, i da to zavisi od toga da li ima obrijane genitalije je stvarno... blago nenormalno.

Ma ja mislim da nije to bas do toga nego do higijene. Imas svoj privatni WC pa mozes da se tusiras i pre porodjaja i odmah posle. A rasiri se ta mindza dovoljno da ne idu te dlake preko bebe a ni beba nije bas da nije dlakava. A posto ima klima, ne znoji se toliko. I sjati ti se njih vise oko tebe i same te brisu i menjaju ti uloske. Mene bilo blam svaki put ali sestre dodju dole nesto zavise pod casrsav, obrisu, stave ti novi ulozak nakon porodjaja... Naravno i carsafi se menjaju non stop. Porodis se na jednom mestu, prebace te posle na krevet porketni i odvezu u drugu sobu... Spavacice ti isto non stop menjaju cim se jedna pokvasi.

Snelle -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 14:29:20)

Ja sam na porodjaj otišla skoro potpuno izdepilirana (moja kozmetičarka nije htela potpuno da me izdepilira, neki njen lični stav), ono što je ostalo je sredio mm, ali očigledno nije sve dobro odradio pošto su i u porodilištu odradili dva-tri poteza. I brijač nije bio tup, ali tamo gde sam se ja porodila je mnogo toga bilo na zavidnom nivou, tako da se ja klistira praktično ni ne sećam, tj ne sećam se da mi je bilo neprijatno ili bilo šta slično. Sve u svemu, nije to ništa strašno, pa ni sam porođaj, ako su sestre i doktori ljubazni, i ako imaju razumevanja za trudnicu. 

jovicaa -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 14:57:27)

najbitnije je da je osoblje pristojno i ljubazno, onda sve ide lakse.... kao sto kaze snelle

minavb -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 19:11:04)

I, jel se brijate ili depilirate u trudnoci?[sm=smiley1.gif]

Lu -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 19:46:46)

Ja sam oboje[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:14:07)

Sta ti je vise odgovaralo, mislim, kako si se prijatnije osecala? [sm=smiley1.gif]

Lu -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:17:51)

Pa inače tako sam radila prije, za vrijeme trudnoće i poslije.
Znači, intimne dijelove depiliram kremom jer mi poslije brijača rastu oštre dlakice i izazivaju crvene bubuljice, poslije kreme koža mi je glatka a dlačice neprimjetno izrastu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Noge brijem jer mi je brže i na njima nemam ovaj problem, kao i pod pazuhom.
Epilator ne koristim zbog boli.

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:24:26)

Ja sve brijem jer mi koža jako loše reaguje na depilaciju, pojave mi se gnojne rane [sm=smiley13.gif]. Zavidim ženama koje se depiliraju...

Lu -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:27:45)

E pa Gae ja zavidim tebi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mislim, ako ti brijač ne izaziva iritaciju to je mnogo brže i jednostavnije.

minavb -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:35:24)

Ja nikad depil kremu nisam koristila. Iskreno, plasim se te hemije po kozi. Epilator mi je suuuper, a u trudnoci me nekako i manje bolelo, skoro uopste i nije.
Brijanje inace mrzim. Danas se obrijas a sutra vec bockas i sve te svrbi. Joj!

dunja RR -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:38:02)

IZVORNA PORUKA: Lu RR

E pa Gae ja zavidim tebi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mislim, ako ti brijač ne izaziva iritaciju to je mnogo brže i jednostavnije.

Iskreno, meni je depilacija mnogo jednostavnija. Idem jednom u mesec i po dana, izdepiliram (noge) i mirna sam. Smorilo bi me da brijem noge na par dana, ali eto, to je moje mišljenje. A intimne delove i pazuh brijem, jer me tu strah od depilacije, ništa drugo, samo strah od bola iako me depilacija nogu nikada nije bolela i oduvek se depiliram[sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:39:40)

Brijanje je smor jer moraš svaki čas. Depil kremu sam jednom proba,a i čim je krenulo da smrdi i peče isprala više joj ne prilazim. Volela bih da mogu da se depiliram da ne moram svaki čas da se brijem, al kad ne može ne može... Šta da se radi...

Lu -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:42:11)

Sto žena - sto načina uređivanja gospođe[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
U svakom slučaju, u trudnoći sam vodila računa o njoj isto kao i prije i poslije, znači ništa nisam mjenjala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

minavb -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:45:49)

Amin![sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 20:47:35)

O ja jesam - posle. Trebalo mi je 2 i po meseca možda i malo više da se usudim da joj priđem brijačem. [sm=smiley36.gif]

pandina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 22:28:03)

IZVORNA PORUKA: minavb
u trudnoci me nekako i manje bolelo, skoro uopste i nije.
Brijanje inace mrzim.

Isti slucaj. samo nisam imala hrabrosti da [sm=ribica.gif] depiliram u trudnoci. Sad vise nemam [sm=ribica.gif] nego kaktus.

isidora88 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 23:05:39)

oduvek brijanje,depilaciju jednom probala i bolelo je jako tako da sam batalila[sm=smiley36.gif]
epilator sam uzela jednom od sestre i nisam smela,nije to za mene[sm=jezicek.gif]

jovicaa -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 23:44:46)

ja se brijem, posto se i inace kad sam netrudna[sm=smiley36.gif] brijem.. ranije sam se depilirala, a poslednjih par godina mi raste svaka treca dlaka na nogama, tako da mi nije problem da se brijem. a kraj inkubatora isto brijem, ne urastaju mi dlake, mozda jedna, dve ukupno, tako da mi to ne predstavlja problem.. mislim da ako bih krenula sa depilatorom na medjunozje, ne bi ni morali da mi rade klistrir, zato sto bih sama to odradila od straha[sm=jezicek.gif]

madre -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 0:06:14)

od kada sam probala toplu depilaciju samo nju upraznjavam[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>