RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 3:03:57)

Meni je brijanje navika, svaki dan dok se tusiram, cas posla. Ja ne bi mogla da izdrzim da mi te dlacetine porastu dovoljno velike za cerupanje, brrr. Vise volim konstantnu glatkocu. Ali opet znam drugarice koje imaju crnju i cvrscu dlaku njima nema sanse da bi mogle da se briju, odmah dobiju neke bubuljice.

Za mene uvek bilo i ostalo brijanje... Cerupam samo obrve.

Valerie -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 9:29:13)

jel za porodjaj treba da se skida sve ili moze da se ostavi trouglic gore? [sm=smiley1.gif] manja sansa da pocne da svrbi...

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 9:30:21)

Ako si u Sr treba sve , posebno su osetljivi na trouglice [sm=smiley36.gif]

Valerie -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 9:36:37)

e svasta, ima da zakasnim na porodjaj dok im ispunim sve zelje [sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 9:39:35)

ja sam pre porodjaja išla na depilaciju. Mnogo je bolje nego brijanje jer duže traje i dlake koje rastu nisu tako oštre. A traže da se skine sve zbog carskog reza ako bude bio potreban. Kao što ne dozvoljavajuni bilo kakav nakit. naročito prstenje i mindjuše

*Alexx* -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 9:41:01)

Da se ne bih raspravljala sa babicama i dr-ima, sve sam skinula sa sebe - i dlake i lak za nokte i nakit [sm=smiley36.gif]

Modessty -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 9:43:34)

jes bre i lak za nokte ne daju. Što takodje ima logiku jer preko boje noktiju mogu da vide dali si dobro.
Sad sam pre spontanog morala da se brijam jer sam bila u bolnici i mnogo krvarila pa nisam mogla do kozmetičarke. Evo još imam probleme sa uraslim dlakama! Užas jedan. Ranje nikad nisam imala probleme zbog brijanja

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 10:26:19)

Ako imate neki nakit na mestima koja lako zarastaju , mozete ga menjati i staviti silikonski , to je dozvoljeno .

Lilla -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 10:31:10)

Ja sam se tokom trudnoce obrijala samo par puta, i to u pocetku jer kasnije nisam mogla da se dohvatim. Pred porodjaj sam se obrijala na jedvite jade, uz pomoc ogledala, jer ovdje ne briju u porodilistu pa mi bilo bezze da na porodjaj idem sva obrasla. Depilacija dole mi ne pada na pamet, jedva izdrzim bol kad noge epiliram.

ishler -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 10:47:46)

Meni je lekar rekao da depilacija moze izazvati kontrakcije u trudnoci,jer je to bol[sm=smiley13.gif]

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 10:51:53)

Sve je moguce

Valerie -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (25.5.2012 11:49:21)

dobra ideja za silikonske mindjuse, meni i usi zarastu za dan!

Linonina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (27.5.2012 11:20:44)

IZVORNA PORUKA: ribizla

Ako si u Sr treba sve , posebno su oset_ljivi na trouglice [sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] A sto se tice laka za nokte, moze ali ili na rukama ili na nogama. Ne morate skidati lak i sa noktiju na nogama. To je sigurno, a to je pravilo pred bilo koju intervenciju nevezano za porodiliste.
A za trouglice, sta da kazem, nasmejah se dobro. [sm=smiley36.gif]
Ja sam planirala depilaciju pred porodjaj, ali sad mi ubaciste crva sa ovim kontrakcijama. Ja celu trudnocu brijala, mene sramota nekako onako poci na pregled, ili bar dobro skratim trimerom. A depilacija na kraju - ne da bi bolelo neeeegoo...[sm=zaspan.gif]

Olga75 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (27.5.2012 11:40:24)

evo da ja napisem svoje brijanje pred porodjaj
lezala sam u bolnici skoro nedelju dana kad je pukao vodenjak i u sali je sestra mahnula brijacem samo u ono gdelu gde se radi epiziotomija , nije me nesto obrijala a koristila je njihov brijac [sm=smiley11.gif] iako sam ja pokusala da joj kazem da imam svoj u torbi
i to je bilo sve od Kigijene gospoje a klistir nisu stigli da urade jer sam katapultirala bebu za dva sata cirka [sm=smiley36.gif]

red3lilu -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (31.5.2012 21:57:25)

Olga RR je sve rekla.
Kod nas briju samo deo predviđen za epiziotomiju za ostalo se ne sekiraju previše [sm=smiley1.gif]

Sanchy -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (31.5.2012 23:54:06)

Eh sto i ja nisam tamo negde nego ovde[sm=smiley19.gif]..nem am ja nista protiv brijanja ali ako je neko osetljiv onda je to mucenje,evo ja od kada su mi rekli da mora sve probala brijacem i tamo gde nisam skidala i takva mi je alergija buknula da je to horor i sto je najgore sad ovaj prevoj od stomaka sto se napravio tu nece da mi prodje nikako mazala sam i sebamed deciju protiv onog pelenskog osipa pa onda sudokrem,stavljkala talk,pa probala nistatin rekoh mozda je gljivica i nece da prodje jos kad me zasvrbi da poludim ,mozda bih trebala neku antibiotsku ali ne znam koja sme...eto sta sama sebi napravih pri tom nov neotpakovan brijac...a kad me dohvate u porodilistu sa onim njihovim pa jos ce mi pecurke nici...uzasavam se infekcija eto...

crazymama -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (31.5.2012 23:57:23)

meni posle depilacije daju neki gel koji sadrzi aloju, za umirivanje koze i da ne bi buknulo, to namazem i nemam nikakvo crvenilo niti mi bukne... probaj da nadjes to.

ovaj https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/284583_221876607855104_3273397_n.jpg

bubamara2011 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (1.6.2012 10:59:39)

IZVORNA PORUKA: ishler

Meni je lekar rekao da depilacija moze izazvati kontrakcije u trudnoci,jer je to bol[sm=smiley13.gif]

Ovo prvi put čujem. [sm=zmeden.gif]Ja sam zadnji put brazilku uradila u devetom mjesecu i nije mi ništa bilo.

Linonina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (4.6.2012 14:45:08)

Sanchy, ne verujem da je gljivica nego je na nezgodnom mestu, meni bi se slicno desilo znam. Svrab da ne pominjem kad uzmem brijac, opet posle depilacije zna po nekad da mi uraste na preponama... Zato sam ja radi takvih maltretiranja pre 5-6 godina radila trajnu depilaciju prepona, ali sada bi trebala opet, a ne smem trudna pa se vec pripremem za neku od ove dve standardne varijante. [sm=smiley13.gif]
Mada, za porodiliste i taj deo za epiz. mi ne bi ginula depilacija ili brijanje u svakom slucaju...

E da bubamara2011, kad si vec pomenula brazilku u devetom, jesu te i posle brazilke tamo u porodilistu "doradjivali"?
Ja sam bogami davno radila brazilku zadnji put, i ne secam se nesto taj deo sto se brije radi epiziotomije da li je bas skroz izdepiliran...
I ja sam mislila da radim depilaciju u devetom, jer zilet podnosim mozda malo bolje od Sanchy.

Alexis79 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (4.6.2012 14:59:44)

Ja i dalje koristim brijac mada vec ne vidim nista tamo dole pa onako na slepo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Kad su mi radili serklaz poslali su me kod "brice" tj med.sestre zaduzene da pregleda sve zene da li su se lepo obrijale i koga treba da obrije.
Crtice ,truglici ili bili koji oblici nisu dozvoljeni tj. traze da se skine sve za bilo koju intervenciju koju rade.

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (4.6.2012 15:01:57)

linonina mene nisu u dva razlicita porodilista , ali se desavalo da zene `doradjuju` iako dodju sredjene , tako da cini mi se nema pravila , i zavisi od porodilista a verovatno i raspolozenja sestre u prijemnoj sobi ..

Linonina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (4.6.2012 15:04:46)

Da Aleksis79 u pravu si, mrze sve geometrijske oblike poprilicno!
Samo ne znam kako da odem na depilaciju i da kazem da mi izdepiliraju bas SVE. Sramota me pa trebala bi da budem gola a to mi malo..., a to sto kazes, ja sama ne vidim vise nista tamo dole![sm=jezicek.gif]

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (4.6.2012 15:06:12)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Eh sto i ja nisam tamo negde nego ovde[sm=smiley19.gif]..nem am ja nista protiv brijanja ali ako je neko osetljiv onda je to mucenje,evo ja od kada su mi rekli da mora sve probala brijacem i tamo gde nisam skidala i takva mi je alergija buknula da je to horor i sto je najgore sad ovaj prevoj od stomaka sto se napravio tu nece da mi prodje nikako mazala sam i sebamed deciju protiv onog pelenskog osipa pa onda sudokrem,stavljkala talk,pa probala nistatin rekoh mozda je gljivica i nece da prodje jos kad me zasvrbi da poludim ,mozda bih trebala neku antibiotsku ali ne znam koja sme...eto sta sama sebi napravih pri tom nov neotpakovan brijac...a kad me dohvate u porodilistu sa onim njihovim pa jos ce mi pecurke nici...uzasavam se infekcija eto...

Kad jednos se obrijes, moras svaki dan jer ce te dlake da iritiraju kozu pa da ti iskoce te crvene tackice...

Linonina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (4.6.2012 15:10:20)

Kazes "crvene tackice" pa samo to bi bilo suuuper, veruj mi sve ona to vec zna, a sta bi bilo da to radi jos svaki bas dan...eee to ne znam.[sm=smiley36.gif]

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (4.6.2012 15:12:18)

Te crvene tackice nisu alergija vec koza iziritirana rastom dlaka koje su ostre na vrhu a koza u tom predelu je ekstra osetljiva i savitljiva pa se iziritira. Veruj mi na rec godinama sam brijala taj predeo.

Ako sve zna, ne bi ovde pisala pretpostavljam, ne?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>