RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:45:15)

Mene su recimo sve te horor price sa porodjaja mojih drugarica u Srbiji plasile i da zatrudnim, pogotovu Betanija u NS... Cim pocnem da zudim za detetom, cujem za neku novu pricu i nesto mi se nije dalo... Mozda sam ja totalno slb...

A tema predje u brijanje na porodjaju, ja ne vidim ni pre ovog odlaska na krizu u zdravstvu i procedure na porodjaju nista o trudnoci, vise pred sam porodjaj...

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:47:30)

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: vukosava

Nemojte se ljutiti, ja sam inzenjer meni su mozak isprali da sve uvek moze da se unapredi...

brijanje i depilaciju u rudnoci?[sm=smiley1.gif]

Da, mislim pre svega na fazu vezanu za brijanje pre samog porodjaja. Klima u bolnici, vise osoblja po jednoj porodilji, vise dostupnih toaleta i slicno - i ne treba da te neko rolja sumljivim brijacima...

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:47:32)

Pa trudna si i pred porođaj, zar ne[sm=smiley36.gif] Nemojte ovde o problemima, hoću na spavanje a vi se tek zalećete, zaspaću za tastaturom[sm=smiley36.gif]

vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:48:43)

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Pa trudna si i pred porođaj, zar ne[sm=smiley36.gif] Nemojte ovde o problemima, hoću na spavanje a vi se tek zalećete, zaspaću za tastaturom[sm=smiley36.gif]

Hehe, evo ja necu vise, obecavam. Laku noc. Meni lako, tek mi je 17 i 47, a i dete i muz spavaju tako da sam dokona zena. Necu da lupam da ih probudim. Lako je meni pametovati odavde kad nisam tu...

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:50:57)

Da sumiramo: koja ima uslove da se izdepilira, to joj dođe savršeno, ko nema neknatera muža da je sredi, a koja je ku**te sreće da leži u bolnici moraće da se zadovolji državnim brijačem... Laka vam noć!

crazymama -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:52:10)

kad se moja sestra poradjala, brijali su je ziletom koji su izvadili iz neke tecnosti za dezinfekciju... i to onaj zilet koji se montira na drzac, oni praistorijski... KATASTROFA!

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:55:25)

I mene su verovanto tako nečim jer se sećam da je bio tup, a od stajanja u rafu se nije istupio... [sm=jezicek.gif]

madre -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:56:30)

ja sam na porodjaj otisla izdepilirana, ali je sestra opet presla sve jos jednom i nije mi bilo pravo, ali samo zato sto nije bilo potrebe...

madre -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:58:19)

IZVORNA PORUKA: crazymama

kad se moja sestra poradjala, brijali su je ziletom koji su izvadili iz neke tecnosti za dezinfekciju... i to onaj zilet koji se montira na drzac, oni praistorijski... KATASTROFA!

posto sam i ja dugo lezala u bolnici imala sam priliku da propratim silna brijanja i vidjala sam da to rade bas takvim brijacem, ali mene je sredila onim sto lici na noz[sm=jezicek.gif]

Bebilina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 0:01:14)

IZVORNA PORUKA: gae_gr
Ja sam imala preeklampsiju bez lekova i stalne kontrole i nege ne usledi pobačaj nego koma i smrt majke i deteta. I pravo da ti kažem, digla bih noge i na Terazijama da me briju ako će to obezbediti mojoj bebi da se zdrava rodi, u Boga ne verujem pa ni u volju mu, posebno ako ona implicira smrt moga deteta...

Gae zao mi je sto te je sve to zadesilo i verujem kad kazes da bi sve za svoje dete.
Igrom slucaja znam sta je i koliko teska preeklampsija ume da bude, ali iz iskustva znam da se i najtezi slucajevi mogu tretirati bez hospitalizacije. Prijateljica mi je u obe trudnoce imala isti problem, imala je i pre toga visok holesterol i pritisak i ipak se osmelila dvaput proci kroz ogromno mucenje zarad najvece srece. Ona nije lezala, ali su je pratili u klinici jako cesto, prvu je do 36, drugu do 33ned iznela, vise nije ni fizicki mogla. U bolnici je bila poslednjih nedelju dana kada su joj ubrizgavani steroidi i kada su se minuti brojali do porodjaja i tada je tek psihicki popustila. Njoj je to najteze palo- da je u bolnici, nepoznatoj sredini, daleko od svojih... Na carski je morala oba puta- toliko je komplikovana situacija bila.
Eto, to ti je drugacije zdravstvo, njoj cim je bilo bolje opustili su je, bebu zadrzali. I to joj je lakse bilo no da je i sama ostala, sa vise je elana dolazila svaki dan jer joj je starije dete davalo snage i poleta... Izmlazala je kod kuce mleko, donosila maloj i tako 3ned po 3x dnevno napred-nazad do bolnice. Onda je i dojila- ma sve je uradila da ta deca dobiju sve sto im moze pruziti... Uostalom, kao i sve mi...

Bebilina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 0:04:17)

Ups, evo gotovo i od mene- nazad na brijanje [sm=smiley1.gif]
IZVORNA PORUKA: madre

IZVORNA PORUKA: crazymama

posto sam i ja dugo lezala u bolnici imala sam priliku da propratim silna brijanja i vidjala sam da to rade bas takvim brijacem, ali mene je sredila onim sto lici na noz[sm=jezicek.gif]

Madre to je onaj sto koriste brice? Pa za taj bre treba umece, svaka joj cast [sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 0:11:57)

Ne bih se menjala sa njom za dostojanstvo, ja sam imala jako tešku trudnoću, protoci kroz pupčanik i uterine su bili toliko slabi da su mi 3 puta nedeljno radili ultra zvuk jer su očekivali da beba prestane potpuno da se razvija pa da me prebace na htan carski. Zahvaljujući našoj bolnici koja nas brijanjem lišava dostojanstva ja sam se pored svega dobacila do devetog meseca i obrijana tupim brijačem bez prekrivača prirodnim putem rodila zdravu devojčicu koja iako granične zrelosti i ranije rođena nije morala u inkubator ni minuta.

Modovi, izvinite za off, al sam osetila potrebu da odgovorim.

Brijte se, žene, i nek vam to brijanje bude najveća muka u trudnoći!

madre -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 0:15:31)

bebilina, da, taj[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 0:20:48)

To se zove britva.

ana77 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 0:29:50)

IZVORNA PORUKA: gae_gr

Ne bih se menjala sa njom za dostojanstvo, ja sam imala jako tešku trudnoću, protoci kroz pupčanik i uterine su bili toliko slabi da su mi 3 puta nedeljno radili ultra zvuk jer su očekivali da beba prestane potpuno da se razvija pa da me prebace na htan carski. Zahvaljujući našoj bolnici koja nas brijanjem lišava dostojanstva ja sam se pored svega dobacila do devetog meseca i obrijana tupim brijačem bez prekrivača prirodnim putem rodila zdravu devojčicu koja iako granične zrelosti i ranije rođena nije morala u inkubator ni minuta.

Modovi, izvinite za off, al sam osetila potrebu da odgovorim.

Brijte se, žene, i nek vam to brijanje bude najveća muka u trudnoći!

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Jeste, mi smo skloni da pljujemo po nasem zdravstvu ali ipak ima u njemu puno pozitivnih i pored svih negativnih procedura kojima smo razocarani na svakom koraku!!!

jovicaa -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 1:33:23)

nemojte se plasiti klistriranja ozbiljno! ja sam se sva istraumirala posle prica sa foruma, a uopste nije strasno... nabiju malo vrlo malo, znaci ne do grla to crevce i napune te vodom, posle trpis koliko mozes i na kakanje... samo gledajte da trpite sto duze da bi sve izbacile, to je to. nije prijatno naravno, ali skroz normalno. ono sto ce vas snaci na porodjaju i posle porodjaja je 100 puta neprijatnije i gore od klistriranja.
a mindzu sam licno i personalno obrijala 2 dana pred porodjaj i nije me dirala sestra.

red3lilu -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 9:39:32)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

nemojte se plasiti klistriranja ozbiljno! ja sam se sva istraumirala posle prica sa foruma, a uopste nije strasno... nabiju malo vrlo malo, znaci ne do grla to crevce i napune te vodom, posle trpis koliko mozes i na kakanje... samo gledajte da trpite sto duze da bi sve izbacile, to je to. nije prijatno naravno, ali skroz normalno. ono sto ce vas snaci na porodjaju i posle porodjaja je 100 puta neprijatnije i gore od klistriranja.
a mindzu sam licno i personalno obrijala 2 dana pred porodjaj i nije me dirala sestra.

Potpisujem!!
Klizma rooles!! [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif][sm=jezicek.gif]
Mene su brijali, ali samo onaj deo koji je predviđen za epiziotomiju i to brzinski (novim brijačem jednokratni BIC)
tog se sećam kao rutinske procedure, ništa tako strašno kao što se naslušah i načitah... nešto kao pranje nogica u malom bazenu pre ulaska u veliki [sm=smiley2.gif]

soni -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 9:53:26)

pa valjda cu imati vremena da se sama sredim pre porodjaja [sm=zmeden.gif]

depiuliram se redovno elektricnim brijacem i malo sredim ziletom [sm=ribica.gif].. valjda je to to

i koga klistriraju???

Lu -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 9:57:56)

KLISTIRANJE

soni -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 10:27:23)

hvala LU...

Anoniman -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 10:32:35)

Obozavam depilaciju , i evo mog misljenja o tome [sm=smiley36.gif]
Kad bih ja bila doktor ili babica ne bih volela da se probijam kroz neciju sumu i da kad se ta sumska dama napne pa me pokaki . primetila sam da nismo obradili taj ugao gledanja na stvar depilacije/brijanja, klistiranja u trudnoci odnosno pred porodjaj [sm=smiley1.gif]

jovicaa -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 12:04:49)

a ne znam stvarno sta toliko imate protiv klistriranja i brijanja, so what? zar bi volele da po_erete dete i to mlazcinom fekalija koja bi izletela iz vas posle spustanja i izlazenja bebe??
ima mnogo stvari koje treba da se menjaju u nasim porodilistima, ali klistriranje i brijanje svakako nisu te stvari. ne vidim problem u njima...
shvatite da ne idete na odmor nego na porodjaj.... i cak i ako se poradjate u hotelu sa pet zvezdica u najboljim mogucim uslovima sa najboljim mogucim osobljem, porodjaj i dalje nece biti lep, zato sto prosto nije. bilo da je carski rez ili prirodno nije bitno. krenite samo do cinjenice da cete nakon porodjaja imati ranu, pravu ranu, gde god bila, da cete krvariti mesec dana, lohije su gadost cista. da cete mozda dobiti hemoroide kao ja i s_ati krv uz uzasne bolove.. plus ce vam grudi biti kao baloni. da ne pricam dalje...
mislim sve je to za ljude i sve se prezivi naravno... ali porodjaj nije odmor.

isidora88 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 12:49:10)

IZVORNA PORUKA: jovicaa

a ne znam stvarno sta toliko imate protiv klistriranja i brijanja, so what? zar bi volele da po_erete dete i to mlazcinom fekalija koja bi izletela iz vas posle spustanja i izlazenja bebe??
ima mnogo stvari koje treba da se menjaju u nasim porodilistima, ali klistriranje i brijanje svakako nisu te stvari. ne vidim problem u njima...
shvatite da ne idete na odmor nego na porodjaj.... i cak i ako se poradjate u hotelu sa pet zvezdica u najboljim mogucim uslovima sa najboljim mogucim osobljem, porodjaj i dalje nece biti lep, zato sto prosto nije. bilo da je carski rez ili prirodno nije bitno. krenite samo do cinjenice da cete nakon porodjaja imati ranu, pravu ranu, gde god bila, da cete krvariti mesec dana, lohije su gadost cista. da cete mozda dobiti hemoroide kao ja i s_ati krv uz uzasne bolove.. plus ce vam grudi biti kao baloni. da ne pricam dalje...
mislim sve je to za ljude i sve se prezivi naravno... ali porodjaj nije odmor.

[sm=smiley20.gif]

Bebilina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:07:43)

IZVORNA PORUKA: isidora88

IZVORNA PORUKA: Bebilina

IZVORNA PORUKA: isidora88

bebilina a gde ti zivis kad je tu kod tebe sve tako savrseno?da znam pa da se doselim tu
ja sam se brijala dan pred porodjaj i u porodilistu me nisu dirali,sestra je pogledala,kaze odlicno si to odradila,necemo nista dirati[sm=smiley36.gif]

Isidora draga ne vidim razlog ovakvom tonu? Sto se jedis mila, nema potrebe [sm=smiley31.gif]

kakvom tonu? ja lepo pitam jer vidim da na svim temama pises kako je kod tebe super pa me zanima gde je to,u cemu je problem,jel neka tajna ili sta?

Ajde, ajde, pisala sam ja i dobrih i losih stvari, ovde bas par postova. Samo je moj nacin gledanja na stvari: casa do pola puna jer sam ja pozitivac i radujem se i malim stvarima. [sm=smiley1.gif]
Ima svaka zemlja i svako zdravstvo svojih problema, al se negde oni resavaju, a na drugim mestima se pred istim zatvaraju oci jer "tako treba" i "i pre mene su tako". Svi pominju promene, a niko ni malim prstom ne mice. A resenje kao tvoje da se preselis negde drugde gde je "bolje" je najtragicnije jer to bi svima trebalo da nam bude poslednje na umu nakon sto smo na svaki drugi nacin probali da nesto popravimo.
A tajni nemam, jedino zadrzavam pravo na privatnost u slucaju interigacije [sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 13:15:45)

mani me tvog pametovanja i sta je tragicno[sm=smiley29.gif]
neko bi te odmah provalio ko si ako kazes gde je ta tvoja savrsena drzava gde je sve super,ma daj molim te.
cinjenica je da je ovde previse razmazenih,onaj ko misli da je porodjaj lepsi kad se po.eres po detetu i da dole ima sumu umesto uredno obrijanih genitalija ni ne treba da ima dete nego psa i macku pa onda necete prolaziti horor kao sto je klistir i brijanje,aj u zdravlje sad,nemam zivaca vise da citam ove vase gluposti,cast izuzecima

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>