Bebilina -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (24.5.2012 0:01:14)
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Ja sam imala preeklampsiju bez lekova i stalne kontrole i nege ne usledi pobačaj nego koma i smrt majke i deteta. I pravo da ti kažem, digla bih noge i na Terazijama da me briju ako će to obezbediti mojoj bebi da se zdrava rodi, u Boga ne verujem pa ni u volju mu, posebno ako ona implicira smrt moga deteta... Gae zao mi je sto te je sve to zadesilo i verujem kad kazes da bi sve za svoje dete. Igrom slucaja znam sta je i koliko teska preeklampsija ume da bude, ali iz iskustva znam da se i najtezi slucajevi mogu tretirati bez hospitalizacije. Prijateljica mi je u obe trudnoce imala isti problem, imala je i pre toga visok holesterol i pritisak i ipak se osmelila dvaput proci kroz ogromno mucenje zarad najvece srece. Ona nije lezala, ali su je pratili u klinici jako cesto, prvu je do 36, drugu do 33ned iznela, vise nije ni fizicki mogla. U bolnici je bila poslednjih nedelju dana kada su joj ubrizgavani steroidi i kada su se minuti brojali do porodjaja i tada je tek psihicki popustila. Njoj je to najteze palo- da je u bolnici, nepoznatoj sredini, daleko od svojih... Na carski je morala oba puta- toliko je komplikovana situacija bila. Eto, to ti je drugacije zdravstvo, njoj cim je bilo bolje opustili su je, bebu zadrzali. I to joj je lakse bilo no da je i sama ostala, sa vise je elana dolazila svaki dan jer joj je starije dete davalo snage i poleta... Izmlazala je kod kuce mleko, donosila maloj i tako 3ned po 3x dnevno napred-nazad do bolnice. Onda je i dojila- ma sve je uradila da ta deca dobiju sve sto im moze pruziti... Uostalom, kao i sve mi...
|
|
|
|