vukosava -> RE: Brijanje/depilacija u trudnoći (23.5.2012 23:40:53)
|
Opet moram da kazem. Ogromni troskovi su kod nas u ginekoloskoj oblasti sigurno oko abortusa. Otprilike oko 150 000 godisnje. Znam, kosta to, nije cesto dzabe. Ali kosta bolnicu da placa struju, vodu, kostaju plate tih zdravstvenih radnika koji sve to moraju da odrade. Sva ta oprema sto mora da se sterilise. Eto velike sanse za unapredjenje i za smanjenje opterecenja zdravstvenih radnika u oblasti ginekologije - vise kontracepcije - manje abortusa. Naravno, to ce da traje jos par vekova dok skontamo da to nije tudji problem nego nas. I sad - svo to slobodno vreme koje bi ovih 150 000 x min koliko traje jedan abortus, kad bi se to lepo raspodelilo na postojece resurse, svaka sestra bi imala manje zena o kojima se brine i mozda bi i bolnica/zdarvstveni centar imala koju paricu vise da ulozi jos u ponesto. Problem u Srbiji je sto na masu stvari uticu previse politicari, organizacijom se malo ko bavi, upravljanjem potrebnih resursa, pronalazenjem mesta za ustedu i slicno... Koliko se meni cini kod nas vreme stoji, idemo sve nazad i nazad dok neke druge civilizacije sve vise napreduju... A nikad ne vidim konkretan predlog i konkretnu reformu necega, sve je samo odrzavanje raspadnog stanja... Nemojte se ljutiti, ja sam inzenjer meni su mozak isprali da sve uvek moze da se unapredi...
|
|
|
|