choopa choops -> RE: Česnica (8.1.2016 15:24:52)
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Mi smo za Božić kod svekra i svekrve. Kod njih se česnica lomi za ručak na Božić. Lomi je svekar i deli redom: prvo najstarijem sinu, pa srednjem sinu, pa najmlađem sinu, zatim starijem muškom unučetu, pa mlađem muškom unučetu, onda starijoj snaji, malđoj snaji, pa najstarijem ženskom unučetu, pa domaćici (svekrvi), na kraju sebi. Ove godine ja dobila parice, i sveki otkupila odmah novčić, da ostane u kući. Sviđa mi se običaj [sm=smiley1.gif] Mi je isto lomimo za ručak i baš se sprema česnica da bude što bogatija, ne kao običan hleb....E sad pošto mi za ručak idemo kod mojih jer je moj sin tamo polaznik, mi našu lomimo za doručkom sa našim polaznikom. Ove godine sam ja u našoj našla parče badnjaka, niko nije izvukao novac u toj polovini. Odemo kod mojih za ručak, ja nađem pare u njihovoj česnici. Vratimo se kući uzmem malo česnice, vidim nema para a i nisam mogla sve da pojedem, ostavim je onako na tanjiriću vani pa ću pojest kasnije. Odspavamo, ja uzmem nešto da čalabrcnem, pomislim uh bre kako se stvrdnula česnica kao dvopek vjerovatno jer je prevruće, vadim kad ono eurići se zavukli kod same kore [sm=smiley36.gif] hoće me pare na sve strane ove godine [sm=smiley4.gif]
|
|
|
|