RE: Pretrage i hormonska terapija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:52:20)

odamh idem.....hvala zenska od [sm=smiley27.gif]

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 16:00:05)

samo da vam javim da mi je inace prolaktin 2 dana ciklusa bio ok u granicama-pa sat je ovo

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:23:35)

Hvala puuuno na podrsci i veoma prija kada imas sa kime da porazgovaras o svojim problemima tj. najvaznije je kada te taj neko ko te slusa i RAZUME[sm=sloncek.gif]

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:27:22)

Hvala puno na pozitivnim mislima[sm=bravo.gif] A na koje si lekove mislila? da li postoje lekovi za stimulaciju ovulacije?[sm=zmeden.gif] Jer ja jos uvek ne znam ni kada ni da li imam ovulaciju[sm=smiley13.gif] Ginekolog mi je rekla da uradim sve hormone kada budem dobila ali menstruacije jos nema[sm=smiley5.gif][sm=sad.gif]

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:35:00)

Hristinice jos je rano sa bilo kakvim pretragama
jer koliko sam shvatila tek mjesec i po dana pokusavate...
kakvi su ti ciklusi inace?? jesi radila neke pretrage kod ginekologa prije odluke o zatrudnjivanju??

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:35:27)

Slazem se sa tobom u potpunosti[sm=bravo.gif] Ja sam nova na forumu i bas prija kada te neko razume:) A kazite mi kako se prijavljuje na CEKAMO DVE CRTICE?[sm=smiley24.gif]

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:37:42)

ne moras nista posebno slobodno mozes postat kao i na ovoj temi samo klikni na link

CEKAMO CRTICE

e sad sam vidjela da patis od hipotireoze jel uzimas neku terapiju za to?

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:41:42)

Pa ja skoro oduvek imam neredovne menstruacije[sm=smiley13.gif], nekada dobijem na vreme a nekada mi kasni po 3-4 meseca[sm=zmeden.gif]...radila sam jos odavno hormone, i malo mi je smanjen progesteron i estrogen, pila sam Orgametril, i dobijala na 28 dana, ali cim prestanem da pijem, kasni mi [sm=hudicek1.gif][sm=smiley13.gif]... sada, posto zelim bebu odlucila sam se za macinu travu , jer sam citala da regulise cikluse... a imam hipotireozu , ali odrzavam eutiroxom hormone tsh pod kontrolom[sm=smiley36.gif]... Mi smo se odlucili tek pre 2 meseca za bebu,posto sam sada zavrsila fax, ali sam ja pocela da budem veliki pesimista i ne znam da li cu moci da zatrudnim[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:43:13)

da,da uzimam eutirox i hormoni TSH su mi vec 2 godine u najboljem redu, ali menstruacije i dalje neredovne[sm=zmeden.gif]

maca821 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:45:16)

Hristinice draga samo budi optimista docice [sm=duda.gif] dodji nam u crtice da se druzimo[sm=smiley1.gif]

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:46:11)

Hristinice imamo isti problem bitno je da sve drzis pod kontrolom s tim sto ja imam pcos
doci ce sve na svoje ja sam prvi put ostala trudna a da nisam ni znala .. sad se doduse malo mucim hormoni vrdaju al bit ce bolje dodji na Crtice da cekamo i caskamo da nas ne sutnu odavde

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:46:48)

Hvala puno na zeljama:)Nadam se da ce doci[sm=duda.gif] A ponovo mi nije jasno kako da se uclanim u Crtice?[sm=smiley13.gif]

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 17:50:57)

jednostavno samo udjes na link koji sam ti poslala u prethodnoj poruci onamo gdje pise cekamo crtice

otvorit ce ti se link sa temom posto si vec reistrovana na rr. ne moras ponovo pod istim imenom mozes i tamo pisati

blum -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 21:35:36)

ja sam u nedoumici sledece sedmice imam magnetnu rezonancu doktorka savjetovala da se cuvamo to jest da nepravimo ovaj mjesec nista ali moj muz je nije sluso i sad iako jos hormone nisam dovela u red pa samim tim i skoro nikakva je sansa da sam mogla ostat [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]   drage moje redovno trebam dobiti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]do ponedeljka pa ako nedodje u u utorak prije magn.rez. moram za svaki slucaj test 

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 21:54:22)

Blum, uradi betu to ti je najsigurnije, test može i da pogreši.

Contesa -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 2:50:28)

Za Mrs. sara6 ,
Vidim da ste postirali samo 2 asalna hormona, pretpostavljam radjena na 3d, ne vidim nista drugog od repro hormona, gde su vam svi ostali, vako se ne radi obicno panel hormona, ovo je uradjeno krajno neprofesionalno svakako. Isto vas UZ izvestaj, ne govori nista o vasim jajnicima, dimenzijama ili bilo cemu, pise samo jacu prokrvljenost uterusa, zasto, mislim imate nesto kao formaciju ili je ovo radjeno par dana prije menzisa ili sta. Ne pisete ni svoje godine, niti dali ste leceni uopste, mislim sve dr. pretrage ili sta, ovo su jako nepotpuni rezultati, ali komentirat cu, ono sto vidim.
Vas je TSH 0.019 pitam ponovo, da nije neka greska u decimali, ako je ovo tacno, pravac repro endokrinolog i nije lose da se konsultirate sa internistom, jer je ovo ozbiljnije klinicko stanje, moze se jako regulisati sa terapijom, ali vam treba specijalisticki nadzor svakako. Sumljam da ako je ovaj TSH tacan, da nikada niste imali nikakve klinicke simptome i da je ovo proslo skroz neprimetno kroz vas organizam. Ostavljam prostor, da se ponovo uradi u 3 konsekutivna ciklusa na 3d TSH, a i tokom ciklusa da se prokontrolise u par navrata, pokazace se neka ozbiljnija anomalija ako je ima svakako. Gotovo je nemoguce ostvariti normalnu O sa tako niskim TSH, tako da imate odgovora na pitanje o trudnoci. Prolactine, je previsok, opet i opet vidim ovo, masa zena na ovom forumu, kuburi sa tim problemom, pisala sam jake fermani o istim, paznjivo procitajte sve moje postove, da se ne povtaram, iako je u granici normale kao, normala za trudnocu u nastanku, je po americkim standardima do 50 najmanje, znaci koregira se lako terapijom, i evo vam razlog vise da idete kod repro endokrinologa.
Zelim vam svako dobro i svim na Forumu, koji je OK stvarno.
Kad vidim koliko zena tu kuburi sa prolaktinom, mislim da cu prolactinu posvetiti jedno celo poglavlje u svoju knigu o neplodnosti, jer ovo je iznad svih mojih ocekivanja, da stalno komentarisem prolactine, neverojatno, da kolege lekari, ne preduzimaju nista u vezi tome, a masa zena trazi izlaz u situaciji, prezalosno, pacijentice su samo nevine zrtve u situaciji, ovo je sramota za nase profesionalce, nazalost. 

Contesa -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 3:11:43)

Za Mrs. ljubilica ,
Ne znam koje su vam to analize krve rekli da su super, i ne mogu komentarisati za iste. Ovo je analiza urino culture, koji se radi malo drugacije na Balkanu, nego li tu u Americi.
Leukociti su prisutni, zbog aktualne infekcije u uro-genitalnom traktu, konformirana je bacterija u njemu, ali nema specifike koja i sta tacno, mora da pise sta i kako, i imate legalno pravo da pitate za isti. Inace, ne znam ko vas je uputio na HSG, to se obicno radi na fertility clinic, i dali imate pristup na isti, ako da, onda oni bi trebali da odmah cim pocnu ispitivanja, uzmu jedno 8 viala, odnosno male tubice krve, i od vas i partnera u isto vreme, jer odmah se ispituju svi STD-sexualno prenosljive bolesti, i zna se ko je pozitivan na sve cak i u tragovima, dali je to clamidija, herpes, HPV, ili cak i HIV, zna se puno toga. Neke klinike odbiju da rade sa pacijentima koji su HIV+, neki OK kao, neki ne rade nista na herpes pacijentom, a vecina njih ne zeli da vidi clamidiju ni u tragovima, kod bilo kojeg pacijenta.
Hvala sto ste postirali kako se radi HSG u Americi, nema nikakve anastezije i u EU se radi tako, nisam uopste pristalica anastezije i zaista ne znam kako na Balkanu se daje olako anestezija total i to pri HSG-u, kad se tu i punkcija u prepunom jajniku radi na zivo, sa intravenoznim Valiumom. Iskreno, ne kazem da nase zene imaju nizak prag boli, naprotiv, sokira me, sto vidim da se HSG jako neprofesionalno radi i zato je to drakonska metoda na kraju. Netocno je isto, da nakon toga treba imati intenzivno odnose, kao zabebi se lakse, totalno netacno, pogotovo, sto se zna da se koristi radijacija, pa odnosi su zabranjeni barem mesec i kusur dana, i ima masa zena koji odbiju da urade ikada HSG, i idu na sonogram.
Inace, ne znam koje ste godiste, i kolkiko dugo pokusavate sa partnerom-kakva je njemu sperma, dali je spermogram uradjen?
i vidim hormone samo 2 njih, treba vam celi hormonski panel, koji se radi u fertilnoj klinici, i/ili kod ginekologa, nema veze ovo da se trazi hormonski status samo kod maticnog lekara.
Brutalna inverzija FSH i LH upucuje na ne leceni PCOS, devojke su jako puno pisale o ovome, ja isto, to je sindrom, morate uraditi insulinsku rezisteciju i ispitate ostale hormone, kako bi znali sta se zapravo desava u jajnicima i dali uopste ima asalne ovarijalne rezerve, a i dali ovulirate uopste. Fertilna klinika zna sve ovo i ispitat ce sve u isti mah, tako da trazite uput u istu, ili asalnog gynekologa koji ce vas voditi dalje. Ljudi sa PCOS jako malo ovuliraju, dok nisu asalnije balansirani, zato da ne biste imali problema sa O, ispitajte sav hormonalni status i postirajte rezultate dalje. Zelim vam svako dobro svakako.

ljubilica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 5:54:09)

Draga Contesa, Nakon Vaseg posta shvatam da idem totalno pogresnim putem, ne svojom krivicom. Uplasena sam , jer vidim da je sve pogresno uradjeno I ne znam sta mi je dalje ciniti. Najgore mi je sto sam u svemu ovome sama, jos ne u svojoj zemlji! Pokusacu ukratko da Vam pojasnim kako sam dosla do svih tih rezultata koje sam postirala. Ja naime imam takvo osiguranje koje zahteva da za sve upute idem preko svog primarnog doktora, a on pak dozvolu za konk. Spec. dobija od mog osiguranja. Kada smo mu se obratili sa problemom (imamo 32-32 godine I pokusavamo godinu I 6 meseci) odmah nam je uradjen nalaz krvi I mokrace (na mom su vidljivi I hormoni, jedino ona dva-taj nalaz sam vam I komentarisala), mm je uradjen nalaz sper.(cije cu vam rezultate postirati na za to odovarajucu temu) I dobila sam uput za ginekologa. Sa tim rezultatima sam otisla kod gin. Gde mi je uradjen uz, rutinski pregled I uzet bris I receno mi je da posto je” sve do sada u redu”, da se odmah nakon mens. Javim za HSG sto sam I ucinila. Nista od dodatnih analiza mm I meni nije uradjeno. A ja u to vreme uopste nisam bila upucena kako se sve to radi. Uzas! Sada sam ljuta na samu sebe sto se nisam dodatno informisala, jer se bojim da nije uradjena veca greska. Inace, na HSG mi je receno da su kanali prohodni I da pokusavam narednih sest meseci I ako se nista ne dogodi da se javim! Tako stoje stvari te ja sada stvarno ne znam sta da radim I kojim putem,  jer ako imam bakterije, bojim se da se oni nisu prenele svuda nakon HSG?! Ctiracu vam sada deo vaseg posta, jer nisam sigurna da li se odnosi na mene I jeste li to videli iz mojih rezultata I krajnje sta to znaci: “Brutalna inverzija FSH i LH upucuje na ne leceni PCOS, devojke su jako puno pisale o ovome, ja isto, to je sindrom, morate uraditi insulinsku rezisteciju i ispitate ostale hormone, kako bi znali sta se zapravo desava u jajnicima i dali uopste ima asalne ovarijalne rezerve, a i dali ovulirate uopste.” Jos jednom izvinite na opsirnosti, ali u vama vidim jedinu osobu koja bi mogla da me uputi na pravi put, posebno sada kada sam izgubila poverenje u lekare. P.S. Molim vas da pogledate I rezultate spermograma, jer I tu imam nekih nedoumica. Beskrajno Vam hvala! Svako dobro!

ljubilica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 7:11:39)

Contesa, zaboravih da napomenem da sam krv valila 9dc (racunam od pocetka mens), pa rekoh mozda je zbog toga LH veci od FSH[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Inace gotovo uvek po bolu u stomaku osetim kada mi je ovulacijai to traje par dana, pa ne znam da li je vec nastupila ili....
o, izludecu vise! Pravi sam duduk na ovu temu, pa sada zabrinuta nocu pretrazujem i pokusavam da se doucim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

zivka -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 7:20:56)

Opet ja [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ljubilice- ne proganjam te [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Dr mi je rekla da  kad vadimo krv za analizu hormona -treba da smo budni min 2 sata pre davanja uzorka [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] da bi hormoni dosli u svoj normalan status . A to sam saznala posle 5,5 god analiziranja raznoranih[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tako da vam taj podatak prenesem jer cisto sumljam da ga znate

ljubilica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 7:25:58)

Ma super sto me proganjas i onako sam sama ovde[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] haval ti![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Kada sam ih radila bila sam 9dc i jedno 5 sati budna[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Mozes tu na mojim postovima i da vidis kako stoje stvari, sve sam pojasnila nasem strucnjaku Contesi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] udavih je[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 10:12:34)

e evo me, a sta je to pcos?[sm=zmeden2.gif] a ti vec imas dete[sm=bravo.gif] jel i ti imas neredovne menstruacije i hipotirozu? Jel si dugo cekala na prvo dete? evo pridruzujem vam se u crticama[sm=bravo.gif]

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 10:19:38)

Hristinice ovdje su ti hormoni :) da bi dosla do crtica idi zatrudnjivanje pa želimo novog člana i naci ces temu  čekamo dve crtice :) ili samo klikni gore gdje pisu crtice u mojoj poruci

A mislim da si mene pitala za PCOS to su policisticni jajnici takodje vid hormonskog disbalansa
nisam puno cekala iz prve sto bi se reklo sam ubola
i nakon toga sam dobila hipotir. i neredovne m. mada su mi oduvijek bile neredovne

sara6 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 13:59:07)

Poštovana Contesa,
Hvala Vam najpre na odgovoru,puno mi je znacio.Ja imam 30 god.nisam radjala i nisam imala nikakve simptome hipertireoze,napominjem da ih i dalje nemam,cak sta vise imam nizi pritisak,uredan ciklus i sad nisam sigurna mislim da imam ovulacije,iz razloga sto uvek osetim bol 14 dana ciklusa,pa sam to povezivala sa tim,sto opet ne mora da znaci.Ovo je inace posle standardne provere mokrace i krvi,prva analiza koju sam radila.Tek bi trebalo da posetim endokrinologa.Mozda je i nasledno,s"obzirom da je i moja majka ranije imala problema sa tim.U svakom slucaju,javicu vam se sa posle posete endokrinologu,sa mozda jos nekim konkretnijim infomacijama.Hvala Vam sto ste odvojili vreme za mene.
Srdacan pozdrav!

sara6 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 14:04:11)

Joj Hristinice,jel si je probala?Ja sam skoro pocela da je pijem i nista gore u zivotu nisam probla,uzsan je ukus ali bas.....ali kad se mora[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>