Contesa -> RE: Pretrage i hormonska terapija (18.8.2011 3:11:43)
|
Za Mrs. ljubilica , Ne znam koje su vam to analize krve rekli da su super, i ne mogu komentarisati za iste. Ovo je analiza urino culture, koji se radi malo drugacije na Balkanu, nego li tu u Americi. Leukociti su prisutni, zbog aktualne infekcije u uro-genitalnom traktu, konformirana je bacterija u njemu, ali nema specifike koja i sta tacno, mora da pise sta i kako, i imate legalno pravo da pitate za isti. Inace, ne znam ko vas je uputio na HSG, to se obicno radi na fertility clinic, i dali imate pristup na isti, ako da, onda oni bi trebali da odmah cim pocnu ispitivanja, uzmu jedno 8 viala, odnosno male tubice krve, i od vas i partnera u isto vreme, jer odmah se ispituju svi STD-sexualno prenosljive bolesti, i zna se ko je pozitivan na sve cak i u tragovima, dali je to clamidija, herpes, HPV, ili cak i HIV, zna se puno toga. Neke klinike odbiju da rade sa pacijentima koji su HIV+, neki OK kao, neki ne rade nista na herpes pacijentom, a vecina njih ne zeli da vidi clamidiju ni u tragovima, kod bilo kojeg pacijenta. Hvala sto ste postirali kako se radi HSG u Americi, nema nikakve anastezije i u EU se radi tako, nisam uopste pristalica anastezije i zaista ne znam kako na Balkanu se daje olako anestezija total i to pri HSG-u, kad se tu i punkcija u prepunom jajniku radi na zivo, sa intravenoznim Valiumom. Iskreno, ne kazem da nase zene imaju nizak prag boli, naprotiv, sokira me, sto vidim da se HSG jako neprofesionalno radi i zato je to drakonska metoda na kraju. Netocno je isto, da nakon toga treba imati intenzivno odnose, kao zabebi se lakse, totalno netacno, pogotovo, sto se zna da se koristi radijacija, pa odnosi su zabranjeni barem mesec i kusur dana, i ima masa zena koji odbiju da urade ikada HSG, i idu na sonogram. Inace, ne znam koje ste godiste, i kolkiko dugo pokusavate sa partnerom-kakva je njemu sperma, dali je spermogram uradjen? i vidim hormone samo 2 njih, treba vam celi hormonski panel, koji se radi u fertilnoj klinici, i/ili kod ginekologa, nema veze ovo da se trazi hormonski status samo kod maticnog lekara. Brutalna inverzija FSH i LH upucuje na ne leceni PCOS, devojke su jako puno pisale o ovome, ja isto, to je sindrom, morate uraditi insulinsku rezisteciju i ispitate ostale hormone, kako bi znali sta se zapravo desava u jajnicima i dali uopste ima asalne ovarijalne rezerve, a i dali ovulirate uopste. Fertilna klinika zna sve ovo i ispitat ce sve u isti mah, tako da trazite uput u istu, ili asalnog gynekologa koji ce vas voditi dalje. Ljudi sa PCOS jako malo ovuliraju, dok nisu asalnije balansirani, zato da ne biste imali problema sa O, ispitajte sav hormonalni status i postirajte rezultate dalje. Zelim vam svako dobro svakako.
|
|
|
|