RE: Pretrage i hormonska terapija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (12.8.2011 13:16:16)

Pa ne znam, trebalo bi ga pratiti ceo ciklus verovatno, ali i 7 dpo možeš bar da vidiš da li postoji neki problem sa progesteronom i da ga treba nadoknaditi u luteinskoj fazi. Ja znam da se obično radi 21.DC, gde se pretpostavlja da je O bila 14. dc, što kod mnogih stvarno nije slučaj.

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (12.8.2011 13:53:04)

Dove draga[sm=smiley31.gif]

sve smo mi brzalice jedne velike,,,ali ako si davno radila briseeve,sto kaze degu mora ih ponoviti--Cisto da ne bude ureoplazme koja zna biti i te kako opasna po plod!!

Pregnil je inekcija,,i daje se odredjeni dan...Moras je primiti onda kada folikul dostigne odredjenu velicinu,,a to ti samo moze reci dr. uz pomoc ultrazvuka[sm=smiley1.gif]

Ja sma odjenom primila dve inekcije od po 5000...................Ali su mi svi nalazi bili super,i moji i mm-a.

blum -> RE: Pretrage i hormonska terapija (12.8.2011 15:54:38)

moj anti tpo 600 zna li iko sta to znaci tsh 13.8

Dove -> RE: Pretrage i hormonska terapija (12.8.2011 17:21:04)

Hvala vam najviiiiiise na svetu[sm=smiley31.gif].Divne ste i predivne...Hvala sto ste me primile u vase drustvance[sm=smiley32.gif] i javljam vam sta sam uradila.I da...necu na svoju ruku...OBECAVAM!!!!

Dove -> RE: Pretrage i hormonska terapija (12.8.2011 17:23:55)

I moji i suprugovi nalazi su bili dobri.Krecem sve iz pocetka,i javljam se redovno!!!Mnogo je lakse kad covek zna da u necemu nije sam i lakse je prihvatiti problem kad imas sa kim da podelis svoju bol i strahove.Jos jednom,divne ste najdivnije i hvala vam na svemu.Ljubim vas!!!

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (12.8.2011 18:02:09)

Nema na čemu draga, samo polako, ako je bilo sve u redu, verovatno da ni sada nije neki veliki problem, neka sitnica možda škripi, koja se lako otkloni, biće sve OK [sm=smiley1.gif]

sara6 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (15.8.2011 17:55:53)

Draga Contesa,vidim da rado odovarate i da ste jako strucni-sto je dobitna kombinacija[sm=smiley1.gif]Tako da vas molim da mi kazete nesto o mom stanju,posto kod endokrinologa imam zakazano tek za 3 nedelje[sm=zmeden.gif]Naime,moji rezultati su sledeći:ft3 13.3 ref.2.70-6.40
ft4 29.2 ref.10.3-24.4
tt3 4.59 ref.1.25-2.75
tt4 205 ref.67-161
tsh 0.019 0.400-4.00
prolactin 386 ref.40-530
Izvestaj UZ glasi:
S.zlezda u fizioloskom polozaju,AP dijametra 18mm,duzina lonusa 54mm.U celini je grublje strukture,jace prokrvljena.Nema patoloskih lgl na vratu.
Hvala vam najlepse na odgovoru.
Srdacan pozdrav!

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija (15.8.2011 20:15:34)

Sara, javice ti se Contesa, ali meni ovo mirise na hipertireozu...Moras konsultovati reproduktivnog endokrinologa. Je l' si vadila i neke druge reproduktivne hormone?

meyo -> RE: Pretrage i hormonska terapija (15.8.2011 21:29:15)

blum ja sam tek sad vidjela da si pitala za anti tpo
vjerovatno je u pitanju Hasimoto tireoditis odnosno hipotireoza -smanjena funkcija stitne zlijezde
sto moze biti uzrok neplodnosti reci cu ti samo da se da jako dobro srediti ja sam u dva mjeseca moj nalaz dovela skoro do savrsenstva jer sam imala nalaze slicne tvojima stoga nema bedacenja nego pravac endokrinolgou
kiss**

sara6 -> RE: Pretrage i hormonska terapija (16.8.2011 8:13:59)

Nisam Verolino draga,tek sam danas uzela ove rezultate.Nisam znala da imam bilo kakvih problema,jos uvek sam uplasena i u soku.Tek sada pocinje borba,nadam se sa pozitivnim ishodom,sto i vama svima zelim[sm=smiley1.gif].Ma sto manje stresa i vise uzivanja,to je lek za sve,deluje jednostavno,ne znam zasto je meni tako tesko[sm=smiley36.gif]

Hristinica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (16.8.2011 17:40:32)

Devijke, zdravo[sm=smiley1.gif]ja sam nova na ovom forumu,pa pisite, ako neka ima slicne problme.. Imam hipotireozu i neredovne menstruacije[sm=smiley13.gif] ,smanjen progesteron i estrogen,a zelim bebu[sm=duda.gif][sm=smiley1.gif], ali pokusavamo tek 2 meseca, ali ja samo mislim na to da necu moci da ostanem trudna[sm=hudicek1.gif] p.s. pocela sam da pijem Ocajnicu,citala sam da je dobra i efikasna...

plačljiva -> RE: Pretrage i hormonska terapija (16.8.2011 18:11:09)

Hristinice,dobro nam ti došla...Svaki problem se da rešiti...Samo misli pozitivno i doći će [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (16.8.2011 21:00:42)

Hristinice odlično je da ste na samom početku otkrili gde škripi, uz odgovarajuće lekove će se sve dovesti u red i nećeš dugo čekati na bebu [sm=smiley1.gif] Naravno da ćeš moći da ostaneš trudna, sve se da rešiti. Pridruži nam se i u temi Čekamo dve crtice [sm=smiley1.gif]

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (16.8.2011 21:05:08)

Dove draga[sm=smiley31.gif],,samo polako ove ima toliko toga da naucis da ti ni lekari nece toliko reci[sm=smiley1.gif]

Ja pretpostavljam da idemo u Petak ili ponedeljak u visegardsku!![sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 8:45:43)

IZVORNA PORUKA: sara6

Nisam Verolino draga,tek sam danas uzela ove rezultate.Nisam znala da imam bilo kakvih problema,jos uvek sam uplasena i u soku.Tek sada pocinje borba,nadam se sa pozitivnim ishodom,sto i vama svima zelim[sm=smiley1.gif] .Ma sto manje stresa i vise uzivanja,to je lek za sve,deluje jednostavno,ne znam zasto je meni tako tesko[sm=smiley36.gif]

To je svima tesko, ne samo tebi...Najlakse je reci-oslobodi se stresa, ali kako to uraditi?
Moras da izvadis i ostale hormone. Reci dr da te uputi...A za stitnu, obavezno kod endokrinologa...

soni -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 9:28:34)

hristinice bice sve super..samo pozitivnim mislima i stavom... ovde imas mnogo toga da citas i bice ti od pomoci.. i to u vezi hormonske terapije, u vezi cajica.... ako ti je dosadno i da se malo ismejes predji kod nas na CEKAMO DVE CRTICE.. ma uzivaces cekajuci [sm=smiley31.gif]

ljubilica -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 9:43:16)

Za Contesu: (Dacu ti malo opsirnije jer ima tu dosta stvari koje me bune, a na koje dobijam odgovor da je sve u redu)
Sto se tice nalaza krvi, sve je u granicama, ali sto se tice mokrace Out of range je sledece:
Leukocyte esterase 1+
WBC 10-20
Squamous epit. cells 20-27
Bacteria moderate
Brine me to sto sam nakon ovih rezultata imala HSG a da mi prethodno nisu uradjene nikakve dodatne analize na hlamidiju, bakterije i sl. sto sam tek na ovom sajtu procitala da se moraju uraditi pod obavezno!
Sto se tice horm nalaza ispisacu ti ih sa ref. vrednostima, jer ja uopste ne razumem na sta se sta odnosi[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

FSH: 4.5 mIU/ml
Ref. range:
Folicular phase: 2.5-10.2
Mid-cycle peak: 3.1-17.7
Luteal phase: 1.5-9.1
Postmenopausal: 23.0-116.3

LH: 7.1 mIU/ml
Ref. range:
Folic. phase: 1.9-12.5
Mid cycle: 8.7-76.3
Luteal: 0.5-16.9
Postmenopausal: 15.9-54.0

Da napomenem da sam krv vadila 9 dana od dana pocetka mens. Inace traje mi 7 dana i dobijam na 28,cak osetim i kad imam O.

Sto se tice sperm anal. mm to cu postaviti na odgovarajucem mestu'

Unapred hvala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 14:28:58)

Drage moje evo i mog prolaktina

Prolaktin u 8h...........1890.0.......................................ref .vred 40-530(z)....53-360(m)

prolaktin u 11h..............376.0.................................

prolaktin 13h......................196.0

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:08:31)

Grga ta prva vrednost je uvek najviša, jer je samo buđenje stres, pa ubod igle, strah od rezultata, sve to utiče.
Ostalo ti je u granicama referentnih vrednosti, mada bi trebao da bude niži, videćeš šta će ti reći Dr. Ne bi bilo loše da ti da neku manju dozu lekova.

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:11:42)

Znas sta mene plasi--nisam ja toliko opsednuta kaakvi ce biti reultati-naprotiv mislila sam da ce biti ok....Sto pise da ti onda snimaju glavu...................Procitala sam par postova gde je sa vrednoscu od 1600 bio tumor hipofize[sm=zmeden.gif]

I da onda rade magnetnu rezonancu!

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:15:31)

Gledaj tako bi bilo da su ti sve 3 vrednosti tako visoke, ovako je prva vrednost očigledan stres od buđenja, možda si jurila da stigneš na analizu, uplašila se od rezultata. Kasnije se vidi da si se opustila i prolaktin je drastično manji. Videćeš da nije ništa kad odeš kod endokrinologa, ali valjalo bi da ti je niži za kvalitetniju ovulaciju.

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:24:53)

Ukakila sma se u gace.............a danas mi je bilo vatreno krstenje sa mamom.Rec d asam poludela je mali!!Pa dokle vise!

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:27:43)

Još malo Grga i sve će se srediti, budi strpljiva i čuvaj živce, vidiš da ne smeš toliko da se nerviraš [sm=smiley31.gif]

GRGA -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:41:12)

Zenska posle ovoga kuliram--obecala sam muzu i samoj sebi.Asta kazes opasno je kada su sve visoke!

degu -> RE: Pretrage i hormonska terapija (17.8.2011 15:45:21)

Pa kad su sve 3 vrednosti visoke onda se vrše dalja ispitivanja. Pročešljaj malo temu Visok prolaktin pa ćeš videti sve.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>